Όποιος δεν παίρνει θέση θα καεί στην κόλαση..

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Από την μια η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν ανησυχεί πλέον μόνο για τις περιουσίες της, αλλά και για την ίδια την ζωή της, καθώς το κύμα της εγκληματικότητας από αλλοδαπούς παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις. Από την άλλη οι γνωστές μειοψηφίες, απηνείς διώκτες κάθε αστυνομικής αυθαιρεσίας, που τρέχουν κάθε φορά αρωγοί σε κάθε παρανομούντα εν ονόματι των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» του. Στη μέση οι υπεύθυνοι για τον ιδεολογικό εκφυλισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Τους είδαμε και τους διαβάσαμε χθες το βράδυ από τα κανάλια και τα άλλα ΜΜΕ. Να προσφέρουν στο τηλεοπτικό κοινό τους τον ιδεολογικό μανδύα για την συγκάλυψη της πραγματικότητας. Απαραίτητος ο εξευτελισμός του θύματος, αλλά και του αστυνομικού, προκειμένου να υπάρξει παραδειγματισμός για τους επόμενους εν δυνάμει ήρωες. Η άτυχη κοπέλα είναι η «κακομοίρα των 700 Ευρώ» που κακώς αντιστάθηκε αφού παίρνει μόνο τόσα. Ο μπάτσος είναι ανεκπαίδευτος (πάντα) και «μάλλον αυτός» πυροβόλησε την κοπέλα, που αν δε κουνιόταν οι κουμπουροφόροι θα έλεγαν «ευχαριστώ» και θα έφευγαν προσφέροντας λουλούδια. Όμως, ο 23χρονος Αλβανός δράστης είναι «θύμα της ακρίβειας και της οικονομικής κρίσης, των δομημένων ομολόγων και της ταξικής αδικίας» !!!.

Μπορεί όμως το κάθε μέσο, διαπλεκόμενο ή μη, να καθορίζει,

κώδικες συμπεριφοράς όταν δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνία και όσα συμβαίνουν δίπλα μας κάθε στιγμή; Αν μπούκαρε, πχ, κάποιος ένοπλος στον Alter και άρπαζε τον κ. Χατζηνικολάου από το λαιμό, σέρνοντάς τον έξω, τι θα έλεγε; Ο κ. Τράγκας θα επιδείκνυε αυτοθυσία, ανάλογη με την μεγαλοστομία του;

Είναι καιρός λοιπόν να πάρουμε θέση απέναντι σ΄ αυτόν τον κοινωνικό «χαμό» κι αυτό επιχειρούμε να κάνουμε καθημερινά με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Επειδή, για να απαντήσω και στους επικριτές μας εξ ευωνύμων, ο μεγαλύτερος εχθρός της ελληνικής κοινωνίας, αυτό που μπερδεύει τα πράγματα και προκαλεί αυτή την πρωτοφανή σύγχυση είναι η ιδεοληψία, αυτός ο παρωχημένος ιδεολογικός μανδύας που καλύπτει ασφυκτικά τα πάντα.

Πως ορίζεται αυτή; Αντιγράφω από ένα παλιότερο και καταπληκτικό κείμενο του vapsomalliades.blogspot.com

«Η ιδεοληψία είναι, grosso modo, στον έναν ή τον άλλον βαθμό, χαρακτηριστικό όλων των πολιτικών χώρων: η Αριστερά (σοσιαλιστική και κομμουνιστική) με την πίστη της στην αγαθή φύση του ανθρώπου και την ισότητα, η συντηρητική Δεξιά με την πατριδοκαπηλία, την προγονοπληξία και τη θρησκοληψία, η φιλελεύθερη Δεξιά με την φετιχιστική αντιμετώπιση της ελευθερίας και την (θρησκευτικού τύπου) εμμονή της στην κυριαρχία και τους αυτοματισμούς της αγοράς κλπ. κλπ.

Οι αριστεροί είναι full «ιδεολόγοι», πιστεύοντας ότι τοιουτοτρόπως, ηθικώς και διανοητικώς, υπερτερούν των υπολοίπων, χωρίς να τους περνά ούτε στιγμή απ’ το μυαλό ότι η ιδεολογία υποδηλώνει πνευματική οκνηρία, ετοιματζίδικη σκέψη - ότι αποτελεί «ψευδή συνείδηση». Οι αριστεροί υιοθετούν μια προσέγγιση μανιχαϊστική: πάντα υπάρχουν, ευδιάκριτα, καλοί και κακοί. Οι πρώτοι είναι πάντοτε οι «αριστεροί» και οι δεύτεροι είναι πάντοτε όλοι οι «άλλοι» - διεφθαρμένοι ή πεπλανημένοι. Κατ’ αυτή την έννοια, η αριστερή προσέγγιση ομοιάζει εντυπωσιακά με την θρησκευτική…»

Και όπως έχουμε ξαναγράψει:

«Το πιο βαθύ καζάνι της Κόλασης φυλάγεται γι’ αυτόν που σε περιόδους κρίσης αποφεύγει να επιλέξει στρατόπεδο»
Δάντης

antinews.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP