Καθηλώθηκε στο "Ελ. Βενιζέλος" το αεροσκάφος με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014


Στο διεθνή αερολιμένα της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» φέρεται να έχει καθηλωθεί το αεροσκάφος το οποίο μεταφέρει την αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης στην Ελβετία για τη διεθνή διάσκεψη «Γενεύη 2».

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Γουάλιντ Μουάλεμ.

Σύμφωνα με την ίδια τη συριακή αντιπροσωπεία, «δεν επιτρέπεται στο αεροσκάφος να εφοδιαστεί με καύσιμα», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το γραφείο Τύπου της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από την πλευρά του, σημειώνει ότι το ζήτημα δεν είναι τεχνικό αλλά άπτεται διεθνών κυρώσεων στο καθεστώς Άσαντ και θα επιλυθεί διαμέσου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΥΠΕΞ: Θα τηρηθούν οι διεθνείς κανονισμοί


Τη διαβεβαίωση ότι οι αρχές ακολουθούν τη διαδικασία ελέγχου η οποία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις διεθνούς εμπάργκο και ότι μετά την περαίωσή της το αεροσκάφος θα ανεφοδιαστεί και θα αναχωρήσει για τον προορισμό του παρέχει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την παραμονή του συριακού αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι υπάρχει σχετικός διεθνής κανονισμός ο οποίος πρέπει να τηρηθεί και μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, το αεροσκάφος θα εφοδιαστεί με καύσιμα και θα αναχωρήσει.

Πηγή

5 σχόλια:

Nikos 21 Ιανουαρίου 2014 στις 3:55:00 μ.μ. EET  

Στη συνέχεια το ΥΠΕΞ έδωσε εντολή να γίνει ο ανεφοδιασμός. Μυρίζει ασυνεννοησία κρατικών υπηρεσιών…π.χ. έδωσε άδεια το ΥΠΕΞ στους Σύρους να έρθουν και μετά δεν ενημέρωσε την ΥΠΑ? Η ιστορία μου θύμισε τη θρυλική είσοδο του Οτσαλάν από την αίθουσα VIP παρά την απόφαση της κυβέρνησης να μην του επιτραπεί να μπει στη χωρά.…some things never change…

AXEΡΩΝ 21 Ιανουαρίου 2014 στις 8:40:00 μ.μ. EET  

«ασυνεννοησία κρατικών υπηρεσιών…»
ἤ ἴσως κάποιοι ἤθελαν να ἀποδείξουν σε κάποιους ἄλλους πόσο καλά παιδιά εἶναι;

Nikos 22 Ιανουαρίου 2014 στις 9:28:00 π.μ. EET  

Αχέροντα δεν το αγοράζω το σενάριο διότι αν π.χ. οι αμερικανοί ήθελαν να σαμποτάρουν τις συνομιλίες είχαν χίλιους τρόπους να το επιτύχουν με τελευταίο το να πουν στο χοντρό να απαγάγει τον Σύρο ΥΠΕΞ.

AXEΡΩΝ 22 Ιανουαρίου 2014 στις 8:53:00 μ.μ. EET  

Nίκο,δέν εἴπα ὅτι οἱ Ἀμερικανοί το ζήτησαν,ἄν και δέν μπορῶ να γνωρίζω τί παρασκήνιο ὑπῆρξε.
Ἡ δική μου ἐρώτηση ἦταν μήπως κάποιοι ἤθελαν να προλάβουν το «νεύμα» και να δείξουν πόσο «ἑν τάξει» παιδιά εἶναι.
Θεωρητικά πάντα.

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2014 στις 8:06:00 π.μ. EET  

Η Καθημερινή δημοσίευσε άρθρο με κάποιες επιπλέον πληροφορίες

http://www.kathimerini.gr/553125/article/epikairothta/ellada/krish-me-toys-syroys-sto-el-venizelos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP