Υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

*Τέθηκε προ ημερών στη Βουλή το ερώτημα προς την υπουργό εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη και απάντηση δεν έχει δοθεί. Ρωτήθηκε η υπουργός εάν συνεχίζει να παίρνει κρατικό χρήμα ο κ. Π. Δημητράς του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, του οποίου οι παρατηρήσεις και «διαπιστώσεις» αποτελούν τη μαγιά όλων των γνωστών εκθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και κάθε αλλού οργανισμού ή εταιρείας ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.Θα επιμείνουμε γιατί μάλλον θα είναι παράδοξο, αν όχι ύποπτο, ο κ. Δημητράς που καταγγέλλει σε όλα τα διεθνή φόρουμ την «παραβίαση ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων» στην Ελλάδα να συνεχίζει να χρηματοδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο?


* Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Μην πάει το μυαλό σας στη Συμμαχία των Πολιτισμών για την οποία θα βρεθούν στην Πόλη ο Πρόεδρος Ομπάμα, ο τούρκος πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν, ο ισπανός ηγέτης Χ. Θαπατέρο και πολλές άλλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Ο κ. Σημίτης μαθαίνουμε ότι θα παραμείνει στην Πόλη μέχρι τις 25 Μαρτίου, για να δώσει ορισμένες διαλέξεις στο πανεπιστήμιο Μπίλγκι. Ας ελπίσουμε ότι το θέμα των διαλέξεων θα είναι γενικώς ευρωπαϊκό και δεν θα ακουμπήσει τα Ελληνοτουρκικά (ξέρετε τι εννοώ: Ύμια, Μαδρίτη, Οτσαλάν κ.λπ.)?

* Στις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία το 2003 έγιναν επεισόδια εις βάρος ομογενών όταν οι αλβανικές αρχές προσπάθησαν να κλέψουν τις κάλπες στη Χιμάρα. Πέντε γνωστοί Χιμαριώτες καταδικάσθηκαν ερήμην σε φυλακίσεις τριών και ενός έτους. Το εντυπωσιακό (και όμως απολύτως προβλέψιμο) ήταν ότι την παραμονή της επίσκεψης της κ. Μπακογιάννη στα Τίρανα, και ενώ ήδη η Αθήνα είχε επικυρώσει την προσέγγιση της Αλβανίας με την ΕΕ, το Ανώτατο Δικαστήριο σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις επισήμων και μη, φρόντισε να επικυρώσει τις πρωτόδικες ποινές, χωρίς να δώσει καν ανασταλτικό χαρακτήρα ή δικαίωμα εξαγοράς. Ήταν ένα ακόμη... δώρο του Σ. Μπερίσα στην Ντόρα. (σημ enkripto : Ζήτω η υπερήφανη εξωτερική πολιτική!)

* Μια και ο κουμπάρος στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την υπόθεση Εργκένεκον, μήπως, λέμε μήπως, θα πρέπει να του ζητηθεί ενημέρωση για την εμπλοκή των «δυτικοθρακιώτικων»... συλλόγων της Κωνσταντινούπολης στη βρώμικη αυτή ιστορία που είναι δημιούργημα του βαθέος κράτους; Εκτός φυσικά εάν ακόμη και ο κ. Ερντογάν εξαιρεί από την έρευνα τα παρακλάδια της Εργκένεκον σε Θράκη και Κύπρο?

* Είναι να απορεί κανείς με την ανοησία η οποία διακατέχει ορισμένους που χειρίζονται θέματα εξωτερικής πολιτικής. Διαβάζουμε και ακούμε για τον διορισμό ως δημόσιων υπάλληλων των 250 «ιμάμηδων» στη Θράκη. Προφανώς αγνοούν παντελώς ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ύβρη για έναν μουσουλμάνο και καταγράφεται απολύτως αρνητικά στον μουσουλμανικό κόσμο. Η πραγματικότητα είναι ότι ο διορισμός αφορά 250 «ιεροδιδασκάλους», το οποίο μάλιστα αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων συμπολιτών μας. Αλλά με τους ανόητους χειρισμούς σε λίγο θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον της Ελλάδας?

* Όταν λέει ο κ. Καραμανλής από το βήμα της Βουλής ότι δεν νοείται λύση του Κυπριακού με τη διατήρηση εποίκων στο νησί, δεν μπορεί παρά να το χειροκροτήσει κάθε καλόπιστος ακροατής. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Χριστόφιας συμμερίζεται αυτήν τη θέση, μια και, αν δεν κάνουμε λάθος, έχει δηλώσει εκ προοιμίου ότι δέχεται την παραμονή 50.000 εποίκων, χωρίς μάλιστα να είναι σαφές εάν σε αυτούς θα προστεθούν και τα μέλη των οικογενειών τους, οπότε θα μιλάμε για περίπου 150 χιλιάδες αποίκους?

* Ο κ. Μπόρις Τσίλεβιτς, εκ Λετονίας ορμώμενος, περιφερόταν στην περιοχή της Φλώρινας αναζητώντας τεκμήρια για να αποδειχθεί με μια ακόμη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης η ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας». Ίσως θα πρέπει η ελληνική πλευρά να ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας από τη λετονική Βουλή για πολιτικούς της χώρας που υπηρέτησαν σε... υπηρεσίες άλλων χωρών. Όχι ότι είναι υποχρεωτικά κακό να συνεργάζεσαι με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, αλλά τα πρακτοριλίκια είναι να μη σου γίνουν συνήθειο. Και ο νοών νοείτω.

* Είναι από τους ευνοημένους πρέσβεις, που με το έτσι θέλω πήρε πρώτης γραμμής πρεσβεία, την οποία αξιοποιεί μόνο για να εμπλουτίσει το βιογραφικό του (τα τηλεγραφήματά του δεν θα διδάσκονταν ούτε σε διπλωματικό? ΙΕΚ). Στην ανέλιξή του όμως, πέραν του ότι είναι καλόβολος με τις πολιτικές ηγεσίες, υπάρχει και άλλο μυστικό. Είναι ανιψιός μεγαλόσχημου πρέσβη ε.τ., πραγματικού «Βούδα» της ελληνικής διπλωματίας? Μακάρι να είχε κληρονομήσει όμως εκτός από το τουπέ και λίγη από την ευστροφία του θείου του?


* Ξεχασμένοι σχεδόν από όλους πια, ακόμη και από τους παραδοσιακούς υποστηρικτές τους στον χώρο της ΝΔ, οι Βορειοηπειρώτες προβληματίζονται και συζητούν για το μέλλον και τις προοπτικές τους. Σήμερα στο «Τιτάνια» στις 10.30 π.μ., οκτώ βορειοηπειρωτικές οργανώσεις διοργανώνουν συζήτηση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την προοπτική του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην Αλβανία και στην Ελλάδα. Να δούμε πόσοι υπουργοί ή βουλευτές (από αυτούς που θα εκλιπαρούν για ψήφους όταν νομοθετηθεί η ψήφος των ομογενών) θα βρεθούν στην εκδήλωση?

* Αλήθεια, αναρωτήθηκε κανείς πόσο στοίχισε η αποστολή που συνόδευσε την κ. Μπακογιάννη στις ΗΠΑ; Και κυρίως: Πλήρωσαν όλα τα ΜΜΕ το αντίτιμο των εξόδων για τους δημοσιογράφους τους που καλύπτουν την αποστολή; Γιατί κάποιο πουλάκι έλεγε ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι μικρών έως πολύ μικρών εφημερίδων δεν πέρασαν από τα cashier των ξενοδοχείων που διέμεναν παρά μόνον για να πληρώσουν τα προσωπικά έξοδά τους. Τηλέφωνα, φαξ, κόκα κόλες και κάποια χάμπουργκερ. Τα υπόλοιπα έξοδα, όχι ευκαταφρόνητα καθώς κάθε διανυκτέρευση στοίχιζε καμία 150αριά ευρώ το άτομο, καλύφθηκαν από τα μυστικά κονδύλια… Αχ και να ήξερε ο φορολογούμενος πού πάει το υστέρημά του…

Πηγή : Το Παρόν

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP