"Αστραπή 1/14" και "Πυρπολητής 1/14" στο Αιγαίο

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Από Τρίτη 28 έως Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, εκτελέστηκε σε περιοχές του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου η προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου, με τη διεξαγωγή της τεχνικής Ασκήσεως "ΑΣΤΡΑΠΗ 1/14", με συμμετοχή Φρεγατών, Πλοίων Γενικής Υποστηρίξεως, Πυραυλακάτων, Υποβρυχίων, Ελικοπτέρων, προσωπικού ΔΥΚ και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης τις πρωινές ώρες σήμερα, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου εκτελέστηκε άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/14», κατά την οποία ενεργοποιήθηκε τμήμα των Αεροπορικών Δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με σκοπό την προσβολή ναυτικής δύναμης σε περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου που εκτελούσε αποστολή αποκλεισμού νήσου.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, εντοπίστηκε ισχυρή εχθρική νηοπομπή να πλέει ανοιχτά της νήσου Χίου εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, η οποία είχε προστασία από αέρος. Για την εξουδετέρωση της απειλής, συστάθηκε COMAO από τις Αεροπορικές Δυνάμεις της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης και υπό τον συντονισμό ΑΣΕΠΕ ΕΜΒ-145Η προχώρησε στην προσβολή της εχθρικής δύναμης. Στην άσκηση συμμετείχε αριθμός αεροσκαφών F-16 για την εξασφάλιση εναέριας υπεροχής, Mirage 2000-5 για την απεικόνιση των εχθρικών αεροπορικών δυνάμεων καθώς και αεροσκάφη F-4Ε και Α-7Ε τα οποία εκτέλεσαν εικονικές προσβολές με συμβατικά πυρομαχικά.

Ακολουθούν φωτογραφίες:








2 σχόλια:

Manolis 30 Ιανουαρίου 2014 στις 6:09:00 μ.μ. EET  

Oργανικο S-70 στην F461 Ναυαρινο.
Αιωνια η μνημη των πεσοντων του ΠΝ21.

Dimitris 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:07:00 μ.μ. EET  

Μπορείτε τώρα να δοκιμάσετε το σενάριο της άσκησης αυτής μέσα απο το wargame "Command: Modern Air Naval Operations". Το σεναριο είναι διαθέσιμο για download εδώ: http://www.matrixgames.com/forums/tm.asp?m=3537109 . Feedback για βελτίωση ευπρόσδεκτο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP