Ελένη Φωκά και… «κουλτούρα»!

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009


του Λάζαρου Μαύρου

Μ Ε ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ
, αξιοπρέπεια, ευθύτητα και σεμνότητα, που προέρχεται και αρμόζει στο αδούλωτο φρόνημα της ελληνικής ψυχής, η οποία την κράτησε όρθια επί 23 χρόνια στην τουρκική σκλαβιά, Δασκάλα των λιγοστών Ελληνόπουλων στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα της Καρπασίας (1974-1997), η Ελένη Φωκά στάθηκε την περασμένη Τετάρτη 4.3.09, στην τελετή της ΓΟΔΗΚ (Γυναικείας Οργάνωσης του ΔηΚο), όπου προσκλήθηκε για να τιμηθεί η προσφορά της.

Μ Ε ΠΑΡΡΗΣΙΑ, που θύμιζε το προγονικό «φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια», δεν μάσησε τα λόγια της. Μνημονεύουσα Καβάφην, ονομαστικώς, έδειξε η ίδια, εμπράκτως, την, «όσο μπορείς», άρνηση εξευτελισμού της ζωής, «μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, / μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες»… Και είπε, σταράτα, στις οικοδέσποινες που την τίμησαν: «Η κυβέρνηση στην οποία το κόμμα σας συμμετέχει, αποφάσισε την «καλλιέργεια κουλτούρας συμφιλίωσης» με τους Τουρκοκυπρίους.

- Δεν ξεχώρισε ποιοι Τ/κ είναι όργανα των Κατακτητών.

- Ποιοι είναι συνεργάτες των Κατακτητών;

- Ποιοι είναι ..πιο αιμοβόροι από τους Κατακτητές;

- Ποιοι έποικοι, σαν τον δολοφόνο του Σολάκη Σολωμού, θα πάρουν τη νομιμοποίηση των 50 χιλιάδων του Προέδρου, στην κυβέρνηση του οποίου κι εσείς μετέχετε;

- Με ποιους Τούρκους Εποίκους και με ποιους συνεργάτες και όργανα των Κατακτητών, καλούνται τα παιδιά μας στο Ριζοκάρπασο να καλλιεργήσουν «Κουλτούρα Συμφιλίωσης»;

Σ Κ Λ Η Ρ Ε Σ ερωτήσεις που παράγει η ίδια η ζωή, στο σύνολο των απλών ανθρώπων του λαού. Και οι οποίες παραμένουν πεισματικά αναπάντητες. Όχι μόνο από τους ευρισκόμενους στην Εξουσία, αλλά και τους από χρόνια δραστήριους της αναποτελεσματικής «επαναπροσέγγισης». Προχθές η τ/κ εφημερίδα «Αφρίκα» έγραφε ότι στο λεγόμενο «εκλογικό σώμα» των 180.000 του τουρκικού κατοχικού καθεστώτος, μόνο το ένα τρίτο είναι Τουρκοκύπριοι (62.500) και τα δύο τρίτα Έποικοι. Η δοκιμασμένη στην πράξη εδώ και πολλά χρόνια πολιτική της «επαναπροσέγγισης», εξάλλου, αποδεδειγμένα ΔΕΝ παρήγαγε τη συγκρότηση κάποιου κοινού αντικατοχικού - απελευθερωτικού μετώπου Ε/κ και Τ/κ. Παρήγαγε το αντίθετο: Να υποστείλουν τα λάβαρα του αντικατοχικού αγώνα και να εξαφανίσουν τη διεκδίκηση της απελευθέρωσης, οι εκδαπανώμενοι στην… πολλή συνάφεια και… στις συναναστροφές της «επαναπροσέγγισης». Υποταγμένοι στα Σχέδια Ανάν. Στη νομιμοποίηση των Εποίκων. Στην επίδειξη νομιμοφροσύνης στα όργανα των Τούρκων κατακτητών, ανά τας «διόδους» της γραμμής Αττίλα…

Πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2009 στις 2:36:00 μ.μ. EET  

Εκπληκτική η πένα του Μαύρου, μοναδική η Σημερινή στον αγώνα της για τα δίκαια της Ρωμηοσύνης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP