Φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση Blue Flag

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση "Blue Flag" που διεξήχθη στο Ισραήλ δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της ΠΑ. Ιδιαίτερα εντυπωσιακοί είναι οι μεικτοί σχηματισμοί αεροσκαφών, με συμμετοχή ελληνικών F-16, ισραηλινών και αμερικανικών F-15 και ιταλικών Tornado και AMX.

Υπενθυμίζουμε ότι στην άσκηση Βlue Flag, που διεξήχθη στα τέλη Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση Ovda στην έρημο Negev και συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο Ισραήλ, η ΠΑ εκπροσωπήθηκε από αεροσκάφη της 340 Μ, που εκτέλεσαν 80 εξόδους με εξαιρετική απόδοση.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες και το βίντεο:











5 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2014 στις 7:21:00 μ.μ. EET  

Μου άρεσαν πιο πολύ οι περσινές.
Μόνο ελληνικά και ισραηλινά, εκεί θα έγινε της .... από δύο πραγματικά ικανές αεροπορίες.
Τώρα μάλλον ξενέρωμα θα ήταν, ειδικά με τους Ιταλούς

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2014 στις 7:25:00 μ.μ. EET  

Στο 1.44 μου αρέσει που πήρε και τη στροφή του δρόμου ο δικός μας!
Στο 1.02 και στο 2.32 οι οθόνες είναι του αεροσκάφους ή από το debriefing?

Γεράκι 18 Ιανουαρίου 2014 στις 9:46:00 π.μ. EET  

@Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2014 - 7:25:00

Μια ιδέα για το τι περίπου βλέπεις, εδώ. Στην πρώτη εμφάνιση του βιντεο, αν δεν κάνω λάθος, εμφανίζεται το αεροσκάφος να κινείται παράλληλα σε σχέση με δύο α/α στα ~15νμ, προφανώς σε αποστολή προσβολής τους.

Ανώνυμος 18 Ιανουαρίου 2014 στις 5:00:00 μ.μ. EET  

Αν και είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες πιλότοι πήγαν πάρα πολύ καλά ως συνήθως, οι γνωστοί γελοίοι τύποι μιλούν περί "ολοκληρωτικής καταστροφής" των αντιπάλων και τα σχετικά. Πάντως οι Ισραηλινοί έχουν κατά κοινή ομολογία εξαιρετικό επίπεδο επίσης. Υποθέτω ότι και τα αποτελέσματα τέτοιων ασκήσεων είναι σε μεγάλο βαθμό διαβαθμισμένα εφόσον φανερώνουν πλεονεκτήματα και ελαττώματα της εκάστοτε αεροπορικής δύναμης. Ας είναι καλά οι Έλληνες χειριστές, είναι παληκάρια.

Ανώνυμος 18 Ιανουαρίου 2014 στις 6:26:00 μ.μ. EET  

Δυστυχώς το βίντεο δεν έδειξε κάποια αερομαχία, εκτός από BVR. Θα ήταν πιο ενδιαφέρον να βλέπαμε F-15 κ.α. σε παραμέτρους βολής πυροβόλου M61 Vulcan και πυραύλου AIM-2000 IRIS-T.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP