Συλλήψεις για την κλοπή των εκρηκτικών στο Ναυτικό

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με τα αποτελέσματα των ερευνών για το περιστατικό κλοπής εκρηκτικών από σκάφη της δύναμής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) της Ελληνικής Αστυνομίας, για το περιστατικό της αφαίρεσης υλικών υπονομεύσεως από τα Ναρκαλιευτικά «ΑΥΡΑ» και «ΑΗΔΩΝ», συνελήφθησαν χθες (11-04-2011) ένας 29χρονος Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ιδιώτες ημεδαποί, ηλικίας 36 και 48 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο Υπαξιωματικός αφαίρεσε τα υλικά υπονομεύσεως, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων μετέφερε στην πατρική του οικία στον τόπο καταγωγής του. Μέρος των υλικών αυτών παρέδωσε, στη συνέχεια, σε συντοπίτη του. Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα υλικά αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι η αφαίρεση των υλικών είχε διαπιστωθεί σε τακτικό έλεγχο την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, την αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από τις έρευνες δεν προέκυψε σύνδεση με τρομοκρατικές πράξεις ή τρομοκρατικές οργανώσεις.

www.defencepoint.gr/

2 σχόλια:

ioannina fans 13 Απριλίου 2011 στις 3:10:00 π.μ. EEST  

prodotes mesa stin idia tin ethniki frouras mas...ti na pei kaneis pleon

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2011 στις 10:15:00 π.μ. EEST  

το νεο δεν ειναι οτι υπάρχουν κλέφτες, το νέο είναι ότι αποκαλύφθηκε και οτι τους έπιασαν...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP