Επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες των Ιμίων

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας και ιδιαίτερα των ηρώων των Ιμίων, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, τελέστηκε σήμερα στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

Στην τελετή παρέστησαν ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος, η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος(Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την τελετή:





Μετά το πέρας της τελετής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στεκόμαστε με σεβασμό, τιμή και ευγνωμοσύνη στη μνήμη των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού, που με τη θυσία τους στέλνουν ένα διαρκές μήνυμα αυταπάρνησης και αφοσίωσης στην πατρίδα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με υπερηφάνεια κρατούν στη μνήμη και την καρδιά τους, τους ήρωές μας και συμμετέχουν αποτίοντας τον δικό τους φόρο τιμής, θυμίζοντας σε όλους ότι η θυσία τους είναι παράδειγμα και οδηγός για όλα τα στελέχη τους μπροστά στο υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα»
.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων των Ιμίων τήρησε και η Βουλή.

4 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2014 στις 5:59:00 μ.μ. EET  

ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΛΥΣΜΟΝΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ,ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΥ.
Εφεδρος Ανθ/γος μονάδας των καταδρομών εκείνη την νυχτα,και τα συναισθήματα απο την είδηση του χαμού των παιδιών .... απλά δεν περιγράφονται.
ΑΘΑΝΑΤΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ
Εφεδρος Λ/γος ΠΖ(ΚΔ)


Οδυσσέας 30 Ιανουαρίου 2014 στις 6:52:00 μ.μ. EET  

@ ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ
Θα ανέβει ειδική ανάρτηση για τα Ίμια, απλά εδώ κατέγραψα την τελετή

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2014 στις 9:42:00 μ.μ. EET  

@ ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ,

Για όσους δεν γνωρίζουν, "Λεβέντες" ήταν οι πυροβολητές στα πλοία του Οθωμανικού ναυτικού και επιλέγονταν συνήθως με κριτήριο την σωματική τους ρώμη. Με τα χρόνια, ο "Λεβέντης", έγινε συνώνυμο του ιδανικού Οθωμανού στρατιώτη που εκτελεί πιστά τις προσταγές του Σουλτάνου, στο όνομα του Ισλάμ.

Αποκαλώντας έναν Έλληνα (και μάλιστα πεσόντα υπέρ Πατρίδος) ως "Λεβέντη" είναι σαν να αποκαλείς έναν Τούρκο μέλος SAT, Ozel team, Bordo Bereliler κλπ ως "Εύζωνα". Επειδή στο παρελθόν έχουμε δει ανοησίες που έγιναν λόγω άγνοιας (πχ Έλληνας χεριστής A-7 Corsair II που καμάρωνε με την επιγραφή "Admiral Barbarossa" γραμμένη στην κάσκα του - προφανώς νόμιζε πως ήταν απλά ένας διάσημος κουρσάρος και όχι ένας Οθωμανός αιμοσταγής πολέμαρχος), μήπως πρέπει - λέω μήπως - να ξέρουμε ΤΙ λέμε, πριν το πούμε?

Η αντίστοιχη Ελληνική λέξη, είναι "Παληκάρι" και η πράξη θάρρους, είναι "Ανδρεία".

Ας αφήσουμε λοιπόν τους "Λεβέντες" και την "λεβεντιά", για αυτούς που αισθάνονται Τούρκοι Οθωμανοί. Εμείς, έχουμε τις δικές μας αξίες, τα δικά μας ιδανικά και την δική μας Ιστορία.

AXEΡΩΝ 31 Ιανουαρίου 2014 στις 1:57:00 π.μ. EET  

@30 Ιανουαρίου 2014 - 9:42:00 μ.μ. EET
Ἔχεις μέν δίκηο,ἀλλά μόνο ὡς προς την κυριολεξία,διότι ἡ λεβεντιά και ὁ λεβέντης εἶναι ἐπίζηλοι τίτλοι μεταξύ Ἑλλήνων.
Κατά παρόμοιο τρόπο,οἱ Τούρκοι υιοθέτησαν τον ἑλληνικό ὅρο αὐθέντης,και τον χρησιμοποιοῦν και ὡς προσφώνηση εἰς ἕνδειξη σεβασμοῦ(ἐφέντι μ΄).
Για τον ἀνιστόρητο που λές με το κράνος του Μπαρμπαρόσσα ἔχεις και πάλι δίκηο,ἀλλά ἐδῶ κάποιοι,και ὅχι τυχαίοι,λύσσαξαν να μετονομάσουν την Ἀγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ἀτατούρκ,ἐνὼ στην Καβάλα ὑπάρχει μνημείο ἀφιερωμένο σε κάποιον Ἀλῆ Φουάτ,σφαγέα του Ἑλληνισμοῦ.
Και για να σου ἀναγνωρίσω το δίκηο σου,καταθέτω και το ὅτι οἱ Τούρκοι χρησιμοποιοῦν το Λεβέντ και ὡς ὅνομα,π.χ Λεβέντ Σενέρ.
Ἀλλά ἄς μήν κακίζουμε τον Τέο,που χρησιμοποιεί τον ὅρο με την θετική του ἕννοια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP