Πάγκαλος :«Όταν οι Τούρκοι δούλευαν, εμείς τεμπελιάζαμε»

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«Όταν οι Τούρκοι δούλευαν, εμείς οι Έλληνες τεμπελιάζαμε»..

Τάδε έφη ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Hürriyet». Σχολιάζοντας την πορεία της τουρκικής οικονομίας ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για θεαματική αναβάθμιση, λέγοντας: «Οι Τούρκοι είναι πλέον πιο δραστήριοι και ισχυροί. Εκείνο που αντικρίζω είναι ανθρώπους πιο ευτυχισμένους και γεμάτους με αυτοπεποίθηση». Συνεχίζοντας χαρακτήρισε "εθνικιστές" όσους εναντιώθηκαν στην σκανδαλώδη εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank απο την Εθνική Τράπεζα. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ.Πάγκαλος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Πόλη με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα.

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του αμετροεπή "μεγάλου τραγουδιστή" (για να θυμηθούμε και το φιάσκο Οτσαλάν) προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος της οποίας Γ.Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε” ξαναχτύπησε.

Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες” και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων “αντιπαραγωγικούς”, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε”.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος λέγοντας ότι “οι δικές τράπεζες είναι αποτυχημένες” και “ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές”.
Το υβριστικό παραλήρημα του Αντιπροέδρου δεν σταμάτησε εκεί.

Το κρεσέντο ήταν, όταν παραποίησε πλήρως την πραγματικότητα λέγοντας πως “μετά την εξαγορά της FinansBank” (τον Απρίλιο του 2006) “κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις”. Για την αποκατάσταση της αλήθειας να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ -δια του εκπροσώπου του και σημερινού υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου- είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο την αγορά από την τότε διοίκηση της τράπεζας, ενώ 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν εντάξει την υπόθεση FinansBank σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι, πλέον, εκτός ελέγχου και εξαιρετικά επικίνδυνος.
Το θέμα είναι εάν ο κύριος Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να τον καλύπτει».



Το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας και του ιστοχώρου της.


11 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 18 Απριλίου 2011 στις 9:39:00 μ.μ. EEST  

Ο Παγ-καλος ειναι,δυστυχως,η αποδειξη οτι ειμαστε εθνος σε κατασταση προχωρημενης σηψεως.
Σε ποια αλλη χωρα της Ευρωπης υπαρχει τεοιος αντεθνικος αντι προεδρος;
Σε χωρες σοβαρες,τετοια ατομα απλως δεν αναδεικνυονται.
Εαν κατα λαθος αναδειχθουν,πανε για βιολογικο καθαρισμο μετα το πρωτο δειγμα γραφης:αρχιστε απο οπου θελετε,Ιμια Οτσαλαν,S-300,ανακοινωθεν Μαδριτης,οτι προτιματε.
Φαινεται ομως,οτι οντως οι λαοι κυβερνωνται οπως τους αξιζει.
Αν και,για να ειμαι απολυτως ειλικρινης,ο λαος ο δικος μας μαλλον αξιζει χειροτερα.

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2011 στις 10:40:00 μ.μ. EEST  

Θ.Παγκαλος η αποθεωση της ελλειπης μνημης.Αποτελει το χειροτερο παραδειγμα για την ελλαδα και τους νεους ελληνες.Γιατι πρεπει να ασχολειται η ελληνικη κοινη γνωμη με ενα ανθρωπο που μονο ο πρωθυπουργος εχει κατι κοινο μαζι του Τα ιμια, τον οτσαλαν,...

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2011 στις 11:55:00 μ.μ. EEST  

Για να λεμε και την πικρη αληθεια, δεν εχει και αδικο, αυτοι δεν ειχαν ουτε πακετα Ντελορ, ουτε και μεσογειακα προγραματα, και ομως ειναι πολυ μπροστα οικονομικα.

GeorgesGlass 19 Απριλίου 2011 στις 11:23:00 π.μ. EEST  

Δεν καταλαβαίνω προς τι όλη αυτή η φασαρία με τις δηλώσεις του Πάγκαλου.
Πρώτον είναι ένας πολιτικός με βεβαρημένο παρελθόν, και σίγουρα είναι ανάξιος της κυβερνητικής του θέσης. Αφού είχε αποτύχει σαν Υπουργός Εξωτερικών από τους πρώτους μήνες της τριετής θητείας του (Κρίση Ιμίων).
Πρέπει να του αναγνωρίζεται όμως ότι αυτή η θρασύτητα που τον διακρίνει και η φλυαρία του τον κάνουν να λέει πολλές φορές την αλήθεια χωρίς να σκέφτεται το πολιτικά σωστό και δημόσια αποδεχτό.
Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες, και φταίνε οι κοματάρχες.
Οι εργαζόμενοι στις ένοπλες δυνάμεις είναι μη παραγωγικοί, με την βιομηχανική ερμηνεία.
Και οι Τούρκοι είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση με ελάχιστη βοήθεια, και ναι είναι πιό εργατικοί.
Κουβέντες δηλαδή καφενείου που έχουν μιά απλή ρηχή λογική.
Μην ασχολίστε και προπάντων μην το ψηφίζετε.

ΠΑΠΑΣ 19 Απριλίου 2011 στις 5:26:00 μ.μ. EEST  

Εάν τα είπε έτσι σωστά τα είπε

enkripto 20 Απριλίου 2011 στις 3:25:00 μ.μ. EEST  

Έκθετος στο ψέμα του ο Πάγκαλος

Έκθετος στα µάτια του ελληνικού λαού µένει ο Θεόδωρος Πάγκαλος από τα ντοκουµέντα που δηµοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα ο Ελεύθερος Τύπος για την οµιλία του στην Κωνσταντινούπολη την οποία κατέγραψε η τουρκική εφηµερίδα «Χουριέτ».

Τα ντοκουµέντα του «Ε.Τ.» συλλαµβάνουν για άλλη µία φορά ψευδόµενο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ πλέον από σήµερα η «καυτή πατάτα» για την τύχη του κ. Πάγκαλου βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού που καλείται να πάρει αποφάσεις. Σε µία επίδειξη αλαζονείας αλλά και… αφέλειας εναντίον του Ελεύθερου Τύπου, αλλά εντέλει και του ελληνικού λαού, ο κ. Πάγκαλος έσπευσε να διαψεύσει και µάλιστα… κατηγορηµατικά το δηµοσίευµα του Ελεύθερου Τύπου που αποκάλυψε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη ενώπιον ακροατηρίου Ελλήνων οµογενών και Τούρκων δηµοσιογράφων µίλησε για την τεµπέλικη Ελλάδα προκαλώντας και τον βασικό τίτλο της εφηµερίδας Χουριέτ «ο τζίτζικας και ο µέρµηγκας».

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος δεν είχε καµία επαφή µε εκπροσώπους του Τύπου. Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη», ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος προφανώς δεν υπολόγισε τι θα επακολουθήσει…

enkripto 20 Απριλίου 2011 στις 3:25:00 μ.μ. EEST  

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ «ΧΟΥΡΙΕΤ» ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΤΟΥ «Ε.Τ.»

«Κατέγραψα στο κασετόφωνό μου την ομιλία του κ. Πάγκαλου»

Αγαπητέ Μανώλη Κωστίδη,

O φίλος μου Λάκης Βίγκας (σ.σ. πρόεδρος «Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμέικων Ευαγών Ιδρυμάτων») μου είχε στείλει ένα mail για να με ενημερώσει για την επίσκεψη του Ελληνα αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Κων/πολη, με αφορμή το Πάσχα και επίσης με ενημέρωσε ότι θα υπάρχει μια εκδήλωση και με κάλεσε εκεί. Δέχθηκα την πρόσκληση, ρώτησα τον Λάκη αν μπορώ να μιλήσω με τον κ. Πάγκαλο και μου απάντησε, «αν υπάρχει ευκαιρία, βεβαίως».

Το Σάββατο πήγα στο Ναό της Αγίας Τριάδας, στην πλατεία Ταξίμ. Εκεί βρίσκονταν και πολλά μέλη της ρωμέικης κοινότητας. Εγώ, επειδή είχα ταξιδέψει μαζί με τον πνευματικό ηγέτη της Ορθοδοξίας, Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στις ΗΠΑ και στο Μεξικό, γνώριζα πολλούς από την κοινότητα.

Στην εκδήλωση υπήρχαν και εκπρόσωποι από τη γ.γ. Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και από το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Λάκης πίστευε ότι αυτή η εκδήλωση θα βοηθούσε στην προβολή του νέου Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμέικων Ευαγών Ιδρυμάτων».

Πριν από την άφιξη του αντιπροέδρου μιλήσαμε μαζί. Μετά ήρθε ο κ. Πάγκαλος. Οταν ο Λάκης Βίγκας με σύστησε, του τόνισε ειδικά ότι είμαι από τη «Hürriyet». Εκείνη τη στιγμή ο κ. Πάγκαλος χαμογέλασε. Μαζί του είχαμε και μια χειραψία. Μετά, στην εκδήλωση μίλησαν και ο Λάκης Βίγκας και ο κ. Πάγκαλος. Ο κ. αντιπρόεδρος πρώτα μίλησε στα ελληνικά και μετά στα αγγλικά. Ηδη, ο κ. Βίγκας μού είχε τονίσει ότι ο κ. αντιπρόεδρος θα μιλήσει και στα αγγλικά για μένα. Κι εγώ κατέγραψα στο κασετόφωνό μου την ομιλία του κ. Πάγκαλου.

Η ομιλία του κ. Πάγκαλου προκάλεσε χαμόγελα στην κοινότητα. Είχα ετοιμάσει και ερωτήσεις για συνέντευξη, αλλά δεν υπήρχε χρόνος. Διότι ο κ. Πάγκαλος, πέντε λεπτά μετά την ομιλία του, έφυγε. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Κυριακή, ήρθα στην εφημερίδα, έγραψα την είδησή μου και την παρέδωσα.

Δεν μπορώ να ξέρω τους ακριβείς λόγους της διάψευσης του κυρίου Πάγκαλου στην Αθήνα, για τις δηλώσεις που έχει κάνει στην Κων/πολη. Ομως, ίσως να έχει φοβηθεί για τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Καταλαβαίνω ότι όπως συμβαίνει στην Τουρκία έτσι και στην Ελλάδα οι πολιτικοί, όταν τα λόγια που έχουν πει προκαλούν αντιδράσεις, λένε, ‘‘εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο’’. Αυτή είναι μια τυπική συμπεριφορά πολιτικού. Επίσης, οι δηλώσεις του κ. αντιπροέδρου είχαν φανεί συμπαθέστατες σ’ εμένα. Ηταν ένα καλό δείγμα της οικονομικής κρίσης που περνά η Ελλάδα. Γι’ αυτό δεν βρήκα νόημα στη στάση που τήρησε ο κ. Πάγκαλος. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι πρέπει να αναπτυχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, οι κοινωνίες πρέπει να έρθουν πιο κοντά και πολιτιστικά και κοινωνικά και οικονομικά. Γι’ αυτό δεν θα ήθελα η είδησή μου να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, ούτε να θίξει τον ελληνικό λαό.

Με αγάπη,

Σεφά Καπλάν.

Ανώνυμος 20 Απριλίου 2011 στις 6:10:00 μ.μ. EEST  

Εσείς πήρατε ευρωπαικά λεφτά και είχατε μπουμπούκια σαν αυτόν για να τα διαχειριστούν γι΄αυτό πάτε κατά διαόλου.
Εμείς ως μογγόλοι είχαμε μάθει στα σερμπέτια και στις ξάπλες και δούλευαν οι σκλάβοι για να μας ωτα ακουμπήσουν δεν ξέραμε από οικονομικά. Τελευταία πήραμε κάτι αραβικά λεφτά και σώθηκαμε αλλά τα μπουμπούκια μας είναι πατριώτες.
Δεν το καταλαβαίνετε αυτό μπρε παλιογκιαούρηδες που βρίζεται τον κοτζαμπάση σας.

Ανώνυμος 21 Απριλίου 2011 στις 4:44:00 μ.μ. EEST  

o σοφός λαός λέει απο μικρό και απο τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια. Και ο Παγκαλος δεν ειναι μικρός...

enkripto 21 Απριλίου 2011 στις 6:05:00 μ.μ. EEST  

ποια ειναι η αλήθεια; οτι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες;

Ανώνυμος 21 Απριλίου 2011 στις 9:41:00 μ.μ. EEST  

ειναι αδικο να το πουμε για όλους αλλά υπάρχουν υπερβολικά πολλοί που κάθονται και κάτι λίγοι βγάζουν το φίδι απο την τρύπα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP