Κίνδυνος λόγω πυρκαγιάς στην 361 ΠΑΠ στην Ελασσόνα

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σοβαρό κίνδυνο διατρέχει η 361 Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών (ΠΑΠ) κοντά στην Ελασσόνα από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι- από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία - σε δασική περιοχή με πεύκα κοντά στο στρατόπεδο.

Στην περιοχή επιχειρούν 14 υδροφόρα οχήματα που προέρχονται από όλη την Θεσσαλία με 28 πυροσβέστες, καθώς και τμήμα με 19 πεζοπόρους. Από αέρος την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη (2 από Αθήνα, 2 από Θεσσαλονίκη και 1 από Αγχίαλο) και ένα ελικόπτερο.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος αποφάσισε πριν λίγο την εκκένωση της πόλης για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική και την Εύβοια. Οι Αρχές και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης αυτών των περιοχών έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Παράλληλα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, να μην πετούν αναμμένα τσιγάρα, να μην κάψουν ξερά χόρτα και κλαδιά, να μην χρησιμοποιήσουν μηχανήματα που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α. Στην περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική, στο 199.

Σημ Εν Κρυπτώ: Από την 361 ΠΑΠ είχαν κλαπεί στις 24 Δεκεμβρίου 1989 αντιαρματικές ρουκέτες(HEAT) των 2,36 ιντσών μαζί με βλήματα των 0,38 0,45 κι 7,62 , πυροκροτητές κι άλλο υλικό από την 17Ν .

2 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2013 στις 4:34:00 μ.μ. EEST  

Για την ακρίβεια, η Μονάδα απο την οποία εκλάπησαν τα πυρομαχικά, βρίσκεται σε άλλη τοποθεσία. Το στρατόπεδο στην Ελασσόνα, είναι υπαποθήκη της.

Mithridates 10 Ιουλίου 2013 στις 6:02:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε, η 361 ΠΑΠ αναφέρεται στα πρακτικά της δίκης της 17Ν
http://archive.in.gr/news/reviews/coverage.asp?lngReviewID=441065&lngChapterID=-1&lngItemID=667839
συνεπώς δεν πρόκειται εδώ να δώσουμε το οργανόγραμμα της μονάδας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP