Επίσκεψη Ε. Μπάρακ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα. Ο κ. Μπάρακ συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο και στη συνέχεια συνεδρίασαν οι ομάδες εργασίας των δύο χωρών για να εξειδικεύσουν τους τομείς συνεργασίας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη του Ισραηλινού ομολόγου του στην Ελλάδα διότι επιστεγάζεται σε κλίμα συνεννόησης και φιλίας και επεκτείνεται στον τομέα της άμυνας. «Επιλογή και δέσμευση μας αποτελεί η εμβάθυνση της συνεργασίας» τόνισε, παρατηρώντας ότι «καθυστέρησε» η εγκαθίδρυση διμερών σχέσεων.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέστησε σαφές ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι 'φιλειρηνική και έντιμη και δεν στρέφεται εναντίον κανενός». Αντίθετα, υπογράμμισε, μπορεί να δημιουργήσει νέες πηγές πλούτου για τους λαούς των δύο χωρών αλλά και τους λαούς όλης της περιοχής. Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι η χώρα μας επιδιώκει συνεννόηση με όλους τους γείτονες και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να παίζει το σταθεροποιητικό ρόλο της στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ τόνισε ότι προσβλέπουμε σε στενότερες σχέσεις με την Ελλάδα, ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη συμβολή της στις περυσινές πυρκαγιές που έπληξαν το Ισραήλ και επισήμανε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα για την επίλυση των διαφορών στην περιοχή προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας του Ισραήλ θα γίνει δεκτός, σήμερα, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και αργότερα το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.
Το βράδυ ο Δ. Αβραμόπουλος θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του Ε. Μπάρακ στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

3 σχόλια:

Ευστάθιος Παλαιολόγος 10 Ιανουαρίου 2012 στις 6:08:00 μ.μ. EET  

Ελπίζω να μην προσπαθήσει ο Αβραμόπουλος να εντυπωσιάσει τον Μπαράκ λέγοντας του που υπηρέτησε την θητεία του....

enkripto 11 Ιανουαρίου 2012 στις 3:41:00 μ.μ. EET  

μην λές ανέκδοτα φίλε ΕΠ..

Ανώνυμος 9 Μαρτίου 2012 στις 4:58:00 μ.μ. EET  

To όνομα είναι Μπαράκ και όχι Μπάρακ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP