Στο Aνατολικό Αιγαίο πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Στην νησίδα Τέλενδο θα μεταβεί για τον αυριανό εορτασμό των Θεοφανείων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Μετά από την τελετή αγιασμού των υδάτων στην Τέλενδο, οι κ. Παπούλιας και Βαρβιτσιώτης θα επισκεφτούν τις νήσους Ψέριμο και Κάλυμνο. Την ίδια στιγμή, ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός υγείας Άδωνης Γεωργιάδης θα επισκέπτονται την Μεγίστη, συνοδευόμενοι από τον  Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο. Οι κ. Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης και Κωσταράκος θα παραστούν στον εορτασμό των Θεοφανείων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμένα της Μεγίστης, μετά τον αγιασμό. Κατόπιν θα επισκεφτούν το στρατόπεδο της τοπικής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) καθώς και τα στρατιωτικά φυλάκια των νήσων Στρογγύλης και Ρω, ενώ θα καταθέσουν στεφάνι προς τιμή της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Η παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Ανατολικό Αιγαίο με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων, ασφαλώς και έχει ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η Άγκυρα αμφισβητεί πλέον ανοιχτά την ελληνικότητα ακόμα και κατοικημένων νήσων της περιοχής. Μάλιστα το τουρκικό θράσος δεν γνωρίζει όρια, καθώς παλαιότερη επίσκεψη Παπούλια στο Αγαθονήσι για τα Θεοφάνεια (Ιανουάριος 2009) είχε προκαλέσει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας του τουρκικού ΥΠΕΞ! (βλέπε: Στο στόχαστρο της Άγκυρας νησίδες στα Δωδεκάνησα) Είχε προηγηθεί μπαράζ υπερπτήσεων του Αγαθονησίου, καθώς και συστηματική παρενόχληση ελικοπτέρων της Α.Σ και του Λιμενικού Σώματος από μαχητικά της ΤΗΚ. Υπό το πρίσμα των πρόφατων εξελίξεων στην γείτονα, η έντονη παρουσία της Ελληνική πολιτείας -έστω και υπο αυτή την μορφή- εκπέμπει τα κατάλληλα μηνύματα..

Θεοφάνεια 2009 - Επίσκεψη Παπούλια στους ακρίτες του Αγαθονησίου

1 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2014 στις 8:10:00 μ.μ. EET  

Το καλύτερο μήνυμα θα ήταν να βελτιωθούν ή να δημιουργηθούν υποδομές (ιατρικά κέντρα, ενεργειακή αυτάρκεια) σε αυτά τα νησιά ώστε να γίνει η ζωή των κατοίκων ευκολότερη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP