Εξοπλιστικά: Προφυλακιστέος ο Δ. Παπαχρήστου

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξε ο ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας στον 78χρονο Δημήτρη Παπαχρήστο, μετά την πολύωρη απολογία του στο πλαίσιο της έρευνας για τα εξοπλιστικά, με τη σύμφωνη γνώμη της επίκουρης εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.

Τον κατηγορούμενο είχε αναφέρει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο οποίος έχει πει ότι ο 78χρονος τον δωροδόκησε με 750 χιλιάδες ευρώ για την προμήθεια ενός εξοπλιστικού συστήματος. Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Κάντας υποστηρίζει στην απολογία του ότι την περίοδο 2000, ο Δημήτρης Παπαχρήστος, του έδωσε μίζα για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000, πρόγραμμα που κόστισε στο Δημόσιο 190,1 εκατ. ευρώ.

Ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών είπε στην απολογία του ότι η Wegmann έδωσε μίζες που ανέρχονταν στο 0,5% της σύμβασης των αυτοκινούμενων πυροβόλων, συνολικά δηλαδή 9,5 εκατ. ευρώ από τα οποία οι 750.000 ευρώ πήγαν στον κ. Κάντα. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες σε λογαριασμούς του Δημήτρη Παπαχρήστου, έχουν εντοπιστεί εισροές και εκροές συνολικού ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ φέρεται να ομολόγησε ότι ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που εντοπίστηκαν διακινήθηκαν σε «παράνομες αμοιβές».

Ελεύθερος με αυστηρούς όρους ο Π. Ευσταθίου

Νωρίτερα, ελεύθερος με αυστηρούς όρους αφέθηκε ο 83χρονος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Πάνος Ευσταθίου με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το Συμβούλιο, που επιλήφθηκε του θέματος μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορουμένου, με βούλευμά του επέβαλε στον κατηγορούμενο εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, καθώς και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα κι εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα.

Κατά τη μαραθώνια απολογία του την Πέμπτη στον αρμόδιο ανακριτή, φέρεται να ομολόγησε μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ κατήγγειλε τον Αντώνη Κάντα για εκβιασμό προκειμένου να του δίνει μίζες.

Μετά την απολογία του, σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ανακριτή και του δικηγόρου του κ. Ευσταθίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ο κ. Μαλλής επιθυμεί την προφυλάκιση του πελάτη του χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την ηλικία του κ. Ευσταθίου, καθώς και για το γεγονός ότι η υγεία του πελάτη του είναι επιβαρημένη.

Στη διάρκεια του επεισοδίου ο κ. Ευσταθίου δήλωσε ότι δεν ένιωθε καλά με αποτέλεσμα να σπεύσει στην Ευελπίδων ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

www.naftemporiki.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP