Παρουσίαση του δίτομου βιβλίου του Μάνου Ηλιάδη στην Καλαμάτα

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012



Μέσα στην ερημιά του τοπίου της πολιτικής καθημερινότητας και του σκηνικού οικονομικής αφαίμαξης και κοινωνικής εξαθλίωσης που επέβαλαν στη χώρα οι διεθνείς τοκογλύφοι και το σαθρό πολιτικό σύστημα της χώρας, η εκδήλωση του Best και της «ΦΩΝΗΣ» με τις εκδόσεις INFOΓΝΩΜΩΝ για την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Ηλιάδη «Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ», ήταν όαση εθνικής αφύπνισης και προβληματισμού για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού.
Τόσο το κύρος και η εγκυρότητα του συγγραφέα-δημοσιογράφου Μάνου Ηλιάδη, που αναγνωρίζουν οι πάντες, όσο και η δυναμική των ομιλητών Σάββα Καλεντερίδη και Φαήλου Κρανιδιώτη, καθήλωσαν το πολυπληθές κοινό του Πνευματικού Κέντρου, που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τις πολλαπλές επιλογές εκδηλώσεων, συνέρρευσε για να παρακολουθήσει μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης για ένα μείζον εθνικό θέμα, όπως είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Το μήνυμα έδωσαν με το χαιρετισμό τους ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο δήμαρχος Καλαμάτας και ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι οποίοι συνεχάρησαν τη «ΦΩΝΗ» και το Best για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση, κόντρα στα τετριμμένα, για ένα θέμα που αφορά το ελληνικό έθνος. Ο καθένας χρησιμοποίησε μια ξεχωριστή φράση για το μήνυμα της εκδήλωσης: «ευαισθητοποίηση», είπε ο Μητροπολίτης, «αφύπνιση» ο δήμαρχος, «επαγρύπνηση» ο βουλευτής.
Σε αυτά τα μηνύματα εστίασαν και οι ομιλητές Θέμης Κανελλόπουλος που παρουσίασε και συντόνισε την εκδήλωση, καθώς και οι ομιλητές Μάνος Ηλιάδης, Σάββας Καλεντερίδης και Φαήλος Κρανιδιώτης.
Ο καθένας μέσα από τη δική του οπτική, αλλά όλοι μαζί από τη σκοπιά της Ελλάδας που πρέπει να αντισταθεί στα υπονομευτικά σχέδια της Τουρκίας, ανακτώντας το χαμένο έδαφος και μη υποκύπτοντας στις πιέσεις των ισχυρών για τη διευθέτηση και την εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Ζωντανός και ο διάλογος που αναπτύχθηκε με το κοινό στην αίθουσα, αλλά και στο φουαγιέ κατά τη μικρή δεξίωση που πρόσφερε το Μεσσηνιακό Κέτερινγκ προς τιμήν των προσκεκλημένων.
Αξίζει να σημειώσουμε την κίνηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα να υποδεχθεί θερμά τους ομιλητές στο Δημαρχείο (φωτό), πριν την εκδήλωση, προσφέροντάς τους συμβολικά δώρα από την Καλαμάτα και συζητώντας μαζί τους για τα κρίσιμα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο, ενώ ανταποκρινόμενος στο ενδιαφέρον τους για τα τοπικά ζητήματα τους ενημέρωσε για την κατάσταση της πόλης και τις προοπτικές της.
Και οι τρεις μίλησαν με θερμά λόγια για την Καλαμάτα και ευχαρίστησαν το δήμαρχο για την τιμητική υποδοχή. Βεβαίως υπήρξαν και οι μικροψυχίες και η προσπάθεια υποβάθμισης της εκδήλωσης, από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους «κομπλεξικούς». Αλλά τι να κάνουμε, αυτοί πάντα θα υπάρχουν για να σηματοδοτούν τον αρνητισμό και την μικροπρέπεια, αφού θεωρούν ότι η κοινωνία και η πόλη περιστρέφονται γύρω από τη ματαιοδοξία τους! Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί που με την κραυγαλέα μίζερη στάση τους, αποτρέπουν την κοινωνία από τη λάθος κατεύθυνση! Έτσι κι αλλιώς ο μικρόκοσμός τους συρρικνώνεται...
Θ.Τ.Εφημερίδα ΦΩΝΗ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/blog-post_2073.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2012 στις 9:21:00 μ.μ. EET  

Ημουν εκει και ελεχθησαν πολλες αληθειες ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ χωρις υπονοουμενα αλλα λυπαμαι γιατι στο κεντρο των αθηνων δεν ακουσαν τιποτε απο αυτα τα οποια και σωστα επισημανατε .Εννοω τους ελληνες μιζαδορους πολιτικους που μερικοι ηταν και στην συγκεντρωση απο νδ πλευρα με εκεινο το βλεμμα αγελαδας οτι ταχα περασαν και απο κρισιμα υπουργεια μονο για να μεταθετουν κανα μεσσηνιο φανταρακι ποιο κοντα για αυτο ηταν ικανοι ανεπαγγελτοι φανταροαεροποροι στην βαση της καλαματας και οχι μεσα στις σκοπιες αλλα του καφενειου ....μπραβο σας και συνεχιστε παιδια για μας τους υπολοιπους που δεν βαζουμε για βολευτες ουτε για αρχηγοι κομματων ....εαν με καταλαβατε.

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2012 στις 9:14:00 μ.μ. EET  

Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, π.χ. στην Γερμανία, ο κ. Μάνος Ηλιάδης, για την μεγάλη του προσφορά και για το εξαιρετικό συγγραφικό και ερευνητικό Έργο του, θα είχε ονομασθεί από ένα Πανεπιστήμιο της χώρας, "τιμής ένεκεν", Διδάκτωρ της Ιστορίας.

Το σύγγραμμά του "Οι Μυστικές Τουρκικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ", το οποίο ως γνωστόν το μετέφρασαν ... τουρκιστί και .... οι επίσημες τουρκικές υπηρεσίες χωρίς βέβαια να ... "ασχοληθούν" με τα συγγραφικά δικαιώματα του συγγραφέως, αξίζει κάθε έπαινο!

Αγόραζα τον ΕτΚ μόνο και μόνο για να διαβάσω το δισέλιδο του κ. Ηλίαδη (ας μην μου θυμώσουν οι κκ. Λυγερός, Κωνσταντακόπουλος και οι λοιποί έγκριτοι αρθρογράφοι που τολμούν ...!).

Θερμά Συγχαρητήρια


Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2012 στις 11:46:00 π.μ. EET  

Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους ομιλητές της εκδήλωσης.

Παρέλειψα να συγχαρώ τους ομιλητές κκ. Συνταγματάρχη Σ. Καλεντερίδη και Έφεδρο Αξιωματικό Λ.Ο.Κ., Δικηγόρο κ. Φ. Κρανιδιώτη για τις ορθές, τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες απόψεις τους, με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα.

Όταν είδα τον κ. Μάνο Ηλιάδη, στενοχωρήθηκα λίγο, διότι τον περίμενα πολύ νεώτερο.

Ίσως το στυλ της γραφής του να μου δημιούργησε την εντύπωση αυτή.

Αλλά θα μου πείτε, τέτοια ωριμότητα πνεύματος μόνο με την πάροδο ετών είναι δυνατή σε έναν άνθρωπο.

Εύχομαι σε όλους, κάθε ευτυχία, υγεία σιδηρά και να είναι πάντοτε ακμαίοι και καλοί Έλληνες Πατριώτες μέχρι και πέρα από ... τα εκατό έτη!


Φιλικά

Ευμένης Καρδιανός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP