Υπέρπτηση νήσου Ρω από τουρκικό ελικόπτερο

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012


Σοβαρή τουρκική πρόκληση σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Καστελλορίζου, καθώς τουρκικό ελικόπτερο τύπου S-70 πραγματοποίησε υπέρπτηση της νήσου Ρω.

Η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχει ως εξής:
"Τουρκικό ελικόπτερο S-70 εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 14:51, πραγματοποίησε υπέρπτηση στη Ν. Ρω στα 200 πόδια στις 15:24 και εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:30.
Στην περιοχή έσπευσε ζεύγος αεροσκαφών αναχαίτισης της Πολεμικής Αεροπορίας"
.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι "φίλοι και γείτονες" εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη Ρω: Στις 3.8.2009 το τουρκικό δίκτυο Kanal D είχε δημιουργήσει θέμα, προβάλλοντας εικόνες από το φυλάκιο της Ρω (προφανώς τραβηγμένες από σκάφος που εκινείτο στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και αμφισβητώντας την ελληνικότητα του νησιού και το δικαίωμα της Ελλάδας να διατηρεί στρατό εκεί. Την επόμενη ημέρα (4.8.2009) πλωτό του Λιμενικού Σώματος εντόπισε άλλο τουρκικό σκάφος εντός ελληνικών χωρικών υδάτων ανοιχτά της Ρω, του οποίου οι επιβάτες κατά τον έλεγχο δήλωσαν επίσης δημοσιογράφοι, και δεν τους επετράπη η προσέγγιση στο νησί.

Υπενθυμίζουμε ότι η νησίδα Ρω βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Καστελλόριζο και το ενδιαφέρον των Τούρκων γι' αυτήν πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται υπ' αυτό το πρίσμα. Στη στρατηγική σημασία του Καστελλορίζου, την ανάγκη στήριξης των κατοίκων του και κυρίως την ανάγκη επαγρύπνησης των ΕΔ για την κάλυψή του έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα.

7 σχόλια:

SZAE 9 Ιανουαρίου 2012 στις 8:44:00 μ.μ. EET  

Ειχα διαβάσει για την σκέψη αποστολής μικρου βεληνεκούς Α/Α συστήματος στο Καστελοριζο στα πλαισια της αποτροπής αλλά και της ελληνοτουρκικής φιλίας.
Δεν ξερω εαν εχει υλοποιηθεί αλλά ποιά δικαιολογια θα υπήρχε οταν το Ε/Π θα ειχε δεχτεί βλήμα φιλίας και ειχε καταπέσει πάνω απο το νησάκι;;;

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2012 στις 11:08:00 π.μ. EET  

Φιλε 8:44 καλα τα λες αλλα ο χειριστης του Α/Α χρειαζεται εντολη για εκτοξευση.Εχεις την εντυπωση οτι υπαρχει καποιος που να εχει *@#$%%^^ να δωσει τετοια εντολη?

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2012 στις 1:31:00 μ.μ. EET  

μακάρι να υπάρχουν τουλάχιστον...για μία ασφάλεια(πρόσφατα έμαθα πως υπάρχουν αντιπυραυλικά συστήματα του στρατού που είναι με κουκούλες....ισχύει?)

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2012 στις 2:18:00 μ.μ. EET  

ας κάνουμε και εμεις καμιά παραβίαση να ισοφαρίσουμε

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2012 στις 2:34:00 μ.μ. EET  

Στα 200 πόδια και με το λιανοτούφεκο το ρίχνεις που λέει ο λόγος...

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2012 στις 4:27:00 μ.μ. EET  

μπορούμε να κάνουμε έρανο να πάρουμε κανενα manpad από τη Λιβυη που τα ψάχνουν ακόμα

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2012 στις 5:05:00 μ.μ. EET  

@ SZAE

Στα πλαίσια της Ελληνοτουρκικής φιλίας! Πραγματικά απολαυστικό! Ακόμα γελάω!

Σχετικά με την θεωρητικά ενδεχόμενη ...κατάπτωση, θα σου απαντήσω όπως προσπάθησε να εξηγήσει τα περιστατικά κάποια ψυχή πρόσφατα: Τα παιδιά μπερδεύονται και χάνονται λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας. Δεν το κάνουν επίτηδες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP