Πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ στα Ελληνικά Ναυπηγεία

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ (S118) στο Sinchrolift των ΕΝΑΕ, με την κάθοδο σε εξέλιξη. Οι εξωτερικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν το εξόγκωμα περιμετρικά της τρόπιδας για την εγκατάσταση των κυλίνδρων μεταλλικού υδριδίου αποθήκευσης υδρογόνου για το σύστημα ΑΙΡ, το Σόναρ Πλευρικής Διάταξης (FAS) στο όριο του προαναφερόμενου εξογκώματος, καθώς και η αντικατάσταση του περιβλήματος καταστρώματος. (ΕΝΑΕ)

Πραγματοποιήθηκε χθες 26 Φεβρουαρίου η καθέλκυση του υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ (S118) Τύπου 209/1200 κλάσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ, μετά την υποβολή του στο πρόγραμμα αναβάθμισης και επισκευής Neptune II στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ΕΝΑΕ) του Σκαραμαγκά. Η ανακοίνωση της ΕΝΑΕ επισημαίνει πως βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των επιχειρησιακών ικανοτήτων με την εγκατάσταση συστήματος Αναερόβιας Πρόωσης (ΑΙΡ) και συστήματος διοίκησης και ελέγχου βολής ISUS 90-46, την προσθήκη δυνατότητας υποβρύχιας εκτόξευσης βλημάτων εναντίον πλοίων Sub-Harpoon, την αναβάθμιση του εξοπλισμού επικοινωνιών και την τροποποίηση ή γενική επισκευή των συστημάτων σκάφους.

Στην υλοποίηση του προγράμματος μετείχαν πρόσθετες ελληνικές εταιρείες, όπως η ΜΕΤΚΑ για τη χαλυβοκατασκευή του νέου τμήματος σκάφους όπου εγκαταστάθηκε το σύστημα ΑΙΡ, καθώς και η Sunlight για την κατασκευή της συστοιχίας συσσωρευτή. Ενεργή ήταν επίσης η συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού μέσω των Ναυτικών Κλιμακίων Κιέλου και Σκαραμαγκά, στις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχων και δοκιμών αποδοχής. Ο κ. Ράινχαρντ Κούλμαν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΑΕ, δήλωσε:

«Η εκτέλεση εκτεταμένων εργασιών επισκευής επί του συνόλου των εγκαταστάσεων και συστημάτων του υποβρυχίου και η παράλληλη εγκατάσταση και διασύνδεση νέων συσκευών και συστημάτων τεχνολογίας αιχμής αποτέλεσε μία σημαντική πρόκληση για τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ. Eίναι η πρώτη φορά, παγκοσμίως, που ένα τόσο πολύπλοκο έργο εκτελείται στα Υ/Β τ. 209 και εκτελείται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, με τις δυνατότητες και τις προοπτικές που τους παρέχει η συμμετοχή τους στην ΤhyssenΚrupp Μarine Systems, τον μεγαλύτερο όμιλο ναυπηγείων της Ευρώπης, και με βάση το μέχρι σήμερα κατασκευαστικό τους έργο, τις αυξημένες δυνατότητες που τους παρέχουν οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις τους και την αξιοποίηση της αποκτηθείσης τεχνογνωσίας και της εμπειρίας των εργαζομένων τους, αποτελούν σήμερα ένα αξιόπιστο παράγοντα στην περιοχή της Μεσογείου στον ιδιαίτερα απαιτητικό και συνεχώς εξελισσόμενο τομέα της κατασκευής και επισκευής Πολεμικών Πλοίων.»

hellenicdefense.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP