Προς γνώση των τιμητών του Λιμενικού Σώματος...

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Τα παρακάτω βίντεο αναρτώνται "προς γνώση" όσων, εντός και εκτός Ελλάδος, επιμένουν να σπιλώνουν τους ως βιαστές και δολοφόνους τους Έλληνες λιμενικούς, δηλ. τους ανθρώπους που φρουρούν τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, σώζουν αμέτρητες ζωές στη θάλασσα και προασπίζουν την ελληνική κυριαρχία...

Το πρώτο είναι ένα βίντεο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τη δράση του ΛΣ μεταξύ 2012-2013, ενώ το δεύτερο (2009) και το τρίτο (2014) απεικονίζουν τον "ακήρυκτο πόλεμο" μεταξύ ελληνικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος και τουρκικών σκαφών της Sahil Guvenlik γύρω από τη βραχονησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης. Μάλιστα το τρίτο βίντεο (που μας υπέδειξε φίλος αναγνώστης), είναι τουρκικής προέλευσης και απεικονίζει την πρόσφατη ένταση γύρω από τη Ζουράφα.

Αξίζει να δουν, ειδικά οι εγχώριοι τιμητές, το πλωτό του ΛΣ να αντιμετωπίζει τους εκφοβιστικούς ελιγμούς του (διπλάσιου σε μήκος και εκτόπισμα) τουρκικού σκάφους. Αλλά κυρίως αξίζει να δουν τις οπαδικές κραυγές, με τις οποίες υποδέχονται οι Τούρκοι ψαράδες τους δικούς τους λιμενικούς, και την ήρεμη εμπιστοσύνη, που εμπνέει στην Ελληνίδα ακρίτισσα η παρουσία της "καταδίωξης" του ΛΣ. Και μετά ας αναρωτηθούν οι τιμητές και οι κατήγοροι του ΛΣ, μήπως είναι βαθιά νυχτωμένοι...






(Πρόχειρη μετάφραση των κραυγών και σχολίων των Τούρκων ψαράδων:
"Μπράβο, ωραία το κάνατε αυτό!"
"Να τα καμάρια της Τουρκίας!"
"Συνεχίζουν να καταπατούν τη Ζουράφα" (οι Ελληνες)
"Συνεχίζουν την παρενόχλησή μας από θάλασσα και αέρα" (οι Ελληνες)

22 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2014 στις 10:24:00 μ.μ. EET  

Η Ζουράφα είναι εντός των ΕΧΥ της Σαμοθράκης. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι εκεί ούτε τουρκική μύγα...

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2014 στις 11:48:00 μ.μ. EET  

Το ελικόπτερο είναι δικό μας Dauphin?

AXEΡΩΝ 26 Ιανουαρίου 2014 στις 8:44:00 π.μ. EET  

Ἐγώ πολύ θα ἤθελα να μου ἐξηγήσει ὁ τουρκαλάς που φώναζε «μασαλά» τί τον ἐνθουσίασε-μᾶλλον ξέρω τί ἦταν,ὅτι ὁ δικός μας το πῆρε κἄπως χαλαρά.
Ἴσως εἴχε και την ἑντολή να το κάνει.
Ἄν πάντως ὁ δικός μας «στράβωνε»,ἦταν πιό εὐέλικτος,και μποροῦσε να του ἐξηγήσει τους νόμους της θάλασσας.
Τις εὐχές μου στο Λιμενικό-Ἑλληνική Ἀκτοφυλακή.

ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ 26 Ιανουαρίου 2014 στις 9:27:00 π.μ. EET  

Όσον αφορά την λαθρομετανάστευση. Καταγγέλω τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με αυτό το θέμα, θα έλεγα, ως εγκληματικές οργανώσεις αφού παροτρύνουν το εμπόριο ανθρώπων θέτοντας σε κίνδυνο ταλαίπορες ψυχές και διευκολύνοντας την διακίνηση τεράστιων ποσών μαύρου χρήματος. Οιαπαιτήσεις τους από μία φτωχή χώρα είναι πολλές χωρίς καμμία από αυτές να φροντίζουν για την σωστή διαβίωση των ανθρώπων αυτών, ενώ αποκομίζουν χρήματα αρκετά από τα μέλλη τους για να τους εκπροσωπίσουν σε δικαστήτρια, να τους φτίαξουν τα έγγραφα τους και να συντάξουν ωραίες εκθέσει που να εκθέτουν το ελληνικό κράτος. Ενώ η αδιαφορία για τα εγλήματα που γίνονται ανά τον κόσμο είναι έντονη. Τέλος πρέπει να φέρουμε ξανά στο τραπέζι την συμφωνία του Δουβλίνου 2 ώστε οι μετανάστες να μην εγλωβίζονται στην Ελλάδα αλλά να μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες όπως επιθυμούν, χωρίς να κινδυνεύουν ότι όταν λίξουν τα έγγραφά τους και συλληφθούν θα επιστρέψουν στην χώρα υποδοχής. Και ξανά απ'την αρχή.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 12:36:00 μ.μ. EET  

Δεν λεγεται Ζουραφα η βραχονισιδα αλλα Λαδοξερα!!!
Οταν δεν την ξερουμε με το Ελληνικο ονομα πως θα πεισουμε τους αλλους οτι ειναι δικια μας?
Τελος τι θα μπορουσε να κανει το σκαφος του Λιμενικου απεναντι στο διπλασιο σε μεγεθος Τουρκικο σκαφος που με τα απονερα του το κουνουσε σαν καρυδοτσουφλο? Η κυβερνηση το εστειλε εκει για τα ματια και μονο ενω ηξερε οτι οι Τουρκοι εχουν διπλασια σε μεγεθος σκαφη και οσο για το ελικοπτερο με το που το ειδανε οι Τουρκαλαδες τι να πω χεστηκανε επανω τους.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 1:18:00 μ.μ. EET  

Ναι δικο μας....καποτε απο τα 4 πεταγε το 1...τωρα δεν ξερω ισως να βρηκαμε λευτα για ανταλακτικα...

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 1:26:00 μ.μ. EET  

μόλις είδα το βίντεο για το σκηνικό στη Ζουράφα. κανείς δεν σχολιάζει, ότι ήταν ένα σκηνικό με πρωταγωνιστές το ποντικάκι με τον ελέφαντα.
μια βαρκούλα του ψαρά το σκάφος του λιμενικού μας και μια βαποράρα ναααα των τουρκαλάδων. να περνάει μεγαλοπρεπώς δίπλα από τη δική μας βαρκούλα και να μπορεί κάλλιστα με τα απόνερα να το βυθίσει.
η πλάκα είναι μόλις απομακρύνεται ο τούρκος, το ποντικάκι μας πηγαίνει κοντά του, για να το απωθήσει ή παρεμποδίσει...
και είμαι σίγουρος ότι κατόπιν εντολών από ανωτέρους του, ο τουρκαλάς δεν το βουλιάζει.
τώρα για το πιο "ευέλικτος" ο δικός μας και τι μπορούσε να κάνει στο θηρίο, τα συμπεράσματα δικά σας.
το ίδιο σκηνικό και στις αρχές του ΄80 όταν παρακολουθούσαμε από τα φυλακια της Μυτιλήνης το παιχνίδι με τις τούρκικες ακταιωρούς και τα πανάρχαια ελλην ναρκαλιευτικά, που ερχόντουσαν για να τους διώξουν.
τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 2:00:00 μ.μ. EET  

Ρε παιδιά μην ψαρώνετε με το μέγεθος του τούρκικου.
Εμείς έχουμε πολλά μικρά πλωτά αραιωμένα σε όλα τα νησιά, και αναγκαστικά αυτά πάνε πρώτα. Οι απέναντι δε χρειάζονται πολλά, έχουν λίγα και μεγάλα και τα βγάζουν για επίδειξη. Δε σημαίνει ότι δεν έχουμε κι εμείς μεγάλα σκάφη, απλά πρώτα πάει το τοπικό.
Όπως είδατε οι δικοί μας δεν ψάρωσαν καθόλου.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 2:17:00 μ.μ. EET  

ενδιαφερον τα βιντεο αλλά ασχετα με το περιστατικο

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 2:53:00 μ.μ. EET  

@ 2.17
Ασχετα ε; Ασχετο είναι το βίντεο που δείχνει τους λιμενικούς να διασώζουν τόσο κόσμο από τη θάλασσα; Και τώρα να τους κατηγορούν για δολοφόνους;
Το τουρκικο βίντεο ναι είναι ασχετο αλλά δείχνει τι βάρος σηκώνουν αυτοί οι ανθρωποι που τους συκοφαντούν συριζόπληκτοι και λαθρολαγνοι

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 4:22:00 μ.μ. EET  

εκτος απο δημιουργια εντυπώσεων τα βιντεο δεν έχουν καμια σχεση με το περιστατικο, αναλογα θα μπορούσα και εγω να αναφερω τις δωδεκα (12) καταδικες της ελλάδας απο το ΕΔΑΔ για αστυνομική βία ως σχετικές με το περιστατικο...

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 6:08:00 μ.μ. EET  

Βρε καλώς τα συριζόπουλα...
Δε μου λες φίλε μου, χθες στο Σύνταγμα οι περισσότεροι πεταχτήκατε Κολωνάκι για ψώνια και καφέ; Γιατί στη συγκέντρωση δε γεμίζατε ταξί ούτε με τον ταξιτζή...

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 7:13:00 μ.μ. EET  

26 Ιανουαρίου 2014 - 6:08:00 μ.μ. EET:

Ποια Συριζόπουλα ρε;

Όποιος δε συμφωνεί μαζί σου είναι ντε και καλά Σύριζα;

Άλλο επιχείρημα;

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 7:15:00 μ.μ. EET  

Για τον ανώνυμο 12:36:00 που τα ξέρει όλα.
Η βραχονησίδα δεν λέγεται Λαδόξερα αλλά Ζουράφα. Λαδόξερα είναι τοπονύμιο και όχι η κανονική της ονομασία. Ζουράφα αναγράφεται σε όλους τους ναυτικούς χάρτες και τους Ελληνικούς και τους διεθνείς.
Το παιχνίδι που παίζεται στη Ζουράφα από τους τούρκους έχει ως μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει ''ζωτικά'' συμφέροντα όπως τα ονομάζουν και τους τα αναγνώρισαν δυστυχώς οι πολιτικοί μας. Το λυπηρό είναι οτι οι τούρκοι αγοράζουν ή ναυπηγούν μεγάλες ακταιωρούς πλέον ενώ πριν πέντε χρόνια τα περισσότερα σκάφη τους ήταν υποδεέστερα των δικών μας τη στιγμή που καθημερινά αποκαλύπτονται υποθέσεις δικών μας εξοπλιστικών προγραμμάτων που αντί να ενισχύουν την άμυνα της χώρας και τα επιχειρησιακά μέσα των σωμάτων ασφαλείας, έχουν σοβαρότατες ελλείψεις με αποτέλεσμα να καθίστανται άχρηστα ή προβληματικά. Και όλο αυτό απειδή η ''μίζα'' ήταν μεγαλύτερη.
Το μόνο παρήγορο (αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τέτοια έκφραση) είναι οτι οι τούρκοι είτε πρόκειτε για τους αλιείς τους είτε για την ακτοφυλακή τους δεν έχουν μεγάλη σχέση με τη ναυτοσύνη. Το θέμα είναι βέβαια μέχρι πότε...

Κ.Δ.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 7:50:00 μ.μ. EET  

κριμα που καταργηθηκαν τα πιστοποιητικα κοινωνικών φρονηματων

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Ιανουαρίου 2014 στις 9:27:00 μ.μ. EET  

Καλά Οδυσσέα όλα αυτά αλλά κόψε και κάτι. Έχει κόσμο και κοσμάκη στο Λιμενικό. Δες ένα βιντεάκι εδώ: tvxs.gr/node/34447 και μετά εδώ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=400980. Αλλά τα ξέρεις νομίζω.

Έχει επίσης δρόμο πολύ η υπόθεση για να ξεκαθαριστεί - αν και αμφιβάλλω αν αυτό θα γίνει ποτέ. Και στο τέλος πια μου κάνει φοβερή εντύπωση αυτή η - σε βαθμό θρησκοληψίας σχεδόν - αγιοποίηση των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων από σύμπασα την κυβέρνηση. Σε όλο τον δημόσιο τομέα ποινές, απειλές και τρομοκρατία για να χαϊδέψουν τους ψηφοφόρους που τους έχουν απομείνει και είναι οι πάσχοντες από σύνδρομο της Στοκχόλμης στον ιδιωτικό τομέα. Στους ένστολους επιστρέφουν τα κλεμμένα από το 2012 και άμα γίνει καμιά στραβή...ε ίσαμε καμιά ΕΔΕ και καμιά ψευτοτιμωρία. Και άμα ψελλίσει κάτι η αντιπολίτευση, πέφτει όλη η κυβέρνηση για στήριξη. Σιγά ρε παιδιά, ούτε οι φύλακες του Πλάτωνα δεν είχαν τέτοια προνομιακή θέση. καλά που έχουμε και δημοκρατία δηλαδή (λέμε τώρα...)

ΥΓ Ωραία η Άντα Ψαρρά. Μη βγάλετε σπυράκια. tvxs.gr/node/147674

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2014 στις 9:28:00 μ.μ. EET  

Τι θα πει "δημιουργία εντυπώσεων"....

προφανώς η ανάρτηση αυτή είναι άσχετη με το περιστατικό στο Φαρμακονήσι αλλά σχετικότατη με τη δράση του ΛΣ.

Και στο κάτω κάτω δεν είναι δυνατόν το Λιμενικό να σώζει ανθρώπους πάμπολλες φορές σε όλο το Αιγαίο και καμιά φορά να "πνίγει" μερικούς.
Εγινε ένα ναυτικό δυστύχημα και κάποιοι πνίγηκαν και κάποιοι σώθηκαν....είναι τόσο απλό....ούτε συνωμοσίες, ούτε "κρυφές" οδηγίες, ούτε τίποτα το περίεργο.
Εχει συμβεί ξανά και δυστυχώς θα ξανασυμβεί.
Δημιουργία εντυπώσεων είναι όλη αυτή η φιλολογία περί "δολοφόνων" και άλλων εντελώς αβάσιμων κατηγοριών και προφανώς γίνεται μπας και τσιμπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ καμιά "μοναδούλα" ακόμα στις δημοσκοπήσεις.....

Ντροπή και πάλι ΝΤΡΟΠΗ τους.....

Αδίστακτοι...μπουρδουλόγοι, τιποτένιοι εξουσιολάγνοι....

AXEΡΩΝ 26 Ιανουαρίου 2014 στις 10:45:00 μ.μ. EET  

@Φτωχό και μόνο κάου μπόυ
Δέν μου διαφεύγει ὅτι ἔχει κόσμο και κοσμάκη στο Λιμενικό,ἀλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ ἔχει και ἐκεί κόσμο και ὑπόκοσμο και κοσμάκη και φυντάνια και μπουμπούκια,γι΄αὐτό τσίτωσα.
Και οἱ εὐχές μου προς το Λιμενικό ἀφοροῦν και την βελτίωση και του ἴδιου του σώματος,και της ἡγεσίας του.
Ἐπειδή πιστεύω ὅτι οἱ πλωταίοι την ἀξίζουν,στην μεγάλη τους πλειοψηφία.
=======================================
@12:36
Το μέγεθος του σκάφους δέν εἶναι το ἀπόλυτο κριτήριο,ὅταν ἡ κατάσταση της θάλασσας εἶναι ἥρεμη,ὅπως στο βίντεο.
Ἄν ὁ δικός μας ἤθελε να την σπάσει στον Τούρκο,μποροῦσε να κάνει ἐλιγμούς που θα τον ἔφερναν πάντα στα πλευρά του,και ἀπό τα πλευρἀ ξεκινᾶ και ὁ ἐμβολισμός ἄν ἐχεις σκοπό να κλιμακώσεις-ἀσχέτως ἐκτοπίσματος.
Και ἀκόμη,ἄν το πράγμα φτάσει στο ἀμήν,σε τέτοια ἀπόσταση,τα ὅπλα του «μικροῦ»,μποροῦν κάλλιστα να κερδίσουν και την σύγκρουση.
Τώρα,το πότε μία τέτοια συνάντησησαν αὐτήν που είδαμε θα ἐξελιχθεί σε σύγκρουση,μπορεί να ἐξαρτηθεί και ἀπό μία στραβή σύμπτωση.

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2014 στις 1:10:00 π.μ. EET  

Παντού "έχει κόσμο και κοσμάκη"....κάτι μας είπες τώρα.

Και όταν λέω παντού....εννοώ ΠΑΝΤΟΥ.

Θα ήταν μια τρομερή υπέρβαση από πάρα πολλούς να αποβάλλουν είτε με τη βοήθεια ψυχολόγου, είτε με προσωπική προσπάθεια το σύνδρομο του "εμείς" και οι "άλλοι".
Όσον αφορά την πεποίθηση ότι θα κουκουλωθεί με τον πιο συνωμοτικό τρόπο η όλη υπόθεση μου φαντάζει λιγάκι "πολύ δύσκολο" να αποβληθεί....η πεποίθηση.
Ας το αφήσομε για την μεθεπόμενη συνεδρία.
Το βέβαιο είναι ότι έχομε πολύ δρόμο μπροστά μας έως την βελτίωση της σκέψης μας, της νοοτροπίας μας και άλλων τέτοιων βασικών ανθρώπινων...Ελληνικότατων συνηθειών.

Alexandros 27 Ιανουαρίου 2014 στις 12:19:00 μ.μ. EET  

@Φτωχό και μόνο κάου μπόυ

Όλο σου το σχόλιο είναι άκυρο, όταν παρασύρεσαι από τις κομματικές σου προτιμήσεις πέφτεις σε αυτό το λάθος συνεχώς γράφοντας σχόλια χωρίς ειρμό "οπαδικους" αλαλαγμούς ενώ αλλα σχόλια σου, τα περισσότερα, παρουσιάζουν ειρμό σκέψεων και πραγματικές απόψεις!

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, θα γίνει η ΕΔΕ και θα δούμε τι θα δείξει, αλλα θα ρωτήσω κάτι αν όντως οι λιμενικοί έπνιξαν αυτούς που πνίγηκαν, γιατί δεν έπνιξαν και τους υπολοιπους να μην υπάρχει κανεις να μιλήσει, αφού όπως λέει και το "ινδυμεδια" και ο Βαξεβάνης, αυτά είναι πάγιες τακτικές του λιμενικού?

Τέλος πάντων πάμε παρακάτω, λες για την αγιοποίηση των σωμάτων ασφαλειας από την κυβέρνηση, αφού ρε έρμε, έχουν φάει τις μεγαλύτερες περικοπές από όλους και δεν έχουν βγάλει λαλιά, είσαι σοβαρός? Έχουνε χάσει πάνω από το 40% του μισθού και των συντάξεων και δε μιλάνε δε "λαλανε", τι θα επί η κυβέρνηση ότι είναι και κακοί?

Άλλο ψέμα, που έχετε πέσει όλοι, ότι τους δίνουν λεφτά πίσω, η propaganda καλά κρατεί. Ο Πατέρας μου είναι πρωί στρατιωτικός, το άκουσα και το διάβασα κι εγώ, μιλάγαμε στο τηλέφωνο προχτές, άντε του λέω θα πάρεις και κάνα φράγκο πίσω.

Μου λέει, καταρχάς η απόφαση δεν έχει βγει ακόμα, κατά δεύτερον δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε λεφτά πίσω, γιατί δεν υπάρχει μια, κάτι που το ξέρει όλη η Ελλάδα άλλωστε, εκτος από τον Τσίπρα που περιμένει να δώσει παροχές και αυξήσεις όταν γίνει κυβέρνηση!

Δε σε είχα για τόσο αφελή να πέφτεις στην propaganda του "τσιπρακου"!

Όμως, αυτή η ιστορία είναι πολύ σοβαρή και δεν είναι να την περνάμε αψήφιστα! Το τελευταίο διάστημα βγαίνουν συνεχώς ειδήσεις, όπου ο κύριος Σορός, φτιάχνει σε συνεργασία με τον Μπουτάρη κέντρα βοηθειας η δεν ξέρω κι εγώ πως τα λέει στη Θεσσαλονίκη, επίσης, σκοπεύει να φτιάξει σπίτια για τους παρανομους μετανάστες, άκουσον άκουσον, μιλάμε σίγουρα για άκρως παράνομη ενέργεια, χωρια της επικινδυνότητας που αυτή εμπεριέχει, με τις ευλογίες του GAP, ο οποιος εξύμνησε την πρόταση.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός πως το λιμενικό χτυπήθηκε τώρα! Προφανώς στα σπίτια αυτά the πρέπει κάποιοι να μένουν, αλλα θα πρέπει να υπάρχει και ικανός αριθμός τους ώστε να αξίζει η επένδυση, όχι μονο οικονομικά, αλλα και ως προς τη δύναμη ελεγχου πάνω σε ικανό αριθμό ανθρώπων, που αυτή θα προσδώσει στον "ευεργέτη".

Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να γίνει μια πολύ σοβαρή ερευνα, από ποιον χρηματοδοτούνται αυτές οι ΜΚΟ, από ποιον χρηματοδοτείται το "ινδυμεδια" και θα πρέπει να διαλυθούν αυτά στη ριζα τους!

Το λιμενικό κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του και θα πρέπει άφοβα να συνεχίσει να την κάνει, εκείνο που χρειάζεται το λιμενικό είναι μέσα, γιατί ανθρώπους με ψυχή έχει, όμως αυτοί που πρέπει να ενισχύσουν με μέσα την ψυχή των ανθρώπων αμελούν, όπως κάνουν και με τα υπόλοιπα σώματα!

Αυτοί που έπνιξαν τους ανθρώπους λοιπόν ήταν αυτοί που τους έβαλαν στη βάρκα, αλλα κανεις υποκριτής Κομμουνιστής δεν τόλμησε να το πει αυτό, μάλλον για να μην κινδυνεύσουν να τους χαρακτηρίσουν πατριώτες!

Αλλα βεβαια θα πρέπει να πούμε και κάτι άλλο. Η Κυβέρνηση πέφτει τώρα στις παγίδες προπαγάνδας, που η ίδια έχει στήσει και είναι και έρμαιο των ανικανων, που έχει βάλει στα υπουργεία, οι οποιοι ούτε να μιλήσουν δεν ξέρουν!

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2014 στις 12:41:00 μ.μ. EET  

Υποκλίνομαι πραγματικά στην ανδρεία των ανθρώπων του ΛΣ.Οι Τούρκοι γι'ακόμη μια φορά αποδεικνύουν οτι καταλαβαίνουν μόνο με τσαμπουκά.Μη ξεχνάμε οτι κάτι ανάλογο κάνουν και στον αέρα,με τη ρίψη θερμοβολίδων και αντιμέτρων όταν κλειδωθούν στο στόχαστρο των ελληνικών μαχητικών,με κίνδυνο την εισρόφηση του αντικειμένου απο το κινητήρα του ελληνικού αεροσκάφους,ενώ θα υπενθυμίσω τους επικίνδυνους ελιγμούς του Τούρκου χειριστή που στοίχισε τη ζωή του αείμνηστου Κ.Ηλιάκη.Το επίσης ωραίο,είναι οτι κάποια παπαγαλάκια συγκεκριμένου ιδεολογικού φάσματος,μετέδωσαν για τη τραγωδία στο Φαρμακονήσι,πως οι επιζώντες κατέθεσαν οτι το ελληνικό σκάφος ''λάκισε '' όταν είδε το τουρκικό να πλησιάζει....Ας δουν αυτό το βίντεο,να δούμε ποιός είναι ο θρασύδειλος που βασίζεται στο μέγεθός του και ποιός ο λακές....


Μέντωρ

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2014 στις 2:01:00 μ.μ. EET  

ο μεντωρ επιασε το βαθυτερο νοημα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP