Επιχείρηση "αναθέρμανση σχέσεων" στη συνάντηση Σαμαρά - Πούτιν

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει την Τρίτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δύο χρόνια μετά την τελευταία τους επαφή στη Μόσχα. Στόχος, να αναθερμανθούν οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στην οικονομική συνεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Ρώσος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα προβληματική χώρα για επενδύσεις, γεγονός που είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στη βελγική πρωτεύουσα, θα εξεταστεί η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, αλλά και η πορεία των σχέσεων της Μόσχας με τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα της μείωσης της τιμής πώλησης του φυσικού αερίου, ενώ αναμένεται να γίνει αναφορά στη ΔΕΠΑ και στο ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται επίσης να επιδώσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν την πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια να επισκεφθεί επίσημα τη χώρα.

www.in.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2014 στις 8:24:00 π.μ. EET  

Οι καλες σχέσεις με άλλα κράτη δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός.
Η πολιτική της χώρας θα πρέπει να χαράσεται σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον και κατόπιν να βλέπουμε με ποιους μπορούμε να συμπλεύσουμε λογω κοινων συμφερόντων.
Αν θέλουμε να φανούμε αρεστοί σε όλους τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό.
Μακάρι να μπορούσαμε να ήμασταν φίλοι με όλους αλλά δεν γίνεται....

Alexandros 28 Ιανουαρίου 2014 στις 12:37:00 μ.μ. EET  

Δεν καταλαβαίνω σε ποιο κομμάτι εμείς ανταγωνιζόμαστε τη Ρωσία η τι μας απαγορεύει να έχουμε καλές σχέσεις με τους Ρώσους.

Θεωρώ πως κάθε τέτοια συνάντηση μπορεί να είναι πολύ επωφελής για τη χωρα, αρκεί να μιλούν και οι δυο σοβαρά και όχι ο ένας να μιλάει σαν ακτιβιστής της green peace!

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2014 στις 6:17:00 μ.μ. EET  

Είναι ανορθολογικό να αναμένουμε προτιμησιακή μεταχείριση, όταν, σε περιπτώσεις κρίσιμων επιλογών, η Ρωσία απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η οικοδόμηση καλών διμερών σχέσεων δεν μπορεί να γίνει συγκυριακά και εξ αντιδιαστολής, αλλά απαιτεί χρόνο, συνέπεια και ειλικρίνεια. Το πρόσφατο παράδειγμα της Κύπρου είναι ιδιαίτερα διδακτικό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP