Υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πριν λίγες ημέρες είχαμε καταγγείλει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι άνοιξε, ως μη όφειλε, διάλογο με "Δίκτυα Ελεύθερων Φαντάρων" που διαπράττουν ποινικά αδικήματα, και είχαμε ρωτήσει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά, αν αυτός ο υπουργός εκφράζει τις θέσεις του κόμματός του.

Απάντηση δεν πήραμε, ούτε από τον κ. Αβραμόπουλο, ούτε από τον κ. Σαμαρά... Στο θέμα όμως πήρε θέση ένα άλλο κόμμα, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, με μια εύστοχη δήλωση του υπευθύνου Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, ο οποίος στηλίτευσε τη δημοσιοσχετίστικη στάση του ΥΕΘΑ και το δημόσιο διάλογό του με "Δίκτυα Σπάρτακος" και άλλα φαιδρά.

Επιπλέον, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, με το ορθό σκεπτικό ότι θα δώσει τη δυνατότητα της επάνδρωσης των μονάδων, της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και της δημιουργίας βάθους με εκπαιδευμένη εφεδρεία. Είναι επίσης αξιοπρόσεκτη η τοποθέτηση ότι η συμμετοχή σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές, την οποία κυρίως εξυπηρετεί η πρόσληψη ΕΠΟΠ, έχει δευτερεύουσα σημασία σε σύγκριση με την άμυνα της χώρας. Είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε τέτοια τοποθέτηση, από οποιοδήποτε ελληνικό κόμμα...

Η δήλωση του υπευθύνου του τομέα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής του "Πανελληνίου Άρματος Πολιτών" κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου έχει ως εξής:


"Την ώρα που η Χώρα περνά την πιο κρίσιμη περίοδο της νεότερης ιστορίας της, είναι ανησυχητικό ότι, η Κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα εθνικά θέματα, κα την εθνική άμυνα.

Ο αρμόδιος Υπουργός αναλώνεται σε τακτικές δημοσίων σχέσεων φτάνοντας στο σημείο να ανοίγει διάλογο στο διαδίκτυο περί στρατιωτικής θητείας, με ανώνυμες ομάδες!

Έτσι, ενώ τα Γενικά Επιτελεία Ενόπλων Δυνάμεων έχουν επισημάνει τα προβλήματα στελέχωσης και λόγω της μειωμένης στρατιωτικής θητείας, ο κ. Υπουργός προτιμά να αερολογεί αναλογιζόμενος το πολιτικό κόστος, συνεχίζοντας μια λογική που οδήγησε την χώρα στην σημερινή κατάσταση.

Η σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη με τα εθνικά θέματα σε έξαρση ήταν ότι, χειρότερο που μπορούσαν να κάνουν σε βάρος της Χώρας.

Η λύση των ΕΠΟΠ φάνηκε να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση ως προς την Νατοϊκές απαιτήσεις και τη συμμετοχή μας, σε διεθνείς αποστολές.

Για εμάς, οι αποστολές αυτές είναι δευτερευούσης σημασίας.

Τώρα, προέχει η Εθνική Άμυνα αφού, η γειτονιά μας ολόκληρη η ανατολική Μεσόγειος μοιάζει καζάνι που είναι έτοιμο να εκραγεί.

Η επάνδρωση – στελέχωση των μονάδων πρέπει να είναι πλήρης και ολοκληρωμένη.

Η αύξηση της θητείας είναι αναγκαία γιατί, θα δώσει τη δυνατότητα της επάνδρωσης των μονάδων, της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και της δημιουργίας βάθους με εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η προσφορά στην Πατρίδα είναι απαραίτητη σήμερα περισσότερο από κάθε φορά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ασφάλεια της Χώρας δεν προσφέρονται για δημόσιες σχέσεις του κάθε περαστικού υπουργού.

Κάποια στιγμή πρέπει, να γίνουμε υπεύθυνοι Έλληνες, υπεύθυνοι πατριώτες. Και αυτή η στιγμή είναι Τώρα".


Προσυπογράφουμε κάθε λέξη της δήλωσης αυτής. Σε μια εποχή που όλοι "λουφάζουν" μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα ή "πετούν τη μπάλα στην εξέδρα", είναι πραγματικά παρήγορο και ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς ένα πολιτικό κόμμα να παίρνει σαφή θέση, προκρίνοντας τη μόνη ρεαλιστική λύση. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.

14 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2012 στις 3:03:00 μ.μ. EET  

Μπράβο παιδιά, μην ξεχάσετε το μπανεράκι του κόμματος δίπλα στο λογότυπό σας. Άντε, να πέφτουν οι μάσκες σιγά σιγά, κι αν έχεις άντερα βγάλτο.

enkripto 23 Ιανουαρίου 2012 στις 3:41:00 μ.μ. EET  

Περσυνα ξινα σταφύλια

Αλλοτε πασοκοι (οταν κριτικαρουμε πχ τον Μειμαράκη) αλλοτε νεοδημοκράτες (οταν κριτικάρουμε τον Μπεγλίτη), τώρα ....οπαδοί του Δημαρά.

Αν έχεις άντερα να επανερθεις, για να σου απαντησω με λεπτομέρειες

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2012 στις 6:22:00 μ.μ. EET  

Συγχαρητήρια στο Δημαρά.Αν και η κοινωνία τον χαρακτηρίζει ως μεθύστακα και μπεκρή, εμένα με ενδιαφέρουν οι πράξεις και η πολιτική βούληση.Ή γραμμή αυτή του Άρματος πολιτών είναι υπεύθυνη.Σε αυτή την οικονομική συγκυρία η αύξηση της θητείας επιβάλλεται για να μειωθεί το μισθολογικό κόστος στο Υπουργείο Άμυνας και να με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα μπορέσουμε επιτέλους να προμηθευτούμε τα οπλικά συστήματα που έχει ανάγκη η πατρίδα.Οι Τούρκοι είναι πάνοπλοι και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε με μαζική στράτευση όλων των ανδρών στα 18 για 24 μήνες, όπως στην Κύπρο.

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2012 στις 7:44:00 μ.μ. EET  

Κάποιοι φαίνεται ότι αδυνατούν να σκεφτούν έξω από χρωματιστά κουτάκια.

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2012 στις 7:49:00 μ.μ. EET  

Καλησπέρα
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.Καταρχήν πιστεύω ότι ένας πολίτης για να είναι καλός πρέπει να είναι και οπλίτης.Στο θέμα τώρα,για να είναι κάποιος καλός οπλίτης θα πρέπει να υπάρχει

α)επαγγελματική σοβαρή εκπαίδευση(εγώ στο στρατό σε 18 μήνες έκανα 13 βολές, 11 πορείες, 25 μέρες σκινάκια,και 4 φορές είπα κάλαντα 35 φορές πήγα σε αγήματα ,16 παρελάσεις,30 παρακολουθήσεις κυριακάτικης λειτουργείας και πλήθος από αγγαρείες)

β)επιτέλους οι αξιωματικοί να αρχίσουν να σέβονται τα γαλόνια τους (ήταν όλοι πολύ μάγκες σε ανθρώπους που δεν είχαν μέσο ενώ στους άλλους κότες)

γ)να σταματήσει ο στρατός να λειτουργεί σαν κακόφωνη χορωδία(κάθε βράδυ τραγουδάγαμε το μακεδονία ξακουστή)

δ)να δημιουργηθεί σοβαρό σώμα εθνοφρουράς από κατοίκους σε παραμεθόριες περιοχές και στελεχωμένο με αξιωματικούς που θέλουν να διδάξουν την τέχνη του πολέμου(όχι σαν αυτόν του θωρηκτού Αβέρωφ).Το σώμα αυτό να εκπαιδεύεται με βολές και πορείες(τουλάχιστον 5 τον χρόνο με μια μικρή συμβολική αποζημίωση)και όχι σε παρελάσεις.Αν λειτουργήσει επαγγελματικά και σοβαρά θα δημιουργήσει και εμπιστοσύνη στους κατοίκους με ότι αυτό συνεπάγεται.

ε)να σταματήσουν να γκαρίζουν τα σώματα των ουκ και των λιμενικών στις παρελάσεις σαν υστερικές νοικοκυρές,δεν τρομάζουν κανένα και προκαλούν θλίψη(θα προτιμούσα να πέρναγαν απλά με ένα αποφασιστικό ύφος και βήμα)

ευχαριστώ πολύ και Οδυσσέα πιστεύω οτι πρέπει να μην χάνουμε την ουσία, δηλαδή δεν είναι μόνο το 18μηνο να γίνει θα πρέπει να γίνει σοβαρή δουλεία αλλα πολύ σοβαρή σε όλα τα επίπεδα.Πιστεύω οτι συμφωνείς. Βασίλης

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2012 στις 9:32:00 μ.μ. EET  

εσυ τωρα θα αυτο θα ψηφίσεις;

Οδυσσέας 23 Ιανουαρίου 2012 στις 9:52:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 9.32:
Όπως όταν επαινέσαμε το Μπεγλίτη (που μίλησε για αύξηση θητείας) δε σήμαινε ότι θα ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ, έτσι και τώρα ο έπαινος στο Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών για το ίδιο θέμα δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα το ψηφίσουμε. Ας έρθει η ώρα της κάλπης και βλέπουμε.

@ Βασίλη:
Συμφωνώ απολύτως.

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2012 στις 9:02:00 μ.μ. EET  

23 Ιανουαρίου 2012 9:32:00 μ.μ. EET
εσυ τωρα θα αυτο θα ψηφίσεις


Με κάτι τέτοια μυαλά καταστράφηκε η χώρα

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2012 στις 11:14:00 μ.μ. EET  

πειτε και ποια κομματα υποστηρίζουν την καταργηση της θητειας για να ξερουμε και εμεις

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2012 στις 10:32:00 π.μ. EET  

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ= ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!! ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
./ΕΛ

ΑΧΕΡΩΝ 25 Ιανουαρίου 2012 στις 8:20:00 μ.μ. EET  

Τὼρα που το σκὲφτομαι,παὶδες,η ὸποια συζὴτηση περὶ θητεὶας,ὸταν γὶνεται απὸ επὶσημα χεὶλη,δεν σημαὶνει υποχρεωτικὰ ενδιαφὲρον για την θητεὶα,αλλὰ μπορεὶ κὰλλιστα να εὶναι πρὸσχημα για την κατὰργηση της.
Προσὲξτε το αυτὸ.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2012 στις 11:34:00 μ.μ. EET  

επισημα χείλη δεν ειναι οι διαρροές απο το υπεθα. Επισημα χείλη ειναι η βουλή και το κυσεα.

ΑΧΕΡΩΝ 26 Ιανουαρίου 2012 στις 9:40:00 π.μ. EET  

@25/1/2012 11.34
Δεν αναφὲρομαι σε διαρροὲς,ο Αβραμὸπουλος αναρωτὴθηκε δημοσὶως ''τι προλαβαὶνει να μὰθει ο στρατιὼτης σε εννὲα μὴνες''.Κρὶνοντας δε απὸ τα μὲχρι στιγμὴς δεὶγματα γραφὴς του,με ὲχουν ζὼσει τα φὶδια.
Ὸσο για την βουλὴ,ειδικὰ αυτὴ η σημερινὴ,αμφιβὰλλεις ὸτι θα ψηφὶσει με ''κλειστὰ μὰτια''αφοὺ στο συγκεκριμμὲνο θὲμα δεν αναμὲνεται πολιτικὸ κὸστος;

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2012 στις 12:35:00 μ.μ. EET  

προφανώς μόλις έκατσε λίγες μέρες στο υπουργείο και είδε τα πράματα απο μέσα άλλαξε γνώμη ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP