Η Sikorsky νικήτρια του τουρκικού προγράμματος ελικοπτέρων

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Νικήτρια του διαγωνισμού ελικοπτέρων της Τουρκίας αναδείχθηκε η αμερικανική Sikorsky, με την αξία του συμβολαίου να ανέρχεται στα 2,4 δις ευρώ.

Η αμερικανική εταιρεία Sikorsky αναδείχθηκε νικήτρια του προγράμματος μεταφορικών ελικοπτέρων της Τουρκίας, με το ελικόπτερο Τ-70 που είναι η τουρκική έκδοση του S-70. Ο συνολικός τους αριθμός θα ανέλθει στα 109 με 12 επιπλέον ως προαίρεση. Το συνολικό κόστος του προγράμματος θα ανέλθει στα 2,4 δις ευρώ περίπου.

Η ανακοίνωση έγινε πριν λίγες ώρες στην τουρκική πρωτεύουσα από τον υπουργό Άμυνας, Βετσντί Γκιονούλ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν και τον Α/ΓΕΕΘΑ Ισίκ Κοσανέρ.Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αριθμός των ελικοπτέρων να φτάσει τα 600 στο μέλλον.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα καθοριστούν σε μετέπειτα συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, η αρχική συμφωνία περιλαμβάνει τη συμπαραγωγή των Τ-70. Χρήστες του θα είναι πέρα από το στρατό, η αστυνομία και η υπηρεσία δασών, και θα χρησιμοποιηθεί σε αποστολές μεταφοράς στρατευμάτων, έρευνας και διάσωσης, εκκένωσης τραυματιών και ηλεκτρονικού πολέμου.

Το ελικόπτερο S-70i, στο οποίο βασίζεται η τουρκική έκδοση, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 195 κόμβων, μέγιστη διατηρούμενη ταχύτητα 149 κόμβων, με ακτίνα δράσης 250 ν.μ. Το πλήρωμα αποτελείται από δύο χειριστές και μεταφέρει συνολικά 11 άτομα.

Το πιλοτήριο θα είναι πλήρως ψηφιακό, με τέσσερις οθόνες MFD (Multi-Function Displays), σύστημα παρακολούθησης του αναγλύφου, διπλό ψηφιακό σύστημα ελέγχου πτήσης, δύο κινητήρες General Electric T700-GE-701D, βοηθητική μονάδα ισχύος, δύο αυτοσφραγιζόμενες δεξαμενές καυσίμου των 1.363 λίτρων, σύστημα ανίχνευσης πυρκαϊάς, πιλοτήριο συμβατό με Διόπτρες Νυχτερινής Παρατήρησης και πλειάδα άλλων συστημάτων.

www.defencepoint.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2011 στις 10:37:00 π.μ. EEST  

Αναμενόμενη η κατάληξη. Οι Τούρκοι δίνουν και πάλι μαθήματα στην Ελλάδα για το πως γίνονται οι Διαγωνισμοί για την κάλυψη των συνολικόν αναγκών του κράτους τους αποκομίζοντας τα μέγιστα οφέλη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP