Συνάντηση Μανιάτη με τον τούρκο πρεσβευτή για τον αγωγό ΤΑΡ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η επιλογή του αγωγού TAP για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρέθηκε την Τρίτη στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς.

Ο αγωγός TAP αποτελεί τη συνέχεια του αγωγού TANAP που θα διασχίζει την Τουρκία και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Ελλάδας και Αλβανίας. Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ο αγωγός φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα και την Τουρκία και σηματοδοτεί μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται και για τις δύο χώρες, με επενδύσεις που αφορούν στα έργα κατασκευής και μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην οικονομία, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα έργα αυτά θα προχωρήσουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρεσβευτής χαρακτήρισε την εξέλιξη που αφορά στην επιλογή του αγωγού TAP ως παράγοντα σταθερότητας για την περιοχή.

Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, εν όψει της 3ης συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας που θα συγκληθεί στις αρχές του 2014.

Συμφωνήθηκε ακόμα η ενεργοποίηση της Επιτροπής Ενεργειακού Συντονισμού που προβλέπεται από το Μνημόνιο Συνεργασίας των δύο χωρών.

Τέλος, ο κ. Μανιάτης αποδέχθηκε την πρόσκληση, που μετέφερε ο κ. Ουράς εκ μέρους του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Τουρκία.

www.in.gr

2 σχόλια:

Alexandros 25 Ιουλίου 2013 στις 2:29:00 μ.μ. EEST  

Μήπως ξέρει κανεις λεπτομέρειες για την Επιτροπή Ενεργειακού Συντονισμού? Τι ρολο προβλέπεται να έχει?

ΝΑΙΑΣ 25 Ιουλίου 2013 στις 7:19:00 μ.μ. EEST  

@ Alexandros.
Ως συνηθως ρολο βολεματος ημετερων κομματικων αποτυχημενων.Προεδρος κανενας οδοντιατρος,Δ.Συμβουλος κανενας εργολαβος οικοδομων αλλα Κοτσακας και παει λεγοντας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP