Συμμετοχή της 343Μ στο TLP 2011-3

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011


Από 2 έως 27 Μαΐου 2011 η 343 Μοίρα "Αστέρι" συμμετείχε στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2011 του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk52+.

Στην εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν αεροπορικές δυνάμεις από: τη Γαλλία τέσσερα Mirage 2000 και δύο Alpha Jet, την Πολωνία τέσσερα F-16 και τέσσερα Mig-29, τη Γερμανία δύο Eurofighter και δύο Tornado, το Ηνωμένο Βασίλειο δύο Hawk, την Ισπανία δύο Eurofighter και την Τουρκία δύο F-4E. H Ιταλία διέθεσε δύο αεροσκάφη, ένα ελικοφόρο και ένα Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέσθηκαν αποστολές AI, OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, DEAD, No Flying Zone, CAS, PR και CSAR ημέρας και νύχτας.

Τα στελέχη της 343Μ επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματικό επίπεδο κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ρόλο Εναέριας Υπεροχής (Air to Air), ενώ σε αποστολές Καταστολής Εχθρικής Αεράμυνας-Suppression Enemy Air Defense (SEAD) εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια βολές Harm εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος.

Οι δύο Ιπτάμενοι της 343Μ ψηφίστηκαν από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καλύτεροι Πολεμιστές της εκπαιδευτικής σειράς (The Warrior of the TLP Course 2011-3


http://www.haf.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2011 στις 6:33:00 μ.μ. EEST  

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχαν τα αποτελέσματα αν τα αεροσκάφη ήταν από παλιότερο block .

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2011 στις 8:35:00 μ.μ. EEST  

Έτσι, έτσι. Πάντα πρώτοι. Μπράβο παιδιά! Είστε η μόνη παρηγοριά στο εθνικό χάος που βιώνουμε.

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2011 στις 8:45:00 μ.μ. EEST  

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί, να μας δίνουν ελπίδες ότι το αύριο θα είναι καλλίτερο. Κύριοι της Π.Α., εκ βάθους καρδίας, σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά. Ας είναι περήφανη η μάννα που έκανε τέτοια παιδιά.

Michalis Sinikoglou 8 Ιουνίου 2011 στις 12:49:00 μ.μ. EEST  

Μπράβο ρε παιδιά. Μπράβο ρε ΕΛΛΗΝΕΣ. Με κάνατε να χαρώ απίστευτα και είμαι πολύ περήφανος που με φυλάτε εσείς. Μπράβο.

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2011 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

Εγω λέω να τους διώξουμε γιατί μπήκαν με πανελλήνιες και όχι με γλύψιμο και να προσλάβουμε τα παιδιά των αποστράτων κοματόσκυλων του ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ. Αρχισε ο μεγαλειώδης Θόδωρας θα τελειώσει την δουλεία ο γίγαντας Αντώνης.

Δώστε ευκαιρία για ρουσφέτια στουε πολιτικούς και όχι πρωτιές στην Ελλάδα,,,,ζήτω το μέσον ..

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2011 στις 11:56:00 π.μ. EEST  

@8 Ιουνίου 2011 4:39:00 μ.μ. GMT+03:00

Και αυτοί που παραιτούνται με την πρώτη ευκαιρία με πανελλαδικές μπήκαν. Και οι υπέρβαροι με πανελλαδικές μπήκαν.Μην γενικεύεις γιατί υπάρχει πάντα και αντίθετο παράδειγμα.

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2011 στις 4:19:00 μ.μ. EEST  

Οι πανελλήνιες ενοχλούν μόνο τους αποτυχόντες σε αυτές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP