"Solo Türk" & το παιχνίδι της προπαγάνδας

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ακήρυχτος πόλεμος και ψυχολογικές επιχειρήσεις

Στα πλαίσια μιας οργανωμένης προσπάθειας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων οι εξ ανατολών σύμμαχοι προχωρούν με αργά μεν αλλά σταθερά βήματα. Ο ακήρυχτος πόλεμος για το Αιγαίο που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 1967, στην συνέχεια ατόνισε, για να κορυφωθεί από το 1974 και μετά, δεν περιλαμβάνει μόνο παραβιάσεις-παραβάσεις και αναχαιτίσεις που εξελίσσονται -όχι πάντα- σε αερομαχίες. Περιλαμβάνει και μια άλλη πιο άδηλη μορφή επιχειρήσεων, που κατατάσσονται στον Ψυχολογικό Πόλεμο, σε πεδία που ίσως να μην το περιμένει κανείς.

Η Τουρκική Αεροπορία θα εορτάσει τα "100 της χρόνια" τον Ιούνιο του 2011 με μια αεροπορική επίδειξη (airshow) στο αεροδρόμιο της Σμύρνης. Εκεί θα παρουσιάσει το F-16 solo display (Solo Turk) πέραν του γνωστού από τις επιδείξεις του ανά τον κόσμο ακροβατικού σμήνους N-F5 "Τουρκικά Αστέρια". Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:



Αξίζει να παρατηρησουμε ορισμένα σημεία:

1) Η παραγωγή έγινε από το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
2) Ατμοσφαιρικά πλάνα από τα σωστικά που παραπέμπουν σε ταινίες του Χόλυγουντ.
3) Κάμερες σε γερανούς για πανοραμικά πλάνα.
4) Πεντακάθαρα καταφύγια α/φων.
5) Ειδικές στολές προφανώς από υλικό nomex, που σημαίνει και ειδική παραγγελία.
6) Ειδικό λογότυπο το οποίο υπάρχει όχι μόνον στην πλάτη των παραπάνω στολών, αλλά και βαμμένο επάνω στο F-16 και την κάσκα του Εσγου Κελές που είναι και ο χειριστής που διακρίνεται στο εν λόγω βίντεο.
7) Εκτός από το εξ ολοκλήρου ειδικά βαμμένο F-16 με το μαύρο χρώμα ως βάση, τις επίσης μαύρες στολές τα σήματα την κάσκα κλπ, υπάρχει και ειδικός εξοπλισμός παραγωγής καπνού στα ακροπτερύγια, τα λεγόμενα smokewinders, όπως φυσικά και φωτοβολίδες.
8) Υπάρχει α/φος συνοδείας για να τραβά εναέρια πλάνα, εκτός από την κάμερα στο cockpit.
9) Υπάρχει α/φος εναέριου ανεφοδιασμού που ανεφοδιάζει το ειδικά βαμμένο F-16 του Εσγου Κελές.

Τα συμπεράσματα από τις παραπάνω παρατηρήσεις βγαίνουν εύκολα ως προς την βαρύτητα και την προσοχή που έδωσαν οι γείτονες στην παρουσίαση αυτή, την προεργασία, τα χρήματα και τον χρόνο που διέθεσαν.

Για να δούμε τι ισχύει στα καθ' ημάς.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, έλαβε χώρα το μεγαλύτερο airshow στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Οι πολλές διεθνείς συμμετοχές, το πλήρες πτητικό πρόγραμμα, οι περίπου 200000 χιλιάδες επισκέπτες, τα εκατομμύρια των τηλεθεατών το καθιστούν μια μεγάλη επιτυχία τόσο σε οργανωτικό επίπεδο, μιας και το κόστος το ανέλαβαν οι ιδιωτικές εταιρίες που συμμετείχαν, χωρίς η ΠΑ να πληρώσει το παραμικρό, όσο και σε επίπεδο "δημοσίων σχέσεων". Τα χιλιάδες πιτσιρίκια που μπολιάστηκαν με την Αεροπορική Ιδέα εκείνο το Σαββατοκύριακο θα φανούν στα μηχανογραφικά δελτία τα χρόνια που έρχονται. Η στρατολόγηση στελεχών μέσω της εικόνας που προέβαλε η ΠΑ είναι ο βασικός πυλώνας ενός airshow, αλλά όχι ο μόνος. Η προβολή καλής εικόνας συμβάλλει αποφασιστικά στο ηθικό των πολιτών, ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις, και ανεβάζει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινή γνώμη.

Το δυσάρεστο είναι ότι η ΠΑ δεν συνέχισε την προσπάθεια, δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα που η ίδια είχε εξαγγέιλει, το 2006 εορτάστηκαν τα 50 χρόνια της 114ΠΜ με airshow που είχε ελάχιστες ξένες συμμετοχές, το 2007 λόγω των πυρκαγιών αναβλήθηκε ότι είχε ετοιμαστεί -και ήταν αρκετά κοντά στο μέγεθος του πρώτου "Αρχάγγελου", το 2008 έγινε πάλι αεροπορική επίδειξη στην Τανάγρα, η οποία όμως δεν έτυχε της απαραίτητης προβολής με αποτέλεσμα η συμμετοχή του κόσμου να είναι λιγότερη από αυτήν του 2005. Το 2009 δεν έγινε αεροπορική επίδειξη παρά μόνον οι γνωστές στατικές εκθέσεις το Νοέμβριο, ενώ το 2010 η μόνη διαφοροποίηση από την προηγούμενη χρονιά ήταν η παρουσίαση της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 (F-16 Demo Team) "Ζεύς" με F-16C Block 52+, η οποία παρά το γεγονός ότι δεν αναφερόταν καθόλου στο σχετικό τηλεοπτικό σποτάκι, συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου στην Τανάγρα που έσπευσε να δει τους Αεροπόρους μας την Κυριακή που διεξάγονταν οι δημοτικές εκλογές. Για το 2011 δεν έχει ανακοινωθεί κάποια επίσημη εμφάνισή του, παρά το γεγονός ότι τα πληρώματα χρειάζονται εκπαίδευση για διατήρηση της διαθεσιμότητάς τους στον ρόλο αυτό.

Το 2011 συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από την αποστολή των πρώτων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού στην Γαλλία ώστε να εκπαιδευτούν ως Αεροπόροι. Ο Αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας στην ημερήσια διαταγή του της 8ης Νοεμβρίου 2010 αναφέρει σχετικά:

"Ο εορτασμός της χρονιάς που έρχεται συμπίπτει με τα εκατό χρόνια δράσης της αεροπορίας. Το 2011 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ενός αιώνα αεροπορικής παρουσίας και ισχύος και εξασφαλίζει την κατοχύρωση της Πολεμικής Αεροπορίας μας ως μιας εκ των αρχαιοτέρων παγκοσμίως. Ήταν τότε που η «Επιτελική Υπηρεσία του Στρατού» όριζε τους τέσσερις πρώτους Αξιωματικούς της να απασχοληθούν «εις τα της στρατιωτικής αεροπλοΐας».

Θα ήταν όμως υπερβολή, υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, ο εορτασμός δύο διαδοχικών επετείων που ουσιαστικά αφορούν στο ίδιο αντικείμενο.

Το γεγονός αυτό, δεδομένου ότι η ιστορία της Αεροπορίας μας είναι ενιαία, θα τιμηθεί με κάθε δυνατή λαμπρότητα του χρόνου στην επέτειο των 100 χρόνων του Αεροπορικού Όπλου στη χώρα μας."

Περιμένουμε λοιπόν η ΠΑ να οργανώσει την επέτειο που αξίζει στην Αεροπορία μας και τους νεκρούς της που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία μας, αλλά και για να εμπνεύσει τις νέες γενιές, να τους μεταδώσει την αγάπη για την Πατρίδα και την Αεροπορική Ιδέα, να τους φέρει κοντά στους άγρυπνους φρουρούς του Αιγαίου που πολεμούν ακόμα και εν καιρώ ειρήνης για να κοιμόμαστε εμείς ήσυχοι.

49 σχόλια:

konion 22 Απριλίου 2011 στις 12:32:00 π.μ. EEST  

Εὐτυχῶς ποὺ μπῆκαν οἱ στρατιωτικὲς σχολὲς στὸ μηχανογραφικό.
Ἂς εἶναι καλὰ ὅποιος τὄκανε.
Χρειαζόμεθα τοὺς ἀρίστους.

Ανώνυμος 22 Απριλίου 2011 στις 1:44:00 π.μ. EEST  

Πως τον είπες τον τούρκο πιλότο;
Κεφτές; Πορδές;
Δεν τα'χω τα τούρκικα συμπάθα με πατριώτη.

Ανώνυμος 22 Απριλίου 2011 στις 3:06:00 π.μ. EEST  

Εδώ τα παλικάρια μας έστειλαν προσκλήσεις 4 μήνες πριν για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια. Η πρόσκληση απεστάλη μέσω της IEEE στην οποία είμαι μέλος

ΑΧΕΡΩΝ 22 Απριλίου 2011 στις 8:38:00 π.μ. EEST  

Eδω καταργησαν τις παρελασεις,εσεις ονειρευεστε airshows;

Ανώνυμος 22 Απριλίου 2011 στις 9:26:00 π.μ. EEST  

Οι δυστυχείς τούρκοι, από τότε που πήραν τα F-16 νομίζουν ότι έγιναν αεροπόροι.

Mhayai 22 Απριλίου 2011 στις 1:21:00 μ.μ. EEST  

Ἀλλο να είσαι "καθαρός" επάνω σου και ἀλλο να πολεμάς . Τους το δείχνουν (η τουλάχιστον τους το έδειχναν μέχρι λίγο) οι πιλότοι μας επάνω από το αιγαίο . Δεν έχω δει ποτές "εργάτη" να κάνει καλή δουλειά χωρίς να λερώσει , έστω και λίγο , τα ρούχα του . Εμένα δεν μου γεμίζουν το μάτι τα σκηνικά κόλπα και οι Χολιγουντιανές "παραγωγές" . Ας ονειρεύεται το τουρκολόι και να έχει ένα νούμερο στο νου : 97% ! Είναι το ποσοστό επιτυχίας των Ελλήνων πιλότων έναντι των Μογγόλων , και αυτό το ποσοστό περιέχει και τις δολοφονίες της απέναντί μεριάς . Ας κάνουν "Solo" και ας αυνανίζονται , γιατί αν θέλουν "ντουέτο" θα είναι πάντα σε ελληνικό σκόπευτρο .

Ανώνυμος 22 Απριλίου 2011 στις 4:50:00 μ.μ. EEST  

εδω και 20 χρονια είναι στο μηχανογραφικό και ο κονιον τώρα το πήρε χαμπάρι...

Ανώνυμος 22 Απριλίου 2011 στις 8:17:00 μ.μ. EEST  

Αυτού του τύπου τα βίντεο έχουν ως target group ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για την ουσία του πτητικού επαγγέλματος και την επιχειρησιακή πραγματικότητα. Τέτοιοι δυστυχώς υπάρχουν πολλοί και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Όσο για το σχόλιο για το όνομα του Τούρκου, αν μπορείς κάντο καλύτερα...

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2011 στις 10:52:00 π.μ. EEST  

Ονειρευόμαστε και άλλα πολλά...!

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2011 στις 10:54:00 π.μ. EEST  

Τι σημαίνει ΙΕΕΕ άγνωστε 3:06;

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2011 στις 9:49:00 μ.μ. EEST  

Hellenic Air Force F-16 Solo Display Team

22/5:Χανια - 70η Επετειος απο την Μαχη της Κρητης
24/5:Καλαματα - 70η Επετειος απο την Μαχη της Καλαματας

Μαζι με το αγγλικο ακροβατικο σμηνος Red Arrows!

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2011 στις 1:41:00 π.μ. EEST  

τους φοβηθηκαμε πολυ τοσο πολυ που εαν ειχαμε εναν μεταξα θα τελειωναμε σε ενα λεπτο ολα την τυραννια των 50 χρονων παγκαλε ακους η μηπως εφαγες 10 αρνια και χαθηκες στην πιεση και την υπογλυκεμια ......

Mhayai 25 Απριλίου 2011 στις 11:26:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμε: 22 Απριλίου 2011 8:17:00 μ.μ. GMT+03:00

Δεν μας τα κάνεις λιανά να καταλάβουμε και εμείς που δεν ξἐρουμε ; Τι εννοείς με το "Αυτού του τύπου τα βίντεο έχουν ως target group ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για την ουσία του πτητικού επαγγέλματος και την επιχειρησιακή πραγματικότητα" ; Εννοείς πως οι Τούρκοι αεροπόροι είναι στο ίδιο επίπεδο με τους Έλληνες ; Πες μας κάτι να μας φωτίσεις σε παρακαλώ .

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2011 στις 12:28:00 μ.μ. EEST  

"Αυτού του τύπου τα βίντεο έχουν ως target group ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για την ουσία του πτητικού επαγγέλματος και την επιχειρησιακή πραγματικότητα"

Σωστόν. Μίλάμε δηλαδή για το 99% του κόσμου. Ψ/Ε κάνουν οι άνθρωποι.

JasonChart 25 Απριλίου 2011 στις 1:33:00 μ.μ. EEST  

Αφήστε τα Μεμέτια να ξύνονται. Αμα τους κλάσουμε, θα χεστούν απάνω τους.

Όσο για το βίντεο, είναι καθαρά για τις εντυπώσεις.

Mhayai 25 Απριλίου 2011 στις 8:28:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε :23 Απριλίου 2011 10:52:00 π.μ. GMT+03:00
Τι πάει να πει "Ονειρευόμαστε και άλλα πολλά...!" . Το έλεγα για τους Τούρκους . Είσαι Τούρκος ; Αν είσαι ωραία γράφεις ελληνικά , έκανες και κάτι πολιτισμένο στην ζωή σου . Να είσαι υπερήφανος γιαυτό .

Ανώνυμε : 22 Απριλίου 2011 8:17:00 μ.μ. GMT+03:00
Δεν μου απάντησες . Η είσαι ο ίδιος με τον πιο πάνω ; Για να καταλάβουμε και εμείς οι ερασιτέχνες δηλαδή .

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2011 στις 9:22:00 μ.μ. EEST  

@Εν κρυπτώ:

Θα θελα να σου κάνω μια παρατήρηση/πρόταση:

Το μπλόγκ σου χάνει εξ`αιτίας της ηλιθιότητας/χαμηλού επιπέδου ορισμένων απο τους σχολιαστές σου.

Βάζοντας κάποιους κανόνες ούτως ώστε να περιορίσεις την αθυροστομία/ηλιθιότητα, θα ανεβάσεις αμέσως το επίπεδο.

Π.χ.:

25 Απριλίου 2011 1:33:00 μ.μ. GMT+03 >>>>>>>>>>Αφήστε τα Μεμέτια να ξύνονται. Αμα τους κλάσουμε, θα χεστούν απάνω τους.`<<<<<<<<<<<

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2011 στις 10:01:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε, σε πληροφορώ ότι είναι από τα σχόλια που έχουν εγκριθεί!

dimosthenis21 25 Απριλίου 2011 στις 10:55:00 μ.μ. EEST  

φουλ παπάτζα αυτοί οι τούρκοι,το βίντεο είναι αυτό που λέμε πολύ λάδι και καθόλου τηγανίτα

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2011 στις 1:09:00 π.μ. EEST  

ενω εμείς καθόλου παπάτζα, όλο ουσία και ρεαλισμός...

Mhayai 26 Απριλίου 2011 στις 7:08:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμε : 25 Απριλίου 2011 9:22:00 μ.μ. GMT+03:00

Άσε τις πολυλογίες και τον αέρα καπαμά και ανέβασε το επίπεδο εσύ που διαθέτεις την σοφία . Και καλό θα ήταν να έπαιρνες κανένα ψευδώνυμο να μην μπερδευόμαστε . "Κοπανιστός" ας πούμε , σαν τον αέρα που κινείς στα σχόλια σου . Περιμένουμε !

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2011 στις 10:17:00 π.μ. EEST  

Δεν μας λες εσύ που βρήκες το 97%;

Mhayai 26 Απριλίου 2011 στις 1:01:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε :26 Απριλίου 2011 10:17:00 π.μ. GMT+03:00

Το 97% είναι στατιστικές του ΝΑΤΟ φιλαράκο και πολύ εκπλαγείς είμαστε που εσύ που είσαι "in" δεν το ξέρεις . Η δεν θέλεις να το ξέρεις ; Αν είσαι όσο "μπλεγμένος" με την ΠΑ γιατί δεν ρωτάς τους πιλότους να σου το επιβεβαιώσουν ; Η αγνοείς τελείως ποιοι είναι οι καλύτεροι πιλότοι του ΝΑΤΟ ; Αγνοείς επίσης ποιος ελέχθη ο καλύτερος εκπαιδευτικός του ΝΑΤΟ πριν μερικές μέρες με μεγάλη πλειοψηφία των Νατοϊκών εκπαιδευτικών , συν των Τούρκων ; Πως στις τελευταίες ασκήσεις του ΝΑΤΟ οι Έλληνες πιλότοι τους τσάκισαν όλους με ΜΗΔΈΝ απώλειες (καλύτερα απο το 2008 στο γνωστή "Red Flag") ; Αν σου είναι άγνωστα αυτά τα τελευταία καλύτερα να μας αδειάσεις τον πάγκο γιατί η πληρωμένος είσαι η Τούρκος ! Εγώ στα είπα εσύ δεν έχεις απαντήσει ακόμα στις απορίες μου (μας) . Ο αέρας είναι τσάμπα δεν χρειάζεται να προσπαθείς να μας τον πουλάς , δεν είναι καθόλου καλό μπίζνες ! Ποτές "αερόπουλοι" δεν θα επισκιάσουν το ταλέντο και την ψυχή των πιλότων μας !

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2011 στις 1:27:00 μ.μ. EEST  

Αφού λοιπόν είναι στοιχεία του ΝΑΤΟ, περιμένω λινκ ή άλλη πηγή. Οι πιλότοι δεν έχουν ανάγκη ούτε εμένα ούτε εσένα. Αν και μάλλον αναφέρεσαι στις ασκήσεις. Για τις πραγματικές αναχαιτήσεις έχεις κάποιο στοιχείο;

contractor 26 Απριλίου 2011 στις 3:11:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Mhayai
Δεν είμαι Τούρκος αλλά Έλληνας γι΄ αυτό μιλάω ωραία τα ελληνικά. Βέβαια υπάρχουν και οι γενίτσαροι που μιλάνε ωραία και δυστυχώς τέτοιοι υπάρχουν και στην Ελλάδα ως πράκτορες οπότε καλά κάνεις να μην επιστεύεσαι κανέναν.
Νόμιζα ότι αναφέρεσαι σε εμάς όταν είπες: "Εδώ κατάργησαν τις παρελάσεις..."
Όσον αφορά το τι ονειρεύομαι...
τι άλλο; εκδίκηση και λύτρωση

Ανώνυμε 22 Απριλίου 2011 3:06:00 π.μ. GMT+03:00, ακόμα δεν κατάλαβα τι σημαίνει ΙΕΕΕ;

Mhayai 26 Απριλίου 2011 στις 3:53:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε :26 Απριλίου 2011 1:27:00 μ.μ. GMT+03:00

Δεν ξέρω απὀ πιο απομονωμένο βουνό η νησί κατεβαίνεις αλλά καλύτερα να μην μας περνάς και για μ...ες , εντάξει ; Αυτό μοιάζει με ανατολίτικη πονηριά και δεν μας προχωρά καθόλου . Μου ζητάς αποδείξεις που μπορείς να βρεις εύκολα στο ιντερνέτ όταν δεν δίνεις καμία απάντηση σε ότι σε ρωτούν . Όταν τεκμηριώσεις τις μπούρδες σου θα σου απαντήσω και εγώ . Πληκτρολόγησε "HAF" η "dogfight" στο Youtube η στο Google και θα τα βρεις τα περισσότερα και βιντεοσκοπημένα . Μην κάνεις τον κόπο να μου πεις πως και οι Τούρκοι κάνουν τέτοια βίντεο , τα ξέρω από χρόνια και προπαντός τον ψεύτη και πλαστογράφο David Norum που είχε φτάσει στο σημείο να παίρνει ελληνικά βίντεο και να αλλάζει τον ήχο τόσο ξεφτίλες είναι . Τα περισσότερα βίντεο που διαφημίζουν για "νίκες" κατά των Ελλήνων είναι βιντεοσκοπημένες ασκήσεις όπου δεν βλέπεις ούτε τα χρώματα του "εχθρού" . Μια φορά για Τούρκο ωραία γράφεις ελληνικά . LOL ! ; Άντε γειά !

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2011 στις 8:03:00 μ.μ. EEST  

Πρώτον, είμαι Έλληνας όπως κι εσύ, πλειοδοσία πατριωτισμού από εσένα επομένως δεν δέχομαι, στο προκείμενο τώρα, είναι αφέλεια να πιστεύεις ότι με παραπλήσιων δυνατοτήτων αεροσκάφη μπορεί στο 99% των περιπτώσεων να υπερισχύει η μια πλευρά. Κι αυτό γιατί στην εκπαίδευση των απέναντι περιλαμβάνονται και οι πραγματικές αναχαιτίσεις. Εκτός αν οι Τούρκοι πιλότοι είναι το μόνο είδος ανθρώπου που δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Αντίθετα, η δική σου άποψη περί συντριπτικής υπεροχής είναι συνταγή ήττας γιατί εμπεριέχει το μεγαλύτερο λάθος που υπάρχει, την υποτίμηση της αξίας του αντιπάλου. Αν λοιπόν από τα βίντεο στο ίντερνετ εσύ βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα για το τι σημαίνει αναχαίτιση, τότε ΟΚ. Για τις πηγές σου, ιδού η Ρόδος.

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2011 στις 8:04:00 μ.μ. EEST  

Πρώτον, είμαι Έλληνας όπως κι εσύ, πλειοδοσία πατριωτισμού από εσένα επομένως δεν δέχομαι, στο προκείμενο τώρα, είναι αφέλεια να πιστεύεις ότι με παραπλήσιων δυνατοτήτων αεροσκάφη μπορεί στο 99% των περιπτώσεων να υπερισχύει η μια πλευρά. Κι αυτό γιατί στην εκπαίδευση των απέναντι περιλαμβάνονται και οι πραγματικές αναχαιτίσεις. Εκτός αν οι Τούρκοι πιλότοι είναι το μόνο είδος ανθρώπου που δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Αντίθετα, η δική σου άποψη περί συντριπτικής υπεροχής είναι συνταγή ήττας γιατί εμπεριέχει το μεγαλύτερο λάθος που υπάρχει, την υποτίμηση της αξίας του αντιπάλου. Αν λοιπόν από τα βίντεο στο ίντερνετ εσύ βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα για το τι σημαίνει αναχαίτιση, τότε ΟΚ. Για τις πηγές σου, ιδού η Ρόδος.

ΑΧΕΡΩΝ 26 Απριλίου 2011 στις 8:49:00 μ.μ. EEST  

@contractor 26/4 3.11
Το ''εδω καταργησαν τις παρελασεις''το εγραψα εγω και οχι ο Mhayai.
Oσο για την εκδικηση και την λυτρωση,θα πρεπει πρωτα να ξεστραβωθουμε και να ορθοποδησουμε ως εθνος,να απαλλαγουμε απο τους ανθελληνικους εσμους που με την ψηφο μας αναδεικνυουμε,και ευκαιριες θα μας δωθουν.
Εως τοτε,ας καμαρωνουμε τον ΓΑΠ ως σωσια του Ερντογκαν...

D-Mitch 26 Απριλίου 2011 στις 11:47:00 μ.μ. EEST  

Τα ίδια σχόλια πάντα σε τέτοιου είδους μπλογκ.. Εσύ είσαι Τουρκος, εγώ είμαι πατριώτης, οι κλασικοί πλέον χαρακτηρισμοί γιουσουφάκια, μεμέτια και γενίτσαροι.. Τα σχόλια πλέον που επιτρέπονται έχουν βελτιωθεί σε ποιότητα καi ποσότητα σιγα σιγα,"θα τους κλάσουμε" είναι ένα καλό παράδειγμα.

Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι υποβαθμίζετε αυτο το καλό μπλογκ. δεν του αξίζει, σεβαστείτε τη δουλιά των ανθρώπων εδώ πέρα. Απορώ πως δεν κόπηκαν μερικά από τα σχόλια από τον διαχειριστή..

Συνεχίσετε σαν κλασικοί Ελληνάρες μερικοί από εσάς (σίγουρα μετά το σχόλιο μου), με την κουτοπονηριά σας, την επιθετικότητα σας, την ανώτερότητα σας και την απέραντη γνώση σας. Μάθετε πολιτισμό πρώτα και μετά κρίνετε τους "Μογγόλους" όπως τους λέτε. Καημένα μυαλά.. Να τους πείτε να σας ρωτούν πρώτα πριν προβάλλουν την αεροπορία τους!

contractor 27 Απριλίου 2011 στις 1:24:00 π.μ. EEST  

Ελληνάρες χρειάζεται η Ελλάδα γιατί από τους άλλους χορτάσαμε προκοπή...
Εσύ D-Mitch το ότι δεν είσαι Ελληνάρας δεν είναι πολιτικά ορθόν εδώ γιατί είδαμε που οδηγήσατε την χώρα οι χαλαροί και άνετοι σαν και εσένα. Όλες οι άλλες διακαιολογίες περί πλειοδοσίας πατριωτισμού και τα τιαύτα είναι εκ του πονηρού.
Αφού είναι Μογγόλοι πως αλλιώς πρέπει να τους πούμε δηλαδή; Δεν το ανακαλύψαμε εμείς αλλά η ιστορική και η γενετική επιστήμη! Και φυσικά είμαστε ανώτεροι από αυτούς ως άνθρωποι πρώτα απ' όλα. Βεβαίως έχουμε και ελλατώματα, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος αλλά δεν είναι το ίδιο να συγκρίνεις τους Έλληνες με τους Τούρκους. Είμαστε άλλη κλάση!
Φυσικά και δεν χρειάζονται την άδεια μας για προβολή ποτέ δεν είπαμε κάτι τέτοιο.

Mhayai 27 Απριλίου 2011 στις 7:23:00 π.μ. EEST  

Ανὠνυμε :26 Απριλίου 2011 8:03:00 μ.μ. GMT+03:00

Το τι είσαι δεν μου καίγεται καρφί , αυτό που βλέπω είναι πως ἐχεις γίνει ο συνήγορος των Τούρκων και απαξιώνεις την ΕΑ . Και μαθήματα πατριωτισμού δεν δίνω σε κανέναν και προπαντός ποτές σε άτομα σαν εσένα . Για να υπάρξει "μάθημα" πρέπει να υπάρχει "μαθητής" και όχι "μαθημένος" . Απλά απαντώ στα...μη επιχειρήματά σου .
Δηλαδή τα βίντεο που τραβάνε τα ελληνικά μαχητικά δεν σου γεμίζουν το μάτι ; Τα θεωρείς αναληθές ; Η μήπως οι διάφορες διακρίσεις των Ελλήνων είναι πλαστές ; Ποιος είπε πως , μια μάχη γενικά η μια αερομαχία σχετικότερα , είναι σίγουρη πριν αρχίσει ; Οι πιλότοι δεν οι μόνοι παράμετροι σε κάθε εμπλοκή . Απλά σε κάθε "επάγγελμα" υπάρχουν οι άριστοι και οι κοινοί , και δεν είπε κανείς πως και οι άριστοι δεν κάνουν λάθη . Για να σου μπει πιο εύκολα , δώσε ένα εργαλείο σε δυο ανθρώπους και θα το μεταχειριστούν διαφορετικά και ποτές με την ίδια ικανότητα , θα το μεταχειριστούν και οι δυο βεβαίως αλλά ο ένας πάντα καλύτερα από τον άλλον. Και όπως και να το γυρίσεις , ναι το λέω καθαρά , οι Έλληνες πιλότοι είναι πολύ καλύτεροι από τους Τούρκους και από πολλούς άλλους γενικότερα . Δική μου άποψη αρέσει η όχι . Και δεν είναι μόνο λόγια δικά μου αλλά και ξένων στρατιωτικών που έχουν δει τους Έλληνες πιλότους εν δράση . Αν δεν πιστεύεις ότι βλέπουν τα μάτια σου πως να σε αποκαλέσω ; Μπουρδουκλούτας ; Άσχετος ; Γενίτσαρος (όπως είπε και ο "contractor") ; Σε διατεταγμένη υπηρεσία η...Τούρκο ; Διάλεξε ότι θέλεις . Μόνο αυτό μου δίνει το δικαίωμα να σε αποκαλώ όπως θέλω , μου δείχνεις μπλε και μου λες πως είναι κόκκινο . Με περνάς για διανοητικά καθυστερημένο έτσι ; Μέχρι στιγμή δεν έχεις απαντήσει σε ΚΑΜΊΑ από τις ερωτήσεις μου ! Μόνο ανεμίζεις και άδεια λόγια μας πουλάς . Δεν αφήνεις στην πάντα τα ΠασοκοΠαπανδρεοΠαγκαλικοΒενιζελικοψευτοπροοδευτικά κόλπα φιλαράκο ; Καλό στην υγεία θα σου κάνει ! Στην Υγειά σου και του χρόνου !

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2011 στις 3:33:00 μ.μ. EEST  

Δεν βλέπω κάποια συγκεκριμένη ερώτηση μέσα στο παραλήρημά σου. Αντίθετα τα σχόλιά σου είναι μάλλον ποδοσφαιρικού τύπου. Μάλλον βλέπεις την Π.Α. σαν προέκταση του εγώ σου μπας και νιώσεις λίγο καλύτερα για τον εαυτό σου. Το αρχικό μου σχόλιο περί ανθρώπων άσχετων με την αεροπορία αφορά άτομα σαν κι εσένα. Επειδή μου αποδίδεις και πολιτική τοποθέτηση (λανθασμένα), εσύ εξ ονόματος ποιανού μιλάς, εκτός της αφεντιάς σου; Και κάτι τελευταίο, λέμε "τα αναληθΗ βίντεο" και "μόνΕΣ παράμετροι", κάτι σου έμαθα κι εγώ.

Mhayai 27 Απριλίου 2011 στις 6:03:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε : 27 Απριλίου 2011 3:33:00 μ.μ. GMT+03:00

Το ρίξαμε στα ψυχολογικά τώρα ; Θα είσαι πολύ σοφός και τα κατάλαβες όλα ! Με κάρφωσες εδώ ! Βρε τι ευφυΐα !
Δεν κάνω ερωτήσεις ε ; Και τα ατέλειωτα ;;;;;;;;;;;;;; στα σχόλια μου τι είναι ; Δεν πας καλύτερα να λύσεις το δικό σου ψυχολογικό πρόβλημα αντί να χάνεις τον καιρό σου με υγιείς ανθρώπους ; Πίσω από το πλήκτρο είσαι όλα και τίποτα , μάλλον πιο πολύ κοντά στο τίποτα . Ἐτσι όπως σε καταλαβαίνω ένα νιάνιαρο θα είσαι που κάνει τον σπουδαίο και αν είσαι ενήλικος είσαι και λίγο καθυστερημένος .
Σ΄ευχαριστώ για το μάθημα ορθογραφίας , όταν ζεις 46 χρόνια στα ξένα όπως εγώ κάνεις και λάθη στην βιασύνη . Αν αυτό είναι το μόνο που βρήκες θα σου το πω ελληνιστί γιατί ανεξάρτητα από τον χρόνο και την απόσταση εγώ τουλάχιστον ενεργώ και νιώθω σαν Έλληνας : άντε κατούρα τα πόδια σου !

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2011 στις 9:31:00 μ.μ. EEST  

@ Mhayai

Η άγνοια σου σχετικά με όσα αναφέρεις είναι απίστευτη.
Αντί να αυτο-εντυπωσιάζεσαι με βίντεο στο youtube, υψηλά ποσοστά (χωρίς όμως να μπορείς να τα αποδείξεις) κλπ, θα ήταν καλύτερο να ψάξεις λίγο παραπάνω για την ουσία.
Τότε θα καταλάβεις και τι σου λένε οι άλλοι.

Mhayai 29 Απριλίου 2011 στις 4:31:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε : 27 Απριλίου 2011 3:33:00 μ.μ. GMT+03:00

Σ'ευχαριστώ για την δωρεάν ψυχολογική ανάλυση , μου έλειπε αλλά δεν τακτοποιείς καλύτερα την περίπτωσή σου ; Πλήττεσαι σοβαρά , δεν μας λες τι καπνίζεις να δοκιμάσουμε και εμείς ;
Παράλληλα δεν κάνεις και μια βόλτα στον οφθαλμίατρο ; Αν δεν βλέπεις ερωτήσεις στα αμέτρητα ;;;;;;;;;;;;; στα σχόλια μου σου χρειάζονται φακοί . Για το εγώ μου μην ανησυχείς , είναι ότι φυσιολογικό υπάρχει και έχω άλλες "επεκτάσεις" δεν χρειάστηκα την αεροπορία και ας τους έχω μεγάλο θαυμασμό . Εσύ μάλλον έχεις μπερδευτεί και πέφτεις στο επίπεδο του ψευτο-αναλυτή . Περιμένω απαντήσεις σε ότι σε ρώτησα (και ας κάνεις την πάπια) . Εσύ που έχεις την γνώση δεν μας φωτίζεις εμάς τους αμαρτωλούς να μετανιώσουμε ; Ξέρω πως άλλη απάντηση από τα συνηθισμένα ανούσια λόγια δεν θα πάρω , τι θα πάρω από άδειο τενεκέ εκτός από θόρυβο ;
Σ'ευχαριστώ επίσης για το μάθημα ορθογραφίας , να με συμπαθείς αλλά όταν ζεις σαν εμένα στα ξένα πάνω από 46 χρόνια μερικές φορές κάνεις και κανένα λάθος μέσα στην βιασύνη . Δεν έχουμε βλέπεις την ίδια ευκολία σαν μερικούς "Έλληνες" που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον . Σ'αυτό το θέμα δεν έχω να δώσω λογαριασμό σε κανέναν και ακόμα λιγότερο σε εσένα . Αν αυτό σε τρώει ξύσε το ακόμα λίγο να δούμε το δικό σου σύμπλεγμα ανωτερότητας . Τόσο που δεν έχεις την αξιοπρέπεια να απαντήσεις σε απλές ερωτήσεις ( ναι ξέρω δεν τις είδες) , την αξιοπρέπεια η την γνώση , η και τα δυο μαζί . Όταν μάθεις να μιλάς 4 γλώσσες όπως εγώ (σχεδόν 5 ) έλα να μου κάνεις μαθήματα .
Σχετικά με την "Πολιτική σου τοποθέτηση" αυτό κατάλαβες ; Θα σου το κάνω λιανά τότε . Το "ΠασοκοΠαπανδρεοΠαγκαλικοΒενιζελικοψευτοπροοδευτικά κόλπα" είναι ο τρόπος με τον οποίον οι πολιτικοί συνηθίζουν να μιλούν για το τίποτα και να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη ακριβώς όπως εσύ προσπαθείς να μας πουλήσεις τις άνοστες σαλάτες σου . Η αφεντιά μου φτάνει και περισσεύει , δεν έχω πολιτικό χρώμα και τα χώνω σε όλους με τον ίδιο τρόπο όταν είναι αρνητικό για την πατρίδα .
Λοιπόν σε ξαναρωτάω : Τι ξέρεις εσύ ο ιδικός και δεν ξέρουμε εμείς οι άσχετοι σχετικά με τις αερομαχίες ; Άλλο που δεν θέλουμε , να μάθουμε κάτι εμείς οι αδαής .

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2011 στις 10:31:00 μ.μ. EEST  

Η δημοσίευση των σχολίων του χρήστη Mhayai δείχνει ότι οι διαχειριστές του μπλογκ αν μη τι άλλο έχουν χιούμορ!!

enkripto 2 Μαΐου 2011 στις 11:20:00 μ.μ. EEST  

Κύριοι, νομίζω ότι αρκετά τράβηξε το μαλλιοτράβηγμα..

Mhayai 3 Μαΐου 2011 στις 1:41:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ enkripto , δύσκολα μπορεί να είναι....μαλλιοτράβηγμα στην περίπτωσή μου . Τα δικά μου έχουν πάρει δρόμο από καιρό ! LOL

@Ανώνυμος 2 Μαΐου 2011 10:31:00 μ.μ. GMT+03:00

Δεν ξέρω αν έχουν χιούμορ οι διαχειριστές αλλά τουλάχιστον δεν κάνουν λογοκρισία όπως το στοχεύουν μερικοί !
Και ακόμα δεν απάντησες σε τίποτα , άδεια λόγια από άδειο τενεκέ (αν είσαι ο άνοστος ανώνυμος γιατί τα έχουμε χαμένα με τόση ανωνυμία)!

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2011 στις 7:05:00 μ.μ. EEST  

Τα σχόλιά σου στο κανάλι σου στο Youtube δείχνουν πόσο σημαντικό και ισορροπημένο άτομο είσαι. Σε πήραμε χαμπάρι... Ελπίζω να μην κοπεί, γιατί είναι η μόνη απάντηση απέναντι στο υβρεολόγιο.

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2011 στις 8:38:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητό Εν Κρυπτώ, το να γίνονται τα σχόλια στα άρθρα πεδίο για να βγαίνει ο κάθε πικραμένος να λέει το μακρύ και το κοντό του, αδικεί την καλή δουλειά που γίνεται στο μπλογκ. Με εκτίμηση, ένας αναγνώστης

Mhayai 5 Μαΐου 2011 στις 10:01:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι του "εν κρυπτώ" , σας παρακαλώ να ανεβάσετε την απάντηση μου στο σχόλιο του Ανώνυμου 3 Μαΐου 2011 7:05:00 μ.μ. GMT+03:00 .
Είναι στα όρια της συκοφαντίας και τα υπονοούμενα του μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση. Είναι ελεύθερος να συντάξει τα συμπεράσματα που θέλει, αλλά είναι απαραίτητο να αφήσουν άλλους να προβούν σε δική τους κρίση που μόνο η πρόσβαση στο προφίλ μου το επιτρέπει .
Όσο για τον "κύριο" αυτόν , τον έχουμε πάρει χαμπάρι και εμείς . Το άρθρο που ακολουθεί του ταιριάζει σαν γάντι .
Ελπίζω να το περάσετε γιατί είναι ενδιαφέρον και μας δείχνει με ποιον τρόπο λειτουργούν κάποιοι ανώνυμοι "υπάλληλοι" του καθεστώτος .

http://olympia.gr/2011/05/03/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-blo/

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2011 στις 10:23:00 μ.μ. EEST  

Για τους δύσπιστους φίλους που αμφιβάλλουν για την ικανότητα των Ελλήνων πιλότων,καλά είναι αφού κριτικάρουν αρνητικά,να παρακολουθούν τα δρώμενα στο Αιγαίο.Τότε ίσως καταλάβουν ότι όσες φορες έγινε χρήση πυρών σε αερομαχία αυτούς που έφαγαν τα ψαρια ήταν από την απέναντι πλευρά.Ας θυμηθούν τον Ιούλιο του 1974 μεταξύ δυο Ελληνικόν F-5 και δυο Τουρκικων F-102 πια κατάληξη είχαν.Την ίδια κατάληξη είχε και το F-16D του Nail Ερντογάν,όταν δοκίμασε την τύχη του με το M-2000 του Θάνου Γρίβα.
Φιλικά ένας πρώην φύλακας των Ελληνικών ουρανών.

enkripto 5 Μαΐου 2011 στις 11:50:00 μ.μ. EEST  

μιας και αναφέρθηκε, να θυμίσω ότι έχουμε αφιερώσει ώρες και ώρες γράφοντας για τα συγκεκριμένα περιστατικά


http://www.enkripto.com/search/label/%CE%91%CE%B9%CE%AD%CE%BD%20%CE%A5%CF%88%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD

Ανώνυμος 6 Μαΐου 2011 στις 2:04:00 π.μ. EEST  

@ Mhayai

από την σελίδα που παρέθεσες

"Τεχνική της προβοκατόρικης «γραφικής» συμφωνίας: Εδώ ο προβοκάτορας υποκρίνεται ότι συμφωνεί με την ανάρτηση αλλά μεταδίδει ταυτόχρονα ψευδείς πληροφορίες ή κάνει σχόλια γραφικού τύπου , παριστάνοντας ότι συμφωνεί με το άρθρο με στόχο τη γελοιοποίηση της ανάρτησης."

ταιριάζει γάντι στην περίπτωση σου

Ανώνυμος 6 Μαΐου 2011 στις 12:13:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 5 Μαΐου 2011 10:23:00 μ.μ. GMT+03:00

Αγαπητέ φίλε, δεν πρόκειται περί δυσπιστίας για τις ικανότητες των πιλότων (το αντίθετο), άλλωστε τα γεγονότα που αναφέρεις είναι ευρέως γνωστά και αναδεικνύουν το υψηλό τους επίπεδο. Η ένστασή μου αφορά κάποιους μετέωρους ισχυρισμούς που θέλουν τα τουρκικά αεροπλάνα να τα χειρίζονται πίθηκοι. Ικανοί υπάρχουν και από τις δύο πλευρές, παρά την ποιοτική διαφορά των Ελλήνων χειριστών, την οποία προσυπογράφω.

@Mhayai

Αυτά που μου αποδίδεις με την παραπομπή στο εν λόγω "άρθρο", τα εφάρμοσες πολύ πιστά ήδη από τις πρώτες σου αναρτήσεις, μοιράζοντας χαρακτηρισμούς δεξιά κι αριστερά, ακόμα και σε χρήστες που αποδείχτηκε ότι συμφωνούσαν με κάποια από τα λεγόμενά σου. Δεν πρόκειται για συκοφαντία, γιατί τα υβριστικά σχόλια που έχεις κάνει αλλού τα υπογράφεις με το ίδιο ψευδώνυμο που χρησιμοποιείς και εδώ. Η γλώσσα που χρησιμοποιείς σε χαρακτηρίζει και πιστεύω θα τη χρησιμοποιούσες και εδώ αν μπορούσες. Ως τελική παρατήρηση, ακόμα δεν αποσαφήνισες το 97%, εγώ γνωρίζω από που προέρχεται και δεν θα σε διευκολύνω, αλλά αν το παραδεχτείς θα φανούν και οι αντιφάσεις στα λεγόμενά σου που δηλώνουν και την άγνοιά σου πάνω στο αντικείμενο. Δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου.

@enkripto

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου των σχολίων. Το θέμα για μένα κλείνει εδώ.

D-Mitch 7 Μαΐου 2011 στις 2:48:00 π.μ. EEST  

Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο κύριο της 6 Μαΐου 2011 12:13:00 μ.μ. GMT+03:00. Καλύτερα να διαβάσουν το σχόλιο του μερικοί και να παραδειγματιστούν από τον τρόπο γραφής του.

Ο σχολιασμός για το βίντεο κατάντησε διαγωνισμός πατριωτισμού και αληλοκατηγοριών τουρκοφιλίας όπως κάθε φορά που κάποιος άλλος προβάλλει μια αντίθετη άποψη. Παιδαριώδεις χαρακτηρισμοί, λαΐκισμοί και συκοφαντικές επιθέσεις δεν έχουν χώρο σε ένα μπλογκ της ποιότητας του ενκρυπτώ. Και τα μάθήματα τύπου γενετικής ανωτερότητας των Ελλήνων πείτε τα στους αναγνώστες του Λιακόπουλου, όχι εδώ.

Για αυτό αν θέλετε να αποκαλείτε τον εαυτό σας κύριο (σαν κάποιους που έχασαν τα μαλλιά τους αλλά τα μυαλά τους μένουν στη νηπική ηλικία) μάθετε να σεβεστε την αντίθετη άποψη, το χώρο που φιλοξενεί το σχολιασμό σας και μάθετε να εκφράζεστε με επιχειρήματα και όχι επιθέσεις.

Όπως είπα και πριν μπλογκ της ποιότητας του ενκρυπτώ δεν του αξίζει να υποβαθμιστεί και να καταντήσει σαν κάτι άλλα.. Φυσικά η ευθύνη πάει και στους διαχειριστές που επέτρεψαν τον ανεξέλεγκτο σχολιασμό με κάθε είδους υβρεολόγιο (κάτι σπάνιο στον τόσο καιρό λειτουργίας του).

Ελπίζω να μην επαναληφθεί. Με εκτίμηση ένας καθημερινός σου αναγνώστης.

Mhayai 8 Μαΐου 2011 στις 4:23:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε 6 Μαΐου 2011 12:13:00 μ.μ. GMT+03:00

Άσε τις εξυπνάδες με τα ποσοστά και ξέρω πώς έχεις στο νου ένα βίντεο που λέει ακριβός το ίδιο . Για πληροφορία σου μένω στις Βρυξέλλες από το 1965 και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αξιωματούχους του ΝΑΤΟ γιατί το θέλει η δουλειά μου . Το τι ξέρω δεν έχει καμία σχἐση με τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο . Και πολλά δεν λέγονται για κατανοητούς λόγους . Το τι σχόλια κάνω σε άλλες ιστοσελίδες δεν σε μέλει και αν οι απαντήσεις μου είναι "υβριστικές" όπως λες ας διάβαζες για τι είδος "πολιτισμένους" ανθρώπους πρόκειται .
Κατά τα άλλα , πίσω από την , δήθεν , καλή σου ανατροφή είσαι ακριβός αυτό που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο μου . Και για μένα κλείνει εδώ το θέμα , ας κρίνουν οι επισκέπτες ποιος είναι ποιος . Ότι γράφω το υποθέτω , δεν απαρνιέμαι τίποτα και δεν έχω να κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία , αρέσει η δεν αρέσει .
Άντε στο καλό

κυριάκος ιωαννίδης 19 Απριλίου 2012 στις 9:38:00 π.μ. EEST  

Καλό είναι να σοβαρευτούμε και πολύ προπαρασκευή και πολύ δουλειά, αλλά ποιος θα το κάνει;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP