Χαλεπόν άρχεσθαι υπό χείρονος

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το παρόν ιστολόγιο έχει επανειλημμένα εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τον Γ. Παπανδρέου, ειδικά για την εμμονή του στην αποτυχημένη ιδεολογία της "πολυπολιτισμικότητας" που τον έχει οδηγήσει σε εσφαλμένες επιλογές στη Θράκη αλλά και στο χειρισμό του μεταναστευτικού προβλήματος. Είχαμε επίσης εκφράσει τις ενστάσεις μας για την πολιτική ΓΑΠ στο χώρο της Άμυνας, αλλά και γενικότερα στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων.

Ποτέ όμως δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε την απίστευτη έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας που επέδειξε χθες ο πρωθυπουργός, η οποία πλέον απειλεί σοβαρά να δώσει στη χώρα την τελευταία ώθηση προς την άβυσσο. Ενώ (βάσει της γνωστής ζημιογόνου φλυαρίας του υπουργού Οικονομικών) επικρέμαται η απειλή της χρεωκοπίας του ελληνικού κράτους σε ένα μήνα, και ενώ εκκρεμεί η έγκριση της νέας εξωτερικής χρηματοδότησης, ένας πρωθυπουργός που είχε, αν μη τι άλλο, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία,

(α) ζητά συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την οποία δεν προκύπτει σαφές αποτέλεσμα,
(β) αρχίζει κύκλο επαφών με τα κόμματα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας,
(γ) θέτει "στο τραπέζι" την παραίτησή του για να επιτευχθεί αυτό, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με το κόμμα του
(δ) τελικά κατόπιν κομματικών και οικογενειακών πιέσεων παίρνει πίσω την προσφερθείσα παραίτησή του και εξαγγέλλει ανασχηματισμό
(ε) το επόμενο πρωί αδυνατεί να κάνει τον εξαγγελθέντα ανασχηματισμό γιατί οι βουλευτές του κόμματός του εξεγείρονται

και αναμένεται η συνέχεια της φαρσοκωμωδίας...

Είναι περιττό να περιγραφεί η ζημιά που έχει γίνει στο ήδη καταρρακωμένο διεθνώς κύρος της χώρας, καθώς όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν μεταδώσει ήδη από το μεσημέρι χθες την είδηση της παραίτησης του πρωθυπουργού χάριν του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που στη συνέχεια ανακλήθηκε.
Είναι περιττό να περιγραφεί η εικόνα που αποκομίζει η γείτων Τουρκία, η οποία έχει αποδείξει (1955, 1974, 1996) ότι ξέρει να εκμεταλλεύεται τις έκρυθμες πολιτικές καταστάσεις στην Ελλάδα.
Και είναι περιττό το σχόλιο ότι, αν ο κ. Παπανδρέου διαπραγματεύεται τόσο αδέξια με το κόμμα του και τα υπόλοιπα κόμματα, δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε πώς διαπραγματεύεται διεθνώς τις τύχες της Ελλάδας και τι συζητάει σε σαραντατόσους γύρους "διερευνητικών" επαφών με την Τουρκία...

Δε γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών διεργασιών που "τρέχουν" αυτή τη στιγμή, και οπωσδήποτε οι λύσεις πρέπει να αναζητηθούν εντός του πλαισίου του Συντάγματος. Όμως είναι βέβαιο ότι η παραμονή του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία κάνει πλέον τεράστια ζημιά στην Ελλάδα, και καλό θα ήταν να το καταλάβει πρώτος ο ίδιος.

16 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Ιουνίου 2011 στις 8:03:00 μ.μ. EEST  

"Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα"

Όποιος θέλει το πιστεύει (όσο πίστεψε και το "λεφτά υπάρχουν")

Ανώνυμος 16 Ιουνίου 2011 στις 8:08:00 μ.μ. EEST  

Το σημείο που χάλασε η κυβέρνηση συνεργασίας:
Διαφωνήσανε στην επιλογή του πρωθυπουργού, καθώς ο ΓΑΠ επέμενε να γίνει μέσω opengov

:D

Nikolaos 16 Ιουνίου 2011 στις 9:26:00 μ.μ. EEST  

Ο πολυμήχανος ...... Οδυσσεύς κατάφερε να επισημάνει όλα τα τρωτά, ποιά τρωτά .... τα αίσχη .... της παρουσης 20μηνης κυβερνητικής καταστάσεως, που κατατρύχει την χώρα μας.

Είμαι Βόρειος Έλλην, γίνομαι έξαλλος όταν ενημερώνομαι για όσα συμβαίνουν στην Θράκη μας !

Βρίσκομαι νοερώς στο πλευρό του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, του Σωματείου που αγωνίζεται για την ύπαρξη της Ελληνικής Θράκης και την ελευθερία των γηγενών Θρακών Ελλήνων κατοίκων της.


Ήμουν μισθωτός και είμαι συνταξιούχος, δηλαδή μόνιμο υποζύγιο, από το οποίο προέρχονται τα κυρίως έσοδα του διαβρωμένου Ελληνικού κράτους !

Δεν δέχομαι να πληρώνω τα έξοδα διαβίωσης των αλλοδαπών ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, όχι μεταναστών, πολλοί από τους οποίους είναι κακοποιοί ή επιβουλεύονται την Πατρίδα μου την Ελλάδα.

Εδώ έχουμε πολιτικούς απατεώνες και όχι πολιτικούς, οι οποίοι διακδίκησαν την ψήφο του Ελληνικού Λαού ενώ ήθελαν ... παγκόσμια διακυβέρνηση (sic)!

Μα τότε τι ήθελαν τον λουφέ ;

Στιγνοί businessmen, ... χωρίς ίχνος παλληκαριάς ή στοιχείων Ελληνικότητας !

Συγχαρητήρια Οδυσσέα ..


Ευμένης ο Καρδιανός

Nikolaos 16 Ιουνίου 2011 στις 9:26:00 μ.μ. EEST  

Ο πολυμήχανος ...... Οδυσσεύς κατάφερε να επισημάνει όλα τα τρωτά, ποιά τρωτά .... τα αίσχη .... της παρουσης 20μηνης κυβερνητικής καταστάσεως, που κατατρύχει την χώρα μας.

Είμαι Βόρειος Έλλην, γίνομαι έξαλλος όταν ενημερώνομαι για όσα συμβαίνουν στην Θράκη μας !

Βρίσκομαι νοερώς στο πλευρό του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, του Σωματείου που αγωνίζεται για την ύπαρξη της Ελληνικής Θράκης και την ελευθερία των γηγενών Θρακών Ελλήνων κατοίκων της.


Ήμουν μισθωτός και είμαι συνταξιούχος, δηλαδή μόνιμο υποζύγιο, από το οποίο προέρχονται τα κυρίως έσοδα του διαβρωμένου Ελληνικού κράτους !

Δεν δέχομαι να πληρώνω τα έξοδα διαβίωσης των αλλοδαπών ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, όχι μεταναστών, πολλοί από τους οποίους είναι κακοποιοί ή επιβουλεύονται την Πατρίδα μου την Ελλάδα.

Εδώ έχουμε πολιτικούς απατεώνες και όχι πολτικούς, οι οποίοι διακδίκησαν την ψήφο του Ελληνικού Λαού ενώ ήθελαν ... παγκόσμια διακυβέρνηση (sic)!

Μα τότε τι ήθελαν τον λουφέ ;

Στιγνοί businessmen, ... χωρίς ίχνος παλληκαριάς ή στοιχείων Ελληνικότητας !

Συγχαρητήρια Οδυσσέα ..


Ευμένης ο Καρδιανός

ΑΧΕΡΩΝ 16 Ιουνίου 2011 στις 9:43:00 μ.μ. EEST  

Τον ξεραμε,δεν τον ξεραμε;

Ανώνυμος 16 Ιουνίου 2011 στις 10:11:00 μ.μ. EEST  

Ti nomesais apo mesos-polanos kai mesos-malakia apo an gero.
Letheos anthropos pou exhi xhallasi tin Ellada...exhi kani afta ta pragmata oute e tourkia den bourisai na kani.
Bravo stous PASOK kai tous kallous fillous ND, KKE, SYRIZA...

Ανώνυμος 16 Ιουνίου 2011 στις 10:16:00 μ.μ. EEST  

Είπαμε αγαπητό εν κρυπτώ από την ημέρα εκλογής του, "... μπλέξαμε άσχημα..." Ιδού του λόγου το αληθές.

Ανώνυμος 16 Ιουνίου 2011 στις 10:35:00 μ.μ. EEST  

@ ἐν κρυπτῷ
Μετασχηματίζω λίγο τὸν τίτλο:
"Χαλεπὸν ἄρχεσθαι ὑπὸ προδότου"

Κύριοι, ἂς μὴν κρυβόμαστε...

Ανώνυμος 16 Ιουνίου 2011 στις 11:14:00 μ.μ. EEST  

"η ζημιά που έχει γίνει στο ήδη καταρρακωμένο διεθνώς κύρος της χώρας..": τυγχάνει να συνεργάζομε με αρκετούς Ευρωπαίους. Αρκετοί ήταν ανέκαθεν επιφυλακτικοί ή και εχθρικοί για διάφορους λόγους όχι της παρούσης και δε θα ασχοληθώ με αυτούς. Αυτό που με στεναχορεί είναι αυτοί που δείχνουν συμπάθια και ενδιαφέρον για την Ελλάδα και που απλά έχουν χάσει τη μπάλα μαζί μας. Το νόημα των ερωτήσεων τους πλέον περιγράφετα συνοπτικά στο ¨μα είστε τελίως μ@λ@κες πια?" Δεν κοιτάν ούτε γιωργάκηδες ούτε τίποτα, μια Ελλάδα απλά απερίγραπτη βλέπουν. Νομίζω πως μόλις θεωρήσουν ότι είναι ελεγχόμενη η ζημιά που θα τους προκαλέσει μια χρεωκοπία μας απλά θα μας εγκαταλείψουν και σχεδόν κανείς δεν θα αντισταθεί αφού ούτε οι φίλοι μας πια δεν καταλαβαίνουν τίποτα και όλοι βαρέθηκαν να τους κοροιδεύουμε.

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2011 στις 2:09:00 π.μ. EEST  

Τελικά το 10 τα εκατό των Ελλήνων είναι.... δε μπορώ να το πώ... δε βρίσκω λέξη.Αλλά θέλω να πώ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝΕ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ, ΒΑΜΕΝΟΙ.Αν έχετε πάθει εγκεφαλική βλάβη και δε μπορείτε να ψωφήσετε άλλο κόμμα εκτός απο αυτό να μη ξαναπάτε στη κάλπη.Αυτός ο άνθρωπος μας ταξιδεύει στη Μικρασιατική Καταστροφή ολοταχώς.Ητανε ενα πολύ εύστοχο άρθρο στις δραματικές στιγμές που ζούμε.Ελπίζω να έχει απο μηχανής Θεό το δράμα τούτο...

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2011 στις 2:27:00 π.μ. EEST  

Ήταν πράγματι αστεία η βίαιη επιβολή ακραίων ιδεολογιών στην Ελλ. κοινωνία από το ανωτέρω πρόσωπο,οι οποίες είχαν εφαρμοσθεί στις ΗΠΑ απο την δεκαετία του 70 αλλά απέτυχαν (ιδεολογίες σχετικές με φανταστικές "μειονότητες", βίαιη φίμωση των πολιτών, πολιτογράφηση των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ αλλοδαπών κτλ.) Εάν στα παραπάνω προσθέσουμε και το ανήκουστο, να έχει η χώρα τον ανώτατο αξιωματούχο με ΔΙΠΛΗ υπηκοότητα (ο οποίος κρατά όλα τα κρατικά μυστικά στα χέρια του και καμμία μα καμμία κρατική υπηρεσία, σε καμμία χώρα δεν θα το ανέχόταν) και το οποίο γεγονός απέκρυψαν επιμελώς τα ΜΜΕ, τότε η οργή των πολιτών είναι απόλυτα δικαιολογημένη (άν και ολίγο διαστρεβλωμένη) αλλά ας έχει. Μπράβο που ξυπνήσαμε.

Είμαι στην Αμερική αλλά κάθε μέρα μαζί σας, τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Nikolaos 17 Ιουνίου 2011 στις 8:29:00 π.μ. EEST  

Φοβούμαι Φίλοι μου ότι δεν συλλάβατε το πραγματικό νόημα της πράξεως του ΓΑΠ.

Ο ΓΑΠ και οι συν αυτώ σύμβουλοί του, έκαναν ένα μακιαβελικό ελιγμό προκειμένου, αφ' ενός μεν να δυσφημήσουν τον Α. Σαμαρά και το κόμμα του, κυρίως όμως το πρώτο, αφ' ετέρου να περάσουν από την Βουλή απρόσκοπτα το Μεσοπρόθεσμο (όπως και έγινε)!


Φιλικά

Ευμένης ο Καρδιανός

konion 17 Ιουνίου 2011 στις 10:44:00 π.μ. EEST  

Ἂς μὴν κάνουμε ἔτσι, ἡ κοινωνία μας τὸν ψήφισε στὸ ὄνομα τῆς καλοπέρασης καὶ τοῦ παρασιτισμοῦ.
Ὅταν ἡ μόνη εὐρέως αποδεκτὴ ἀξία εἶναι ἡ κοιλιά μας τί καλύτερο νὰ περιμένουμε;

Petros 17 Ιουνίου 2011 στις 1:10:00 μ.μ. EEST  

They are just criminals. Nothing else.

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2011 στις 10:21:00 μ.μ. EEST  

GAP = Homo Sapious της "φυλης" των Pasokius anthellinikus.

Ανώνυμος 21 Ιουνίου 2011 στις 5:22:00 μ.μ. EEST  

Οπως λενε και οι Κινεζοι μια φωτο αξιζει οσο χιλιες λεξεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP