Δύο (μόνο..)από τις έξι κυπριακές έδρες του Ευρωκοινοβουλίου ζητά ο Ταλάτ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009


Ή να παραμείνουν κενές, αν το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν επιτρέπει την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων.

Να εφαρμοστεί το απορριφθέν σχέδιο Ανάν στη διάθεση των εδρών της επόμενης Ευρωβουλής ζήτησε ο πρόεδρος του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με επιστολή από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Χανς Γκερτ Πέτερινγκ.

Ειδικότερα, επιθυμεί να δοθούν .. οι δύο από τις έξι κυπριακές έδρες του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου στους Τουρκοκύπριους ή να παραμείνουν κενές, αν το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν επιτρέπει την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταλάτ: «Είναι προσβλητικό ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Νότια Κύπρο, καλούν τους Τουρκοκυπρίους να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά και να θέσουν υποψηφιότητα για τις προσεχείς ευρωεκλογές. Καλώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες οι οποίες όπως αναφέρει αποτελούν παραβίαση των δικαιωμάτων των τουρκοκύπριων.

Συνοπτικά, υποστήριξε πως «οι Τουρκοκύπριοι είχαν αποδεχθεί το Σχέδιο Ανάν, ενώ αυτοί που το απέρριψαν είναι οι Ελληνοκύπριοι. Και άρα είναι άδικο να μην παραχωρηθούν στους Τουρκοκύπριους οι δύο από τις έξι κυπριακές έδρες».

Επίσης, ο αρχηγός του ψευδοκράτους επεσήμανε στον Χάνς Γκερτ Πέτερινγκ ότι «θα πρέπει να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη για τουλάχιστον δύο Τουρκοκύπριους ευρωβουλευτές αναφερόταν στο Σχέδιο Ανάν, το οποίο οι Ελληνοκύπριοι καταψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία στις 24 Απριλίου 2004.


KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP