Εγκαταλειπει (;) το Κυπριακο ο Αλεξαντερ Νταουνερ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πληροφορίες που θέλουν τον Αλεξάντερ Ντάουνερ να εγκαταλείπει τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό δημοσιεύει ο κυπριακός Τύπος, μετά και τις άκαρπες διαβουλεύσεις, την Τετάρτη, με τους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οσμάν Ερτούγ, για συμφωνία στο κείμενο κοινού ανακοινωθέντος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» η επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτή τη περίοδο στην Κύπρο ο Αλεξάντερ Ντάουνερ είναι η τελευταία υπό την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Ο «Φιλελεύθερος» υποστηρίζει μάλιστα πως ο κ. Ντάουνερ φαίνεται να αναλαμβάνει το αμέσως επόμενο διάστημα τη θέση του πρέσβη της Αυστραλίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του «Πολίτη» ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρ Παπαδόπουλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες, όσο καιρό χρειαστεί, για να βρούμε τη φόρμουλα εκείνη για επανέναρξη των συνομιλιών, με προοπτικές επιτυχίας και όχι για τη διεξαγωγή συνομιλιών χάριν των συνομιλιών».

Www.in.gr

2 σχόλια:

TED 16 Ιανουαρίου 2014 στις 12:22:00 μ.μ. EET  

Να πω ότι στεναχωρέθηκα, θα'ναι ψέμα.

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2014 στις 1:37:00 μ.μ. EET  

Μπα...Τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Αλεξάντερ Ντάουνερ να πραγματοποιεί την τελευταία του επίσκεψη στην Κύπρο υπό την ιδιότητα του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, διαψεύδουν κατηγορηματικά τα Ηνωμένα Έθνη. Την πληροφορία ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ δεν αποχωρεί από την Κύπρο, επιβεβαιώνει στο Ράδιο Πρώτο και ανώτερη διπλωματική πηγή. http://goo.gl/YH0xiG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP