Η Τουρκία κυβερνάται από Ισλαμιστές τρομοκράτες και πρέπει ν' αποβληθεί από το ΝΑΤΟ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Με αυτά τα λόγια ο Κυβερνήτης της πολιτείας του Τέξας και υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ρίκ Πέρρυ, απάντησε την ερώτηση αν πρέπει να παραμείνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ.



Η ερώτηση έγινε στο debate της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας εν όψει των προκριματικών εκλογών εκεί, που θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην εκλογή του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που θ' αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Και καθώς η διαδικασία ολοκληρώνεται, όλοι οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν όλα τα επιχειρήματα που έχουν στην διάθεσή τους προκειμένου να κερδίσουν τις προκριματικές εκλογές.









Ο κυβερνήτης του Τέξας αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε περιστατικά βίας κατά των γυναικών και σε "φόνους τιμής" που ακόμα αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στην Τουρκία. Πρότεινε μάλιστα να διακοπεί η οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο πρώην Σμηναγός (Ι) της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και νυν Κυβερνήτης του Τέξας, δεν αναφέρθηκε καθόλου στις σχέσεις AKP-Ιράν, ενώ απλά έθιξε την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ.



Δεδομένης της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας σήμερα, είναι εύκολη η δικαιολογία στο ερώτημα γιατί η Ελληνική διπλωματία δεν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί παρόμοια γεγονότα προς όφελός μας. Και προ κρίσεως πάντως, η ίδια αδράνεια παρατηρούνταν, τόσο από την διπλωματική, όσο και από την πολιτική ηγεσία. Υπάρχουν πολλά που πρέπει ν' αλλάξουν στην χώρα μας, εκτός από την οικονομία.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Ιανουαρίου 2012 στις 5:55:00 μ.μ. EET  

Τελικά ένας Τεξανός που οι Δημοκράτες τον θεωρούν παλαβό προέβλεψε το μέλλον. Η σκληρή ισλαμική ταυτότητα της Άγκυρας θα γίνεται όλο και πιο αισθητή στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Αλλά οι ολοένα και αυξανόμενες παραγγελίες όπλων που κάνει θα δώσουν δουλειά σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης και δεν θα παγώσουν τις σχέσεις με τη Δύση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP