Δύο ακόμα συλλήψεις για την υπόθεση των εξοπλιστικών

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθησαν μετά από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσαν οι ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σαυρόπουλος ο πρώην διευθυντής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ και ο Γιάννης Μπέλτσιος οι οποίοι κατηγορούνται για μίζες στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Τα ονόματά τους φιγουράρουν σε καταθέσεις τόσο στη γερμανική όσο και στην ελληνική δικαιοσύνη που τους εμφανίζουν να εισπράττουν πακτωλό εκατομμυρίων προκειμένου να ευνοηθεί η γερμανική εταιρεία η οποία κέρδισε τελικά τη σύμβαση με τα υποβρύχια. Μάλιστα, ο Γιάννης Μπέλτσιος ήταν στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου και έχει κατονομαστεί ουσιαστικά ως ταμίας του πρώην υπουργού.

Οι δυο συλλήψεις πυροδοτούν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και είναι απόρροια κυρίως της απολογίας του Αντώνη Κάντα πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών ο οποίος ουσιαστικά σκιαγράφησε τις διαδρομές των μιζών που δίνονταν σε Έλληνες αξιωματούχους για τις συμβάσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν


Οι δυο νέοι κατηγορούμενοι οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι φυγής ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν. Πρώτος απολογείται την Παρασκευή ο Σωτήρης Εμμανουήλ και το Σάββατο ο Γιάννης Μπέλτσιος. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Τόσο ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ όσο και ο μηχανικός Γιάννης Μπέλτσιος, πρώην στενός συνεργάτης του ήδη καταδικασμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, έχουν κατονομαστεί στο παρελθόν ως πρόσωπα που έλαβαν μίζες.

Ο μεν Εμμανουήλ κατονομάζεται σε καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη γερμανική δικογραφία ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση και στην υπογραφή της σύμβασης της HDW με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Επίσης, ο Μιχάλης Ματαντός (ιδιοκτήτης της εταιρείας ΜΙΕ), που απολογείται στον ανακριτή τις επόμενες ημέρες, έχει καταθέσει στη γερμανική δικαιοσύνη ότι έδωσε ένα εκατομμύριο στον Γιάννη Μπέλτσιο και 17 εκατ. ευρώ στον Εμμανουήλ. Την κατάθεση αυτή δένει η απολογία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου.

«Καρφώνει» Σμπώκο


Ο Γιώργος Καμάρης, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας GLAVIS, επέστρεψε σε λογαριασμό υπέρ του δημοσίου 7,5 εκατ. ευρώ ομολογώντας ότι ήταν χρήματα που του είχε δώσει να διαχειριστεί από παράνομες πληρωμές ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών και επίσης κατηγορούμενος Γιάννης Σμπώκος προκειμένου να τα διαχειριστεί. Ο Γιώργος Καμάρης έχει απολογηθεί κι έχει αφεθεί ελεύθερος.


Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2014 στις 2:02:00 μ.μ. EET  

ποιός κυβερνούσε αυτόν τον τόπο και φτάσαμε στο βαρέλι δίχως πάτο;
κάποιοι "βλαχολεβέντες με τις μουστάκες" που νόμιζαν ότι μας έκαναν τη χάρη, υπηρετώντας το κοινό συμφέρον και έπρεπε να εισπράτουν το "κάτι τις" παραπάνω για τις "υπηρεσίες τους" προς την πατρίδα.
άραγε θα σαπίσουν στη φυλακή;
θα φέρουν πίσω τα κλεμμένα;
μάλλον πολύ αφελείς πρέπει να είμαστε για να πιστεύουμε σε τέτοια θαύματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP