Νεκρος ο Μαριαν Κολα σε συμπλοκη με ανδρες των ΕΚΑΜ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013


Νεκρος από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου, ο Μαριάν Κόλα, ένας από τους αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δραπέτες ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ.

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι και ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στα Ιωάννινα. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε είναι άνδρας των ΕΚΑΜ και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη.

Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριαν Κολα.

Πηγη: ΑΜΠΕ

17 σχόλια:

Ευστάθιος Παλαιολόγος 21 Ιουλίου 2013 στις 10:06:00 π.μ. EEST  

Εύχομαι γρήγορη αναρρωση στον τραυματία άντρα των ΕΚΑΜ. Ταύμα στην κνήμη μπορεί να αποβεί πολύ άσχημο.

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2013 στις 11:58:00 π.μ. EEST  

Πάντα τέτοια. Άντε να ξεβρωμίσουμε σιγά-σιγά.

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2013 στις 12:52:00 μ.μ. EEST  

πολυ καλα νεα
να παραδειγματιζονται οι επομενοι Κολα..

*apache μπορουν να χρησιμοποιηθουν για τετοιες επιχειρησεις?

Μάριος 21 Ιουλίου 2013 στις 1:04:00 μ.μ. EEST  

Καλή ανάρρωση και από μένα. Και μπράβο για την επιτυχία.

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2013 στις 5:26:00 μ.μ. EEST  

δεν το λες και επιτυχία, αλλά τέλος πάντων

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2013 στις 7:46:00 μ.μ. EEST  

Μα πως καταφεραν με τετοια υπεροπλια να υπαρξει τραυματισμενος ανδρας των ΕΚΑΜ?
Επισης θα γινει ερευνα για το ποιοι βοηθησαν και ταϊσαν τους δραπετες? Δεν νομίζω να ειχε ξηρα τροφη για ολο το διαστημα που κρυβοταν. Και δεν εννοώ την γιαγούλα που λεγεται οτι προσεφερε φαγητο μη γνωριζοντας τι συμβαιανει. Σιγουρα κατι άλλο συνεβαινε και τροφοδοτούνταν

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2013 στις 8:03:00 μ.μ. EEST  

Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ και στις μονάδες που δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Εύχομαι περαστικά στον Αστυνομικό των ΕΚΑΜ και γρήγορη ανάρρωση.

Σχετικά με την χρήση APACHEE σίγουρα υπάρχει νομικό κώλυμα γιατί ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι στην ΕΛ.ΑΣ ενώ θα είχαν σχεδόν σίγουρα πρόβλημα με τον διαχωρισμό φίλιων δυνάμεων και κακοποιών. Γενικότερα, ίσως να είναι λίγο υπερβολικό το μέτρο αυτό :)

Πάνος

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2013 στις 11:22:00 μ.μ. EEST  

εξ οσων γνωριζω, νομικα απαγορευεται η εμπλοκη του στρατου σε θεματα εσωτερικης ασφαλειας...
αρα Apache yok!

Αντωνιος απο ΕΛΔΥΚ

Μάριος 22 Ιουλίου 2013 στις 1:27:00 π.μ. EEST  

@ 5:26:00 μ.μ. EEST

Έχεις κάποιο δίκιο αλλά ο τραυματισμός του ΕΚΑΜίτη καταδεικνύει ότι χωρίς μάχη δεν θα παραδινόταν. ο Κόλα ήξερε τα ρίσκα που έπαιρνε με το να συνεχίζει να περιδιαβαίνει οπλισμένος με Καλάσνικοφ αλλά παρ' όλα αυτά προτίμησε να συνεχίσει, δίνοντας μάλιστα μάχη (δηλαδή προσπαθώντας να σκοτώσει) - αντί να παραδοθεί. Από αυτή την άποψη είναι επιτυχία.

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2013 στις 9:26:00 π.μ. EEST  

"Μα πως καταφεραν με τετοια υπεροπλια να υπαρξει τραυματισμενος ανδρας των ΕΚΑΜ?"

η αστυνομία πρώτα φωνάζει "αστυνομία χέρια ψηλά" και εφ όσον βληθεί βαράει πίσω. δεν είναι στρατός ούτε τάγματα θανάτου

μηδενιστής

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2013 στις 1:17:00 μ.μ. EEST  

Apache δεν επιτρέπονται, επιτρέπονται όμως πυρηνικά. Δεν ασχολείστε μόνο με το Call of Duty ορισμένοι;

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2013 στις 5:27:00 μ.μ. EEST  

επιτυχια?
με εναν αστυνομικο τραυματια,ποιος ξερει και ποσες σφαιρες σταματησε το αλεξισφαιρο του,καιμε αναλογια εμπλεκομενων 10-15 προς ενα θα ημουν λιγο πιο επιφυλακτικος

Pro από Συμβασιλεύουσα 22 Ιουλίου 2013 στις 7:06:00 μ.μ. EEST  

Για σενα , την αλλη φορα θα τους καλεσουμε σε μονομαχια βαση κωδικα ντουελο .
Ορισμενοι εχουν πολυ πλακα .

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2013 στις 7:45:00 μ.μ. EEST  

Δόξα τω Θεώ που το παλικάρι ο άνδρας των ΕΚΑΜ δεν τραυματίστηκε πιο επάνω,στη μηριαία αρτηρία.Τραύμα στο συγκεκριμένο αγγείο με πυροβόλο όπλο είναι ικανό να προκαλέσει θάνατο απο ακατάσχετη αιμορραγία σε ελάχιστο χρόνο.Περαστικά του.....

Μέντωρ

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2013 στις 8:29:00 μ.μ. EEST  

ορισμενοι εχουν πολυ πλακα,ορισμενοι πασχουν απλα απο σκοταδισμο.

Pro από Συμβασιλεύουσα 23 Ιουλίου 2013 στις 11:48:00 π.μ. EEST  

Να ευχηθω λοιπον.......... Καλο ξημερωμα .

Ανώνυμος 26 Ιουλίου 2013 στις 10:43:00 μ.μ. EEST  

"...Σχετικά με την χρήση APACHEE σίγουρα υπάρχει νομικό κώλυμα γιατί ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι στην ΕΛ.ΑΣ ενώ θα είχαν σχεδόν σίγουρα πρόβλημα με τον διαχωρισμό φίλιων δυνάμεων και κακοποιών. Πάνος..."

"...εξ οσων γνωριζω, νομικα απαγορευεται η εμπλοκη του στρατου σε θεματα εσωτερικης ασφαλειας... αρα Apache yok! Αντωνιος απο ΕΛΔΥΚ..."

@ "Πάνος" & "Αντωνιος απο ΕΛΔΥΚ",

Το "νομικα απαγορευεται η εμπλοκη του στρατου σε θεματα εσωτερικης ασφαλειας" είναι λανθασμένα διατυπωμένο. Μια χαρά επιτρέπεται "εάν και εφόσον απαιτηθεί" από τις περιστάσεις. Να υπενθυμίσω την εμπλοκή ενόπλων δυνάμεων (μεταξύ των οποίων ΚΑΙ των AH-64) σε θέματα "εσωτερικής ασφάλειας" κατα την διάρκεια της Ολυμπιάδας? Είναι αρκετές και ευρέως γνωστές κι άλλες περιπτώσεις διάθεσης δυνάμεων των ΕΔ σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας - δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν.

Όσο για το εάν τα ΑΗ-64 θα είχαν "σχεδόν σίγουρα" πρόβλημα με τον διαχωρισμό φίλιων δυνάμεων και κακοποιών, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω, αφού η τεχνολογία κάνει θαύματα. Απλά να αναφέρω μια "μπακαλίστικη" λύση τόσο απλή όσο και αποτελεσματική: Οι φίλιες δυνάμεις, θα μπορούσαν να φέρουν strobe lights σε IR φάσμα, ορατά μόνο μέσω των συσκευών NG των ελικοπτέρων και όχι οπτικά ή ακόμη και φορητούς αναμεταδότες GPS, οπότε κάθε ένοπλο πεζό τμήμα που θα εντοπιστεί από αέρος να μην φέρει τέτοιες συσκευεύες και να μην εκπέμπει τις αντίστοιχες προσυνενοημένες beacon-ιές θα μπορούσε να θεωρηθει ενδεχομένως ως μη-φίλιο και να στοχοποιηθεί μέχρι να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του με δευτερογενή μέσα. Το θέμα είναι οτι οι κακοποιοί, όσο "κακοί" κι αν είναι, θεωρητικά ΠΡΕΠΕΙ να να έχουν την ευκαιρία να παραδοθούν και όχι απλά να εκτελεστούν. Ακριβώς εκεί κολλάει και το "...Αστυνομία! Να βλεπω τα χέρια σου, πέσε στο έδαφος με αργές κινήσεις..." κατα τους ισχύοντες αστυνομικούς κανόνες, αλλά θα μου πειτε εκει στα βουνά και ειδικά τη νύκτα, δεν συχνάζουν μάρτυρες, κάμερες και αριστεροί υπερασπιστές των δικαιωμάτων του κοπρίτη, οπότε τα πράγματα μετράν' αλλιώς...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP