Οπλίτες χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα από Τούρκους στρατιωτικούς ιατρούς

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο ισχυρισμός ότι οι Τούρκοι τρέφουν ελάχιστη εκτίμηση για την ανθρώπινη ζωή επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αναφορά που δημοσίευσε η εφημερίδα Bugün έξι ιατροί της περιβόητης Στρατιωτικής Iατρικής Aκαδημίας (Gülhane Military Academy of Medicine/GATA) χρησιμοποίησαν 20 Τούρκους οπλίτες κατά τη διάρκεια της θητείας τους τo 2008 ως ανθρώπινα πειραματόζωα (guinea pigs) για τη διεξαγωγή νευρολογικών ερευνών. Στους ιατρούς που διεξήγαγαν τα πειράματα, συγκαταλέγεται και ο Semai Βek, υιός του διοικητή του 6ου Σώματος Στρατού Στρατηγού Nejat Bek, εμπλεκόμενου στην υπόθεση Βalyoz για την ανατροπή της φιλο-ισλαμικής κυβέρνησης του ΑΚΡ. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ιατροί εμφανίζονται σε βιντεοσκοπημένες λήψεις να βομβαρδίζουν με ηλεκτρομαγνητικά κύματα τους εγκεφάλους των οπλιτών, καταγράφοντας τις αντιδράσεις τους: από δυσκινησία μέχρι απώλεια αισθήσεων και προσωρινή αμνησία.

O καθηγητής Zeki Odabaşı, που επέβλεπε τη διαδικασία παραδέχθηκε ότι οι έρευνες διεξήχθησαν χωρίς άδεια από την αρμόδια Επιτροπή Βιοϊατρικής Ηθικής του τουρκικού υπουργείου Υγείας και αρκέστηκε να δηλώσει ότι υπήρξε η αρχική συγκατάθεση των συγκεκριμένων οπλιτών, αφού με το τέλος των πειραμάτων θα ολοκλήρωναν νωρίτερα τη στρατιωτική τους θητεία. Ο αρχίατρος ε.α Nevzat Tarhan, ειδικευμένος στη Ψυχολογία, ζήτησε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο να διεξάγει έρευνα για την υπόθεση ενώ ο αντισυνταγματάρχης ε.α Kemal Mete κάλεσε τις οικογένειες των έξι στρατιώτων να καταθέσουν μηνύσεις κατά των γιατρών.

Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι στα χέρια της GATA

Τον Οκτώβριο του 2006 προκάλεσε σάλο η δημοσίευση έκθεσης από το περιοδικό Defense & Foreign Affairs Strategic Policy με το τίτλο «Τουρκία και PKK: Ετοιμασίες για τη Σύγκρουση» και περιελάμβανε στοιχεία για την χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων εναντίων των Κούρδων ανταρτών του PKK, αποκάλυπτοντας δεδομένα για τα μυστικά προγράμματα παραγωγής όπλων της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις εκείνες πληροφορίες «στη διάρκεια των ετών 1984 και 1985, Eλληνοκύπριοι και Eλληνες στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν κατά την εισβολή του 1974, κατέληξαν στα μυστικά βιοχημικά εργαστήρια του τουρκικού στρατού». Eκεί, τονίζει η έκθεση, «χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα». Tα βιοχημικά εργοστάσια ελέγχονται από την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και υπάγονται στην περίφημη GATA. Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι πληροφορίες για τις φρικτές δολοφονίες των Eλλήνων και Eλληνοκυπρίων αγνοουμένων δόθηκαν στον Θεόφιλο Γεωργιάδη από Kούρδους μαχητές που κατάφεραν να αποδράσουν από τις εγκαταστάσεις της τουρκικής Στρατιωτικής Iατρικής Aκαδημίας.

«Aυτοί οι Kούρδοι», τονίζεται χαρακτηριστικά, «ήταν αυτόπτες μάρτυρες των όσων συνέβαιναν στα βιοχημικά εργαστήρια στους Eλληνες και Eλληνοκύπριους αιχμαλώτους». Σημειώνεται ότι ο Θεόφιλος Γεωργιάδης εκτελέστηκε έξω από την κατοικία του στη Λευκωσία, αφού προηγουμένως, στις 12 και 13 Mαρτίου 1994, ενημέρωσε για τις αθλιότητες των Tούρκων τους συμμετέχοντες σε διεθνή διάσκεψη, στις Bρυξέλλες (βλ. Η δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες).

http://www.strategyreport.gr

12 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2011 στις 5:34:00 μ.μ. EEST  

ο σκοπός αυτής της αναδημοσίευσης είναι για να μάθουμε ότι ο τουρκικος στρατός είναι χαλια η ότι είναι πιο χαλια από τον δικό μας?

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2011 στις 8:58:00 μ.μ. EEST  

SUPER-HUGE SHIT MILITARY TRADITION...

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2011 στις 4:20:00 π.μ. EEST  

makari oloi autoi kapote na plirwsoune gia ola auta ta eglimata...enas apo autous p tous ekanan piramatozwa mpori na ine kai o agnwoumenos adelfos mou elpizw kapote na ton xana dw

Αποστόλης 5 Απριλίου 2011 στις 3:09:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμε της 3 Απριλίου 2011 3:57:00 π.μ.

Τι δουλειά έχει η σύγκριση καλπάζουσας μηνιγγίτιδας η οποία δυστυχώς είναι αναμενόμενη όταν συγχρωτίζονται εκατοντάδες άνθρωποι μαζί γιά μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι κατά μεγάλο ποσοστό θανατηφόρα, με τη διεξαγωγή πειραμάτων σε υγιείς ανθρώπινους οργανισμούς χωρίς την συναίνεση των θυμάτων; Ρε συριζόπαιδα δεν την κάνετε από'δω, βαρεθήκαμε τις μαλ@κίες σας

enkripto 5 Απριλίου 2011 στις 5:18:00 μ.μ. EEST  

πολύ σωστός

αντιλαμβάνεσαι όμως ανώνυμε φίλε ότι και τα σχόλια σαν αυτό που εξομοιώνει τα περιστατικά μηνιγγίτιδας με ...τα πειράματα σε Τούρκους οπλίτες χρειάζονται.

για να διαπιστώνουμε εμείς οι υπόλοιποι σε τι σύγχυση βρίσκονται όσοι επικαλούνται τέτοια γελοία επιχειρήματα

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2011 στις 8:09:00 μ.μ. EEST  

τέτοια περιστατικά χρείαζονται για να ξεγυμνώνουν απο την υποκρισία τους διαχειρηστές αυτής της σελίδας, κόβεστε που οι Τούρκοι κάνουν πειράματα στους στρατιώτες τους και ουτε καν αναφορά στον έλληνα στρατιώτη που πέθανε τζάμπα απο την αδιαφορία και ανικανότητα των στρατιωτικών μας.

Και όχι η μηνιγγιτιδα δεν ειναι θανατηφόρα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικότατα με αντιβιοτικά και κατάλληλη παρακολούθηση, θανατηφόρα γίνεται όταν υπάρξει καθηστέρηση.

Mithridates 6 Απριλίου 2011 στις 1:07:00 μ.μ. EEST  

Ο σκοπός της αναδημοσίευσης είναι να θυμηθούμε τα αδέλφια, τους θείους τους πατεράδες και τους γιούς μας που ο Ερυθρός Σταυρός κατέγραψε στις φυλακές Αδάνων και μετά το Ελληνικό κράτος και τα Διεθνή Ντελπόνεια Δικαστήρια δήθεν Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ξέχασαν.

Ο φίλος παραπάνω ακόμα περιμένει να μάθει τι απέγινε ο αδελφός του κι εσείς μιλάτε για μηνιγγίτηδα; Να ρωτήσετε τον Λοβέρδο!


Μπορείτε φυσικά να πάτε να καταταγείτε στον οικολογικό και ανθρωπιστικό Τουρκικό στρατό, να γίνετε μεχμετζίκ, μπας και έρθετε στα ίσια σας και καταλάβετε τον "λόγο της αναδημοσίευσης".

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2011 στις 1:15:00 μ.μ. EEST  

@ TRADITIONAL 2 Απριλίου 2011 8:58:00 μ.μ. GMT+03:00

Κι εμείς έχουμε SUPER-HUGE SHIT MILITARY TRADITION να αφήνουμε τους νεκρούς μας από το 22 άταφους και τους αγνοούμενους μας να σαπίζουν στα κελιά των διαφόρων Μένγκελε της Ανατολίας.

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2011 στις 2:27:00 μ.μ. EEST  

@mithridates, έχεις δίκιο. Αν δεν τον βασανίσουν Τούρκοι και δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το θανατο του για λόγους προπαγάνδας, μια "ταπεινή" μηνιγγίτιδα δεν αξίζει καν να αναφερθεί...

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2011 στις 3:55:00 μ.μ. EEST  

να αναφερθεί ναι, να το χρησιμοποιούν οι εγχώριες χανούμισες ώς παλάτζα για τις διαχρονικές θηριωδίες των απέναντι ΟΧΙ

εντάξει ότι δεν έχετε αξιοπρέπεια το ξέρουμε,το πρόβλημα είναι ότι έχετε και θράσος. Αντί να λουφάζετε, βγαίνετε και στα κεραμίδια να το φωνάξετε.

Ιτς-ογλάν, πουτάνες τις νέας υψηλής πύλης και των βαζιβουζούκων

Mithridates 6 Απριλίου 2011 στις 10:51:00 μ.μ. EEST  

@ 6 Απριλίου 2011 2:27:00 μ.μ. GMT+03:00

Φυσικά και αξίζει ν' αναφερθεί, σε άλλο όμως άρθρο. Και μιας και το 'φερε η κουβέντα, δε σε βλέπω ν' αναφέρθηκες στα τροχαία και σε κληρωτούς και μόνιμους που σκοτώνονται σε αυτά. Ούτε στα ναρκωτικά. Με τη δική σου λογική θα πρέπει να τα θεωρείς και αυτά ανάξια αναφοράς, έτσι δεν είναι;
Δε θα σε κατηγορήσω -χρησιμοποιώντας τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ τρόπο σκέψης το τονίζω- όμως, μιας και αναφερόμαστε σε εντελώς άλλο θέμα.

Τώρα όσον αφορά την προπαγάνδα, σου συστήνω να διαβάσεις τα παρακάτω:

http://www.enkripto.com/2009/12/blog-post_4158.html

http://www.enkripto.com/2009/12/to.html

θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσουμε τα σχόλιά σου σε αυτές τις αναρτήσεις και να συζητήσουμε περαιτέρω.

Επίσης στην αρχική σελίδα του ιστολογίου υπάρχει και αυτό:

Στείλτε μας τα άρθρα σας, την κριτική και τα σχόλια σας, στο:

enkripto@gmail.com


Γράψε κάτι αν θες για τη μηνιγγίτιδα και στείλε το για δημοσίευση.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2011 στις 8:06:00 μ.μ. EEST  

αυτό για τον αγράμματο πανίβλακα που μιλάει για την μηνιγγίτιδα

"Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την 7 Απριλίου 2011, στις 08:07, ο Στρατιώτης Πυροβολικού Ο.Π. απεβίωσε, μετά από 10ήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, λόγω μικροβιακής μηνιγγίτιδας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης και ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος.

Επίλαρχος Ιωάννης Ψωμάς
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ"

ρώτα και κανα γιατρό πουλάκι μου, να σου πεί τι παει να πει καλπάζουσα μηνιγγίτιδα, ειδικά απο ανθεκτικά στελέχη

Ενας ανώνυμος ιατρός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP