Φορτίο όπλων και εκρηκτικών σε φουσκωτό ανοιχτά της Χίου

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013


Σοβαρή υπόθεση μεταφοράς οπλισμού και εκρηκτικών από δύο Έλληνες και δύο Τούρκους με φουσκωτό σκάφος, που εντοπίσθηκε τα ξημερώματα στη Χίο, απασχολεί την Αντιτρομοκρατική Υπηρασία.

Αναλυτικά, το πρωί σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο «ρουτίνας».

Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους (σημ. Εν Κρυπτώ: μάλλον εννοούνται αντιαρματικοί εκτοξευτές), τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβάινοντες συνελήφθησαν. Όπως έγινε γνωστό, το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία.

Μετά την πρώτη εξέταση των συλληφθέντων, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία αυτή την ώρα πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια που σχετίζονται με τους συλληφθέντες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι , οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας έλληνας συνεργάτης τους.

Εκτιμάται ότι ο οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

11 σχόλια:

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2013 στις 7:54:00 π.μ. EEST  

Μηπως η ενισχυση του Λιμενικου σε επιχειρησιακα μεσα ειναι παραπανω απο επιβεβλημενη? Ποια ειναι σημερα η διαθεσιμοτητα σε πλωτα περιπολικα ειδικα στο ανατολικο Αιγαιο?

Γεράκι 31 Ιουλίου 2013 στις 12:08:00 μ.μ. EEST  

"οι δύο Τούρκοι , οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους,"

Κούρδοι, όχι Τούρκοι.

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2013 στις 12:50:00 μ.μ. EEST  

@ανώνυμο 31/7/2013 ώρα 7.54 πμ
Περιμένεις να λάβεις απάντηση δημόσια για το ποια είναι η διαθεσιμότητα των πλωτών περιπολικών στο Ανατολικό Αιγαίο ??
Για την ενίσχυση του Λιμενικού σε επιχειρισιακά μέσα πήγαινε πρώτα να τους ρωτήσεις πόσες ώρες έχει πετάξει το κάθε AS-365 από την ημέρα που το παρέλαβαν.
Γιάννης

AXEΡΩΝ 31 Ιουλίου 2013 στις 1:28:00 μ.μ. EEST  

Κούρδοι και ὅχι Τούρκοι...
Ταμάμ ὑλικό για προβοκάτσια,ἄν οἱ ἀπέναντι θελήσουν να το ἐκμεταλλευθοῦν.

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2013 στις 2:51:00 μ.μ. EEST  

βάλε τώρα με το νου σου τι γίνεται και τι πρόκειται να συμβεί.
η τουρκία λέει, ελλάδα= χώρα σουρωτήρι, θέλω να προστατεύσω τα παράλια μου, τους πολιτες μου, αλλά και τους τουρίστες--ειδικότερα αμερικάνους και ευρωπαίους-- από κάθε λογής τρομοκράτες και αφού οι ζητιάνοι δεν μπορούν, αναλαμβάνουμε τη φύλαξη της θάλασσας και την προστασία των αθώων πολιτών ΕΜΕΙΣ, που έχουμε τα κότσια, τη δύναμη και την καταλληλη υποδομή.
ποιός από μας θα πει όχι, όταν οι προστάτες-δανειστές απαιτήσουν και αυτό? και μάλιστα θα το φέρουν στο οικονομικό ζήτημα--μην καταναλώνεται καύσιμα και πληρώνεται extra προσωπικό, αφού δωρεάν θα το κάνει ο καλός ο γείτονας. ο φίλος τον φίλο εν κινδύνεις γιγνώσκει.
αντώνη μου φωτιά στα καλά καθούμενα, αλλά καλα να πάθουμε που γίναμε έρμαια του κάθε υπαλλήλου τόμσεν.

Alexandros 31 Ιουλίου 2013 στις 3:08:00 μ.μ. EEST  

Σοβαρή πληροφορία αυτή που δίνεις μιας και όλα τα μέσα ενημέρωση αναφέρουν Τούρκοι, πως το ξέρεις ότι είναι Κούρδοι?

Οδυσσέας 31 Ιουλίου 2013 στις 4:32:00 μ.μ. EEST  

@ Αλέξανδρο:
Αρκετές πηγές ανέφεραν ότι "κατά πληροφορίες" οι συλληφθέντες Τούρκοι είναι κουρδικής καταγωγής. Επέλεξα ένα δημοσίευμα που δεν το ανέφερε.

@ Γεράκι:
Βλ. παραπάνω. Χρειάστηκε να κόψω και κάποια προβοκατόρικα σχόλια - αν με πιάνεις.

@ Αχέροντα & Ανώνυμο 2.51:
Το περιστατικό προσφέρεται πράγματι για εκμετάλλευση από τουρκικής πλευράς, αλλά θεωρώ ότι η σύλληψη του φουσκωτού από το ελληνικό κράτος αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κρατική στήριξη σε οποιαδήποτε ανατρεπτική δραστηριότητα στην Τουρκία.

AXEΡΩΝ 31 Ιουλίου 2013 στις 5:53:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέα
Για πολιτική-ἒπικοινωνιακή ἐκμετάλλλευση φτάνει και περισσεύει,και δέν θα εἶναι ἡ πρώτη περίπτωση που το ἄσπρο θα γίνει μαῦρο.
Ἐξ ἄλλου,ἴσως δέν εἶναι αὐτό το ἐπιζητούμενο για τους ἀπέναντι,ἀλλά ἡ ρυμούλκηση της Ἑλλάδος στο ἀντικουρδικό μπλόκ,καθιστώντας την συνεργό στον ἀντικουρδικό ἀγώνα.
Σκέψεις κάνω τώρα.

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2013 στις 6:01:00 μ.μ. EEST  

Ας θυμηθούμε το περιστατικό με έναν Κούρδο που σκοτώθηκε με χειροβομβίδα σε διαμέρισμα στην Θεσ/κη πέρυσι....

Συνελήφθησαν και άλλοι δύο Ελληνες που περιεργάζονταν το κατασχεμένο φουσκωτό έξω από το Λιμεναρχείο Χίου και όλα δείχνουν ότι ήταν συνεργοί επί του εδάφους....Αυτό έγινε χάρη στην παρατηρητικότητα των Λιμενικών και μπράβο τους !!!!

Ήδη ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών έκανε δηλώσεις μιλώντας για συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα τρομοκρατίας κλπ οπότε δεν υπάρχει πρόθεση "εκμετάλλευσης" του περιστατικού.....

Εξάλλου η προσέλευση Τούρκων τουριστών στη Χίο είναι άνευ προηγουμένου....

Γεράκι 31 Ιουλίου 2013 στις 6:31:00 μ.μ. EEST  

Το συμπέρασμά μου προέκυψε από στοιχειώδη λογική, σήμερα βλέπω ότι υπάρχουν πολλά άρθρα που αναφέρονται σαφώς σε Κούρδους. Η λογική λέει ότι γεγονός που συμπεριλαμβάνει ένοπλη δράση στην Τουρκία και συνεργασία με Έλληνες πολίτες παραπέμπει σε Κούρδους κι όχι απλώς Τούρκους αντικαθεστωτικούς (πχ Κεμαλιστές). Δεν νομίζω να τίθεται θέμα προβοκάτσιας και δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν τυχαία η σύλληψη και η δημοσιότητα που έλαβε. Τυχαία ή μη, τα μηνύματα είναι πολλά σε πολλούς αποδέκτες, εντός κι εκτός συνόρων, κυρίως εντός, αν βεβαίως ισχύει η ερμηνεία μου βάσει των διαθέσιμων στοιχείων.

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2013 στις 8:32:00 μ.μ. EEST  

Δράστης της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης στην Άγκυρα τον περασμένο Μάρτιο, είναι ο ένας εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση του φουσκωτού με τον βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε στη Χίο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό, ο συλληφθείς είναι μέλος της οργάνωσης DHKP-C (Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκοαπελευθερωτικού Κόμματος) και οι τουρκικές αρχές διέθεταν πληροφορίες ότι ετοίμαζε νέο χτύπημα στην Τουρκία.

Ερωτηθείς για το αν θα ζητηθεί η έκδοση των συλληφθέντων ο κ. Γκιουλέρ ανέφερε ότι «θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αυτός», αφού «τίθεται θέμα εγκλήματος, που διαπράχθηκε στην Τουρκία».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP