Σαρωτικές αλλαγές στις ισραηλινές ΕΔ, ενώ στην Ελλάδα…

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Την προσαρμογή των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στην πραγματικότητα της εποχής των μειωμένων αμυντικών προϋπολογισμών σηματοδοτούν οι αλλαγές που ψήφισαν στο Κοινοβούλιο της χώρας (Κνέσετ).

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι επενδύονται αρχικά χρήματα ώστε να επιτευχθούν εξοικονομήσεις της τάξεως των 800 εκατομμυρίων δολαρίων στη συνέχεια, σε ετήσια βάση. Η είδηση καλεί από μόνη της να αναλογιστούμε τι από αυτή την αυταπόδεικτα ορθολογική διαδικασία έχουμε κάνει εμείς στην Ελλάδα…

Οι περικοπές που συμπεριλαμβάνονται σε σχέδιο με την… εύγλωττη κωδική ονομασία «Teuza» που σημαίνει – χονδρικά – στα εβραϊκά «τόλμημα», αφού στην ειδική περίπτωση του συγκεκριμένου κράτους τέτοιες βαθιές αλλαγές εμπεριέχουν ρίσκο, συμπεριλαμβάνουν μονάδες των χερσαίων δυνάμεων, εκατοντάδες άρματα μάχης, δύο πλοία και δύο μοίρες της Αεροπορίας (!) σύμφωνα με ρεπορτάζ της Yediot Ahronot, το οποίο αρνήθηκαν να σχολιάσουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ως αντιστάθμισμα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα επενδύσουν στην τεχνολογία του διαδικτύου (βλ. κυβερνοπόλεμος), προηγμένα οπλικά συστήματα, βλήματα προσβολής ακριβείας και το μελλοντικό μαχητικό τους, το αμερικανικής κατασκευής – με πολλά ισραηλινά ηλεκτρονικά βέβαια – το F-35 Lightning II.

Θα δημιουργηθεί βέβαια μια μεραρχία για να καλύψει την διαρκώς αυξανόμενη λόγω των γεγονότων στη Συρία απειλή στην περιοχή του Γκολάν. Γενικά, ο υπουργός Άμυνας της χώρα μιλάει για επαναστατικές αλλαγές βασισμένες στην παραδοχή ότι το σημερινό πεδίο μάχης έχει μεγάλες διαφορές από το μελλοντικό.

Τώρα, τι να σχολιάσει κανείς, ή μάλλον τι ακριβώς να συγκρίνει με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα; Εδώ από τη μία έχεις πολλούς στρατιωτικούς που να εμμένουν σε αυτό που ξέρουν, μια δομή που ανταποκρινόταν στις ανάγκες του Ψυχρού Πολέμου και κάθε λογής άσχετους να παρεμβαίνουν με βάση τοπικιστικά συμφέροντα για να μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια αλλαγής και από την άλλη έχεις υπουργούς… περιορισμένης ευθύνης με θράσος χιλίων πιθήκων να σου λένε κατάμουτρα ότι οι περικοπές δεν θα επηρεάσουν το αξιόμαχο…

www.defence-point.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2013 στις 10:25:00 μ.μ. EEST  

Ενδιαφέρον. Θα ήταν ακόμη ποιο ενδιαφέρον αν το defencepoint μας έλεγε και τι έπρεπε να γίνει.

Τ.Τ.

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2013 στις 12:03:00 π.μ. EEST  

Εδω πρεπει να αρχισουμε απο βασικα πραγματα. Κλεισιμο Ρουσφετο-αποθηκων της ενδοχωρας, Καταργηση σπαταλών και περισευουμενων ανωτατων βαθμοφορων κτλ.
ΑΛΛΑ οι πρωτοι που πιστευω οτι ΔΕΝ θελουν τετοιες αλλαγές ειναι οι "περιξ" του στρατευματος. πχ Απόστρατοι αλλα και ενεργα στελεχη κτλ.
Εκτος απο αυτα σαν ΒΑΣΙΚΑ εννοω και το να εχει το στρατευμα μια στειχειωδη σωματικη και φυσικη κατασταση (ανδρες, γυναικες) και να μην μοιαζουν με καρεκλοθρεμμενους δημοσιους υπάλληλους, προφανως αυτο δεν ισχυει για το συνολο των στελεχων μας αλλα για μεγαλυτερο αριθμο απο ότι θα επρεπε. Μαρτυς μου.....η θητεια μου
ευχαριστω για την φιλοξενια

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2013 στις 11:34:00 π.μ. EEST  

Στο Ισραήλ, το οποίο δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την υπόστασή του, ό,τι γίνεται, γίνεται κατόπιν σοβαρής μελέτης και με νηφαλιότητα.

Στην Ελλάδα, όλα γίνονται στο γόνατο και υπό την πίεση της τρόικας.

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2013 στις 1:22:00 μ.μ. EEST  

Τα ενεργά στελέχη δεν είναι πέριξ του στρατεύματος, είναι μέσα. Οπότε πως αλλάζεις ένα οργανισμό που δε θέλει να αλλάξει όταν δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά για να αντλήσεις στελέχη προς αντικατάσταση των "απρόθυμων". Φυσικά μιλάω για τα ανώτερα και ανώτατα.

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2013 στις 3:53:00 μ.μ. EEST  

@Nativist

"Στο Ισραήλ, το οποίο δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την υπόστασή του, ό,τι γίνεται, γίνεται κατόπιν σοβαρής μελέτης και με νηφαλιότητα."

έχουν κάνει και πατάτες πχ την μη ύπαρξη πεζικού και πυροβολικού (πλην όλμων) το 73 που τους κόστισε. το θέμα είναι οτι δεν φοβούνται την αλλαγή και μαθαίνουν απο τα λάθη τους. δεν ξέρουν; αμερική σχολείο.

"Στην Ελλάδα, όλα γίνονται στο γόνατο και υπό την πίεση της τρόικας."

καμία σχέση . στην ελλάδα όλα γίνονται για την μάσα. η τρόικα και η κάθε τρόικα δεν λέει σε κανέναν να έχουμε σκορποχώρι τις ταξιαρχίες στον έβρο την στιγμή που οι απέναντι έχουν στα σύνορα πια μόνο ΔΥΟ. εμείς όμως για χάρη της μάσας έχουμε μια υπομονάδα ανα χωριό. άνοιξε ο μήτσος σουβλατζίδικο; άπ έξω να τρέξουμε να στήσουμε έναν ΛΑΤ.

κάποτε ένας επιτελικός αξκός έδειξε χάρτη στον ναπολέων με τις μονάδες της γαλλίας όλες στα σύνορα. ο μέγας ν. τον ρωτάει "συνοριοφυλακή έχουμε"; πουθενά η τρόικα δεν λέει να μην στρώσουμε τις 3 μεραρχίες μας σε 3 στρατόπεδα. 35 μονάδες σε νήσο μάντεψε = 47 στρατόπεδα - όλα με δκτη, υποδκτη και 10 @@@ να φυλάνε τις κάμπιες. μια νήσος ένα στρατόπεδο; όχι στην ελλάδα.

ούτε η τρόικα είπε να διατηρούμε το 1/3 (στις 90,000 είναι 30,000 κόσμος) εκτός θράκης και νήσων.
Αλήθεια γιατί οι μονάδες δυτικά της καβάλας;;;
Αν ναι! το ξέχασα: θα κατέβει η 1st SS Panzer Division Leibstandarte SS Nikola Gruevski, η 2nd SS Panzer Division DasAlbania, η 4th SS-ΝοPolizeiAllapinaei-Panzergrenadier Division και η επίλεκτη 12th SS Panzer Division Berishajugend και κρατάμε μια Μ/Κ ΜΠ και μια ακόμα με 3 ταξιαρχίες ~ 40,000 άτομα εν καιρώ πολέμου.

ποιός όμως θα τρώει τα τσουρέκια στην αριστοτέλους;;;; βάλτα κάτω φίλε να δεις τί οικονομία γίνεται σε κόσμο και λεφτά μόνο απο αυτά.

@15 Ιουλίου 2013 - 1:22:00 μ.μ. EEST
πες οτι αύριο το πρωί λέμε το εξής: άπαντες οι αξκοί 2 βαθμούς κάτω για να καλυφθούν τα κενά όχι της εφεδρείας αλλά των κανονικών μονάδων. ή άπαντες σύνταξη στο βαθμό τους και όχι 2-3 πάνω.
θα δεις νέο γουδί. τέτοιο που δεν είδες με -27% ΑΕΠ και άλλο τόσο ανεργία.

μηδενιστής

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2013 στις 4:47:00 μ.μ. EEST  

Μηδενιστή και 3 βαθμούς κάτω να πάνε οι αξκοι δε θα γίνουν ικανότεροι στο να σχεδιάζουν και να υλοποιούν αλλαγές. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι να πέφτει το χιλιάρικο. Συνήθως για να αλλάξει κάποιος σε μια κατεύθυνση που δε θέλει χρειάζεται να του δοθούν κίνητρα που να αφορούν κάποια πολύ βασικά συναισθήματα.

Τ.Τ.

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2013 στις 5:57:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή,

Για την μείωση του στρατεύματος μιλώ, που γίνεται για λόγους οικονομίας. Αυτή πιστεύω ότι γίνεται στο γόνατο στην Ελλάδα.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2013 στις 9:26:00 π.μ. EEST  

@ΤΤ

"κίνητρα που να αφορούν κάποια πολύ βασικά συναισθήματα."

για προχώρα το. πχ;


@Nativist

ποιά μείωση λες;;;; είδες καμιά απόλυση; 50 χλδς πριν 50 και τώρα. τί μειώθηκε;


μηδενιστής

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2013 στις 12:13:00 μ.μ. EEST  

@ μηδενιστή

Δεν κατάργησαν/συνέπτυξαν μονάδες; Π.χ. το Β' Σώμα Στρατού, αν δεν απατώμαι;

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2013 στις 2:39:00 μ.μ. EEST  

@Nativist

Όχι αδερφέ μου. Δεν κατάργησαν τπτ απλώς άλλαξε ο τίτλος του συγκεκριμένου τμήματος. πχ πες οτι στην εταιρία σου το λογιστήριο καταργήθηκε αλλά διατηρήθηκε σαν οικονομική διεύθυνση σε 2 άλλα τμήματα.

Το Β είχε 2 μεραρχίες 1η και 2η και την ταξας. Η 1η και η ταξας πήγαν στη στρατιά (μαζί με το προσωπικό του ΒΣΣ) και η 2η στο ΓΣΣ (στρατιά και γ έγιναν γίγαντες απο κόσμο). Στην κοζάνη που ήταν έδρα του ΒΣΣ πήγε άλλη μονάδα (η τεραστίων δυνατοτήτων 9η ταξιαρχία-"ο σούπερμαν" για να μην κλείσουν τα σουλατζίδικα. ξέρεις για την κοζάνη ε; αυτή που είναι δίπλα στα σύνορα, 5 λεπτά απο τα 8 πλαστικά τάνξ μοντελισμού των σκοπίων.

ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΠΤ.

να σκεφτείς το πόσο πρόβλημα έχουν τα παλικάρια με τις δάφνες που για να κρατήσουν τη μούρη - και τη θέση - έχουμε 3 ταξιαρχίες (η μια τάγμα πρακτικά) με μεραρχιακά ονόματα! στην ελλάδα που δεν κλείνει τπτ αν κάτι είναι έξτρα (και φτάσει στα αυτιά του κόσμου)απλώς μειώνεται, ο διευθυντής και ο τίτλος διατηρείται...4η,5η,8η μεραρχίες! τρέμε κόσμε και οι 3 με 1000 άτομα σύνολο. θα εξαφανιστεί η ελλάς κάποτε υπο την τουρκία και θα σκάσουν 5 γερόντια με παράσημο μέχρι τον αστράγαλο (απο τις μάχες στο τάβλι) στο τουρκικό ΓΕΣ και θα απαιτήσουν την μετονομασία τουρκικών μονάδων και εγκατάσταση αυτών στα ακριτικά χανιά, τρίπολη και ιωάννινα. έτσι για να γουστάρουμε!

φίλε nativist αναρωτιέσαι ακόμα γιατί μας @@ η τρόικα;;;; και να σου πω και ένα ανέκδοτο. το 1985κάτι γίνεται νατοική άσκηση επι χάρτου. βγάζουν οι ολλανδοί στο χάρτη 3 σημαίες. 2 τθμ με λεο2α4 και 1 μ/κ μπ με τομα. βγάζουν και οι δικοί μας μια σακούλα σημαίες και τις πετάνε στο χάρτη. ρωτάνε οι ολλανδοί "θα κάνουμε πόλεμο ή θα βγάλουμε φωτογραφία για το ημερολόγιο;"

μηδενιστής

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2013 στις 4:53:00 μ.μ. EEST  

Δεν είμαι ειδικός στα στρατιωτικά. Αυτό θυμόμουν, που είχε ξεσηκώσει σάλο.

Να είσαι καλά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP