ΕΔΑΔ: Αποζημιώσεις-μαμούθ σε Ε/κ πρόσφυγες καλείται να πληρώσει η Τουρκία

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Οι αποζημιώσεις κυμαίνονται από 100.000 μέχρι και 8.000.000 ευρώ για τον καθένα.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ



Μετά την κύρια απόφαση που εξέδωσε στις 2 Νοεμβρίου 2010, για την υπόθεση Λόρδος και άλλοι, κατά Τουρκίας και με την οποία καταδικάσθηκε η Τουρκία, για παραβίαση του δικαιώματος στην περιουσία και για παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με απόφασή του την Τρίτη, επιδίκασε αποζημιώσεις-μαμούθ, στους 13 Ελληνοκύπριους που στερήθηκαν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, μετά την τουρκική εισβολή το 1974.

Οι αποζημιώσεις που, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΑΔ, οφείλει να καταβάλει η Τουρκία στους 13 προσφεύγοντες Ελληνοκύπριους, κυμαίνονται από 100.000 μέχρι και 8.000.000 ευρώ για τον καθένα, για ηθική και υλική βλάβη, ενώ, με την ίδια απόφαση υποχρεώνεται η Τουρκία να πληρώσει και 15.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

www.kathimerini.com.cy

2 σχόλια:

oikologia-gea 11 Ιανουαρίου 2012 στις 2:41:00 μ.μ. EET  

Αυτό είναι κάτι το οποίο ποτέ μου δεν μπόρεσα να κατανοήσω!

Δηλαδή, οι τουρκαλάδες κατέλαβαν, λόγω Ελληνικής αβελτηρίας, επιπολαιότητας και προδοσίας, καθώς και της συμπαιγνίας του ξένου παράγοντος, την μισή Κύπρο!

Από την άλλη μεριά η επίσημη Ελλάς, κλείνει τον Φάκελλο Κύπρου (προφανώς για να συγκαλυφθή η προδοτική συμμετοχή Ελλήνων πολιτικών στην προδοσία) και εκ παραλλήλου υποστηρίζει (sic!) την εισδοχή της Τουρκίας στην ΕΕ και σε κάθε άλλο forum .....

Αυτά όταν η Τουρκία υποβλέπει την Ελλάδα και την κτυπά αλύπητα όπου μπορεί .....

Αν δεν πρόκειται για παραλογισμό πρώτου μεγέθους, τότε τι είναι αυτό .... πάλι προδοσία;


Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2012 στις 3:39:00 μ.μ. EET  

ε και; εκεινοι εχουν την γη και το υδωρ, οι Ελληνοκυπριοι ενα τσουβαλι χαρτια...εαν και εφοσον τα παρουν...αισχος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP