Το βιολί του ο ΣΥΡΙΖΑ για το Λιμενικό και τους λαθρομετανάστες...

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ένα βίντεο της Deutsche Welle με υποτιθέμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα "ξέθαψαν" τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή και ραδιοσταθμός "Στο Κόκκινο"), με σκοπό να τεκμηριώσουν (υποτίθεται) τις καταγγελίες του κόμματος κατά του ΛΣ μετά το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

Φυσικά, το βίντεο δεν αποδεικνύει καμία από τις βαριές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τις οποίες το ναυάγιο "είναι αποτέλεσμα της τακτικής των άτυπων επαναπροωθήσεων μεταναστών" και "οφείλεται στη δολοφονική πρακτική ρυμούλκησης προσφύγων από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην Τουρκία". Το βίντεο δεν αποδεικνύει καν (με την εξαίρεση ενός μόνο, καταδικαστέου περιστατικού βίας) τις λεζάντες των κομματικών ιστοσελίδων, που μιλούν για "πυροβολισμούς, μπουνιές, κλωτσιές και απειλές κατά μεταναστών και προσφύγων από άνδρες του λιμενικού".

Στο βίντεο βλέπουμε μια συρραφή σκηνών από ελέγχους σκαφών από το Λιμενικό, με την απόλυτα λογική ένταση που επικρατεί σε τέτοιες περιπτώσεις - εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι οι άνδρες που ελέγχουν άγνωστα σκάφη στα θαλάσσια σύνορα δεν πρέπει να έχουν σε ετοιμότητα τα όπλα τους ή ότι είναι "αγένεια" να ζητούν από τους ελεγχόμενους να μείνουν ακίνητοι με τα χέρια ψηλά. Κατά τα άλλα, μπόλικη σάλτσα δημοσιογραφικής κακοπιστίας και μια μικρή δόση κροκοδείλιων δακρύων για να νοστιμίσει το "πιάτο". Αξίζει να δούμε και να σχολιάσουμε λίγο αυτό το βίντεο:



- Ο δημοσιογράφος διατυπώνει ο ίδιος (χωρίς στοιχεία ή σχετικές μαρτυρίες) την κατηγορία της επαναπροώθησης: "Αλλά εάν πιαστούν, οι πρόσφυγες στέλνονται συστηματικά πίσω στην Τουρκία, χωρίς ελπίδα να τους δοθεί άσυλο" ("But if caught, the refugees are systematically sent back to Turkey, with no hope of being granted asylum"). Ο Ελληνας εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας συμπληρώνει τη συνταγή, λέγοντας ότι οι λιμενικοί κλέβουν τα καύσιμα των δουλεμπορικών σκαφών - και πάλι χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Γιατί τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο:
- Στο βίντεο δε βλέπουμε τους λαθρομετανάστες να ρυμουλκούνται στην Τουρκία, αλλά αντίθετα να επιβιβάζονται στο σκάφος του λιμενικού, πράγμα που παραδέχεται και η αφήγηση: "At gunpoint, the boat's passengers are taken on board the coast guard boat". Βέβαια αν και η εικόνα διαψεύδει τη βασική καταγγελία, ο τόνος παραμένει επικριτικός επειδή οι λιμενικοί σκοπεύουν τους μετανάστες με τα όπλα τους ("at gunpoint") - αλλά αυτό δεν είναι παραβίαση κανενός ανθρώπινου δικαιώματος, είναι συνηθισμένη πρακτική σε συνοριακούς ελέγχους για λόγους ασφαλείας.
- Έπειτα το βίντεο παρουσιάζει την ιστορία ενός τυπικού λαθρομετανάστη:
"When the coast guard turned up, the last thing they wanted was to go back to Turkey; assuming the Coast Guard would rescue those stranded in the water, he slid open the dinghy, but no life boat materialized, leaving Abdullah to swim for his life"

Δηλαδή επιβεβαιώνεται η ελληνική θέση ότι οι λαθρομετανάστες, μόλις εντοπιστούν, τρυπάνε τα φουσκωτά ("he slid open the dinghy") για να είναι υποχρεωτική η διάσωσή τους λόγω κινδύνου. Παρ' όλα αυτά κατηγορούνται οι λιμενικοί επειδή ο λαθρομετανάστης αναγκάστηκε να κολυμπήσει!
- Στη συνέχεια περνάμε στη σφαίρα του σουρεαλιστικού, καθώς ο λαθρομετανάστης είναι χτυπημένος στα πόδια και καταγγέλλει ότι, όταν έφτασε στο σκάφος του λιμενικού, αυτό έβαλε μπρος με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει η προπέλα στα πόδια. Η στοιχειώδης λογική λέει ότι αν πράγματι είχε συμβεί αυτό, ο καταγγέλλων δεν θα μπορούσε να καταγγέλλει, γιατί θα είχε πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία λόγω των σοβαρότατων ακρωτηριασμών που θα του προκαλούσε η προπέλα.
- Ο δημοσιογράφος μας παρουσιάζει και το σημείο προσωρινής στέγασης των λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Λέσβου, όπου καταγγέλλει ότι (ω φρίκη!) υπάρχουν μόνο τρεις σκηνές και δύο τουαλέτες για 11 Συρίους και μερικούς Αφγανούς. Τι κι αν η αναλογία είναι απόλυτα ικανοποιητική για οποιαδήποτε κατάσταση προσωρινής στέγασης (στρατοπέδευσης, κατασκήνωσης, εκδρομής κλπ.); Προφανώς κατά τη γνώμη του δημοσιογράφου θα έπρεπε να υπάρχει μια σουίτα για τον καθένα...
- Τέλος έρχεται το κερασάκι στην τούρτα: με μελοδραματικό τόνο ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle μας ενημερώνει ότι οι Αφγανές γυναίκες μεταφέρονται από την αστυνομία "σαν κοινές εγκληματίες" ("the afghan women are taken away by the police like common criminals"). Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε αυτό το σημείο: ασχέτως αν οι συγκεκριμένες γυναίκες είναι "εγκληματίες", πάντως η λαθραία είσοδος στην Ελλάδα είναι αδίκημα βάσει του άρθρου 50 του ν. 2910/2001 και όσοι το διαπράττουν πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα.

Και κάτι τελευταίο για τη Deutsche Welle και τους δημοσιογράφους της: το τελευταίο έθνος στον κόσμο που δικαιούται να κάνει υποδείξεις για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η Γερμανία...

55 σχόλια:

Βασίλης Ζορμπάς 30 Ιανουαρίου 2014 στις 7:06:00 μ.μ. EET  

Την τελευταία πρόταση δεν την καταλαβαίνω.

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2014 στις 7:25:00 μ.μ. EET  

"Το βίντεο δεν αποδεικνύει καν (με την εξαίρεση ενός μόνο, καταδικαστέου περιστατικού βίας) τις λεζάντες των κομματικών ιστοσελίδων, που μιλούν για "πυροβολισμούς, μπουνιές, κλωτσιές και απειλές κατά μεταναστών και προσφύγων από άνδρες του λιμενικού"."
Εδώ διακρίνω μια αντίφαση. Στο 2.16 είναι συμπεριφορά επαγγελματία ενστόλου ή τραμπούκου;

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2014 στις 7:50:00 μ.μ. EET  

Με το ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ξενοδοχείο 7 αστέρων.... ξεχάστε τις σκηνές ;)

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2014 στις 7:53:00 μ.μ. EET  

@ Βασίλης Ζορμπάς.....Ξαναδιάβασέ την τότε. Είναι ξεκάθαρη.

_vassilis_ 30 Ιανουαρίου 2014 στις 8:12:00 μ.μ. EET  

Κε Ζορμπά τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε από την τελευταία πρόταση?

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2014 στις 9:54:00 μ.μ. EET  

όπως και το δικό σας βίντεο, ολα γινονται για τις εντυπώσεις, και πρεπει να παραδεχθειτε ότι το βιντεο της Αυγής ειναι πολύ πιο πειστικό. Μάλλον το λιμενικο πρέπει να βρει καλύτερους ηθοποιούς;

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2014 στις 9:59:00 μ.μ. EET  

@Βασίλης Ζορμπάς φωτογραφία από το δίστομο μήπως και καταλάβεις την τελευταία πρόταση
http://i.imgur.com/w8W7RSO.jpg

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2014 στις 11:21:00 μ.μ. EET  

ωραια συγκριση, η Γερμανια πριν 70 χρόνια και η Ελλάδα σήμερα.

andreas demetriu 30 Ιανουαρίου 2014 στις 11:26:00 μ.μ. EET  

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι βαθεια νυχτωμενος,ας παει ο Τσιπρας σε καμια απο τις χωρες που προερχονται οι μεταναστες να δει πως θα τον υποδεχτουν...μαθηματα δημοκρατιας να κανει αλλου που τα εχουν αναγκη,αν η πολιτικη του ΣΥΡΙΖΑ ειναι να επιδοτειται ο εποικισμος της Ελλαδας με μουσουλμανους μεταναστες να βγει να το πει δημοσια και μην κρυβεται!!!

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2014 στις 4:00:00 π.μ. EET  

@ 30 Ιανουαρίου 2014 - 9:54:00
δουλειά του Λιμενικού δεν είναι να πείθει αλλά να και να αστυνομεύει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας ενώ εμείς κοιμόμαστε. Για πειστικές ερμηνείες δες τα Όσκαρ

Βασίλης Ζορμπάς 31 Ιανουαρίου 2014 στις 10:38:00 π.μ. EET  

Προς όλους όσους δεν καταλαβαίνουν τι 'δεν καταλαβαίνω' στην τελευταία πρόταση, να το κάνω πιο λιανά.

Κατ' αρχάς εστίασα στην τελευταία πρόταση γιατί κατά τα άλλα γενικά συμφωνώ με το άρθρο. Το ότι η Deutche Welle ή το Spiegel ή το Focus μπορεί να κάνουν κατάπτυστα ρεπορτάζ ή διεθνείς οργανισμοί και ΜΚΟ να παίζουν πολιτικά ή δημοσιογραφικά παιχνίδια είναι κάτι που συμβαίνει και χρήζει της αντίστοιχης αντίδρασης.

ΑΛΛΑ το να λέμε ότι η Γερμανία, ένα πιο σύγχρονο, πιο ευνομούμενο και πιο δημοκρατικό κράτος, με ισχυρότερους θεσμούς από εμάς, και με Γερμανούς πολίτες πιο ευαίσθητους από εμάς, δεν δικαιούται σήμερα το 2014 να κάνει υποδείξεις για ανθρώπινα δικαιώματα, εκφράζει το κλασικό σύνδρομο του ελληνάρα, που δεν δέχεται κριτική και θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο, και συνεπώς δεν ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ.

Επειδή υπονοήθηκε ότι λόγω των εγκλημάτων των Ναζί οι Γερμανοι 'δεν δικαιούνται να ομιλούν', θα απαντούσα ότι για μένα οι μεταπολεμικοί Γερμανοί (και λιγότερο οι Ιάπωνες) αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί αυτοταπεινώθηκαν, έσκυψαν το κεφάλι και αποτίναξαν το μιλιταριστικό παρελθόν τους, ένα παρελθόν που τους συνόδευε για τουλάχιστον 200 χρόνια. Εμείς δεν το έχουμε κάνει για κανένα λάθος του παρελθόντος μας, ούτε καν του πολύ πρόσφατου.
Ακόμα και τώρα, όπου σχεδόν κανένας ζωντανός Γερμανός του Β ΠΠ δεν έχει απομείνει, τα παιδιά και τα εγγόνια τους ντρέπονται για αυτό, και είναι πολύ πιο ευαίσθητα από άλλα έθνη σε θέματα διεθνούς δικαίου, επιβολής βίας, και φυσικά ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ελπίζω ένα σοβαρό σάιτ όπως το ΕνΚρυπτώ, να δέχεται καλόπιστη κριτική.
Σε αυτούς που στέλνουν φωτογραφίες θα απαντούσα ότι η πλειοδοσία εθνικισμού είναι ένα ανέξοδο αλλά και αδιέξοδο παιχνίδι.

AXEΡΩΝ 31 Ιανουαρίου 2014 στις 12:20:00 μ.μ. EET  

@Βασίλη Ζορπμά
Φίλε μου,ἐγω θα το ἔθετα κάπως διαφορετικά,γιατί ἡ Γερμανία και γενικῶς οἱ βόρειοι δέν δικαιοῦνται να μας κουνάνε το δάκτυλο,ἐπειδή α)ἐμείς εἴμαστε παγιδευμένοι στο Δουβλίνο ΙΙ
β)Αὐτοί δέν ἀνέχονται λαθραίους,και στα τηλεοπτικά τους κανάλια παρουσιάζουν ἐπαινετικά το πώς τα Σ.Α της χώρας τους ἐξουδετερώνουν τους διακινητές ἀνθρώπων(schleuser banden τους ἀποκαλοῦν,συμμορίες διακινητῶν δηλαδή),και ἀποτρέπουν την λαθραία διείσδυδη.
Ἄρα,εἶναι ἐπιεικῶς ὑποκριτική ἡ στάση τους ἑν προκειμένω.
Ἴδίως,ὅταν μιλάμε για διείσδυση ἀπὀ την θάλασσα,με τους σχετικούς κινδύνους.

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2014 στις 7:41:00 μ.μ. EET  

τι παει να πει παγιδευμένοι στο Δουβλίνο ΙΙ;
Η Ελλάδα δεν το ψηφισε; Μας έβαλαν με το ζόρι να ψηφίσουμε; Η χώρα δεν πέρνει χρήματα απο αυτή τη συμφωνία; Αν τελικά δεν συμφωνούμε γιατι δεν κάνουμε καμμία απολύτως κίνηση για να ακυρωθεί;

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2014 στις 7:45:00 μ.μ. EET  

Γιατί για να ακυρωθεί πρέπει να συμφωνήσουν και οι υπόλοιπες χώρες.
Αλλά αυτές έχουν βολευτεί με αυτή τη συμφωνία.

Οδυσσέας 31 Ιανουαρίου 2014 στις 8:11:00 μ.μ. EET  

@ Βασίλη Ζορμπά:
Φυσικά και δεχόμαστε καλόπιστη κριτική, και η δική σου κριτική ομολογουμένως έχει βάση.
Θα πω με κάθε ειλικρίνεια ότι το κείμενο γράφτηκε με αρκετή οργή, που με παρέσυρε και στη χρήση ενός "ελληναράδικου" στερεοτύπου περί Γερμανίας στο τέλος. Προφανώς η Γερμανία είναι ευνομούμενο κράτος και το ναζιστικό παρελθόν της δε σημαίνει ότι δε μπορεί σήμερα να μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα.
Τούτου λεχθέντος όμως, δε συμμερίζομαι ακριβώς την άποψή σου ότι οι Γερμανοί "αυτοταπεινώθηκαν, έσκυψαν το κεφάλι και αποτίναξαν το μιλιταριστικό παρελθόν τους". Οι Γερμανοί δεν τα έκαναν αυτά οικειοθελώς, αλλά εξαναγκάστηκαν να τα κάνουν μετά το Β΄ ΠΠ, από τους νικητές Συμμάχους (που κατ' ουσίαν κατείχαν στρατιωτικά τη χώρα μέχρι το 1990).
Τώρα που ανέκτησαν την ελευθερία των κινήσεών τους θα δούμε κατά πόσον η "επανεκπαίδευση" είχε διαρκές αποτέλεσμα. Μερικές σκηνές από το μιλιταριστικό παρελθόν, αλλά και ο χαρακτηριστικά αυταρχικός τρόπος με τον οποίο επιβάλλουν τις απόψεις τους στην ΕΕ ("ανοησίες" χαρακτήρισε ο Σόιμπλε κάποιες απόψεις του Όλι Ρεν περί χαλάρωσης της λιτότητας), είναι ανησυχητικά δείγματα.
Όσο για το συγκεκριμένο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρά τη διακηρυσσόμενη ευαισθησία, ευνομία κλπ., η Γερμανία αντιμετώπισε όπως αντιμετώπισε τη RAF (λευκά κελιά, "αυτοκτονίες" κλπ), συνεργάστηκε μια χαρά με τις ΗΠΑ στα extraordinary renditions μετά το 2001, εξακολουθεί να εκδίδει αντιφρονούντες πχ στην Τουρκία επειδή εκεί χαρακτηρίζονται ως "τρομοκράτες", και κάνει κι εκείνη αναγκαστικές απελάσεις (ειδικά τσιγγάνων προς Κόσοβο). Και όλα αυτά χωρίς να υφίσταται τη μεταναστευτική πίεση που έχουμε εμείς.
Δεν είναι λοιπόν υπόδειγμα η Γερμανία. Σφάλμα μου να καταφύγω στο ναζιστικό στερεότυπο, αλλά δε νομίζω ότι μπορούν να μας κουνάνε και το δάχτυλο.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 31 Ιανουαρίου 2014 στις 10:15:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέα
Για να μη λες ότι γκρινιάζω πάντα, θα συμφωνήσω απόλυτα στα περί Γερμανίας. Και να προσθέσω ότι αν μετάνιωσαν πραγματικά, ας φέρουν πίσω ό,τι αρχαιότητες έκλεψαν από τον ταλαίπωρο αυτό τόπο και το κατοχικό δάνειο. Δεν μπορεί να ζητάν από εμάς να πληρώσουμε επαχθέστατα δάνεια και οι ίδιοι να είναι μπαταχτσήδες. Άσε που δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία έχει ξεχάσει ή αποκηρύξει το ένδοξο ναζιστικό παρελθόν. Εδώ ένας στους οχτώ Αιλοίναις νοσταλγεί τις παλιές καλές μέρες της κατοχής που ο δοσίλογος παππούς του έβγαζε λίρα με ουρά από τα κόκαλα των Εβραίων. Ή μήπως στη Γερμανία δίκασαν τους Ναζί (σοβαρά εννοώ); Εδώ δεν τους δίκασαν εδώ...
ΥΓ. Πολλοί άνθρωποι ξενυχτούν ενώ κοιμόμαστε. Να τελειώσει το παραμύθι με τη θεοποίηση των ενστόλων, όλη η κοινωνία τραβάει ζόρια και όλοι προσφέρουν. Δεν είδα παρόμοια ευαισθησία από του κ.κ. σχολιαστές για τους γιατρούς του ΕΣΥ λχ, που άμα πεθάνει ο ασθενής τον τρέχουν δέκα χρόνια στα δικαστήρια. Εκτός αν κάποιοι έχουν αίμα και οι άλλοι ιχώρ...

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:10:00 π.μ. EET  

το νόημα ειναι ότι το δουβλίνο ΙΙ ειναι το πραγματικο πρόβλημα και όχι ο κάθε ταλαιπωρος απο το μπαγκλαντες, αλλά σαν τζάμπα μάγκες που ειμαστε τα βάζουμε μονο εκεί μας πέρνει.

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:13:00 π.μ. EET  

αααα.... μας ετοιμάζουν και την ταμπέλα του κακού ανθρώπου ... την ταμπέλα του κακού ναυτικού που δεν συνδράμει τον συνάνθρωπο, όταν βρίσκετε σε ανάγκη στην θάλασσα .... ντροπή στο βοθροκάναλο της DW ... βέβαια εάν ο ποιο απλά σκεπτόμενος κάνει τον κόπο να βρει, τα πρόσωπα που επάνδρωσαν αυτούς τους Γερμανικούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς, μετά την αιματηρή σύρραξη του Β' ππ, θα πάθει σοκ .... δεν υπάρχει ούτε ένας στο σύνολο του λεγόμενου έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που να μην ήταν μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος .... δεν είναι τυχαία όλα αυτά ....

το 2007 είμαι με το σκάφος του Λ.Σ. σε παρατεταμένη αποστολή και ναυλοχούμε στην νήσο Σάμο, για ανάπαυση του πληρώματος .... το πλήρωμα έχει πάρει άδεια και είναι στην βόλτα του ....

το πλοίο της γραμμής της εταιρίας blue star, κάνει κινήσεις για τον απόπλου, ώρα περί την 05:00 χαράματα .... στην μπούκα του λιμανιού έχει φτάσει μια ξύλινη βάρκα (περί τα αφτά μέτρα) και κόβει κάθετα την μπούκα, δηλαδή την είσοδο του λιμανιού, με 12 λαθρομετανάστες, την ώρα που το πλοίο της γραμμής ετοιμάζεται να ανοίξει ραντάρ, αλλά και στροφές μηχανών για να ξεκινήσει την πορεία του δρομολογίου του .... το πλοίο της γραμμής παρασέρνει την ξύλινη λέμβο και κομματιάζοντας την με την πλώρη του, ρίχνει τους λαθρομετανάστες στην θάλασσα ....

εμείς ήμασταν έξω και δεχτήκαμε ένα τηλέφωνο, απο τον Ύπαρχο .... ελάτε χτύπησε το Blue star μια βάρκα βγαίνοντας ....

όταν φτάσαμε στο σκάφος, είχαν βγει κάποιοι με τις βάρκες τους και φέρνανε ανθρώπους .... ρίχνουμε τελικά μια πνευστή λέμβο απο το σκάφος και ξεκινάμε εγώ και ο Μιχάλης να σαρώνουμε τα νερά με έναν προβολέα .....

κάποια στιγμή και ενώ έχουμε κάνει τρεις προσδέσεις με το σκάφος, αφήνοντας τους ευρεθείς ναυαγούς εκεί και επανερχόμενοι ξανά στην περιοχή ..... λέω του Μιχάλη που ήταν στα χειριστήρια .... Μιχάλη θα βγει ο ήλιος σε λίγο, καλά είναι να κάνουμε κάθετη σάρωση σε σχέση με την πορεία του κυματισμού .... ενημερώνουμε τον Καπετάνιο και προχωρούμε σαρώνοντας κάθετα την πορεία των νερών .....

κάποια στιγμή και περί ώρα 07:30, όπου έχει κάνει ανατολή και ενώ κάνουμε διασταυρούμενες περαντζάδες μαζί με άλλα πλωτά .... εγώ κάθομαι κουρασμένος πλέον στην δεξιά μάσκα με τον ναυτικό γάτζο στα χέρια να ανακατεύω τα όποια επιπλέοντα συντρίμμια .....

βλέπω μια λευκή φιγούρα να επιπλέει .... όταν είδα τον στόχο να επιπλέει έκανα νόημα στο Μιχάλη με το χέρι να κάνει ελαφρά κίνηση προς τα εκεί ..... όταν πλησιάσαμε έβλεπα κάτι που έμοιαζε με τα κουκλάκια που έχουν σε όλες τις εμποροπανήγυρες ..... άπλωσα το χέρι μου με τον ναυτικό γάντζο να το ανατρέψω .... όταν το ακούμπησα με την προέκταση του χεριού μου ... με πάσαρε ηλεκτρικό ρεύμα .... η προέκταση του χεριού μου ακούμπησε κάτι που δεν συμφωνούσε με αυτό που είχα αρχικά κατά νου .... άπλωσα ξανά το ξερό μου να δω και το γύρισα με την κίνηση μου βλέποντας το ανοιχτό του στόμα ..... ΚΟΚΑΛΩΣΑ ...... γυρίζω και λέω του Μιχάλη ¨κόψε ρε εδώ βρήκα ένα μωρό¨ .... ο Μιχάλης δεν άκουσε και ενώ κάνει ανάποδα μου φωνάζει .... ¨τι είναι ρε μαλάκα¨ .... εγώ κατά την κίνηση που έκανε ο Μιχάλης απλά άφησα τα χέρια μου και γλίστρησα στην θάλασσα προς το στόχο, αφήνοντας μέσα τον ναυτικό γάντζο ....

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:14:00 π.μ. EET  

όταν επανήλθα στην επιφάνεια το μωρό ήταν μπροστά στα μούτρα μου .... έκανα μια έτσι και το πιάνω πλέον .... το σηκώνω και το βγάζω έξω απο το νερό και με τα δυό μου χέρια .... δεν αισθάνομαι καμία αντίδραση στα χέρια μου και όπως ανεβοκατεβαίνω μέσα στο νερό το ταρακουνάω ........

ο Μιχάλης όντας πατέρας δύο παιδιών .... δεν θέλει να πιστέψει τι του έπιασα .... με βρίζει και με καταριέται .... με τα πολλά με τράβηξε απάνω με το πτώμα .... το ακούμπησα στον πολυεστέρα της λέμβου, και έμεινα κοκαλωμένους να κοιτάω τον παγωμένο Μιχάλη .....

πλησιάζουμε το σκάφος που είναι γεμάτο απο ανθρώπους στο κατάστρωμα με ταχύτητα .... κάποια στιγμή ο Μιχάλης μου λέει .... σκέπασε το ρε μαλάκα ...... έβγαλα το μπλουζάκι μου και το σκέπασα ....

ρίχνω ένα σχοινί στο πλήρωμα που γελούσε όταν με είδε γυμνό απο την μέση και επάνω .... εγώ έκλαιγα .... δεν άκουγα τι μου έλεγαν παρά μόνο όταν με έπιασε απο το μπράτσο ο Μιχάλης ταρακουνώντας με ..... βγάλτω επάνω μου λέει .... όταν εγώ απλά το έβλεπα κάτω απο το μπλουζάκι μου ....

έβαλα το μπλουζάκι το έβαλα κάτω απο αυτό, επάνω στο σώμα μου .... έβαλα το μπλουζάκι μέσα απο την ζώνη μου και την έσφιξα .... τότε έπιασα την σκάλα και σιγά σιγά βγήκα επάνω στο κατάστρωμα του σκάφους, υποβαστάζοντας το φορτίο μου με αριστερό μου χέρι ....

όταν ανέβηκα κοίταξα προς την πρύμνη του σκάφους, ενώ έχω το σκήνωμα επάνω μου και κάτω απο την μπλούζα μου .... κάπου απο πίσω ακούω κάποιες κραυγές και εστιάζω .....

η μάνα του παιδιού κατάλαβε τι κουβαλούσα και προσπαθούσε να περάσει απο τους συναδέλφους μου ....

εγώ έχω απλά παγώσει όταν έπεσαι στα πόδια μου ουρλιάζοντας .... με τράβαγε και έκλαιγε ουρλιάζοντας .... εγώ την έσπρωχνα καθώς είχα το μωρό μέσα στο ρούχο μου και δεν καταλάβαινα αρχικά τι θέλει, φωνάζοντας τον Μιχάλη ......


φταίω εγώ ή η μάνα αυτού του σχεδόν αγέννητου ;;;;;;;;
GEODETIS

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:29:00 π.μ. EET  

@Φκμκ
τα εγκλήματα πολέμου των γερμανών και το ότι είναι μπαταχτσήδες, δε σημαίνει ότι πρέπει κι εμείς να γίνουμε το ίδιο

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:17:00 μ.μ. EET  

Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ούτε το ρεπορτάζ αλλά και ούτε και το Λιμενικό σώμα γιατί η αλήθεια είναι κάπου στην μέση… σαν Έλληνες με ιστορία στην μετανάστευση πρέπει να δεχόμαστε τους μετανάστες, να τους καλοσορίζουμε και να τους διαχειριζόμαστε. ΑΛΛΑ και σαν Έλληνες με μέλλον και με προοπτική να έχουμε μια πατρίδα πρέπει να κρατάμε και όπλα και να τους υποβάλουμε σε συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να εγγυηθούμε ότι τα παιδιά μας θα έχουμε πατρίδα που θα μιλάει Ελληνικά και θα κάνει τον Σταυρό της…

Το πιο απλό που μπορεί να γίνει είναι αυτό που κάνει η Αγγλία.. εκπομπές με ιστορίες από το Λιμενικό, την αστυνομία και τον στρατο… και όχι μόνο η Αγγλία και η Αυστραλί και η Ισλανδία και η Αμερική… προπαγάνδα ή όχι θα υπάρχουν στοιχεία και θα γεμίζουν και τα κανάλια με σειρές…

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:34:00 μ.μ. EET  

Ανωνυμε 1 Φεβρουαρίου 2014 - 2:17:00 μ.μ και εγω μεταναστης ειμαι αλλα δεν πηγα στην Αλβανια για δουλεια οπου δεν θα ειχα καμια προοπτικη να βρω δουλεια αλλα στο Βελγιο οπου και βρηκα αμεσως χωρις να κλεβω,σκοτωνω,κτλ. Απο την πρωτη μερα που πατησα το ποδι μου στο Βελγιο μου το κανανε ξεκαθαρο οτι εχω 3 μηνες να βρω δουλεια η πρεπει να γυρισω στην Ελλαδα χωρις να εχω δικαιωμα σε χρηματικη βοηθεια ιατρικη περιθαλψη κτλ εφοσον δεν δουλευω αλλα μονο υποχρεωσεις δηλ, να παω αμεσως σχολειο για να μαθω την γλωσσα να βρω μονος μου δουλεια να βρω ενα σπιτι να μεινω και πολλα αλλα. Αυτοι που ερχονται στην Ελλαδα εχουν απο ενα χαρτακι του ΟΗΕ για τα ανθρωπινα δικαιωματα στο χερι τους και το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να απαιτουν για χρονια ολοκληρα χωρις να εχουν να προσφερουν τιποτα εκτος απο τις αρρωστιες που φερνουν μαζι τους.Συγκεκριμενες διαδικασιες δεν υπαρχουν για αυτους τους ανθρωπους με τις συγκεκριμενες θρησκευτικες πεποιθησεις διοτι εκτος απο αγραμματοι ειναι και ακρως φανατικοι.Τελος κλεινωντας να σημειωσω οτι αυτοι δεν ειναι μεταναστες αλλα ορδες απο ορκ ερχονται για να ζησουν εις βαρος μας οπως τα παρασιτα και δεν το λεω μονο για την Ελλαδα αλλα για ολη την Ευρωπη.Οσο για τον ΣΥΝ και τα λοιπα κομματα ας αποφασισει ο λαος πως πρεπει να φερεται το λιμενικο και η αστυνομια στους λαθραιος αφου ο λαος τους πληρωνει και οχι ο καθε π@π@ρας τησ βουλης που εχει αφορολογητο και δεν πληρωνει μια>

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:21:00 μ.μ. EET  

Για το συγκεκριμένο περιστατικό τα πράγματα είναι απλά:

Είναι αυταπόδεικτη αλήθεια πως αν ήθελαν οι λιμενικοί να τους πνίξουν, θα τους είχαν πνίξει και κανείς δεν θα ήξερε τίποτα...

Προσπάθησαν να τους σώσουν, δυστυχώς δεν κατάφεραν να τους σώσουν όλους.

Αντί να κρατούνται μέχρι να κριθεί η τύχη τους, οι διασωθέντες κυκλοφορούν ελεύθεροι, πάνε μπροστά στη Βουλή και υβρίζουν τους διασώστες τους...

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος.

(Κι ακόμα δεν τα έχουμε δει όλα τα ''ευχαριστώ''.)


Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, δυστυχώς έχει ακόμα τα αντανακλαστικά του αναρχικού χώρου των Εξαρχείων.

Αστυνομικοί=''καθάρματα που θα αφοπλίσουμε και θα μεταθέσουμε στο ''Βορρά''.
Λιμενικοί=Δολοφόνοι.
Στρατιωτικοί=κατάργηση και ''θα το ρισκάρουμε'' με '''ενοπλες λα'ι'κές πολιτοφυλακές''.

Όσοι ελπίζαμε σε μια ''πασοκοποίηση'' ανάλογη της περιόδου 1974-1981 διαψευστήκαμε οικτρά με την διαγραφή Τατσόπουλου.

Αντί για διαγραφή των υπερασπιστών της 17Ν και των τράφικερ, διαγράφηκε ο βουλευτής που που τους ονομάτισε. Η ΜΟΝΗ μέχρι τώρα διαγραφή!

Φαίνεται πως η στροφή στον ''οικονομικό ρεαλισμό'' θα αντισταθμιστεί με ένταση της λογικής ''κανείς δεν είναι παράνομος''.

Προσωπικά θα προτιμούσα ακριβώς το αντίστροφο.

Το τι θα σημάνει να ανοίξουμε και επισήμως τα σύνορα, όταν 5,5 εως 6 από τα 7 δις στον πλανήτη είναι πιο φτωχά από τους Έλληνες, σας αφήνω να το φανταστείτε...


Όπως λέει ο Γιανναράς, (για άλλους λόγους), πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το βιολογικό τέλος του Ελληνισμού.

Όσο για τις βουλευτίνες που διαμαρτύρονται για τον σεξισμό στη Βουλή, ας περιμένουν λίγο ακόμα τους πρώτους Παστούν συναδέλφους τους.

Όταν καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα εκατομμύρια των ισλαμιστών δεν θα τους ψηφίζουν από ευγνωμοσύνη, ελπίζω να μην είναι πολύ αργά για όλους μας.

Ελπίζω επίσης να αντιληφθούν ότι δεν είναι δυνατόν να λές ''χούντα'' κυβέρνηση που προέκυψε από (διπλές) κάλπες, ούτε να μιλάς για ''κατοχή'' (σε αυτό το μέτωπο υπάρχει πρόοδος).
Και ότι δεν μπορεί να υπάρχει κράτος χωρίς αστυνομία και ένοπλες δυνάμεις

Πρώτον, έτσι ανοίγεις το δρόμο στην ανωμαλία (XA κλπ), αφού όποιος δεν συμφωνεί θα φωνάζει κι αυτός ''χούντα'' και θα δικαιολογεί τα πάντα.

Δεύτερον, όποιος κατουράει στη θάλασσα τα βρίσκει στο αλάτι.

Τι θα γίνει όταν αρχίσει το ΚΚΕ ή η ΧΑ να ''παρεμβαίνει συμβολικά'' σε γραφεία υπουργών κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; Θα τους διώξει η ''άοπλη πρωην ΕΛΑΣ, νυν σχολικοί τροχονόμοι'';

Όσο πιο έγκαιρη η προσγείωσηστην πραγματικότητα, τόσο πιο ομαλή. Για να μην είναι συντριβή.

Εξάλλου η πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια το 3% που όντως θέλει κατάργηση του στρατού και των ΣΑ.

Υ.γ. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, σκέψεις κάνω.


Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:50:00 μ.μ. EET  

ορκ, παρασιτα, αγραμματοι... φαντάζομαι εσενα σε βλέπουν σαν τον Απολλωνα οι Βέλγοι

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:36:00 μ.μ. EET  

1 Φεβρουαρίου 2014 - 10:50:00 μ.μ. Οχι αγαπητε δεν με βλεπουν σαν τον Απολλωνα αλλα ουτε και σαν τα ορκ διοτι εμεις οι Ελληνες οπου πηγαμε προκοψαμε προοδευσαμε και εξελιχθηκαμε και σιγουρα ποτε μα ποτε δεν προσπαθησαμε να επιβαλουμε την κουλτουρα μας με το στανιο και οπως εγραψα πιο πανω δεν πηγα στο Βελγιο για να με ταιζουν αλλα για να βρω δουλεια και με τα απαραιτητα χαρτια και 7 χρονια που ειμαι στο Βελγιο δεν εχω παρει φραγκο απο το κρατος και πιστεψεμε οτι ο Βελγος και καθε Βελγος το βλεπει οτι δεν ζω σαν παρασιτο στην πλατη του και το σεβεται.Αντιθετως αυτοι που αποκαλεις μεταναστες οταν φτανουν στα συνορα μας σκιζουν και πετανε τα χαρτια τους και μετα απαιτουν φαι δωματιο με τουαλετα για να κοιμουνται και καθαριστρια για να τους ξεσκατωνει διοτι η κουλτουρα τους δεν επιτρεπει το καθαρισμα και ολα αυτα με χρηματα του Ελληνικου λαου που ματωνει καθε ημερα για να τα βγαλει.Τωρα αν παμε και στην ιατρικη περιθαλψη εκει ειναι να τραβας τα μαλια σου διοτι ο Ελληνας πληρωνει τα μαλιοκεφαλα του για να κανει μια εξεταση στο νοσοκομειο και αυτοι μεχρι και καινουργια δοντια κανουν εντελως δωρεαν.Ε λοιπον κυριε η κυρια τοτε νομιζω οτι τα δικα μου δικαιωματα παραβιαζονται διοτι δεν νοιωθω οτι ειμαι ισος προς αυτους αλλα λιγοτερος και ενω αυτοι τα εχουν ολα δωρεαν εγω πληρωνω για τα δικα μου και τα δικα τους.

Μάριος 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:44:00 μ.μ. EET  

ΦΚΜΚ: "Πολλοί άνθρωποι ξενυχτούν ενώ κοιμόμαστε. Να τελειώσει το παραμύθι με τη θεοποίηση των ενστόλων, όλη η κοινωνία τραβάει ζόρια και όλοι προσφέρουν. Δεν είδα παρόμοια ευαισθησία από του κ.κ. σχολιαστές για τους γιατρούς του ΕΣΥ λχ, που άμα πεθάνει ο ασθενής τον τρέχουν δέκα χρόνια στα δικαστήρια. Εκτός αν κάποιοι έχουν αίμα και οι άλλοι ιχώρ... "

Ακριβώς αυτό. Δεν είναι μόνο οι ένστολοι που προστατεύουν την Ελλάδα, ούτε οι μόνοι που έχασαν ή υποφέρουν. Κάποιοι άλλοι έχουν χάσει πολλά περισσότερα, ρωτήστε όσους αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό ή όσους τρέφονται εδώ και χρόνια από γονείς κ φίλους. Συγκριτικά οι ένστολοι είναι στον... αφρό.

Και ούτε η στολή κάνει τον ήρωα, γιατί και αυτή η ιδέα εμμέσως πλην σαφώς καλλιεργείται συνεχώς εδω μέσα. Κάτω από τη στολή υπάρχει κατά περίπτωση αυτό που υπάρχει και στην υπόλοιπη κοινωνία: Από ήρωες μέχρι καθάρματα, και όλα τα ενδιάμεσα στάδια.

Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ****ίες είναι άλλο θέμα, αυτοί μια ζωή αντιδραστικοί ήτανε, δεν έχουν ιδέα του πως εξισορροπούνται και εφαρμόζονται κάποια πράγματα στην πραγματικότητα (όπως βέβαια και αυτοί που διψούσανε για τούρκιικο αίμα στα ΙΜΙΑ για να δούμε και την... "άλλη άποψη") και δεν θα αλλάξουν σε μια νύχτα. Αλλά άλλο πράγμα η πολιτική αντιπαράθεση η οποία χαρακτηρίζεται από άκρως ζημιογόνα πόλωση και απομάκρυνση από την πραγματικότητα και άλλο πράγμα η ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το Εν Κρυπτώ θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι η συμπολίτευση της ΝΔ ή/και των σωμάτων ασφαλείας ανεξαρτήτως του τι κάνουν ή αν θέλει να είναι ένα αντικειμενικό blog που τους κρίνει όλους με το ίδιο καχύποπτο μάτι. Γιατί από τους σταθερούς σχολιαστές και αρθρογράφους ο μόνος που το κάνει αυτό είναι το Γεράκι.

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:19:00 μ.μ. EET  

Οφείλω να διαφωνήσω με τον προλαλήσαντα.

Δεν υπάρχει καμία θεοποίηση των ενστόλων στην Ελλάδα.

Μόνο στην Ελλάδα, από όλο τον κόσμο, δεν τολμάει να κυκλοφορήσει ο στρατιωτικός με στολή εκτός μονάδος, για να μην τον ξυλοφορτώσουν αναρχικοί.

Οι ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας δεν είναι απλώς '''ενστολοι''. Ένστολοι είναι και οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Οι ΕΔ και τα ΣΑ δεν είναι απλά ο ''σκληρός πυρήνας του κράτους'', όταν παίρνουν πίσω κάποια κομμένα λεφτά μαζί με τους δικαστές.

Οι ΕΔ και τα ΣΑ δεν ''ξενυχτούν'' απλώς μαζί με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Το θέμα δεν είναι οι αντιλήψεις μόνο.

ΚΑΘΕ ανθρώπινη κοινωνία από το Μπαγκλαντές ως την Ελβετία (ειδικά η Ελβετία) τιμάει αυτούς που την προστατεύουν.

Χωρίς αυτούς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Απλά.

Η σαπίλα της κοινωνίας αντικατοπτρίζεται και στο πως αντιμετωπίζει τις ΕΔ και τα ΣΑ. Για αυτό η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.

Οι ΕΔ και τα ΣΑ βγαίνουν κάθε μέρα από το σπίτι τους και ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.

Αυτό δεν το κάνει ούτε ο νοσηλευτής, ούτε ο δικαστής, ούτε ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Ξενυχτούν, ναι, φοράνε στολή, ναι, αλλά δεν ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.

Eίτε στα Ίμια, είτε από τα καλάσνικοφ του κάθε σαλεμένου.

Ο λόγος για τον οποίον ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ οι ΕΔ και τα ΣΑ είναι οι 2 επόμενες αναρτήσεις, με τα Ίμια και τα RPG.

Προσωπικά χαίρομαι που υπάρχει κι ένα μικρό βλογ που είναι ''συμπολίτευση των ΕΔ'', γιατί υπάρχουν πολλά και μεγάλα που είναι ''αντιπολίτευση''

Δεν είμαι στρατιωτικός ή ΣΑ. Υπηρέτησα 18 μήνες, σε μονάδα πρώτης γραμμής και στα μετόπισθεν. Πράγματι υπάρχουν πολλοί που τα ξύνουν ολημερίς. Πράγματι ένιωθα και νιώθω
μαλάκας όταν έβλεπα τον Ρουβά, τον ΥΠΕΘΑ και χιλιάδες άλλους να μην στρατεύονται και να κάνουν και κήρυγμα από πάνω για ''τον άνθρωπο, την κοινωνία'' κτλ όταν εγώ είχα αφήσει δουλειά που δεν με περίμενε να επιστρέψω.

Το νόημα του Στρατού το κατάλαβα μόνο αφού έκανα παιδιά. Τέλοσπάντων, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Αυτά τα γράφω όχι για κόντρα με άλλους έδω μέσα, αλλά ως ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες των ΕΔ και ΣΑ.

Και για έναν άλλο λόγο, που επίσης τους διακρίνει από άλλους ''ένστολους ΔΥ'':

Ορθώς δεν συνδικαλίζονται. Ο συνδικαλισμός στις ΕΔ έχει όνομα και λέγεται στάση. Επειδή λοιπόν δεν μπορούν να απεργήσουν και η υπηρεσία τους απαγορεύει να εκφράζονται δημοσίως, ΟΦΕΙΛΩ εγώ να πω αυτό το ελάχιστο ''ευχαριστώ''.

Μάριος 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:19:00 π.μ. EET  

@Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2014 - 9:19:00 μ.μ. EET

Δε μιλούσα για την Ελλάδα, μιλούσα για το "Εν Κρυπτώ".

Σε (πολύ) γενικές γραμμές δεν διαφωνώ μαζί σου.

Αν θέλεις όμως να καταλάβεις έστω και λίγο τι θέλω να πω, θα πρέπει να βγάλεις από τον ίδιο "ένστολο τορβά" τον ΕΣ, την Αστυνομία, τους Πεσόντες, τους ζωντανούς, τους ήρωες και τα καθίκια. Ο κοινός παρονομαστής της στολής στην πραγματιότητα σημαίνει πάρα πολύ λίγα για το έργο που επιτελεί ο κάθε ένστολος ξεχωριστά.

Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο δεν πρέπει να αξιολογούμε κάποιον με βάση αν φορά στολή ή όχι αλλά κατά περίπτωση, όπως στο περιστατικό των πνιγμών. Δηλαδή δεν δέχομαι επιχειρήματα του στυλ "οι λιμενικοί είναι παλληκάρια και δεν μπορεί να το έκαναν αυτό". Τι λε ρε. Ποιος το λέει αυτό; Επειδή άκουσες για τον Χατζητάδε και τον Δειναμήτρου που είναι οι ήρωες που δε μασάνε μπροστά στην τουρκική ακτοφυλακή; ΟΚ, αυτοί είναι παλληκάρια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ο Τάδεφεύγα ή ο Δειναγύρευε που βιάζουν νεαρές λαθρομετανάστριες όταν βρίσκουν ευκαιρία (ναι γίνεται και αυτό και δεν το έμαθα τώρα που το έγραψαν κάποια site). Μπορεί μάλιστα να είναι τα ίδια πρόσωπα! Και για να μην ξεσηκωθούν οι... φαρισαίοι, δηλώνω ότι στο πρόσφατο περιστατικό κλίνω προς τη μεριά του ότι οι πνιγμοί δεν ήταν επίτηδες, χωρίς να είμαι και εντελώς σίγουρος για το τι έγινε - απλά επειδή ο καθένας από τους παρευρισκόμενους κάλλιστα μπορεί να έχει τη δική του "ατζέντα" -βλέπε συμφέρον- για να κάνει τα όσα έκανε και μετά (άλλη "ατζέντα") για να πει τα όσα είπε, εξ' ού και οι τραγικές αντιφάσεις σε όσα ειπώθηκαν συνολικά.

Πάντως, όσον αφορά την "προστασία" την οποία αναφέρεις, έχει δύο όψεις. Για να μην αναφερθώ σε διάφορα πλείστα περιστατικά στα οποία η προστασία αυτή θυμίζει μάλλον την έννοια της λέξης που της προσδίδει η... μαφία, θα υπενθυμίσω το πολύ πρόσφτατο: Αν πας τώρα στο defencepoint.gr θα βρεις είδηση για εν αποστρατεία Έλληνα αστυνομικό που κατασκόπευε εναντίον της Ελλάδας.

Για πες μου τώρα πόσο μας "προστάτευε" ο εν λόγω κύριος ένστολος, και αν του αξίζει το "ευχαριστώ" που γράφεις στο τέλος του μηνύματός σου περισσότερο από ότι το αξίζει ο οδηγός του ΕΚΑΒ που αναφέρεις (και τον βγάζεις όμως έξω από αυτό το ευχαριστώ) ο οποιος ρισκάρει με το ασθενοφόρο του στα φανάρια περνώντας με κόκκινο κάθε φορά που μεταφέρει άνθρωπο χρήζοντα άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:10:00 π.μ. EET  

@Ανώνυμο 2 Φεβρουαρίου 2014 - 9:19:00 μ.μ. EET

"Αυτό δεν το κάνει ούτε ο νοσηλευτής, ούτε ο δικαστής, ούτε ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Ξενυχτούν, ναι, φοράνε στολή, ναι, αλλά δεν ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ".

Προφανώς τα ονόματα Βερνάρδος, Θεοφανόπουλος, Ανδρουλιδάκης, Ταρασουλέας δε σου λένε παντελώς τίποτε.

Εξίσου προφανώς η πρόσφατη ισοπέδωση με βόμβες των σπιτιών των δικαστών σε Χαλάνδρι και Λάρισα σου είναι εντελώς άγνωστες.

Εντελώς ενημερωτικά, υπάρχουν (δυστυχώς) νεκροί και σε άλλους χώρους και αρμόζει σ' αυτούς σεβασμός.

Οδυσσέας 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:23:00 μ.μ. EET  

@ Μάριο:
Έγραψες: "Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ****ίες είναι άλλο θέμα, αυτοί μια ζωή αντιδραστικοί ήτανε, δεν έχουν ιδέα του πως εξισορροπούνται και εφαρμόζονται κάποια πράγματα στην πραγματικότητα (όπως βέβαια και αυτοί που διψούσανε για τούρκιικο αίμα στα ΙΜΙΑ για να δούμε και την... "άλλη άποψη") και δεν θα αλλάξουν σε μια νύχτα. Αλλά άλλο πράγμα η πολιτική αντιπαράθεση η οποία χαρακτηρίζεται από άκρως ζημιογόνα πόλωση και απομάκρυνση από την πραγματικότητα και άλλο πράγμα η ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το Εν Κρυπτώ θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι η συμπολίτευση της ΝΔ ή/και των σωμάτων ασφαλείας ανεξαρτήτως του τι κάνουν ή αν θέλει να είναι ένα αντικειμενικό blog που τους κρίνει όλους με το ίδιο καχύποπτο μάτι. Γιατί από τους σταθερούς σχολιαστές και αρθρογράφους ο μόνος που το κάνει αυτό είναι το Γεράκι"


1. Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ***κίες δεν είναι "άλλο θέμα" όπως λες - είναι ΆΚΡΙΒΩΣ το θέμα της ανάρτησης. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που έσπευσε να βγάλει πόρισμα χωρίς στοιχεία, να καταδικάσει τους λιμενικούς και να δυσφημήσει τη χώρα. Έσπευσε δηλαδή με δύο ανακοινώσεις του (δες τα λινκς) να υιοθετήσει την εκδοχή ότι το ναυάγιο οφείλεται σε επαναπροώθηση προς Τουρκία. Και επιπλέον έσπευσε να δώσει βήμα και να προβάλει τις καταγγελίες μερικών λαθρομεταναστών, ότι οι λιμενικοί έπνιξαν βρέφη κλπ.
Στη συνέχεια, αν και το λιμενικό έδωσε στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο (χάρτης με στίγματα) ο ΣΥΡΙΖΑ δε ζήτησε έστω μια συγγνώμη, αλλά συνέχισε να ανεβάζει τους τόνους, προβάλλοντας το βίντεο που σχολιάζουμε, στέλνοντας νεολαίους του να σπάσουν το γραφείο του Βαρβιτσιώτη κλπ.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν σε αυτή την υπόθεση είναι κατήγορος, και μάλιστα κατήγορος κακόπιστος και φανατικός, και το Λιμενικό κατηγορούμενος. Οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ δε βασίζονται σε στοιχεία ούτε ενδιαφέρονται για την αλήθεια (αλλιώς δε θα είχαν βγάλει πόρισμα από τη δεύτερη μέρα), αλλά σέ ιδεολογική προκατάληψη υπέρ των λαθρομεταναστών και εναντίον οποιουδήποτε φοράει στολή. Σε αυτό το ρόλο του κατηγόρου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άφθονη υποστήριξη από φιλικά του ΜΜΕ και ευήκοα ώτα από μια κοινή γνώμη που εδώ και δεκαετίες της γίνεται η πλύση εγεφάλου "ένστολος=φασίστας". Αντίθετα το Λιμενικό και τα στελέχη του, παρ' ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να απολαμβάνουν το τεκμήριο της αθωότητας απέναντι στις κατηγορίες, έχουν ελάχιστη υποστήριξη. Είναι λοιπόν χαρά μας να τους δώσουμε εμείς όση υποστήριξη μπορούμε και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε, εκτός αν δούμε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ εναντίον τους.
Όχι μόνο γιατί δεν έχουμε δει αποδείξεις εναντίον τους, όχι μόνο γιατί σεβόμαστε το ηράκλειο έργο που επιτελούν, αλλά και γιατί αυτή η διαμάχη έχει ιδεολογικό διακύβευμα, που πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ της έδωσε: το διακύβευμα είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να είναι "χαλαρή". Και σε αυτό το θέμα είμαστε διαχρονικά αντίθετοι με το ΣΥΡΙΖΑ (για την ακρίβεια αυτή είναι η βασική μας αντίθεση).
3. Και αντικειμενικότητα διαθέτουμε, και καχυποψία διαθέτουμε. Καχυποψία όμως έχουμε κυρίως όταν ακούμε ατεκμηρίωτες κατηγορίες, με προφανή ιδεολογικά και πολιτικά κίνητρα. Πρώτα ας αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ τις βαριές κατηγορίες του κατά των ανθρώπων που ξενυχτάνε στις εσχατιές, και μετά συζητάμε. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, θα πει αντικειμενικότητα και καχυποψία. Κατά τα άλλα, το "Εν Κρυπτώ" έχει από καιρό αποφασίσει τι θέλει να είναι. Οι αναγνώστες του ας αποφασίσουν κι αυτοί, μήπως ως "αντικειμενικότητα" εννοούν το χάιδεμα των ιδεολογικών τους αγκυλώσεων. Γιατί όποιος αρνείται στους ένστολους το τεκμήριο αθωότητας και ζητάει καχυποψία προς την εκδοχή τους (και όχι προς την ατεκμηρίωτη κατηγορία), μάλλον άκουσε κι αυτός υπερβολικά πολλές φορές το παραμύθι "ένστολος=φασίστας". Προβληματίσου πάνω σε αυτό.

Μάριος 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:39:00 π.μ. EET  

Οδυσσέα:

Στα (1) και (2) που αναφέρεις σου λέω ότι γενικώς συμφωνώ - η λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ είναι άκριτη, τυφλή, και γενικώς απαράδεκτη.

Το θέμα της ανάρτησης ήταν όντως αυτό και καλά έκανε και ήταν αυτό. Αν προσέξεις όμως, το σχόλιό μου δεν απευθυνόταν στην συγκεκριμένη ανάρτηση αλλά στην γενικότερη στάση του Εν Κρυπτώ απέναντι στους ένστολους. Οπότε ερχόμαστε στο (3) όπου λες ότι και αντικειμενικοί είστε, και καχύποπτοι.

Εγώ Οδυσσέα θα σε ρωτήσω σε ποια περίπτωση εσύ προσωπικά έγραψες κάτι που καταδεικνύει κάτι κακό για ένστολο. Τόσους μήνες (η έγιναν χρόνια;) που παρακολουθώ το Εν Κρυπτώ δεν έχω δει τέτοιο πράγμα, παρόλες τις άφθονες αφορμές. Που πήγε η καχυποψία και η αντικειμενικότητα Οδυσσέα όταν οι αστυνομικοί χτύπαγαν ανελέητα με τα γκλομπς τους ανθρώπους που διαμαρτύρονταν για τις Σκουριές; (παρεμπιπτόντως άνοιξε το google maps και δες τι μέρος διάλεξαν να καταστέψουν επί πινακίου φακής).

Υπάρχουν τόσα και τόσα περιστατικά που θα μπορούσα να σου αναφέρω που απαιτούν κάποιου είδους κριτική και δεν θέλω/μπορώ να τα αναφέρω όλα, τα ξέρεις άλλωστε, δεν ζεις στην Αυστραλία. Θα αναφέρω ένα όμως, που βγάζει μάτι – όχι απλά το μάτι, αλλά την κόγχη ολόκληρη μαζί με το κόκκαλο: Είναι η στάση της Αστυνομίας στη δολοφονία του Φύσσα. Από την διερεύνηση του γεγονότος προέκυψε ότι τα “όργανα” που ήταν λίγα μέτρα πιο πέρα και παρακολουθούσαν, δεν παρενέβαιναν γιατί το Κέντρο τους έλεγε “μην παρεμβαίνετε”. Και εδώ εγείρονται όχι ένα αλλά 2 ζητηματα:

1. Γιατί οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί όντας εν υπηρεσία βλέποντας μπροστά τους μια ολοφάνερη βίαιη επίθεση δεν επενέβησαν αυτεπαγγέλτως και αυτομάτως. Γιατί έπρεπε να τους πει το Κέντρο τι να κάνουν στην συγκεκριμένη περίπτωση;
2. Γιατί το Κέντρο τους κράτησε στην άκρη ενώ είχαν σαφή αναφορά του τι συνέβαινε. Τι είδους προμελετημένο εγκλήμα συνέβαινε εκείνη τη στιγμή στο οποίο η Αστυνομία παρακολουθώντας αλλά μην παρεμβαίνοντας δήλωσε μια έμμεση αλλά ολοφάνερη συνενοχή;

Για να γενικεύσουμε, που το γεγονός ότι το όλο πράγμα ήταν προμελετημένο μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε, το (1) αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί δεν προστατεύουν γενικώς αλλά κάνουν πάντα ότι τους πει το Κέντρο. Το (2) αποδεικνύει ότι το Κέντρο δεν προστατεύει γενικώς αλλά κάνει πάντα ότι του πει ο (βάλε εδώ όποιον θέλεις από την πολιτική “ελίτ”). Και καταλαβαίνεις που το πάω για άλλη μια φορά.

Θα μπορούσαμε να συζητάμε πολλή ώρα για τη δολοφονία αυτή και τη στάση της Αστυνομίας Οδυσσέα, και ίσως να με έβγάζες και λάθος. Αλλά (και εδώ θέλω να καταλήξω) δεν είδα έναν σχολιασμό κατάλληλο για την περίπτωση. Τα ομμάτιά σου τα σχίζεις για την λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κάνεις, γιατί όμως δεν τα έσκισες και για το περιστατικό Φύσσα; Δεν σου γαργάλησε κάποιο δημοκρατικό αντανακλαστικό όλη αυτή η υπόθεση; Πως και με ποιον τρόπο προστάτεψαν οι αστυνομικοί τον Φύσσα; Που είναι η προστασία την οποία μου πέταξες στα μούτρα όταν είπα τη φράση με τα “μαντρόσκυλα” και μου κατέβασες μάλιστα και το σχόλιο;

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η νομιμότητα και η Δημοκρατία δεν συνάδουν απαρέγκλιτα με την (όποια) Κυβέρνηση και τις πρακτικές της, έστω και αν είναι νόμιμα εκλεγμένη φίλε Οδυσσέα. Και γι' αυτό το λόγο είμαι άκρως καχύποπτος για την αστυνομία. Γιατί λειτουργεί μισθοφορικά και είναι πιστή στις υπαγορευόμενες πρακτικές ανεξάρτητα εαν αυτές οι πρακτικές παραβιάζουν συστηματικά και κατάφωρα το Σύνταγμα (τα περί ισονομίας, αξιοπρέπειας κλπ κλπ).

Αν θέλεις λοιπόν να καυχιέσαι για την αντικειμενικότητα και την καχυποψία σου θα πρέπει να πάψεις να είσαι απλά η αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης (δεν εννοώ να σταματήσεις) και να αρχίσεις πέραν του να αναφέρεις τα καλά, να στηλιτεύεις και τα κακά των ένστολων φίλε Οδυσσέα.

Γεράκι 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:54:00 π.μ. EET  

Μάριε κανείς μας δεν είναι αντικειμενικός, απλώς μας χαρακτηρίζει ο βαθμός της τίμιας κριτικής βάσει των προσωπικών μας απόψεων που κρίνεται με τη σειρά της βάσει των προσωπικών απόψεων εκείνου που μας κρίνει. Οι απόψεις όμως για να καταλήγουν σε τίμια κριτική οφείλει να προέρχεται από γνώση κάτι δύσκολο αφού τις περισσότερες φορές νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, αλλά στην πραγματικότητα είναι όσα μας έχουν πείσει, χωρίς να σημαίνει ότι είναι ορθά ή/και πραγματικά. Στο συγκεκριμένο θέμα όπως και στα υπόλοιπα κράτησα επιφυλάξεις. Τίποτα άλλο, αυτό δεν με κάνει αντικειμενικό, μάλλον επιφυλακτικό. Θα έλεγα ότι είμαι φύσει επιφυλακτικός για όλους κι όλα, ειδικά στα θέματα που συζητάμε και μας ενημερώνουν. Καταλαβαίνω πως σε ενοχλεί να βλέπεις κάποιον να δέχεται ως ορθή την ερμηνεία του ενός, το πρόβλημα για μένα είναι να καταλήγει κάποιος από αντίδραση στο να αποδέχεσαι ακριβώς την αντίθετη.

Η προσωπική μου στάση δεν θέλω να πέφτει στην παγίδα του άσπρου-μαύρου, υπάρχει μεγάλο εύρος στη διαβάθμιση του γκρι που δεν αρέσει και δεν βολεύει τις προσωπικές πλέον απόψεις που καθοδηγούνται και διαμορφώνονται από προτιμήσεις κι αντιπάθειες. Κυρίως το δεύτερο, κι αυτό είναι το χειρότερο. Χωρίς να συμμερίζομαι την απροβλημάτιστη αποδοχή της βεβαιότητας της μιας ερμηνείας, με προβληματίζει το ακριβώς αντίθετο, και τα δύο θεωρώ πως κρύβουν σκοπιμότητα όπως και να έχει και σε όποιο βαθμό. Πρόσφατα, πριν το συμβάν του Φαρμακονησίου με τους πνιγμούς, υπήρξε σχετικό δημοσίευμα που ήρθε κι έδεσε. Κάποιοι σκέφτονται ότι το δημοσίευμα δεν ήταν αξιόπιστο, όπως δεν είναι και οι καταγγελίες του συμβάντος. Η αλήθεια για μένα βρίσκεται κάπου στη μέση. Δλδ το ότι έχουν γίνει κάμποσα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έγιναν και τώρα. Αν μάλιστα στην πραγματικότητα δεν έγιναν τόσο τραγικά όσο τα παρουσίασαν στο Φαρμακονήσι κι απλά τα "φούσκωσαν" για συγκεκριμένες σκοπιμότητες τότε πάμε αλλού, όπως έγραψα, η κατασκευή εντυπώσεων είναι ίσως και χειρότερη κι από τη συγκάλυψη.

Μέρες που είναι να σου θέσω το εξής απλό παράδειγμα περί γνώσης και ακούσιας ή μη κατασκευής στρεβλής εντύπωσης που όμως βολεύει προσωπικές ερμηνείες βάσει προτιμήσεων. Διάβαζα διάφορα πάλι τις προηγούμενες μέρες σχετικά με τα Ίμια και διάβασα σε διαφορετικά άρθρα την ερμηνεία εκείνη που θέλει το τότε ελληνικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ να προηγείται του τουρκικού το οποίο δήθεν και προκάλεσε, το τηλεοπτικό πόλεμο σημαιών. Αυτό διαβάζουμε τις περισσότερες φορές, αυτό είδαμε πολλές φορές σε εκπομπές, αυτό έγραψε κι εκείνος που κάνει πράγματι αγώνα για να ξεσκεπάσει κάμποσα κι ήταν τότε κατά μία έννοια παρών. Αυτό βλέπουμε και καταλαβαίνουμε παρακολουθώντας το σχετικό βίντεο που βρίσκεις ακόμα στο youtube. Η πραγματικότητα βεβαίως είναι τελείως διαφορετική και μπορείς να την γνωρίσεις μόνο αν είσαι επιφυλακτικός με όσα διαβάζεις, ακούς αλλά και βλέπεις κι έχεις θέληση για προσωπική αναζήτηση. Που σταματάει το ακούσιο λάθος και πότε ξεκινάει η εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων είναι σχετικό κι αρκετά γκρι.

Καλό ψάξιμο.

Μάριος 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:11:00 π.μ. EET  

@ Γεράκι: Φίλε συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Κι εγώ ευαγγελίζομαι συνέχεια ότι τα πράγματα δεν είναι "άσπρο-μαύρο".

Βέβαια, ελπίζοντας να μένω μακριά από αυταπάτες, η αντικειμενικότητα την οποία έχω σαν "σημαία" πιο πολύ έχει την έννοια του να προσπαθεί κάποιος να προσεγγίσει όσο γίνεται την αλήθεια με όποιο τρόπο μπορεί καλύτερα "θυσιάζοντας" ακόμα και τις ίδιες του τις "προτιμήσεις" (βλέπε προκαταλήψεις) στην πορεία. Η ακεραιότητα πρέπει να είναι ακόμα και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό γαρ.

Η ελλιπής γνώση της πραγματικότητας είναι ένα ζήτημα πάντα ισχυρό, πάντα δεδομένο και γι αυτό ενοχλούμαι είτε με αυτούς που τα "ξέρουν όλα" και φτάνουν σε εύκολα συμπεράσματα είτε με αυτούς που διαλέγουν παρωπιδικά τι να λάβουν υπ' όψιν και τι όχι σύμφωνα με κάποια αυθαίρετη αρχή προτιμήσεων η οποία είναι... ιερή και απυρόβλητη.

Δες εδώ τι έγραψα (το link παραπέμπει στο Εν Κρυπτώ) και θα δεις ότι είμαστε πολύ κοντά:

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7969152312382242488&postID=339896848131290020

Γεράκι 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:18:00 μ.μ. EET  

Το θολό της επίσημης εκδοχής για τη δολοφονία Φύσσα δίνει άλλο ένα κίνητρο σε εκείνους που αμφισβητούν τις επίσημες εκδοχές. Ακόμα χειρότερα έγιναν με τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών όπου στον επικοινωνιακό πόλεμο συμμετείχαν και μεγάλα δημοσιογραφικά ονόματα με γνωστές άκρες κι εσωτερική πληροφόρηση που είχαν αναλύσεις (ανώνυμων) ειδικών της ΕΛΑΣ που προσπαθούσαν να μας πείσουν αυτό που εξυπηρετούσε κι ας ήταν τελείως αντίθετο με την εικόνα που βλέπαμε στο βίντεο. Βλέπε πυροβολισμούς με το ένα χέρι από μεγάλη απόσταση κλπ. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που έσπευδαν να ενημερώσουν τα στελέχη της ΧΑ για το ότι θα τους συλλάβουν. Διαρροές, άκρες, σύμπλευση κι εξυπηρετήσεις έως τη σύγκρουση προτιμήσεων και συμφερόντων. Με αυτά και πολλά άλλα παρόμοια, παλαιότερα και μη, περιστατικά δημιουργούν την αμφισβήτηση όπως εκδηλώθηκε στο συμβάν με το Φαρμακονήσι. Η άλλη πλευρά εκμεταλλεύεται παλαιές και τωρινές αμαρτίες και την ενισχύει.

Σε κάθε περίπτωση η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων δεν ωφελεί παρά μόνο μικροκομματικά παιχνίδια κι είναι επικίνδυνη εθνικά αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία. Ο λαϊκισμός και των δύο πλευρών δημιουργεί κακά προηγούμενα που παγιώνεται σε βρόμικο πόλεμο κατασκευασμένων εντυπώσεων που το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύει ψεκασμένους και μηδενιστές. Απουσιάζει η τίμια, γόνιμη κριτική αλλά και η αυτοκριτική. Στο Φαρμακονήσι άκουσα κι ένα συγνώμη που δεν άκουσα πχ στη δολοφονία Φύσσα. Κι η συγνώμη αυτή κατακρίθηκε, άλλοι έγραφαν λίγο πολύ ότι δεν πρέπει να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν, κοινώς να κάνουμε ότι γουστάρουμε κι όπως γουστάρουμε. Του άλλου του έφυγε ο Ξηρός και τα έβαλε με τη δικαιοσύνη, όχι με την ανοργανωσιά, την προχειρότητα και την αφέλεια. Τρεις λαλούν. Φταίνε μετά να λένε οι άλλοι ότι έγινε επίτηδες. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει η απαιτούμενη σοβαρότητα αντιμετώπισης σοβαρών γεγονότων.

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρή κριτική παρά μόνο καταγγελτικές υστερίες που δεν ωφελούν σε τίποτα παρά μόνο εξυπηρετούν κι από τη μεριά τους πολιτικές σκοπιμότητες. Οι μεν αγωνιούν να αποδείξουν ότι οι ανταγωνιστές είναι προδότες κι επικίνδυνοι και οι δε ότι είναι φασιστικής νοοτροπίας καταφεύγοντας όμως πολλές φορές σε φασιστικές πρακτικές. Δεν θα εκπλαγώ να αποδειχθεί στο μέλλον ότι οι καταγγελίες περί εκούσιας βύθισης και πνιγμών ήταν κατασκευασμένες από τη στιγμή που είχαν φτάσει στο σημείο να αλλάζουν τη ροή των γεγονότων για να αποδείξουν αυτό που τους εξυπηρετεί πολιτικά. Ο λαϊκισμός όλων των πλευρών αποδεικνύει πως υπάρχει έλλειμμα ουσίας και σοβαρότητας.

Μάριος 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:28:00 μ.μ. EET  

Γεράκι: Είπες: "Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρή κριτική παρά μόνο καταγγελτικές υστερίες που δεν ωφελούν σε τίποτα παρά μόνο εξυπηρετούν κι από τη μεριά τους πολιτικές σκοπιμότητες. Οι μεν αγωνιούν να αποδείξουν ότι οι ανταγωνιστές είναι προδότες κι επικίνδυνοι και οι δε ότι είναι φασιστικής νοοτροπίας καταφεύγοντας όμως πολλές φορές σε φασιστικές πρακτικές. "

Συμφωνώ (όπως και με όλα τα άλλα που λες). Και ο λόγος που μπήκα σε αντιπαράθεση με τον Οδυσσέα και είπα όσα είπα για Φύσσα, Αστυνομία κλπ, είναι επειδή διαβλέπω ψήγματα αυτής της φιλοσοφίας στον τρόπο που διαλέγει ποια ζητήματα (και από ποια οπτική γωνία) χρήζουν δημοσιότητας και ποια όχι, ορμώμενος φυσικά ότι τα περισσότερα news entries γίνονται από αυτόν - ή κάνω λάθος εδώ;. Αυτό είναι το επίκεντρο του μηνύματός μου και όχι ο Φύσσας, ή το Λιμενικό ή οτιδήποτε άλλο.

TED 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:24:00 μ.μ. EET  

Κάποιοι νομίζουμε πως είμαστε πελάτες και μπορούμε να απαιτήσουμε από το Εν Κρυπτώ να προσαρμοστεί στα γούστα μας.

Καλά κάνει ο υπεύθυνος του ιστολογίου και διαλέγει τα θέματα που θα αναρτήσει. Δηλαδή ποιός θα τα διαλέξει, αν όχι οι διαχειριστές;

Όποιος θεωρεί μονόπλευρο το Εν Κρυπτώ, ας αναζητήσει "αντικειμενική ενημέρωση" όπου αλλού νομίζει. Да?

Οδυσσέας 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:27:00 μ.μ. EET  

Μάριε είπα να μη σου απαντήσω παραπάνω, αλλά αφού επιμένεις άκου τα:
Μου καταλόγισες παραπάνω ότι δεν έχω γράψει ποτέ κάτι αρνητικό για "ένστολους", παραθέτοντας μάλιστα δύο παραδείγματα αρνητικής (κατ' εσένα) δράσης που κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να προβληθούν.
Κατ' αρχήν, έχω κάνει κριτική και στις Ένοπλες Δυνάμεις (π.χ. εδώ και εδώ), και στο κείμενο που σχολιάζουμε υπάρχει και κριτική για το Λιμενικό.
Όμως τα δύο θέματα που αναφέρεις (Σκουριές, Φύσσας) δεν αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά την Αστυνομία. Σου είπε κανείς ότι η αστυνομία περιλαμβάνεται στη θεματική αυτού του ιστολογίου; Αν κοιτάξεις στην πρώτη σελίδα, θα διαβάσεις μια σειρά από θεματικές στήλες - πουθενά δε λέει "Αστυνομία". Το "Εν Κρυπτώ" ασχολείται με θέματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας - δεν έχει αντικείμενο την αστυνομία. Όταν γίνεται αναφορά σε αστυνομική δράση, αυτή αφορά πάντα θέματα εθνικής ασφάλειας (λαθρομετανάστευση, Ξένιος Δίας, τρομοκρατία κλπ.). Ήταν λοιπόν άτοπα τα παραδείγματά σου.
Και επανέρχεσαι τώρα και με εγκαλείς εμένα για τον τρόπο που διαλέγω τα θέματα. Με βάση τα παραδείγματα που έφερες, θα σου απαντήσω απλά: η αστυνομική δράση μόνο κατ' εξαίρεση αφορά το ιστολόγιο αυτό. Και θα αντιστρέψω το ερώτημα: γιατί εσύ όταν μιλάς αρνητικά για "ένστολους" διαλέγεις παραδείγματα μόνο από την αστυνομία;
Έχω μια εξήγηση που δεν θα σου αρέσει: η επιλογή σου αυτή προέρχεται από μια αντίληψη που ενδημεί κυρίως στα Εξάρχεια και εξομοιώνει όλους τους ένστολους με την Αστυνομία, με τη λογική ότι είναι όλοι "στηρίγματα του συστήματος" και "μαντρόσκυλα του καθεστώτος" (τον όρο άλλωστε τον έχεις χρησιμοποιήσει). Μιλάμε για λογική εμφυλιοπολεμική, που τουλάχιστον μετά το 1974 δεν ισχύει πια - και όποιος την κουβαλάει πρέπει να "ξεκολλήσει" επειγόντως.
Αλλά θα μπω και στην ουσία των παραδειγμάτων που έφερες, για να μη νομίζεις ότι την αποφεύγω:
Ως προς τη δολοφονία Φύσσα, οι διάλογοι αστυνομικών - κέντρου που αναφέρεις δημοσιεύθηκαν πολύ αργότερα από το συμβάν, και δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημοσιευτούν.
Ως προς τις Σκουριές, αν και πάλι είναι εκτός θέματος του ιστολογίου, αξίζει να σχολιάσω γενικότερα το εξής: η Αστυνομία εφαρμόζει τους νόμους και τις κυβερνητικές αποφάσεις. Δεν ευθύνεται γι' αυτούς. Το να βρίζει κανείς τους "μπάτσους" που επιβάλλουν την πολιτική, αντί για αυτούς που καθορίζουν την πολιτική, είναι δείγμα τεράστιας ανωριμότητας. Στην πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο δεν εκφράζει κανείς αντίθεση στη συγκεκριμένη πολιτική (στις Σκουριές ή αλλού), αλλά στην εξουσία γενικώς. Αυτό εξηγεί την οπαδική αντιπαράθεση με τους "μπάτσους" ("σκυλιά, φυλάτε τα αφεντικά σας"), σε μια λογική αναρχισμού που κατάγεται κατ' ευθείαν από τα Εξάρχεια, και ευδοκιμεί και σε κάτι ΣΥΡΙΖΑίους που κρυφοθαυμάζουν τους "αγωνιστές" που τα βάζουν με τους "μπάτσους".
Από πλευράς μου, θα κρίνω την Αστυνομία βάσει του αν εφάρμοσε το νόμο. Στις Σκουριές αυτό έκανε.

Μάριος 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:54:00 μ.μ. EET  

@ TED: Δεν διαφωνώ. Τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη όμως.

@ Οδυσσέα: ο λόγος που μιλάω για την Αστυνομία και όχι για τους υπόλοιπους ένστολους δεν έχει να κάνει ούτε με Εξάρχεια, ούτε με οποιαδήποτε άλλη αγκύλωση. Η αγκύλωση ανήκει σε αυτούς που Δονκιχωτικά μόλις βλέπουν κάποιον να λέει κάτι αρνητικό για κάτι που θεωρούν εξ' ορισμού "καλό", νομίζουν αυτομάτως ότι κατάλαβαν ποιος είναι και που ανήκει.

Η "εξαρχειωτική" φιλοσοφία και κοσμοθεωρία ασχολείται με την Αστυνομία επειδή αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στα... Εξάρχεια. Αν ρωτήσεις τις απόψεις τους για οποιονδήποτε ένστολο, θα σου πουν περίπου τα ίδια πράγματα.

Προσωπικά θαυμάζω τους Έλληνες χειριστές της Π.Α. που με τόση αυταπάρνηση και τόσο επαγγελματισμό πραγματικά έχουν ήδη νικήσει σε πολέμους - με το να τους κάνουν να μη συμβούν καν - επειδή προβληματίζουν τον αντίπαλο με τις επιδόσεις τους. Παρομοίως και τους αξ/κούς του Π.Ν. που με μποφόρ ή όχι αλωνίζουν το Αιγαίο τηρώντας την 2500 χρόνων παράδοσή μας. Θαυμάζω επίσης όλους τους αξ/κούς ανεξαρτήτως Όπλου που νοιώθουν ταγμένοι στο καθήκον τους.

Όλοι αυτοί ναι, με προστατεύουν με την πλήρη έννοια του όρου, ως άνθρωπο, και -πολύ σημαντικό- ως πολίτη μιας Δημοκρατίας. Όλοι θυμόμαστε φαντάζομαι τη στάση του Π.Ν. και της Π.Α. επί Χούντας.

Και αυτός είναι ο λόγος που παρακολουθώ το Εν Κρυπτώ. Γιατί με την εξαίρεση της παρούσας ένστασής μου το θεωρώ ποιοτικό και ενημερωτικό. Και ο λόγος που θέλω να ενημερώνομαι για τέτοια ζητήματα -ακριβώς επειδή δεν θεωρώ εαυτόν "αγκυλωμένο"- είναι ότι η ενασχόληση με την άμυνα είναι εξίσου σημαντική όπως με οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, ανεξαρτήτως του πολιτικού φάσματος που ανήκει κάποιος, ενίοτε μάλιστα και πιο σημαντική. Και ουδεμία σχέση έχει αυτό με φασισμούς ή οτιδήποτε άλλο. Η Άμυνα, η αξιοπρέπεια και η αυτοδιάθεση μιας χώρας είναι ένα και το αυτό και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι βλάκας.

Αυτά που λες για τη νομιμότητα της Αστυνομίας Οδυσσέα είνα άσχετα με αυτό που λέω εγώ. Δεν είπα ότι η Αστυνομία δεν προασπίζεται τη νομιμότητα των κυβερνητικών αποφάσεων. Το αντίθετο. Η Αστυνομία ΠΑΝΤΑ προασπίζεται τις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες εξ ορισμού είναι... νόμιμες (αφού προέρχονται από την κυβέρνηση!). Το παράνομο και αντισυνταγματικό (και αυτό που με ενοχλεί) ξέρεις ποιο είναι; Η υπερβάλλουσα και απρόκλητη βία. Οι κατάφωρες προσβολές της αξιοπρέπειας. Η κατατρομοκράτηση. Η επιλεκτική και μόνο προστασία. Ακόμα και οι απρόκλητες βρισιές παράνομες έιναι για ένα όργανο εν ώρα υπηρεσίας.

Τα παραπάνω δεν είναι σποραδικά περιστατικά Οδυσσέα. Είναι η στάνταρ φιλοσοφία με την οποία η Αστυνομία θεωρεί πως πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Και εγώ αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, όπως θεωρώ απαράδεκτο το να μην σχολιαστεί έστω και μία φορά στο Εν Κρυπτώ, ακριβώς επειδή θέλω να πιστεύω ότι είναι αντικειμενικό και αμερόληπτο.

Τελειώνοντας, το εαν το Εν Κρυπτώ δεν ασχολείται με την εσωτερική ασφάλεια όπως λες (άρα είμαι άτοπος)... λυπάμαι Οδυσσέα αλλά μάλλον εσύ είσαι άτοπος. Το Εν Κρυπτώ ενίοτε δημοσιεύει και θέματα που δεν έχουν να κάνουν καν με την ασφάλεια, πόσο μάλλον με την εξωτερική:

http://www.enkripto.com/2013/12/blog-post.html

http://www.enkripto.com/2013/11/blog-post_7.html

http://www.enkripto.com/2013/10/28_25.html

http://www.enkripto.com/2013/09/blog-post_11.html

Μάριος 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:19:00 μ.μ. EET  

Και κάτι ακόμα:

Αγνοώντας τον σκληρό πυρήνα της επιχειρηματολογίας μου, με κατηγόρησες Οδυσσέα, για Εξαρχειακή η/και αναρχίζουσα νοοτροπία επειδή ζητάω το αυτονόητο, δηλαδή ο κάθε ένστολος να λειτουργεί όπως πρέπει, όπως προβλέπει δηλαδή το Σύνταγμα.

Αυτό εσένα πως σε χαρακτηρίζει άραγε;

Οδυσσέας 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:59:00 μ.μ. EET  

@ Μάριε:
Κατ' αρχήν, έγραψα ότι το "Εν Κρυπτώ" αναφέρεται στην αστυνομική δράση μόνο όταν αυτή αφορά θέματα εθνικής ασφάλειας - όχι ότι το "Εν Κρυπτώ" γράφει μόνο για θέματα εθνικής ασφάλειας (π.χ. αν κοιτάξεις στην επικεφαλίδα "Φάκελοι" θα δεις "Ιστορία" και "Βιβλιοκριτική"). Εσύ ως αντίλογο παραθέτεις τέσσερα λινκς, εκ των οποίων κανένα δεν αφορά αστυνομική δράση. Αρα υποθέτω ότι κερδίζω τον πόντο "αστυνομία": συμφωνούμε ότι η αμιγώς αστυνομική δράση είναι εκτός θεματικής του "Εν Κρυπτώ". Ας δούμε τώρα και το επιχείρημά σου ότι και τα άρθρα που παραπέμπεις είναι εκτός θεματικής του:
- το πρώτο λινκ αφορά άρθρο για το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο. Το θέμα σχετίζεται με την ιστορία και τη λαθρομετανάστευση, που είναι δηλωμένα πεδία ενδιαφέροντος του ιστολογίου (αρχική σελίδα, μενού "Φάκελοι"). Και αν δεις το γνωστό email της Ρεπούση, θα καταλάβεις ότι το θέμα "αντιρατσιστικό" αφορά γενικότερα τη διαμάχη πατρωτισμού/εθνομηδενισμού, που είναι μείζον ζήτημα για το "Εν Κρυπτώ".
- το δεύτερο λινκ αφορά πολιτική επικαιρότητα μεγάλης σημασίας (πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης). Ανεβάζουμε και πολιτική επικαιρότητα αν είναι μείζονος σημασίας, ναι. Αν νομίζεις ότι η πιθανή πτώση της κυβέρνησης λόγω πρότασης μομφής δεν είναι θέμα εθνικής ασφάλειας, μπορείς να θεωρήσεις ότι έσφαλα με αυτή τη δημοσίευση.
- το τρίτο λινκ αφορά τη διοργάνωση διαδηλώσεων κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Δεν είναι θέμα εθνικής ασφάλειας, είναι όμως θέμα σεβασμού της ιστορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων (επίσης διακηρυγμένο θέμα ενδιαφέροντος)
- το τέταρτο λινκ αφορά την αντίθεση της κας Ρεπούση στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και την αναφορά της σε "νεκρές γλώσσες". Και πάλι θα σου πω ότι το θέμα δεν αφορά μόνο την Ιστορία (που είναι διακηρυγμένη θεματική του ιστολογίου), αλλά και την ιδεολογική αντιπαράθεση με τον εθνομηδενισμό.
Συνοψίζοντας, τρία στα τέσσερα λινκς που έδωσες είναι εντός της διακηρυγμένης θεματικής του ιστολογίου, και το άλλο αφορούσε στεγνή ενημέρωση πολιτικής επικαιρότητας. Πώς υποστηρίζουν αυτά το επιχείρημά σου ότι θα έπρεπε να ασκούμε κριτική στην αστυνομία για τις Σκουριές;

Κατά τα άλλα, μπορείς να με χαρακτηρίσεις όπως θες - αλλά να μη μπερδευόμαστε στην ουσία:
Δεν σου απέδωσα εξαρχειακή νοοτροπία "επειδή ζήτησες ... κάθε ένστολος να λειτουργεί όπως πρέπει, δηλαδή όπως προβλέπει το Σύνταγμα" (ούτε άλλωστε κατήγγειλες παραβίαση του Συντάγματος - στις Σκουριές υπήρχε απόφαση του ΣτΕ κατά των κατοίκων, θυμίζω).
Σου απέδωσα αυτή τη νοοτροπία, επειδή έγραψες ότι το Εν Κρυπτώ δεν ασκεί αρκετή κριτική στους "ένστολους" - όπου ως "ένστολους" χρησιμοποίησες στα παραδείγματά σου αποκλειστικά την αστυνομία.
Κι αυτό που λέω είναι ότι όποιος υποδεικνύει σε ένα ιστολόγιο σαν το "Εν Κρυπτώ" (που δεν ασχολείται με αμιγώς αστυνομικά θέματα) ότι θα έπρεπε να κριτικάρει π.χ. την αστυνομική επέμβαση στις Σκουριές,
(α) ταυτίζει όλους τους "ενστολους" (Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό) με την αστυνομία,
(β) έτσι αντιμετωπίζει όλους τους "ενστολους" (έστω υποσυνείδητα) ως "μηχανισμό καταστολής", και ως εκ τούτου
(γ) μάλλον έχει επηρεαστεί από εξαρχιώτικες αντιλήψεις.
Στο τελευταίο σημείο να διευκρινίσω ότι αν σε θεωρούσα κακόπιστο και φανατικό φορέα αυτής της νοοτροπίας θα σε είχα κόψει, όπως κατά καιρούς έχω κόψει διάφορα τρολ. Θεωρώ όμως ότι, όπως η πλειονότητα των Νεοελλήνων, είσαι επηρεασμένος από ένα αντικρατικό στερεότυπο (με ρίζες που πηγαίνουν ίσως και πίσω από τα Εξάρχεια, στην Τουρκοκρατία) που θεωρεί το κράτος εξ ορισμού εχθρικό και τις δυνάμεις επιβολής της τάξης εξ ορισμού "μαντρόσκυλα" και "φασίστες". Οι Σκουριές που ανέφερες είναι κλασική περίπτωση: η τοπική κοινωνία είναι λογικό να αντιδρά, αλλά υπάρχει δημοσιο συμφέρον, υπάρχει νόμος, υπάρχει δικαστική απόφαση, η αστυνομία ήρθε να τα εφαρμόσει, και χρησιμοποίησε την αναγκαία βία για να επιβληθεί - κι εσύ αυτό το θεωρείς μεμπτό.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:08:00 μ.μ. EET  

@Μάριο

Η σύγκριση μεταξύ αξιωματικών του ΠΝ και της ΠΑ και του συνόλου του προσωπικού της ΕΛΑΣ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά αρχιφύλακες και ειδικοί φρουροί είναι μάλλον αποτυχημένη. Φαντάζομαι έχεις υπ' όψη το μέσο επίπεδο των υπαξιωματικών των ΕΔ. Επίσης είναι προφανές ότι δεν έχεις άποψη για τα προσόντα και τον επαγγελματισμό αξιωματικών της ΔΑΕΕΒ, του Οργανωμένου, της Δίωξης Ναρκωτικών κ.λπ. Καλό είναι να συγκρίνεις αυτούς με τους ιπτάμενους της 114 ΠΜ...

Όσο για το ότι "Η Αστυνομία ΠΑΝΤΑ προασπίζεται τις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες εξ ορισμού είναι... νόμιμες (αφού προέρχονται από την κυβέρνηση!)", προσπάθησε να κατανοήσεις ότι η Αστυνομία δεν "προασπίζεται", αλλά εκτελεί, όπως ακριβώς οι ΕΔ, τις κυβερνητικές αποφάσεις. Όταν για παράδειγμα η εκτελεστική εξουσία αποφασίζει να μην πλησιάζουν ελληνικά πλοία μια ελληνική βραχονησίδα, οι αξιωματικοί-ήρωες του ΠΝ εκτελούν τις σχετικές εντολές κατά γράμμα και δεν εναπόκειται σ' αυτούς να τις κρίνουν. Το ίδιο συμβαίνει όταν αποφασίζεται η διάλυση μιας διαδήλωσης κι ας μην συμφωνούν από πεποίθηση οι αστυνομικοί που προβαίνουν σ' αυτήν. Το μόνο που μας έλειπε είναι να εξετάζουν οι αστυνομικοί το... φυσικό κάλλος των Σκουριών, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα εκτελέσουν τη δικαστική απόφαση. Ή να εναπόκειται σ' αυτούς να κρίνουν το δίκαιο και ηθικό της δικαστικής απόφασης που κήρυξε την κατάληψη της Χαλυβουργίας παράνομη... Να είσαι σίγουρος ότι μια τέτοια αστυνομία είναι κατά πολύ χειρότερη απ' αυτή που τώρα επικρίνεις...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:55:00 π.μ. EET  

Πρώτα απ'όλα - επαναλαμβάνω - να τελειώνουμε με την ιστορία στο Φαρμακονήσι καθώς τουλάχιστον δόλος δε μοιάζει να υπάρχει από πλευράς Λιμενικού. Κάτι πήγε στραβά όμως και χρειάζεται διερεύνηση. Ούτε συγκάλυψη ούτε σπέκουλα. Αυτά.

Όλοι εκτιμάμε το εν κρυπτώ, σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούμε. Προσωπικά η εκτίμησή μου οφείλεται στο ότι ιδεολογικά ανήκει σε μια ουμανιστική δεξιά με πατριωτικές ευαισθησίες. Μιλάμε δηλαδή για μια πατριωτική κεντροδεξιά. Ούτε η φραγκολεβαντίνικη δεξιά των βιομηχάνων - εφοπλιστών (που όπου έχουν τις καταθέσεις έχουν και πατρίδα) ούτε η δεξιά που ονειρεύεται συνταγματάρχες να σώσουν τον τόπο και κρυφοκοιτά στην ΧΑ. Και στο κάτω κάτω είναι το μόνο blog στο οποίο υπήρξε εις εκ των διαχειριστών που είχε το θάρρος να πει τι θα ψηφίσει και γιατί. Όχι δηλαδή ότι και οι υπόλοιποι το έκρυψαν. Αλλού έχουν κάνει θεό τον Σαμαρά αλλά άμα τους το πουν πηδάνε στο ταβάνι. Αυτό ειλικρινά με ενοχλεί.

Από κει και εμπρός, σε όλα τα αμυντικά blogs οι διαχειριστές γίνονται συχνά βασιλικότεροι του βασιλέως σε υποστήριξη των ενστόλων συνολικά. Οι λόγοι πιστεύω είναι δύο: η αγάπη προς το αντικείμενο μεταφέρεται στο προσωπικό, του οποίου τις αδυναμίες, κοινές άλλωστε με εκείνες του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου, τις παραβλέπουν πιο εύκολα. Και τα περί αίσθησης καθήκοντος τα ακούω βερεσέ, ειλικρινά. Επί χρόνια έβλεπα τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές να γίνονται τρόπαιο αριστούχων μαθητών με την παρότρυνση και τις ευλογίες μαμάδων και μπαμπάδων που απέβλεπαν στην "αποκατάσταση" του παιδιού. Δε νομίζω ότι όλοι αυτοί είχαν οπωσδήποτε σοβαρά πατριωτικά αντανακλαστικά, όπως δεν είχαν όλοι που πήγαιναν Νομική αυξημένο αίσθημα δικαίου ούτε όλοι που κυνηγούν την Ιατρική αυξημένο αίσθημα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και φυσικά ούτε όσοι μπαίνουν στην εκπαίδευση έχουν απαραίτητα την απαιτούμενη παιδεία και αγάπη γι τα παιδιά. Μπορεί ο χώρος που εργάζεται κανείς να τον οδηγήσει σε ανάπτυξη υπευθυνότητας και αίσθησης καθήκοντος και θα δεχτώ ότι στις ΕΔ γίνεται περισσότερη και συστηματικότερη προσπάθεια για κάτι τέτοιο (για τα ΣΑ η γνώμη μου είναι γνωστή πλην ελαχίστων εξαιρέσεων...). Αλλά και πάλι λίγο μέτρο παιδιά..

Έπειτα, δεν υπάρχουν αμυντικά blog με αριστερό προσανατολισμό, με ευθύνη της αριστεράς που μονίμως δε μπορεί να ξεχωρίσει ένα Μ16 από ένα F16 αλλά μονίμως γκρινιάζει για αμυντικές δαπάνες λες και είμαστε η Ελβετία και έχουμε δίπλα μας το Λουξεμβούργο. Οπότε κάθε κριτική στο προσωπικό των ενστόλων ξεσηκώνουν πλήθος διαμαρτυριών από τους διαχειριστές που βλέπουν παντού πράκτορες του ΣΥΡΙΖΑ των μπολσεβίκων κλπ. Εδώ παραβιάζουμε το αυτονόητο: δε γίνεται μέσα στην κοινωνία να ανθεί η διαπλοκή, η διαφθορά, η νοοτροπία της λούφας και οι ΕΔ ή τα ΣΑ να είναι αγνό παρθένο μαλλί. Με άλλα λόγια: δεν είναι πάντα αριστερή η κριτική στις ΕΔ/ΣΑ, είναι συχνά η υπεράσπισή τους αριστεροφοβική.

(συνέχεια)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:57:00 π.μ. EET  

(συνέχεια)
Τέλος η πολιτική κατάσταση είναι τέτοια που βρισκόμαστε να υπερασπιζόμαστε κομματικούς χώρους για τους οποίους τρέφουμε σοβαρές επιφυλάξεις, είτε σε ιδεολογικό επίπεδο είτε σε επίπεδο ικανοτήτων να χειριστούν την υπάρχουσα κατάσταση. Εγώ οδηγούμαι να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ κυρίως για να μην γίνω ένα ακόμα νούμερο στον αριθμό των απολυμένων που πρέπει να παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης jr στην τρόικα και που του παρέχει αδιαμαρτύρητα το Υπουργείο Παιδιάς και ο μακράν χειρότερος υπουργός που έχω γνωρίσει στο συγκεκριμένο υπουργείο - και γνώρισα πολλούς. Ο Οδυσσέας υποχρεωτικά θα ψηφίσει Σαμαρά πρωτίστως (υποθέτω) για μην αναγκαστεί να μάθει Παστούν που πιθανόν να γίνουν η δεύτερη γλώσσα του τόπου (ή μάλλον και Παστούν πέρα από τα Τούρκικα που θα είναι η πρώτη γλώσσα ανεξαρτήτως κυβέρνησης). Άσε που δεν τον κόβω να ευχαριστιέται την απαγόρευση κατανάλωσης χοιρινού και αλκοόλ... Άλλοι ψηφίζουν ΧΑ επειδή έμαθαν ιστορία από τα βιβλία του πατρός Πλεύρη και επειδή για όλα φταίνε οι Εβραίοι (φταίνε για κάμποσα αλλά όχι επειδή είναι Εβραίοι). Άλλος είναι έτοιμος να ψηφίσει/στηρίξει κάθε "αντιεξουσιαστή" (κατά 90% προβοκάτορα) επειδή πιστεύει ότι αν καθαρίσεις τα πρόσωπα, καθαρίζει και ο καπιταλισμός... Γενικά δεν πάει καλά ο τόπος. Πριν από λίγο έριχνα μια ματιά στους σχολιαστές άρθρων του Βήματος. Υπήρχε ένα του Μαλούχου που τα έχωνε στη γερμανική πολιτική. Συγκέντρωσε κοντά εκατό σχόλια, στη συντριπτική πλειοψηφία επικριτικά. Είναι απίστευτο πόσοι γερμανολάγνοι υπάρχουν στον τόπο. Απίστευτο. Άλλος ήθελε μέχρι και στρατό γερμανικό να επιβάλλει την τάξη. Εδώ πάει ο άλλος μετανάστης και νιώθει πιο Γερμανός από τους Γερμανούς. Όλοι οι καραβολεμένοι από το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είτε μετακομίζουν ΣΥΡΙΖΑ (συμπέρασμα: τελειώσαν τα λεφτά, αρχίζει η επανάσταση) είτε υπερθεματίζουν για τους Γερμανούς που θα μας οργανώσουν, θα μας βάλουν σε τάξη και θα μας σώσουν (συμπέρασμα: έχουν ακόμα πολύ λίπος, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας). Δεν είμαι αισιόδοξος: μόνο αν μπουκάρουν οι γείτονες ίσως ξυπνήσουμε πατριωτικά. Μακάρι να μη φτάσουμε να το ευχόμαστε.

Οδυσσέας 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:30:00 π.μ. EET  

Χεχε... Καουμπόη έχω τις επιμέρους ενστάσεις μου αλλά ομολογουμένως είχες έμπνευση.
"Άσε που δεν τον κόβω να ευχαριστιέται την απαγόρευση κατανάλωσης χοιρινού και αλκοόλ..."
Από αυτή την άποψη νομίζω ότι οι ελπίδες του Ελληνισμού για την τελική αντίσταση θα εναποτεθούν πάλι στην Κρήτη... Χωρίς απάκι και ρακή δεν έχει νόημα η ζωή!

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:26:00 π.μ. EET  

@ΦΚΜΚ

α)Θα ξεφύγω απο το θέμα,αλλά θα προσυπογράψω στο εξής:Πόσοι έγιναν συνάδελφοί μου γιατροί,οι οποίοι με το ζόρι έβγαλαν το Λύκειο,αλλά επειδή διέθεταν κάποια περιουσιακά στοιχεία οι γονείς και είχαν το καημό τους σπούδασαν στο εξωτερικό;Πολλοί είναι η απάντηση ως γνωστόν....Γνωρίζω και περίπτωση μαθητή σκράπα ο οποίος έτυχε καθαρά απο συγκυρία να πετύχει στη Σχολή Αστυφυλάκων.Ενδεχομένως να έχει γίνει ζηλωτής στο αντικείμενό του,αλλά το βέβαιο είναι οτι την είχε δηλώσει στο μηχανογραφικό ''μπας και περνούσε κάπου''....Ωστόσο,δεν είναι αυτό το προφίλ όλων των επιτυχόντων,πολλώ μάλλον σε ειδικές σχολές όπως την Ικάρων.
β)Δεν υπάρχουν αμυντικές ιστοσελίδες με αριστερό προσανατολισμο;Χμμμμμ....Κάτι μου λέει πως δεν είναι έτσι.Με προβλημάτισαν κατά καιρούς περιπτώσεις ισοτόπων,όπως αυτού με την υπερ-προβολή του αμφιλεγόμενου συνδέσμου εφέδρων που ωρύονταν πριν απο μήνες για την ανάθεση των ΚΨΜ σε ιδιώτες(και πολλά άλλα κατά καιρούς μαργαριτάρια).....


Μέντωρ

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:27:00 π.μ. EET  

@ΦΚΜΚ

α)Θα ξεφύγω απο το θέμα,αλλά θα προσυπογράψω στο εξής:Πόσοι έγιναν συνάδελφοί μου γιατροί,οι οποίοι με το ζόρι έβγαλαν το Λύκειο,αλλά επειδή διέθεταν κάποια περιουσιακά στοιχεία οι γονείς και είχαν το καημό τους σπούδασαν στο εξωτερικό;Πολλοί είναι η απάντηση ως γνωστόν....Γνωρίζω και περίπτωση μαθητή σκράπα ο οποίος έτυχε καθαρά απο συγκυρία να πετύχει στη Σχολή Αστυφυλάκων.Ενδεχομένως να έχει γίνει ζηλωτής στο αντικείμενό του,αλλά το βέβαιο είναι οτι την είχε δηλώσει στο μηχανογραφικό ''μπας και περνούσε κάπου''....Ωστόσο,δεν είναι αυτό το προφίλ όλων των επιτυχόντων,πολλώ μάλλον σε ειδικές σχολές όπως την Ικάρων.
β)Δεν υπάρχουν αμυντικές ιστοσελίδες με αριστερό προσανατολισμο;Χμμμμμ....Κάτι μου λέει πως δεν είναι έτσι.Με προβλημάτισαν κατά καιρούς περιπτώσεις ισοτόπων,όπως αυτού με την υπερ-προβολή του αμφιλεγόμενου συνδέσμου εφέδρων που ωρύονταν πριν απο μήνες για την ανάθεση των ΚΨΜ σε ιδιώτες(και πολλά άλλα κατά καιρούς μαργαριτάρια).....


Μέντωρ

Μάριος 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:01:00 μ.μ. EET  

O ΦΚΜΚ γράφει:

"Οπότε κάθε κριτική στο προσωπικό των ενστόλων ξεσηκώνουν πλήθος διαμαρτυριών από τους διαχειριστές που βλέπουν παντού πράκτορες του ΣΥΡΙΖΑ των μπολσεβίκων κλπ. Εδώ παραβιάζουμε το αυτονόητο: δε γίνεται μέσα στην κοινωνία να ανθεί η διαπλοκή, η διαφθορά, η νοοτροπία της λούφας και οι ΕΔ ή τα ΣΑ να είναι αγνό παρθένο μαλλί. Με άλλα λόγια: δεν είναι πάντα αριστερή η κριτική στις ΕΔ/ΣΑ, είναι συχνά η υπεράσπισή τους αριστεροφοβική."

Αυτό ακριβώς. Με καλύπτει 1000%. Αυτό είναι όλο το νόημα του τι θέλω να πω με όλα τα posts που έχω κάνει. (και μπράβο στον ΦΚΜΚ που το συνόψισε τόσο ωραία). Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος... η ερυθρή ταξιαρχία για να ασκήσει κριτική σε μέρος ή όλο των ενστόλων και αυτή η προκατάληψη είναι απίστευτα ζημιογόνα.

Και για να περάσουμε και στο πρακτέο, αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές στην περίπτωσή μας δηλαδή, Οδυσσέα μετά από όλη την κουβέντα που κάναμε και που εξήγησα πολύ καλά τη θέση μου, έγραψες:

"Κι αυτό που λέω είναι ότι όποιος υποδεικνύει σε ένα ιστολόγιο σαν το "Εν Κρυπτώ" (που δεν ασχολείται με αμιγώς αστυνομικά θέματα) ότι θα έπρεπε να κριτικάρει π.χ. την αστυνομική επέμβαση στις Σκουριές,
(α) ταυτίζει όλους τους "ενστολους" (Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό) με την αστυνομία,
(β) έτσι αντιμετωπίζει όλους τους "ενστολους" (έστω υποσυνείδητα) ως "μηχανισμό καταστολής", και ως εκ τούτου
(γ) μάλλον έχει επηρεαστεί από εξαρχιώτικες αντιλήψεις."

Εσύ δηλαδή κατάλαβες μετά από όλο αυτό ότι ταυτίζω όλους τους ένστολους με την αστυνομία; Και ότι όλη μου η κριτική βασίζεται σε εξαρχειωτικές αντιλήψεις;

Ήμαρτον. Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή... κοπέλα.

@sdbarge: Με κάποιες ασήμαντες εξαιρέσεις, συμφωνώ με όσα λες. Λείπει όμως το ζουμί: Το ΠΩΣ διαλέγει κάποιος να κάνει τη δουλειά του παίζει κάποιο ρόλο δε νομίζεις;

Και επίσης, το "αυτονόητο" ότι αν είσαι αστυνομικός θα πράξεις ότι σου πουν αφήνοντας στην άκρη την ηθική σου... Επιβεβαιώνεις το μισθοφορικό της προσέγγισης - μην ξεχνάς ότι δεν μιλάμε για εξωτερικό εχθρό όπου "ο θάνατός σου η ζωή μου", μιλάμε για το εσωτερικό όπου είτε ισχύει το Σύνταγμα και οι νόμοι ή... το δίκιο του ισχυρότερου.

Οδυσσέας 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:10:00 μ.μ. EET  

@ Μάριο:
Για να δούμε ποιος "από την πόλη έρχεται και στην κορφή κανέλα", θυμίζω απλά:
- Έγραψα για θέμα λαθρομετανάστευσης/Λιμενικού κι εσύ με ρώτησες γιατί δεν κριτικάρω τη βία της αστυνομίας στις Σκουριές
- Σου απάντησα ότι η αστυνομία είναι εκτός θεματικής ιστολογίου και με παρέπεμψες σε τέσσερα λινκς που κανένα τους δεν αφορά την αστυνομία.
Όπως έλεγε και κάποια ψυχή, "δε σχολιάζω άλλο".

@ ΦΚΜΚ:
Μια που πιάστηκε ο Μάριος από αυτό που είπες, να δώσω μια αναλυτικότερη απάντηση:
Γράφεις ότι "κάθε κριτική στο προσωπικό των ενστόλων ξεσηκώνει πλήθος διαμαρτυριών από τους διαχειριστές που βλέπουν παντού πράκτορες του ΣΥΡΙΖΑ των μπολσεβίκων". Το πρόβλημα της κριτικής στις ΕΔ δεν αφορά τόσο "πράκτορες του ΣΥΡΙΖΑ ή των μπολσεβίκων" όσο κάτι κολλημένους αντιμιλιταριστές τύπου "Σπάρτακου" που κατά καιρούς τρολάρουν. Προσωπικά έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια (ίσως όχι πάντα επιτυχή) να ξεχωρίσω όσους έχουν μια σοβαρή κριτική να κάνουν από τέτοια τρολ, και νομίζω ότι μια αναδρομή σε παλιότερες συζητήσεις (πχ για το θέμα της διάρκειας της θητείας) θα δείξει τι εννοώ.
Γράφεις επίσης ότι "δεν είναι πάντα αριστερή η κριτική στις ΕΔ/ΣΑ, είναι συχνά η υπεράσπισή τους αριστεροφοβική". Σε αυτό δύο σχόλια:
(1) Επειδή δεν προσδιορίζεις πότε ισχύει το πρώτο και πότε το δεύτερο, να επιχειρήσω να το προσδιορίσω εγώ: όταν κάποιος σε συγκεκριμένο κείμενο κάνει σχόλιο εκτός θέματος όπως ο Μάριος εν προκειμένω, δικαιούμαι να θεωρήσω ότι το σχόλιο οφείλεται σε ιδεολογικό του κόλλημα. Αντιθέτως αν εγώ χωρίς λόγο αποδώσω κομματική σκοπιμότητα σε ένα σχόλιο που κατά τα άλλα είναι επί της ουσίας, τότε είναι δικό μου το λάθος.
(2) Ίσως σου διέφυγε ότι εγώ πουθενά δε χαρακτήρισα τις αντιλήψεις του Μάριου "αριστερές". Μίλησα για "αντικρατικό στερεότυπο", και "αντιλήψεις με καταγωγή από τα Εξάρχεια", αλλά πουθενά δε θα βρεις τον όρο "αριστερές". Κι αυτό γιατί οι "αναρχικές", "αντικρατικές", "ελευθεριακές" κλπ. απόψεις που ευδοκιμούν στα Εξάρχεια (όπως και οι αριστερίστικες λογικές τύπου ΕΚΚΕ)) διαφέρουν θεμελιωδώς από την "ορθόδοξη" αριστερή σκέψη όπως μάλλον θα γνωρίζεις καλύτερα από μένα (γι' αυτό και τα "ΚΝΑΤ" παραδοσιακά τους τσάκιζαν όλους αυτούς στο ξύλο). Το γεγονός ότι μερικοί τέτοιοι συστεγάζονται στο ετερόκλητο μείγμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ (και αποσπούν και το θαυμασμό κάποιων νεολαίων του) δε σημαίνει ότι είναι και "αριστεροί".
Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον χωράει και τύπους σαν τον Καρυπίδη... (όχι θα τη γλίτωνες, χεχε)

AXEΡΩΝ 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:57:00 μ.μ. EET  

@Κάου μπόυ και Οδυσσέα

Δηλαδή,παίδες,ἔπρεπε να πυροδοτήσει ὁ Μάριος την κουβέντα για να ἀπολαύσουμε μία κόσμια,δομημένη και ἐποικοδομητική ἀνταλλαγή πυρῶν,ἔεε,ἀπόψεων;

TED 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:25:00 μ.μ. EET  

Συνελήφθη χθες ο δολοφόνος των δύο αστυνομικών της ομάδας «ΔΙΑΣ» που έπεσαν στο Ρέντη τον Μάρτιο του 2011.

Δικαιούμαι να σας το αναφέρω, ή θα θεωρηθεί ότι στηρίζω μονόπλευρα τους "ένστολους";

Για να ελαφρύνω τη θέση μου, παραπέμπω σε "δημοκρατικό" μέσο ενημέρωσης:
http://www.topontiki.gr/article/66736/Sunelifthi-o-dolofonos-ton-duo-astunomikon-sto-Renti

Μάριος 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:37:00 μ.μ. EET  

Οδυσσέα:

Με επιλεκτική και δικηγορίστικη αναφορά στα λεγόμενά μου δεν κάνεις δουλειά. (Και αν δεν θέλεις να σχολιάσεις άλλο δικαίωμά σου.)

Ορίστε:

Λες: "- Έγραψα για θέμα λαθρομετανάστευσης/Λιμενικού κι εσύ με ρώτησες γιατί δεν κριτικάρω τη βία της αστυνομίας στις Σκουριές."

Δεν έχει σημασία μόνο για ποιο θέμα έγραψες αλλά τι ακριβώς έγραψες και από ποια σκοπιά. Και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ. Οι σκουριές ήταν ένα απλό παράδειγμα μια πολύ μεγαλύτερης εικόνας που προσπαθώ να μεταδώσω. Το να το απομονώνεις αυτό και να το συγκρίνεις με το "τι θέμα έγραψες" ουσιαστικά διαστρεβλώνεις και καταστρέφεις το γενικό νόημα όλων όσων είπα. Αν θέλεις να με αντικρούσεις με τέτοιο παιχνίδι τότε τσάμπα συζητάμε.

"- Σου απάντησα ότι η αστυνομία είναι εκτός θεματικής ιστολογίου και με παρέπεμψες σε τέσσερα λινκς που κανένα τους δεν αφορά την αστυνομία."

Μα... ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Για ένα blog που αφορά την ασφάλεια
και ασχολείται με το τι έγραψε ας πούμε η Ρεπούση, γιατί να μην ασχολείται και για τα κακώς κείμενα της Αστυνομίας; Άλλωστε αν η προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η καταπάτησή τους από τα ίδια τα κρατικά όργανα δεν αφορά την ασφάλειά μας σαν πολίτες μιας δημοκρατίας τότε τι την αφορά;

Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το λέω ευθέως Οδυσσέα: Με ενοχλεί να βλέπω μονόπλευρη κριτική, η οποία γίνεται με κριτήρια πολιτικού χρώματος. Η κριτική είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη αλλά και απαραίτητη αρκεί να κατευθύνεται προς όλες τις μεριές. Αν διαβάσει όμως κάποιος το Εν Κρυπτώ θα νομίσει ότι για όλα φταίνε οι Τούρκοι και ο Σύριζα.

Και πρόσεξε: Πριν πρασινίσεις και τρέξεις σε συμπεράσματα επειδή ανέφερα τον Σύριζα, σου λέω το εξής: δεν με ενοχλεί η κριτική στον Σύριζα, άλλωστε συμφωνώ τις περισσότερες φορές. Το ότι είμαι δηλωμένος Αριστερός δεν σημαίνει ότι είμαι ταγμένος σε κάποιο κόμμα, πόσο μάλλον στον Σύριζα ο οποίος βρίθει από "αντιδραστικού τύπου" αριστερούς τους οποίους σιχαίνομαι. (Και για να ικανοποιήσω και τον ΦΚΜΚ: Ναι μάλλον προς τα εκεί κλίνω εκλογικά, νοιώθοντας όμως αναγκασμένος.)

Αυτό λοιπόν που με ενοχλεί είναι η σχεδόν απόλυτη έλλειψη κριτικής απέναντι στην τωρινή κυβέρνηση, και ειδικά τα θέματα που έχουν να κάνουν με τους ένστολους (και την Αστυνομία δηλαδή), ακριβώς επειδή αυτά είναι πιο σχετικά στη θεματολογία του Εν Κρυπτώ.

Και πέρα από αυτό, αν θες να είσαι αντικειμενικός, δεν μπορείς να παραστρατίζεις από τη θεματολογία σου μιλώντας π.χ. για το βιβλίο της ιστορίας αλλά να κάνεις "τουμπεκί" ας πούμε για τις άκρως αυταρχικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν να κάνουν με την δημοκρατική ασφάλειά μας (και μετά να κρύβεσαι πίσω από το ότι "δεν ανήκουν στη θεματολογία σου").

Αυτό είναι το "ζουμί".


Πάντως, όπως και να έχει Οδυσσέα, -απαντήσεις δεν απαντήσεις- σε ευχαριστώ για την κουβέντα, και να ξέρεις πως ότι έγραψα το έγραψα καλοπαροαίρετα. Ίσως στα μάτια σου να φαίνομαι άλλος ένας ημίτρελος αριστερός - δεν πειράζει, κι εγώ απορώ που ένας νέος άνθρωπος να θέλει να ψηφίσει ΝΔ - αλλά πίστεψέ με φίλε, κι εγώ το καλό της Ελλάδας θέλω, και κάτι μέσα μου ενοχλείται όταν βλέπω να μην στηλιτεύονται τόσα και τόσα άσχημα που συμβαίνουν - για οποιονδήποτε λόγο.

Οδυσσέας 8 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:11:00 π.μ. EET  

Μάριε σου εξήγησα αναλυτικά γιατί η αναφορά στη Ρεπούση και το βιβλίο ιστορίας είναι εντός θεματικής του Εν Κρυπτώ, γράφοντας ότι στην πρώτη σελίδα του ιστολογίου υπάρχει Θέμα "Ιστορία", στο οποίο σαφώς εμπίπτουν όσα λες. Εσύ παρ' όλα αυτά εξακολουθείς να λες ότι "παραστρατίζω" με αυτές τις αναφορές και να με ρωτάς γιατί δεν παραστρατίζω και σε άλλα σημεία, όπως θα ήθελες εσύ.
Ειλικρινά βαρέθηκα τη συζήτηση αυτή. Παραπάνω μπορούν όλοι να διαβάσουν τι έγραψε ο καθένας μας και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Δε θα επανέλθω.

Μάριος 8 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:42:00 μ.μ. EET  

Εντάξει... μην επανέλθεις.

Εγώ θα σε τσιγκλίσω λίγο ακόμα:

Αν δεν το άκουσες, ο διοικητής της ΕΥΠ έχει "σηκώσει φρύδια" επειδή έδιωξε από την υπηρεσία αποδεδειγμένης αξίας υψηλόβαθμο στέλεχος για να βάλει στη θέση του αμφίβολης ικανότητας γαλάζιο παιδί.

Θα σχολιαστεί αυτό ή η ηγεσία της ΕΥΠ δεν έχει να κάνει με την Εθνική Ασφάλεια και τη θεματολογία του Εν Κρυπτώ;

Μάριος 8 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:32:00 μ.μ. EET  

Να και ένα άλλο:

Εν μέσω κρίσης αποφασίστηκε η μερική ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ. Όπου εφαρμόστηκε οι τιμές ανέβηκαν και το αποτέλεσμα: Το στράτευμα δεν κερδίζει τίποτα απολύτως - ούτως η άλλως δεν έχανε με τα ΚΨΜ- οι φαντάροι γίνονται τα θύματα και οι κερδισμένοι οι ιδιώτες ΚΨΜτζήδες που παίζουν χωρίς ανταγωνισμό.

Που είναι το σχετικό σχόλιο; Η ζωή του στρατευσίμου θεωρείται ήσσονος σημασίας;

Οδυσσέας 8 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:44:00 μ.μ. EET  

Για την ΕΥΠ, όχι δεν το άκουσα ούτε το βρήκα με ένα πρόχειρο ψάξιμο. Αν έχεις λινκ δώσε.
Για τα ΚΨΜ διαφωνώ μαζί σου, και δεν θα ανεβάσω τις βλακείες από Σπάρτακους, Αυγή, Ριζοσπάστη κλπ. που βρήκα με ένα πρόχειρο ψάξιμο. Το στράτευμα σαφώς κερδίζει από την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ: κερδίζει έναν-δύο στρατιώτες ανά μονάδα που επιστρέφουν σε μάχιμα καθήκοντα. Αν μετρήσεις πόσες είναι οι μονάδες με ΚΨΜ ανά την Ελλάδα, η εξοικονόμηση προσωπικού άνετα φτάνει δύναμη τάγματος. Επίσης το στράτευμα κερδίζει συγκεκριμένο και διαφανές τίμημα από την εκμίσθωση, ενώ ως τώρα στην οικονομική διαχείριση ευπήρχε περιθώριο για "νερά".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP