Τώρα και πορνοταινίες σε "αμυντικές" ιστοσελίδες...

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Εδώ στο "Εν Κρυπτώ" έχουμε καυτηριάσει πολλές φορές την εντυπωσιοθηρία και την υποτίμηση της νοημοσύνης των αναγνωστών, που βασιλεύουν σε κάποιες ενημερωτικές (υποτίθεται) ιστοσελίδες του "αμυντικού" χώρου. Όμως ούτε κι εμείς μπορούσαμε να φανταστούμε ότι κάποιοι θα έφταναν να χρησιμοποιήσουν ψεύτικες σκηνές βιασμού από πορνοταινίες για να "νοστιμίσουν" κάποια είδηση και να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους...

Στην ιστοσελίδα με το προσωνύμιο "Πράβδανετ", γνωστή κυρίως για την προώθηση ρωσικών προϊόντων, την αντιδεοντολογική αντιγραφή από σοβαρότερες ιστοσελίδες και το προμοτάρισμα ναζιστικών κομμάτων, εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες ρεπορτάζ με τον τίτλο "Φρίκη: Ομαδικός βιασμός Ιρακινής από Αμερικανούς στρατιώτες μέσα στην φυλακή" συνοδευόμενο από "φωτογραφίες" του "φρικτού συμβάντος". Από κοντά και άλλος ιστότοπος, που προσπαθεί φιλότιμα να συμβιβάσει το χαρακτηρισμό "αμυντικός" με την προβολή του ΣΥΡΙΖΑ, αναπαρήγαγε την "φοβερή είδηση". Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα το επίπεδο της ενημέρωσης στην Ελλάδα του 2013...

Το γεγονός ότι η κοπέλα που φαίνεται στις φωτογραφίες δεν είναι σε καμία περίπτωση 14 χρονών δεν απασχόλησε το "Τμήμα (Κατασκευής) Ειδήσεων". Ούτε βέβαια οι "αμυντικές" ιστοσελίδες προβληματίστηκαν λιγάκι από τη woodland παραλλαγή που φορούν οι "στρατιώτες" του βίντεο, ενώ στο Ιράκ οι Αμερικανοί φορούσαν παραλλαγή ερήμου. Η "γραμμή" προφανώς είναι "μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει μια καλή ιστορία"... Όμως το Διαδίκτυο είναι μεγάλη υπόθεση: μια μικρή έρευνα αρκεί για να βάλει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του...

Κάναμε λοιπόν κι εμείς μια σύντομη διαδικτυακή έρευνα, γιατί οι παραπάνω "λεπτομέρειες" και το όλο στήσιμο των συγκεκριμένων φωτογραφιών μας έβαλαν σε υποψίες... Και ιδού το αποτέλεσμα: οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, μαζί με την αντίστοιχη ταινία, τραβήχτηκαν στην Ουγγαρία πριν δέκα περίπου χρόνια για την εταιρεία παραγωγής "Buy Film Ready" και ανέβηκαν σε μια πορνογραφική ιστοσελίδα με τίτλο "Sex in War". Από εκεί αναδημοσιεύθηκαν σε διάφορα αραβικά ΜΜΕ ως αποδείξεις για τα εγκλήματα των Αμερικανών στο Ιράκ, και στη συνέχεια, το 2004, στις ΗΠΑ από την εφημερίδα Boston Globe. Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, η Boston Globe αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το λάθος. Παρ' ότι οι φωτογραφίες έχουν "κατέβει" από κάθε σοβαρή ιστοσελίδα, οι αποδείξεις υπάρχουν ακόμα στο Διαδίκτυο: αν πατήσετε το παρακάτω λινκ, θα βρεθείτε σε μια ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου (ζητούμε συγγνώμη για την παραπομπή αλλά χρειάζονται και αποδείξεις), όπου βρίσκεται μια ταινία άθλιας παραγωγής, γυρισμένη σε περιβάλλον που δε θυμίζει καθόλου Ιράκ (αντιθέτως θυμίζει Κεντρική Ευρώπη, πχ. Ουγγαρία...), με "στρατιώτες" που κρατούν όπλα paintball, ψεύτικους ήχους μάχης κλπ. Σε αυτό λοιπόν το βίντεο, κάπου μετά το 26ο λεπτό, εκτυλίσσεται η σκηνή του "βιασμού" από την οποία προέρχονται οι "φρικτές" φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και στις ελληνικές "ενημερωτικές" ιστοσελίδες. Τα συμπεράσματα δικά σας...



Και για να μην παρεξηγηθούμε: σαφώς και έχουν υπάρξει περιστατικά βιασμών από Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ. Π.χ. τα φρικιαστικά γεγονότα στη φυλακή του Αμπού Γκράιμπ έχουν τεκμηριωθεί επαρκώς με μαρτυρίες, αλλά και με φωτογραφίες (που δεν έχουμε κανένα λόγο να τις δείξουμε εδώ). Ειδικά για το περιστατικό της Μαχμουντίγια το 2006, όπου πράγματι βιάστηκε από αμερικανούς στρατιώτες μια 14χρονη Ιρακινή και δολοφονήθηκε η οικογένειά της, υπήρξαν αξιόπιστα δημοσιεύματα, ασκήθηκαν διώξεις και οι εμπλεκόμενοι στρατιώτες καταδικάστηκαν σε ισόβια. Ενδεικτικά εδώ μπορεί να δει κανείς πραγματικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ από τον τόπο του εγκλήματος, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το σκηνικό της πορνοταινίας που μας σέρβιραν οι "δημοσιογράφοι" της συμφοράς.

27 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 3:12:00 μ.μ. EEST  

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ!
Ρόμπαι ξεκούμπωται!

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 3:14:00 μ.μ. EEST  

χαχαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχαχα

να πω την αλήθεια όχι οτι δεν το περιμέναμε τόσο καιρό... έχει ξεπέσει η στρατηγική. ακόμα θυμάμαι το 1ο τεύχος και την ανανέωση που έφερε το περιοδικό στον χώρο.
τώρα πια...

μηδενιστής

E.A.V. 2 Ιουλίου 2013 στις 5:01:00 μ.μ. EEST  

Η "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ" του 1994 δεν έχει καμία σχέση με το έκτρωμα του σήμερα. Μετά την αποχώρηση Χριστογιαννάκη και της ομάδας πολλών και άξιων αρθρογράφων, το επίπεδο έπεσε στο πάτωμα και έσκαβε με τα νύχια να πάει παρακάτω... Το ίδιο και με τα αδελφά περιοδικά που είχαν στο μεταξύ κυκλοφορήσει (σε μικρότερο βαθμό κατά τη γνώμη μου).
Η έκδοση της "Ελληνικής Άμυνας και Τεχνολογίας" (αργότερα "... και Ασφάλειας") έφερε μια ισορροπία αλλά το χτύπημα ήταν πιστεύω μοιραίο.
Ο χαμός του Γ.Χριστογιαννάκη με λύπησε πολύ προσωπικά, κι ας τον ήξερα μόνο από τα άρθρα του στην "Πτήση" και την "Στρατηγική". Ειδικά το editorial κάθε τεύχους!
Για το θέμα του παρόντος σχολίου/άρθρου -και μετά συγχωρήσεως- δεν αξίζει καν σχολιασμού. Είναι όμως πταίσμα σε σύγκριση με ειδήσεις, που πλημμύρισαν το Διαδίκτυο μέσω συνδέσμων ανάλογης σοβαρότητας, για την τρομακτική παντοδυναμία του "ξανθού γένους", της προφητείας (υπάρχει μία για όλα), των οικονομικών καταστροφών, των συνωμοσιών που μας "πνίγουν" και των εξωγήινων που έρχονται και μας τους κρύβουν (γύρω στον περασμένο Δεκέμβρη αναμένονταν... πολύ βολικά ;-) λέτε να τους έπιασε λάστιχο?).

Manolis 2 Ιουλίου 2013 στις 5:12:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνα με αποκλειστικες μου πληροφοριες, το εν λογω βιντεο θα μοιραστει δωρεαν σε ντιβιντι , μαζι με την επομενη στρατηγικη.

Nikos 2 Ιουλίου 2013 στις 5:12:00 μ.μ. EEST  

Αρχικά πίστεψα ότι ο ΤΓΚ και το πραβδανετ είναι απλά άνθρωποι περιορισμένης οξυδέρκειας.. Σιγά σιγά όμως άρχισα να καταλαβαίνω ότι το επιχειρηματικό μοντέλο του είναι ιδιοφυές. Σε μια χώρα που η ΧΑ παίρνει 15% στις δημοσκοπήσεις και που ένα τσούρμο περιθωριακών κόντεψε να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές (για να μην αναφέρω άλλα παραδείγματα) υπάρχει προφανώς μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπων οι οποίοι πεινούν για θεωρίες συνομωσίας, έχουν περιορισμένη κριτική ικανότητα και έλκονται από το λαϊκισμό. Αυτοί οι συμπολίτες μας δεν ενδιαφέρονται για να μάθουν την αλήθεια για τα εθνικά, αμυντικά, κοινωνικά θέματα με τα οποία το πραβδανετ καταπιάνεται διότι η αλήθεια δεν είναι συμβατή με το τρόπο που οι ίδιοι βλέπουν το κόσμο. Ο πραβδανετ λοιπόν εντόπισε αυτή την αγορά και της δίνει αυτό που θέλει, κερδίζοντας επισκέπτες και άρα διαφημίσεις άρα χρήμα. Το μοντέλο αυτό δεν το ανακάλυψε ο ίδιος, π.χ. και ο Λιακόπουλος το ίδιο κάνει πολύ πριν το πραβδανετ, εστιάζοντας όμως σε ένα συγκεκριμένο υπο-τμήμα της αγοράς (sub segment) αυτό των ουφολόγων αρχαιολατρών. Και παλιότερα πολλοί έχουν εκμεταλλευτεί αυτό το λαό… νερό καματερού κτλ... Το πραβδανετ καλύπτει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα, φασίζοντες, θρησκόληπτους, ουφολόγους, κλασικούς Ελληνάρες παντογνώστες άνευ συγκεκριμένης ιδεολογίας και άλλους. Βασικά καλύπτει τον μέσο Έλληνα… τι να κάνουμε, όταν η Ευρώπη πέρναγε αναγέννηση και διαφωτισμό εμείς είχαμε τους τούρκους… και μετά όταν μπήκαμε στο άρμα της Ευρώπης αποφασίσαμε να παραδώσουμε τη παιδεία στους συνδικαλιστές και στις κομματικές νεολαίες. Είναι τώρα να απορεί κανείς γιατί έχει τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα το πραβδανετ? Αυτοί είμαστε.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 5:24:00 μ.μ. EEST  

Γιατί,τις διαφημίσεις παραπλεύρως της συγκεκριμένης ιστοσελίδας με τις Ασιάτισσες εταίρες,που τη πάτε;Μιλάμε για ποιότητα γενικότερα.....

Μέντωρ

Baltasar 2 Ιουλίου 2013 στις 6:04:00 μ.μ. EEST  

Πολλά sites την πάτησαν, π.χ. εδώ το πρώτο ειδησιογραφικό της χώρας:

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=218389&catid=7

Ο λόγος;
Εαν προσπαθείς να βγάλεις λεφτά από το site που έχεις κάνει χρειάζεσαι ..."κλικς".

Εαν ανεβάζεις θέματα με μέσο ρυθμό ένα άντε δυο την ημέρα και αφού τα έχεις "καρατσεκάρει" πρώτα, δεν σε κλικάρει πολύς κόσμος άρα δεν έχεις και πολλά έσοδα.

Το "εν κρυπτώ" δεν το ενδιαφέρουν προφανώς τα έσοδα, δηλαδή δεν το ενδιαφέρουν τα κλικς, οπότε η είδηση δεν πέρασε.

Τώρα το τι είναι καλό και ορθό και το τι δεν είναι, είναι μια άλλη ιστορία...

Προσωπικώς κλικάρω το εν κρυπτώ μια φορά κάθε μία ή δύο ημέρες και είμαι σίγουρος ότι αυτό που διαβάζω είναι τσεκαρισμένο και σωστό. Αλλά κλικάρω και τα άλλα συχνότερα, αφού ανεβάζουν πιο πολλά θέματα, κρατώντας πάντοτε και τις επιφυλάξεις μου για αυτό που διαβάζω.

Καλώς ήρθαμε στον θαυμαστό κόσμο της διαδικτυακής ενημέρωσης...

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 6:31:00 μ.μ. EEST  

...και να μην ξεχνάμε τη βουλγάρικη ιδιοκτησία του "πραβδανετ"...

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 6:49:00 μ.μ. EEST  

Δώσε σύνδεσμο για το torrent της πορνοταινίας αλλιώς δεν σε πιστεύω... :-P

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 6:58:00 μ.μ. EEST  

Από καιρό πέρα του πάτου...

Γεράκι 2 Ιουλίου 2013 στις 9:02:00 μ.μ. EEST  

Ο λόγος που υπάρχει τόσο πολύ άγνοια είναι ότι αυτοί που την έχουν ανυπομονούν να την μοιραστούν.
Frank A. Clark

Από την άλλη δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς πως η προσφορά καλύπτει την ολοένα αυξανόμενη, λόγω γενικότερης αποχαύνωσης, ζήτηση του φαύλου κύκλου υπερπροσφοράς και υπερκαταναλωτισμού πληροφορίας που δεν ιεραρχείται και δεν αξιολογείται. Έχει χαθεί προ πολλού το μέτρο και η κριτική σκέψη με αποτέλεσμα να κατασκευάζονται όσες πραγματικότητες απαιτείται για να καλυφθούν οι ανάγκες του καθενός.

Η ελληνική δημοσιογραφία, πολιτική και αμυντικών θεμάτων, έχει εμπλουτίσει το τρίπτυχο "αίμα-στέμμα-σπέρμα", με ουφολογία, καταστροφολογία, αντιαμερικανισμό και συνομωσιολογία που ισοπεδώνει τη λογική κι αναζητά μαγικές λύσεις σε ομόλογα, καταθέσεις ομογενών κι άλλες φορές στην αοζολαγνεία που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 10:48:00 μ.μ. EEST  

"την αντιδεοντολογική αντιγραφή από σοβαρότερες ιστοσελίδες"

Τους έχουν πάρει και άλλοι χαμπάρι
βλ. http://freepen.gr/2013/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-3500-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84/ στο τέλος (το ίδιο έχουν βάλει και το τέλος άλλων άρθρων τους)


ΥΓ: Στο πράβδανετ έχουν βάλει φίλτρο στο φόρουμ, ώστε να μην φαίνεται η σελίδα σας http://www.defencenetforum.gr/index.php?topic=13249.msg385827#msg385827

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 11:07:00 μ.μ. EEST  

ΦΕΚ-ΕΠΕ Πώληση defencenet.gr σε Βούλγαρους

http://goo.gl/5oTqQ

Marines575 3 Ιουλίου 2013 στις 12:03:00 μ.μ. EEST  

Πράβδανετ και τα μυαλά στα κάγκελα! Δημοσιογραφία επιπέδου ηλιθιότητας. Ποιοί είναι αυτοί που γράφουν όλες αυτές τις βλακείες για εξωγήινους, ξανθό γένος, απόκρυφα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων και άλλα πολλά? Πληρώνονται για αυτά τα άρθρα? Το ψέμα και η παπάτζα πάει σύννεφο! Και το κερασάκι στην τούρτα? Διαφήμηση νέας εφημερίδας η οποία ανήκει στον χώρο της άκρας δεξιάς! Πως ταιριάζουν όλα αυτά? Αν και λίγο άσχετο θέλω να πώ κάτι για αυτή την εφημερίδα, σαν απόγονος ιερολοχίτη με ενοχλεί αφάνταστα η χρησιμοποίηση του εμβλήματος του Ιερού Λόχου απο την συγκεκριμένη εφημερίδα. Οι Ιερολοχίτες πολέμησαν για την ελευθερία του Έθνους και σκότωσαν αρκετούς εχθρούς, Γερμανούς και Ιταλούς, δεν τους έγλυψαν ούτε τους λάτρεψαν ποτέ! Τους σκότωναν γιατί ήταν εχθροί του Έθνους! Καμμία σχέση με τους νεοναζί τιμητές του Χίτλερ και του ναζισμού που την ήδαν ξαφνικά όψιμοι υπερασπιστές της Ελλάδας! Απορία! Μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας κατα το δοκούν έμβλημα στρατιωτικής μονάδας χωρίς έγκριση? Ειδικά του Ιερού Λόχου που όλοι ξέρουμε τι πρόσφερε αυτή η μονάδα με τους αγώνες της και τους νεκρούς της?

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 3 Ιουλίου 2013 στις 5:21:00 μ.μ. EEST  

Γελάτε, γελάτε με το πράβδανετ αλλά αν εκπληρωθεί η προφητεία του γέροντα Πολύδωρα βλέπω να γίνεται υποχρεωτική η ανάγνωση του πράβδανετ. Άλλωστε και το πράβδανετ είναι μέρος της εθνικής προσπάθειας για να αποφευχθεί η άνοδος στην εξουσία ενός "τσούρμου περιθωριακών κόντεψε να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές"). Έτσι θα εξυγιανθεί ο τόπος από το μίασμα όσων "παρέδωσαν τη παιδεία στους συνδικαλιστές και στις κομματικές νεολαίες". Καλό είναι να κρατάτε και μια πισινή εκεί στο φιλοκυβερνητικό λόμπυ. Διότι οι διεργασίες ξεκίνησαν και το πράβδανετ "μιλά" σε κόσμο που αύριο μεθαύριο θα εκπροσωπηθεί και κυβερνητικά. Εδώ συνεργάστηκαν με τη ΔΗΜΑΡ και τη Ρεπούση, στην ΧΑ θα κολλήσουν; Και στο κάτω κάτω, αν το πράβδανετ έκοβε τις ουφολογίες και τα σπρώξιμο των ρώσικων συμφερόντων (το τελευταίο ωστόσο συγκινεί πολύ κόσμο της ΝΔ, μιλώ από προσωπική πείρα), πόσοι που τώρα εδώ γελούν μαζί του θα διαφωνούσαν έντονα με το ιδεολογικό του στίγμα; Πολλοί σίγουρα αλλά, εκτιμώ, όχι πάρα πολλοί. Άλλωστε στον αμυντικό ηλεκτρονικό τύπο, πλην του παρόντος ιστολογίου και μερικών άλλων, ούτε δέκα στο σύνολο, το διαδίκτυο είναι γεμάτο πατριώτες a la πράβδανετ.

@ E.A.V.: Ίδια διαδρομή φίλε. Ήταν η Στρατηγική φοβερό περιοδικό και άξιζε. Είχα αρχείο από το πρώτο τεύχος μέχρι που ξέφυγε τελείως μετά τον Χριστογιαννάκη. Τι "Πόλεμος και Ιστορία" είχε γίνει εξόφθαλμα φασίζον. Τότε έκοψα και τη Στρατηγική.

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2013 στις 7:30:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

Διακινδυνεύω να προβλέψω οτι δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο.Το Πολύδωρα τον έχουν πάρει στο ψιλό εδώ και καιρό μέσα στο ίδιο του το κόμμα.Θεωρώ οτι είναι απο τα στελέχη που η μπογιά τους έχει αρχίσει ήδη να ξεθωριάζει.Και επειδή κι ο ίδιος το ξέρει,λέει ό,τι του κατέβει,προκειμένου να θεωρεί τον εαυτό του επίκαιρο.
Εξάλλου,τα αφεντικά του Πράβδανετ έκοψαν κι έραψαν τη δήλωση Πολύδωρα στα μέτρα τους:''Φοβούνται την άνοδο της ΧΑ και επιδιώκουν συγκυβέρνηση''.Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα,για το επικοινωνιακό τους παιχνίδι και για τους κολλημένους που τους ακολουθούν,κάτι τέτοια θα είναι βούτυρο στο ψωμί τους,έχουν άλλους στόχους και φιλοδοξίες(τις ίδιες που υποψιάζεσαι κι εσύ).Μια συγκυβέρνηση με άλλο κόμμα θα τις άμβλυνε σε ένα μεγάλο βαθμό και κάτι τέτοιο δε το θέλουν.

Α,και όσον αφορά στα έταιρα αφεντικά,ανήκω στους δεξιούς,όπου με τόση μπαλαλάικα,βότκα και ρωσικά ΤΟΜΑ και αεροσκάφη που μας έχει πλασάρει ο συγκεκριμένος ιστοχώρος,έχω φτάσει να έχω τα πιο...αντιρωσικά αισθήματα και εθνικιστή Αμερικανό επι Ψυχρού Πολέμου.....!


Μέντωρ

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2013 στις 9:31:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

Παραλειπόμενα:''....και α π ό Αμερικανό εθνικιστή επι Ψυχρού πολέμου....!''
Όποιος βιάζεται....

Μέντωρ

Nikos 4 Ιουλίου 2013 στις 9:54:00 π.μ. EEST  

Για να καταλάβουμε το ιδεολογικό στίγμα του πραβδανετ και να το αντιστοιχησουμε με κομματικες παραταξεις ας δουμε έναν έναν τους βασικους άξονες της ρητορικής του
1, ακραίος αντιμνημονιακός λόγος με μπόλικα συνθήματα και λίγα επιχειρήματα (παρά το γεγονός ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρει κανείς λογικά και καλά θεμελιωμένα επιχειρήματα κατά του μνημονίου). Αυτό έμενα δεν μου θυμίζει και τόσο το κυβερνόν κόμμα αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ.
2, άκρατος αντιαμερικανισμός (τώρα αυτό θυμίζει δεξιά ή αριστερά?) και σε μεγάλο βαθμό αντευρωπαϊσμός με επίκεντρο τη Μερκελ με συχνές προσωπικές επιθέσεις …και αυτό ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει.
3, ουφολογία, συνομοσιολιγία σεναριολογία κτλ, βασικό χαρακτηριστικό της δεξιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, γνώστη και ως ΑΝ.ΕΛ.
Μη σας εκπλήσσουν οι ομοιότητες μεταξύ της ρητορικής του πραβδα και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΧΑ, διότι πηγάζουν από τη κοινή συνιστάμενη που είναι ο φτηνός λαϊκισμός… δηλαδή εκμεταλλεύομαι ότι η κοινωνία περνά δύσκολα και πουλώ στο κόσμο αυτό που θέλει να ακούσει και ας είναι και το πιο χοντροκομμένο ψέμα. Ο μεν πραβδα για να κονομήσει κλικ ο δε ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ για να κονομήσουν ψήφους.
Ως προς τα σενάρια συνεργασίας ΝΔ και ΧΑ, νομίζω είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιθώριο. Η ρητορική της ΝΔ ενάντια στη ΧΑ είναι σαφέστατη, αντίθετα αγάπες βλέπω μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους Έλληνες.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 5 Ιουλίου 2013 στις 2:54:00 π.μ. EEST  

@Νίκο
Αρχικά σκέφτηκα να σου απαντήσω σοβαρά. Αλλά τι σοβαρή απάντηση να δώσω σε ένα κείμενο που θα ντρεπόταν να το γράψει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακόμη; Οπότε μια είναι η απάντηση: Καιρός για κανένα μπανάκι γιατί η ζέστη δεν αστειεύεται. Και μια κουβέντα για τους ΑΝΕΛ. Ξέρω ένα δυο βουλευτές τους. Οι άνθρωποι δεν είναι ούτε απατεώνες ούτε νούμερα. Μόνο που με το που μπήκαν στη βουλή διαπίστωσαν, ανάμεσα στα άλλα, ότι το κράτος το κυβερνά ο Μπόμπολας και οι εταιρίες του και φρίκαραν. Γιατί άλλο να το ακούς στο καφενείο και άλλο να το βλέπεις λάιβ μέσα από μυστήριες τροπολογίες, περίεργες αναθέσεις, διαγωνισμούς που βρωμάνε από χιλιόμετρα και άλλα πολλά. Αυτά βλέπουν και έχουν αρχίσει τις κραυγές. Κάμποσοι από αυτούς είναι ένα υγιέστατο κομμάτι της δεξιάς και δεν έχει καμιά σχέση με την εικόνα που προβάλλει η κυβέρνηση γι αυτούς. Θυμάται κανένας παππούς εδώ τι επεχείρησε να κάνει η Γιαταγάνα κοντά τριάντα χρόνια πριν και πως την "απομάκρυναν" τα λαμόγια που σήμερα συγκυβερνούν; Άντε γιατί με τόσες καλές κουβέντες που είπα για δεξιούς θα δω τον Λένιν στον ύπνο μου και θα με βρίζει στα ρώσικα.

Άλλωστε ποιος είναι τάχα μεγαλύτερος λαϊκισμός, να φωνάζεις ενάντια στο μνημόνιο - μνημόσυνο ή να τρομοκρατείς τα γεροντάκι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους κάνει σοβιετία και θα τους πάρει το σπίτι; Και όχι μόνο γεροντάκια. Συνάδελφοί μου, μορφωμένοι (υποτίθεται) άνθρωποι ψήφισαν αποκλειστικά με αυτό το κριτήριο - να έχουμε ένα ψευτοεισόδημα και να λέμε δόξα τω Θεώ μη μας το αρπάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ακριβώς. Ποιον ψεκάζουν τελικά και ποιοι; Και ποιους θυμίζει άραγε μια εμφυλιοπολεμικού τύπου τέτοια προπαγάνδα;

Nikos 5 Ιουλίου 2013 στις 12:51:00 μ.μ. EEST  

ΦΚΜΚ
Δεν με εκπλήσσει που η απάντηση σου δεν είχε επιχειρήματα αλλά συνθήματα και ειρωνείες, είναι ακριβώς αυτό που περίμενα. Αντιπαρέρχομαι λοιπόν τα περί κυβερνητικού εκπροσώπου και τα περί μπάνιου (αν και καλά θα ήταν να ήμουν τώρα σε μια παραλία) και σου λέω μια τελευταία κουβέντα. Οι υποτίθεται, όπως λες, μορφωμένοι συνάδελφοι σου τουλάχιστον ξέρουν ότι μπορεί το 900<1500 αλλά ταυτόχρονα το 900>300… είναι ωραία να λέμε γιατί ο δάσκαλος στη Γερμάνια παίρνει 2-3 χιλιάρικα και εδώ 900 αλλά στη Βουλγαρία παίρνει 300..και η παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας μάλλον πιο πολύ Βουλγαρία θυμίζει παρά Γερμανία… το πόσα μπορεί να πληρώσει ένα κράτος για τους δασκάλους του δεν έχει να κάνει με το αν ο πρωθυπουργός λέγετε Σαμαράς ή Τσίπρας. Έχει σχέση με το πόσο παραγωγική είναι μια οικονομία, τι φορολογικά έσοδα δημιουργεί και φυσικά με το αν το κράτος μπορεί να τα συλλέξει. Αν για χρόνια το Ελληνικό κράτος πλήρωνε 4,5,6 κατοστάρικα το μήνα παραπάνω από όσο μπορούσε αυτό το έκανε συσσωρεύοντας χρέη τα οποία φορτωθήκαν οι σημερινοί νέοι και οι μελλοντικές γενιές…και ξέρεις κάτι? Ξέρεις ποιος είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες της μακροπρόθεσμης βελτίωσης της παραγωγικότητας της οικονομίας? Η παιδεία… για αυτό και πρέπει να εξυγιανθεί ο τόπος από το μίασμα όσων παρέδωσαν την παιδεία στους συνδικαλιστές και τις κομματικές νεολαίες, όπως ωραία έγραψες … δυστυχώς χωρίς να αντιλαμβάνεσαι την ορθότητα αυτής της φράσης… γιατί μόνο έτσι μπορεί ο δάσκαλος, ο αστυνομικός, ο στρατιωτικός, ο γιατρός να ελπίζουν σε καλύτερους μισθούς στο μέλλον όχι μέσω νέων ελλειμμάτων τα όποια κανείς δεν είναι διατεθειμένος να χρηματοδοτήσει πια.
Ευχαριστώ το εν κρυπτώ για την ανοχή.

Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2013 στις 1:29:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

Δεν είμαι υπέρ της άποψης περί ενεδεχόμενου κινδύνου μετατροπής της χώρας σε Σοβιετία απο το ΣΥΡΙΖΑ.Αυτό όμως το οποίο με βρίσκει κάθετα αντίθετο,είναι η πρακτική της φθηνής ρητορικής των μελών του,η οποία μπορεί να μετατραπεί σε υπολογίσμο κίνδυνο.Εχθές βράδυ διάβασα όλη την ομιλία του Α.Τσίπρα στη Πάτρα.Δε διαφώνησα σε πολλά σημεία,μεταξύ αυτών στις αναφορές του περί τοκογλυφικών επιτοκίων,την πρόταξη της διάσωσης των τραπεζών έναντι του εθνικού συμφέροντος και της άκαμπτης τεχνοκρατικής αντίληψης των ημεδαπών ιθυνόντων η οποία έχει φέρει σε απόγνωση πόσα νοικοκυριά.
Εκεί όμως που έμεινα να κοιτώ αποσβολωμένος την οθόνη του υπολογιστή μου,ήταν όταν ανέφερε ως μέρους του σχεδίου διάσωσης της οικονομίας το ''πάγωμα των επιτοκίων'' και έμεινα να αναρωτιέμαι ποιός απο τα ξένα θεσμικά όργανα (ΔΝΤ και ΕΕ) θα συμπράξει σε κάτι τέτοιο.Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα της μεταπολεμικής Γερμανίας και του κουρέματος της τάξης του 60% που υπέστη το χρέος της τότε.Με ποιά εχέγγυα ΔΝΤ&ΕΕ θα προχωρούσαν σε κάτι τέτοιο;
Μια τέτοια ''επιτυχία'' θα ανέβαζε πολύ τη μετοχή των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων που είδαν τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά τους να καταβαραθρώνονται.Το γεγονός οτι δεν έχουν πετύχει κάτι τέτοιο ως τώρα,μάλλον φανερώνει οτι είναι ανέφικτο.Για'αυτό και μιλώ για διαπιστώσεις μεν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ,αλλά όχι για πραγματικές λύσεις και για περιοσρισμό απλά σε μια εύκολη και επικίνδυνη ρητορική.Δυστυχώς είμαστε εθνικά ηττημένοι και με τη πλάτη στο τοίχο...

Σ.Σ. Δίχως διάθεση λογοκρισίας και με πολλή καλή πίστη,το να στέλνεις το Νίκο ''για 'κανα μπανάκι '' επειδή εκφράζει τη διαφορετική άποψη,ε,δεν είναι και ό,τι καλύτερο...Στείλε τουλάχιστον εμένα,χάρη θα μου κάνεις,λόγω καθημερινού εγκλεισμού και σπαστού ωραρίου σε τέσσερις επαγγελματικούς τοίχους....

Φιλικά όπως πάντα,
Μέντωρ

Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2013 στις 1:29:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

Δεν είμαι υπέρ της άποψης περί ενεδεχόμενου κινδύνου μετατροπής της χώρας σε Σοβιετία απο το ΣΥΡΙΖΑ.Αυτό όμως το οποίο με βρίσκει κάθετα αντίθετο,είναι η πρακτική της φθηνής ρητορικής των μελών του,η οποία μπορεί να μετατραπεί σε υπολογίσμο κίνδυνο.Εχθές βράδυ διάβασα όλη την ομιλία του Α.Τσίπρα στη Πάτρα.Δε διαφώνησα σε πολλά σημεία,μεταξύ αυτών στις αναφορές του περί τοκογλυφικών επιτοκίων,την πρόταξη της διάσωσης των τραπεζών έναντι του εθνικού συμφέροντος και της άκαμπτης τεχνοκρατικής αντίληψης των ημεδαπών ιθυνόντων η οποία έχει φέρει σε απόγνωση πόσα νοικοκυριά.
Εκεί όμως που έμεινα να κοιτώ αποσβολωμένος την οθόνη του υπολογιστή μου,ήταν όταν ανέφερε ως μέρους του σχεδίου διάσωσης της οικονομίας το ''πάγωμα των επιτοκίων'' και έμεινα να αναρωτιέμαι ποιός απο τα ξένα θεσμικά όργανα (ΔΝΤ και ΕΕ) θα συμπράξει σε κάτι τέτοιο.Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα της μεταπολεμικής Γερμανίας και του κουρέματος της τάξης του 60% που υπέστη το χρέος της τότε.Με ποιά εχέγγυα ΔΝΤ&ΕΕ θα προχωρούσαν σε κάτι τέτοιο;
Μια τέτοια ''επιτυχία'' θα ανέβαζε πολύ τη μετοχή των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων που είδαν τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά τους να καταβαραθρώνονται.Το γεγονός οτι δεν έχουν πετύχει κάτι τέτοιο ως τώρα,μάλλον φανερώνει οτι είναι ανέφικτο.Για'αυτό και μιλώ για διαπιστώσεις μεν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ,αλλά όχι για πραγματικές λύσεις και για περιοσρισμό απλά σε μια εύκολη και επικίνδυνη ρητορική.Δυστυχώς είμαστε εθνικά ηττημένοι και με τη πλάτη στο τοίχο...

Σ.Σ. Δίχως διάθεση λογοκρισίας και με πολλή καλή πίστη,το να στέλνεις το Νίκο ''για 'κανα μπανάκι '' επειδή εκφράζει τη διαφορετική άποψη,ε,δεν είναι και ό,τι καλύτερο...Στείλε τουλάχιστον εμένα,χάρη θα μου κάνεις,λόγω καθημερινού εγκλεισμού και σπαστού ωραρίου σε τέσσερις επαγγελματικούς τοίχους....

Φιλικά όπως πάντα,
Μέντωρ

Nikos 5 Ιουλίου 2013 στις 4:35:00 μ.μ. EEST  

@ Μέντωρ
Αδελφέ τι κουβεντιάζουμε τώρα, σχέδιο λέει δεν πληρώνω τόκους και τη βγάζω 6 μήνες χωρίς λεφτά και επειδή η όλη ιστορία θα προκαλέσει παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση οι άλλοι θα σπάσουν και θα μας χαρίσουν τα χρέη …αυτά θα έκαναν αν κέρδιζαν πέρυσι αυτά λένε και τώρα... οκ μέσα, και εγώ μέσα, πάμε τσαμπουκά αλλά να ξέρει ο λαός ότι αυτούς τους 6 μήνες δεν θα υπάρχουν ούτε τράπεζες άρα περιορισμένη η καμιά δυνατότητα αναλήψεων από το κόσμο, οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν κεφάλαιο κίνησης, οι εισαγωγές δεν θα είναι δυνατό να γίνουν άρα γενική κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας, ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής, καύσιμα, παντού. Και να τη βγάλουμε καθαρή χωρίς εμφύλιο και λεηλασίες στα σουπερμάρκετ καμιά εγγύηση ότι το πείραμα θα επιτύχει! Αν τα χαρίσουν σε εσένα μετά ξέρεις πόσα πρέπει να χαρίσουν στον Ιταλό, τον Ισπανό και τον Πορτογάλο? Στη Κύπρο 2 εβδομάδες κράτησε ο τσαμπουκάς και κόντεψαν να αδειάσουν τα ραφια…να πω πέρυσι δεν είχαμε δει τι έγινε στη Κύπρο, τώρα? Πάλι τα ίδια? Αφού η ΕΚΤ κρατά το κλειδί των τραπεζών μέσω των δανείων ου μηχανισμού Target 2, ο μέσος πολίτης που να τα ξέρει αυτά αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλουν να έχουν σχεδιάσει διεξοδικά την πολεμική αναμέτρηση με την Ευρώπη προτού τη ξεκινήσουν?
Την ιστορία με τον αμερικανοτσολιά στη Γεωργία που νόμισε ότι η Ρωσία θα κάτσει ήσυχη και άρχισε πόλεμο την θυμάται κανείς? Το πώς έτρεχαν μετά στην υποχώρηση το θυμάται κανείς? Από την εξυπνάδα να κάνουμε πραξικόπημα στη Κύπρο και τις συνέπειες αυτής της πράξης έχουμε μάθει κάτι?

Οδυσσέας 5 Ιουλίου 2013 στις 8:58:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ:
Κατά λάθος διεγραψα το τελευταίο σχόλιό σου, ζητώ συγγνώμη αλλά η διαχείριση blog από κινητό θέλει πιο λεπτά δάχτυλα από τα δικά μου... Αν μπορείς ξαναστειλτο.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 6 Ιουλίου 2013 στις 2:36:00 π.μ. EEST  

@Νίκο
Το κείμενό σου δεν διαβάζεται σοβαρά όπως και να το δει κανείς. Το μόνο που επιχειρείς σοβαρά είναι η εξίσωση ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ την οποία σπρώχνει συστηματικά το κυβερνητικό επιτελείο. Είναι μια κατάπτυστη προπαγανδιστική λογική η οποία επιχειρεί να κρύψει τον ολισθηρό κατήφορο της κυβέρνησης προς ακροδεξιές λογικές και πρακτικές (επιστρατεύσεις, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, πλήρης αναλγησία για κοινωνικά ζητήματα). Λοιπόν αυτό το λένε "προβολή". Προβάλλει η κυβέρνηση στους άλλους το δικό της "είναι" και τους κατηγορεί γι αυτό. Έχει επενδύσει στην τρομοκρατία των ξαφνικών και παράλογων μέτρων η κυβέρνηση αλλά όταν τα καταγγέλλει κανείς είναι λαϊκιστής και δεν έχει σχέδιο. Ενώ η επιδρομή στις τσέπες των μικρομεσαίων είναι προφανώς απολύτως σχεδιασμένη.

Όσο για την παιδεία, η δεξιά έχει τα τελευταία είκοσι χρόνια (η δική μου εμπειρία) την ίδια ακριβώς ατζέντα και ουδέποτε, επαναλαμβάνω ουδέποτε επιχείρησε κάτι ουσιαστικό πέρα από το προτείνει μόνιμα τη μετατροπή του σχολείου σε διαρκές εξεταστικό κέντρο από την πέμπτη δημοτικού. Καμία σοβαρή άποψη για παιδεία, καμία μέριμνα, ο πιο άχρηστος πάντα στο υπουργείο για υπουργός και μέτρα ό,τι νά'ναι και όπως να'ναι.

Το θέμα πάντως δεν είναι ο μισθός. Άμα ήθελα λεφτά περνούσα δικηγόρος μέσα στους 30 πρώτους Θεσσαλονίκη. Μια γενιά ανθρώπων επέλεξε όπως και εγώ να πάει στην εκπαίδευση γιατί αυτό ήθελε, όχι για τα φραγκοδίφραγκα. Και αν θέλει η κυβέρνηση να μαζέψει τους συνδικαλιστές, ας αρχίσει από τους δικούς της που σκοτώνεται και τώρα ακόμη να τους βολέψει σε όλο και πιο αναπαυτικές θέσεις.

Τα λόγια είναι τζάμπα. Στις πράξεις εγώ βλέπω ότι πάλι από τον πιο αδύναμο ζητάνε τα ρέστα για την κρίση, πάλι εκεί κουνάνε το δάχτυλο για την χαμηλή παραγωγικότητα, πάλι η φοροδιαφυγή βρίσκεται στα ύψη και το μόνο σχέδιο είναι "άρπαξε απ'όπου βρεις". Μέχρι στιγμής το κυβερνητικό κόμμα το στηρίζουν είτε όσοι δεν θίχτηκαν σοβαρά από την κρίση, είτε όσοι φοβούνται τον μπαμπούλα της δραχμής, του Τσίπρα και της αριστεράς που φταίει για όλα, των μπολσεβίκων, των πακιστανών που θα μας καταπιούν, ε...και ο Μιχαλολιάκος το παρακάνει λίγο αλλά δεν έχει κι άδικο. Τώρα αν οι δέκα εξαιρέσεις στη λογική αυτή εδώ μέσα νομίζουν ότι είναι ο μέσος όρος του νεοδημοκράτη, είναι μακρυά νυχτωμένοι. Τουλάχιστον εγώ δεν τρέφω αντίστοιχα τέτοιες αυταπάτες. Το μόνο κακό εδώ είναι ότι με τα κουλά που γράφουν διάφοροι κινδυνεύω να γίνω μόνιμος απολογητής του ΣΤΡΙΖΑ. Και ενώ τα εθνικοπατριωτικά μου τα καταπίνουν εκεί στο ΚΚΕ (καταπίνουν και τη Λιάνα, άμα θέλουν ας κάνουν κι αλλιώς) τα υπέρ του ΣΤΡΙΖΑ δε βλέπω να τα τρώνε. Θα με είχαν διαγράψει...αν βέβαια είχα ποτέ γραφεί.

ΝΑΙΑΣ 9 Ιουλίου 2013 στις 5:07:00 μ.μ. EEST  

Απο αλλου ξεκινησε η κουβεντα και αλλου κατεληξε.
Παρ'ολο που το δευτερο θεμα χρειαζεται ολοκληρο αμφιθεατρο για να συζητηθει εκτενως,εν τουτοις για την οικονομια της φιλοξενιας θα πω το εξης.
Δυστυχως η παπαρολόγια τυπου Α.Π. πουλαει ακομα και ενα κακεκτυπο της οπως ο Α.Τ. επελεξε να την μιμηται,ενω οι ετεροι μιμητες εντος των αλλων κομματων προσπαθουν να τον ξεπερασουν.
Καποτε η Ωλμπραιτ σαν ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σε επιτροπη της Γερουσιας που εξεταζε τον υποψηφιο για την Πρεσβεια της Αμερικης στην Ελλαδα,σε ερωτηση μελους προς τον 'Νικολακη',αν γνωριζει οτι εκει που προκειται να παει,υπαρχει ενας Πρωθυπουργος με εντονο αντιαμερικανισμο,πηρε απο την Μανταλενα την εξης πληρωμενη απαντηση : Στην Ελλαδα δεν πρεπει να ακουμε τι λεει ο Α.Π. εναντιον μας αλλα τι κανει υπερ μας.

ΑΧΕΡΩΝ 9 Ιουλίου 2013 στις 7:26:00 μ.μ. EEST  

@ΝΑΙΑΣ
«Στην Ελλαδα δεν πρεπει να ακουμε τι λεει ο Α.Π. εναντιον μας αλλα τι κανει υπερ μας.»
Εὐστοχώτατος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP