Τον μοναδικό επιζήσαντα του ΝORATLAS 52-133 τίμησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τον παλαιό καταδρομέα Αθανάσιο Ζαφειρίου, ο οποίος είναι ο μόνος επιζήσας από την συντριβή του ελληνικού ΝORATLAS 52-133, που ερχόταν στην Κύπρο για βοήθεια κατά την τουρκική εισβολή, τίμησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Το ΝORATLAS 52-133 χτυπήθηκε από ελληνοκυπριακά πυρά, πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, γιατί μέσα στην νύχτα είχε εκληφθεί ως τουρκικό.

Στην διάρκεια συγκινητικής τελετής ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι στο πρόσωπο του Αθανάσιου Ζαφειρίου «τιμούμε και όλα τα αδέλφια μας που ήρθαν εδώ για να υπερασπίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και έχασαν τη ζωή τους σε εκείνο το τραγικό λάθος της ασυνεννοησίας».

Ο κ. Ζαφειρίου ευχαριστώντας τον πρόεδρο της Βουλής για την τιμή, ανέφερε:

«Ήρθα εκείνη τη βραδιά κι εάν χρειαστεί μπορώ να έρθω και σήμερα όπως και τότε».
Παρά τις αναπηρίες, έχω πολύ δύναμη και πολύ ηθικό, πρόσθεσε. Ευχαρίστησε δε τους γιατρούς που τον νοσήλευσαν στην Κύπρο, όπως και αυτούς του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου στην Ελλάδα που τον νοσήλευσαν για 3 χρόνια.

Πηγή: AMΠE

35 σχόλια:

AXEΡΩΝ 19 Ιουλίου 2013 στις 10:01:00 π.μ. EEST  

Ὁ Ἀθανάσιος Ζαφειρίου εἶναι το σύμβολο του μαχόμενου Ἑλληνος που ἐπιβιώνει πέραν πάσης προσδοκίας,και δέν συμβιβάζεται με την κατάθεση των ὅπλων.
Θα ἀναφέρω ἕνα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που δείχνει την στάση του στα δύσκολα.
Το 1987,ὅταν στον τελικό του εὐρωμπάσκετ κάποιοι βιάστηκαν να θεωρήσουν τον ἀγώνα χαμένο,με την τότε Σοβιετική ὀμάδα να προηγείται με 22 πόντους,ὁ Ἀθανάσιος παρενέβη με ἀταλάντευτη αὐτοπεποίθηση και πολύ χάλυβα στην φωνή,λέγοντας προς τους συθηκολογημένους:κανένας ἀγώνας δέν ἔχει χαθεί ὅσο συνεχίζεται.

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2013 στις 11:50:00 π.μ. EEST  

Τελικά αυτός ο άνθρωπος είχε απίστευτη τύχη. Αν σκεφτεί κανείς τι έκανε είναι αυτό που λέμε ,,δεν υπάρχει,,. Ενώ έπεφτε το αεροπλάνο πήρε φόρα απασφάλισε την πόρτα και έπεσε στο κενό έχοντας την αγκαλιά. Θυμάμαι να λέει σε εκπομπή πως έμεινε πολύ καιρό σε νοσοκομείο και είχε 10άδες κατάγματα.
Ενώ μέσα στο αεροπλάνο τον άγγιξε ο θάνατος αυτός κατάφερε και του ξέφυγε....
Κάτι ακόμη με το Νοράτλας που καταρρίφθηκε. Η σύζυγος του κυβερνήτη για τα επόμενα 6 χρόνια έβγαινε κάθε απόγευμα στο μπαλκόνι τους σπιτιού της περιμένοντας τον να γυρίσει από το αεροδρόμιο. Συγκλονιστικό..!!
Γιάννης

Υ.Σ, Η διχοτόμηση της Κύπρου ήταν προαποφασιμένη από χρόνια και δεν βλέπω πως τα υποβρύχια και τα Φάντομ θα μπορούσαν να την αποτρέψουν. Και να βυθίζαμε εκείνη την ημέρα όλους τους τούρκους θα έπερναν το νησί άλλη μέρα. Βλέπω πως όσα υποβρύχια και Φάντομ να έχει κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στις υπερ-δυνάμεις που καθορίζουν τις τύχες κάποιων χωρών και λαών του πλανήτη.

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2013 στις 2:26:00 μ.μ. EEST  

"Και να βυθίζαμε εκείνη την ημέρα όλους τους τούρκους θα έπερναν το νησί άλλη μέρα"

με τί;

"Βλέπω πως όσα υποβρύχια και Φάντομ να έχει κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στις υπερ-δυνάμεις που καθορίζουν τις τύχες κάποιων χωρών και λαών του πλανήτη."

γι αυτό οι μικροί φτιάχνουν πυρηνικά.

μηδενιστής

Ευστάθιος Παλαιολόγος 19 Ιουλίου 2013 στις 3:42:00 μ.μ. EEST  

Διαφωνώ κάθετα ότι δεν μπορείς να πας κόντρα και ότι πρέπει να αφήνεσαι έρμαιο στις ορέξεις των "μεγάλων". Είναι αυτή η μυρολατρική στάση του "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα" που μας έφερε ώς εδώ. Διαχρονικά ο Ελληνισμός στους μόνους που δεν μπόρεσε να πάει κόντρα ήταν στους "χρήσιμους ηλίθιους" εντός των τοιχών

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2013 στις 5:41:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστη
Με τον υπολοιπο στρατο τους και με πλοια, αεροπλανα, αρματα που θα τους εδιναν οι αμερικανοι. Οπως εδιναν και σε αλλες χωρες για δεκαετιες, μεταξυ των οποιων και εμεις.
Ποιες μικρες χωρες φτιαχνουν πυρηνικα ?? Στα λογια ολα ευκολα ειναι....

@Ευσταθιος Παλαιολογος
Βαλε να δεις βιντεακι στο γιουτουμπ τι τελος ειχαν οι Κανταφι, Σανταμ Χουσειν, ψαξε να δεις τι εγινε το 1991 και 2003 στο Ιρακ, το 2011 στην Λιβυη, πιο παλια στον Παναμα και ειδικα στον τοτε προεδρο του τον Νοριεγκα, Τι εγινε στον Λιβανο για χρονια, στο Αφγανισταν, κ.ο.κ...

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2013 στις 5:52:00 μ.μ. EEST  

Οι απαντησεις σε μηδενιστη και παλαιολογο ειναι απο
Γιάννης

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2013 στις 6:28:00 μ.μ. EEST  

«Ήρθα εκείνη τη βραδιά κι εάν χρειαστεί μπορώ να έρθω και σήμερα όπως και τότε».
Tο μεγαλείο του Ελληνα Καταδρομέα.
Τιμή μας να ανήκουν στην οικογένεια των ΛΟΚ άνδρες σαν τον Ζαφειρίου.
Να έχει ο θεός καλά αυτόν και την οικογένεια του.
ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ
ΕΦΕΔΡΟΣ Λ/ΓΟΣ ΠΖ (ΚΔ)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Ιουλίου 2013 στις 7:21:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννη
Σίγουρα η διχοτόμηση ήταν προαποφασισμένη. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα τους διευκολύνεις κιόλας. Δηλαδή τώρα που βολεύει μια χαρά το διεθνή παράγοντα η συγκυριαρχία στο Αιγαίο, πρέπει να τους το δώσουμε οικειοθελώς για να αποφύγουμε τους μπελάδες;

Ας τρώγανε τότε μια σφαλιάρα οι πασάδες και μετά βλέπαμε. Θα έκαναν καμιά δεκαετία να το ξαναπροσπαθήσουν και φυσικά ΟΛΟΙ θα είμασταν πιο έτοιμοι. Οι γνωστές μεγάλες δυνάμεις θα σφύραγαν κλέφτικα - γιατί εξόφθαλμα δεν επεμβαίνουν ποτέ σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει καμιά λαβή διεθνούς νομιμοποίησης του εγχειρήματος. Οι υπερδυνάμεις έχουν πολλά σχέδια στο συρτάρι και ποτέ δεν θα επιμείνουν σε ένα που τους εκθέτει, εκτός αν τα συμφέροντα είναι γιγάντια, όπως στο Ιράκ ή στη Λιβύη.

Οι συνταγματάρχες ήταν απλώς τελείως άβουλες αμερικανόφιλες μαριονέττες. Η Κύπρος ξεπουλήθηκε από εμάς κατά κύριο λόγο. Γι' αυτό και οι Τούρκοι πέτυχαν ενώ έκαναν στην απόβαση όλα τα λάθη που μπορούσαν να κάνουν.

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2013 στις 8:43:00 μ.μ. EEST  

@Φτωχό και μόνο κάου μπόυ

Βλέπω πως κάποια στιγμή τα σύνορα μας θα μικρύνουν για χάρη της ειρήνης. (θυμάσαι τι είπε η Ψαρούδα-Μπενάκη στον Παπούλια ?) Ή θα μας το επιβάλουν οι μεγάλες δυνάμεις με ήρεμο τρόπο και θα το δεχτούμε για να τα βρούμε όπως θέλουν με την τουρκία ή οι τούρκοι (με τις ευχές των μεγάλων δυνάμεων) θα μας κάνουν κάποιο θερμό επεισόδιο όπου λόγω έλλειψης ισχύος (έτσι θα ειπωθεί, όπως το 1996 μετά τα Ίμια) θα αναγκαστούμε να παραχωρήσουμε π.χ 100 στρέμματα γης για να μην γίνει πόλεμος και τελικά χάσουμε πολλαπλάσια. Το μεγάλο πρόβλημα δεν το βλέπω στο Αιγαίο αλλά στην Θράκη όπου φαίνεται πως καποια στιγμή θα ξεσηκωθούν οι μουσουλμάνοι και θα ζητάνε αυτονομία ή και απόσχιση.
Και εμείς με άρματα χωρίς πυρομαχικά, με υποβρύχια ξηράς κτλ προβλήματα και ελλείψεις θα έρθουμε σε πολύ δύσκολη θέση....

Με τον Γλαύκο στην Κύπρο το '74 ο τότε πλοίαρχος του Γαβριήλ είχε πει σε συνέντευξη μετά από χρόνια πως αν άνοιγε πυρ θα βύθιζε 10-13 τουρκικά πλοία. Έστω πως τα βυθίζαμε και τα Φάντομ βύθιζαν μερικά ακόμη ή σάρωναν κάποια ακτή με τούρκους στρατιώτες. Θα πετυχαίναμε μεγάλη νίκη αλλά μετά από κάποια χρόνια οι τούρκοι θα έπερναν το μισό νησί.
Η υπόθεση θα έπερνε απλά μία αναβολή....

Σε ότι αφορά τα ελληνο-τουρκικά γνώμη μου είναι πως όταν ξεκίνησαν κάποτε τις παραβιάσεις έπρεπε να τους ρίχναμε αμέσως 3-4 αεροπλάνα.
Αν ήταν στο χέρι μου το 1987 και το 1996 θα αποφάσιζα για πόλεμο.
Γιάνης

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2013 στις 10:28:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννη

Όσον αφορά στο πόλεμο που επικαλείσαι οτι έπρεπε να γίνει στη περίπτωση της κρίσης των Ιμίων,ναι μεν με βρίσκεις σύμφωνο οτι όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια άλλη λύση δεν απομένει απο την προάσπιση των οσίων και ιερών με τα όπλα,αλλά πολύ φοβάμαι οτι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν τόσες οι ελλείψεις σε κάποιους τομείς,που θα ήμασταν οι μεγάλοι ηττημένοι της ιστορίας αυτής.Για να γίνω πιο συγκεκριμένος,με αναλογία αεροσκαφών τρίτης γενιάς 2 προς 1 υπέρ των Τούρκων και με ανυπαρξία τότε πυραύλων ΑΙΜ-120 στο ελληνικό οπλοστάσιο ,μάλλον θα τη πατούσαμε άσχημα......


Μέντωρ

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2013 στις 11:43:00 μ.μ. EEST  

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΩ ΕΝΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ,ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ..

AXEΡΩΝ 20 Ιουλίου 2013 στις 1:27:00 π.μ. EEST  

@Μέντωρ
Ἐκείνη την νύχτα της 30ῆς Ἰανουαρίου,δέν πετοῦσαν F-16,οὔτε ἑλληνικά,οὔτε τούρκικα ἀπ΄ὅσο γνωρίζω,και ὁ λόγος ἦταν ἡ παραμορφωμένη εἰκόνα που εἰσέπραττε ὁ χειριστής ἐξ αἰτίας της σταγονοειδοῦς καλύπτρας,που ὑπό τίς ἐπικρατοῦσες καιρικές συνθήκες κρίθηκε ἴδιαιτέρως ἐπικίνδυνο να πετάξουν τα Φάλκον.
Ἔτσι,το ὅποιο πλεονέκτημα των Τούρκων,ἀνάλογα και με τον ἀριθμό των ΑΙΜ-120,γιατί μᾶλλον ἦταν μικρός,εἶχε πρακτικῶς ἐξουδετερωθεί.
Ἐπειδή και οἱ μικρές λεπτομέρειες ἔχουν την ἀξία τους.

Pro από Συμβασιλεύουσα 20 Ιουλίου 2013 στις 9:55:00 π.μ. EEST  


@Μεντωρα και Αχερωντα φιλοι μου .
Τα μαθηματικα ειναι για την ειρηνη . Η γεναιοτητα και η τολμη ειναι για τον πολεμο .

Χωρις να γνωριζω , εχω την απολυτη βεβαιοτητα οτι η αεροπορια μας ηταν ετοιμη με τις καταληλες τακτικες να αντιμετωπισει οποια πλεονεκτηματα και να εκμεταλευτει τα μειονεκτηματα του αντιπαλου .
Αλλα πραγματα (@@) ελειπαν απο την ηγεσια μας τοτε .

AXEΡΩΝ 21 Ιουλίου 2013 στις 12:43:00 μ.μ. EEST  

@Pro
Συμφωνὼ ὅτι ἀπό μία στιγμή και μετά εἶναι ἡ ὥρα της δράσεως,ἀλλά,ἀφοῦ ἦλθε ἡ συζήτηση στο ἄς ποῦμε τεχνικό μέρος,και ἐπειδή κάποιοι ἀναφέρουν τους ΑΙΜ-120 με δέος,ἔκανα την διευκρίνηση.
Κατά τα ἄλλα,δέν μποροῦμε να ἐπαναπαυόμαστε στον καιρό της εἰρήνης ὅτι «θα την βροῦμε την δουλειά...κἄπως».
Τίποτε δέν πρέπει να ἀφήνεται στην τύχη.
Για να ἀναφέρω ἕνα παράδειγμα που το «κατέχεις»,το ἐπόμενο Cambrian ἀρχίζει μόλις τελειώσει το προηγούμενο.
Και κάθε ἐπόμενη ἀναμέτρηση ἐπίσης.

Pro από Συμβασιλεύουσα 21 Ιουλίου 2013 στις 10:38:00 μ.μ. EEST  

Σωστος.......... Οπως παντα .

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2013 στις 9:37:00 π.μ. EEST  

@ΓΙΑΝΝΗΣ

"Με τον υπολοιπο στρατο τους και με πλοια, αεροπλανα, αρματα που θα τους εδιναν οι αμερικανοι. Οπως εδιναν και σε αλλες χωρες για δεκαετιες, μεταξυ των οποιων και εμεις.
Ποιες μικρες χωρες φτιαχνουν πυρηνικα ?? Στα λογια ολα ευκολα ειναι.... "

Πρώτον φίλε οι τούρκοι θα ήθελαν μια δεκαετία να ξαναφτιάξουν αποβατική δύναμη. 15 σχεδόν χρόνια τους πήρε για την πρώτη με ετήσιες μεγάλες ασκήσεις απο την δεκαετία του 60. Η ΠΑ το 84... Αχχχχ.... η ΠΑ το 84 θα τους έστελνε ξανά μια δεκαετία πίσω και σκέψου να είχε και το αεροδρόμιο στην πάφο...

Μικρές χώρες με πυρηνικά: πακιστάν, ινδία, β κορέα, ισραήλ και στα πολύ κρυφά και για λίγο ν αφρική.
Πόσο δύσκολο επίσης ήταν να αγοράσουμε; Το 90κάτι οι έλληνες στην μόσχα μιλούσαν για τα S-300 νομίζω - δεν θυμάμαι ακριβώς. Ο μεταφραστής αντί να πει ειδικά όπλα είπε πυρηνικά για να λάβει απο τους ρώσους την απάντηση πόσα θέλετε και πότε. ευκαιρίες για χώρες που γουστάρουν ανεξαρτησία υπάρχουν, μην ξεχνάμε την κλοπή πλουτονίου απο το ισραήλ απο την μαμά αμερική.

στα λόγια είναι εύκολα αλλά και στις τολμηρές πράξεις επίσης. τα δύσκολα είναι για τους τεμπέληδες, τους αναποφάσιστους και τους προσκυνημένους.

μηδενιστής

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2013 στις 11:38:00 π.μ. EEST  

@ΑΧΕΡΟΝΤΑ και Pro

Ζητώ συγγνώμη για την αργοπορημένη
μου ανταπόκριση,αλλά είναι γνωστό οτι τον Θεσσαλονικιό τον χάνεις και τον βρίσκεις στις παραλίες της Χαλκιδικής τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα.Στο δια ταύτα λοιπόν:

@ΑΧΕΡΟΝΤΑ

Ομολογώ οτι αυτή τη πτυχή δεν τη γνώριζα και δεν αποκλείω τίποτε.Ωστόσο,το σχόλιό μου ήταν γενικό και αφορούσε το συμψηφισμό του επιπέδου εξοπλισμών των δυο αντιπάλων την εποχή εκείνη.
Ανοίγεις πάντως ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που έχει να κάνει με το παράγοντα συγκυρίες.Πρόσφατα μιλούσα με φίλο,εραστή της Αεροπορίας και μου εξέθεσε τον εξής προβληματισμό:''Ως γνωστόν,τα τούρκικα F-16 είναι εξοπλισμένα με κινητήρες GE,ενώ τα ελληνικά με GE(τα παλαιότερα μπλοκ) και με P&W τα νεότερα.Εάν η GE αποφασίσει να καθηλώσει ανα τον κόσμο τα F-16 που φορούν τους κινητήρες της,ο μεγάλος χαμένος για μια περίοδο και για ευνόητους λόγους θα είναι οι Τούρκοι.Αν όμως πράξει το ίδιο η P&W,δυστυχώς θα είμαστε εμείς''.
Και κάτι ακόμη,δεν είναι θέμα δέους με τους ΑΙΜ-120,αν θέλεις διάβασε την απάντησή μου στο Pro....

@Pro

Η αλήθεια πάντα είναι κάπου στη μέση.Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός οτι έχουμε ιπτάμενους που μπορούν να σου βγάλουν λαγό απο το καπέλο,κυριολεκτικά.Αυτό όμως φοβάμαι οτι δεν επαρκεί για να μας καλύψει ολοκληρωτικά.
Ο αείμνηστος ο Νικόλας ο Σιαλμάς αυτοθυσιάστηκε σε έναν άνισο αγώνα με τους Τούρκους πιλότους.Εάν οι τελευταίοι δεν απολάμβαναν ένα υπέρτερο αεροσκάφος μιας γενιάς μετά,με έναν πανίσχυρο κινητήρα και πιο προηγμένα ηλεκρονικά,όπως το υπερ-πολύτιμο fly-by-wire,το πιθανότερο θα ήταν να κάνουν παρέα στα ψάρια του Αιγαίου,ο διώκτης μάλιστα του Νίκου κόντεψε παρά τρίχα.Σιγά σιγά μετά απο αυτό το τραγικό γεγονός είναι αλήθεια οτι η ΠΑ αναπροσάρμοσε τις τακτικές της και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι Τούρκοι στριμώχνονταν άγρια απο Mirage F-1 ,μέχρι και F-5(μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90 readiness εκτελούσε και η δικιά μας 343ΜΑΗ στη Μίκρα).
Εδώ όμως που θέλω να σταθώ είναι στο γεγονός οτι είναι μείζονος σημασίας να διαθέτεις το ί δ ι ο ή π α ρ ό μ ο ι ο όπλο με τον εχθρό για να εκπαιδευτείς όπως θα τον πολεμήσεις.Όλα αυτά ίσως δε γίνονταν εάν η Ελλάδα δεν είχε παραλάβει τρίτης γενιάς αεροσκάφη και ειδικά F-16 και μέσα απο διάφορες ασκήσεις τύπου Ιέρακα ή και τα διάφορα κατά σειρές ΣΟΤ δε έκανε γνωριμία με το F-16 που χρησιμοποιούσε ο εχθρός.
Κακά τα ψέμματα,είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τις επιλογές των απο απέναντι και να τρέμουμε,ιδίως σε χαλεπές εποχές μη πάρουν κεφάλι και μας ξεφύγουν.Οι ΑΙΜ-120 τους έδωσαν κάποια αυτοπεποίθηση και το ίδιο πιστεύω συνέβη και με εμάς όταν τους παραλάβαμε.Οι Αμερικανοί κατάφεραν να αποφεύγουν να μπουν σε κλειστή αερομαχία με τα σερβικά Mig-29,πράγμα το οποίο θα ήταν άκρως επικίνδυνο γι'αυτούς και απλά κατέρριπταν τους Σέρβους με τους Amraam.
Γι'αυτούς τους λόγους και επειδή είναι πιθανόν να αλλάξουν σε κάποιο βαθμό οι κανόνες εμπλοκής στο Αιγαίο μετά την έλευση των τουρκικών F-35,νομίζω οτι θα αναγκαστούμε είτε να αναβαθμίσουμε όλα τα F-16 σε επίπεδο Viper με ραντάρ AESA,είτε να ξεράνουμε το σκ@τό μας και να αγοράσουμε F-35.Και δεν αναφέρομαι τόσο στο θέμα της αναχαίτισης,όπου ο συνδυασμός APG-81 με Amraam αναμένεται να μας ζορίσει(όταν το αεροσκάφος αυξήσει το RCS του μέσω του ανοίγματος των φωλέων των πυρομαχικών του,θα είναι ήδη αργά για τον αντίπαλο),όσο στο θέμα της κρούσης.....

Μέντωρ

AXEΡΩΝ 22 Ιουλίου 2013 στις 12:40:00 μ.μ. EEST  

@Pro
Με κολακεύεις φίλε μου,θα...ἱππεύσω την κάλαμον,και θα το χρωστάω σε ἐσένα (χά,χά)!

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2013 στις 2:38:00 μ.μ. EEST  

Οι χώρες που έχουν πυρηνικά είναι δεν είναι μιά 10αριά μαζί με τις χώρες υπερ-δυνάμεις.

Οι τουρκοι αν δεν επερναν την Κυπρο το 74 θα την επερναν εστω το 84, το 94 κ.ο.κ Οι αμερικανοι ειχαν πολλα αποβατικα κτλ πολεμικα πλοια να της δωσουν για να αναπληρωθουν αυτα που θα χανονταν.

Ποια βαση στην Παφο ? Οι δεν αφηνουν να να γινει ειδικα μονιμη μετασταθμευση ελληνικων και οποιων αλλων μαχητικων στην Κυπρο, δεν επιτρεπουν ουτε καν να υπαρξουν κυπριακα μαχητικα στο κυπριακο εδαφος !!
Αν κανουμε κατι που δεν θα βρει συμφωνους καποιους απο τις μεγαλες δυναμεις εδω μετα μπορει να καει η Αθηνα, τα δαση, και αν σωσουμε ττην μιση Κυπρο μετα να φροντισουν καποιοι να μας ,,ανταμειψουν,, με το να χασουμε ολη την Θρακη και ισως και μερικα νησια.
Θα μας βομβαρδισει το ΝΑΤΟ οπως εκανε και στην Σερβια. Δεν τα ξερεις καλα καποια πραγματα. Εδω οι αμερικανοι φαγανε τον ιδιο τον προεδρο τους που ειπε πραγματα που δυσαρεστησαν καταστασεις. Σιγα μην λυπηθουν καποιους αλλους.....
Γιαννης

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2013 στις 3:36:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννης

φίλε τί 10 τί 11.

Γιατί φίλε μου προεξοφλείς μια αιώνια αμερικανική υποστήριξη στην τουρκία; Ξεχνάς οτι πρώτον το 84,94 δεν υπήρχε χούντα άρα και διεθνής καταδίκη και δεύτερον το 94 δεν υπήρχε σοβιετική ένωση.

Η πάφος θα είχε ελληνικά αεροπλάνα και τότε και τώρα. δεν τα έχει αρνηθεί κανείς. επίσης μια νίκη το 74 σημαίνει και κάτι άλλο: ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ.

Ας καεί η αθήνα, τα δάση, ας μας κόψουν τις bmw και τα Iphone.
Ας ερχόταν το 84, το 95 το 2004 να πάρει η τουρκία νησί. Πραγματικά ας ερχόταν!

Η σερβία δεν ήταν ΝΑΤΟ. εμείς είμαστε. μλκς αλλά είμαστε.

μην ηττοπαθείς. αυτό θέλει το ορκ. ανατολικά. φόβο.

μηδενιστής

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2013 στις 5:28:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή

Στο θέμα των πυρηνικών,ο Γιάννης έχει απόλυτο δίκιο.....

Μέντωρ

Filos 22 Ιουλίου 2013 στις 6:28:00 μ.μ. EEST  

πάμε πάλι από την αρχή: αεροπορική μάχη σήμερα σημαίνει BVR με AMRAAM και αν γίνει merge JHMCS και IRIS T ή ανάλογα βλήματα. Ξεχάστε τα dogfights, την ευελιξία κλπ. Το 96 οι Τούρκοι ειαν AMRAAM και εμείς όχι, που σημαίνει ότι εαν συντριπτική υπεροπλία. Ανάλογη και ίσως μεγαλύτερη θα έχουν με την άφιξη των F35. Αυτή είναι η πραγματικότητα

Filos 22 Ιουλίου 2013 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

enkripto έχοντας βαθιά γνώση κάποιων δεδομένων του χώρου της άμυνας, οφείλω να επισημάνω δύο όπλα που συντόμως θα έχει ο Τούρκος και που εαν δεν λάβουμε μέτρα εγκαίρως το παιχνίδι θα χαθεί εαν γίνει το τσαφ. Το πρώτο είναι φυσικά το F35, δε θα κουραστώ να μιλώ για αυτό μέχρι οι συμπολίτες μου αντιληφθούν το μέγεθος της απειλής. Όταν πάντως διαπιστώνεις τέτοιου βαθμού συνειδητοποίηση της απειλής από άτομα που υποτίθεται ασχολούνται με την άμυνα, τι να περιμένεις από τους πολιτικούς που παίρνουν και τις αποφάσεις. Το δεύτερο όπλο είναι ο πύραυλος UMTAS, 8km range, IR camera, RF datalink, τι Leo2Hel λέμε τώρα όταν υπάρχει τέτοιος πύραυλος...

Ανώνυμος 23 Ιουλίου 2013 στις 8:14:00 π.μ. EEST  

"Σιγά σιγά μετά απο αυτό το τραγικό γεγονός είναι αλήθεια οτι η ΠΑ αναπροσάρμοσε τις τακτικές της και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι Τούρκοι στριμώχνονταν άγρια απο Mirage F-1 ,μέχρι και F-5(μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90 readiness εκτελούσε και η δικιά μας 343ΜΑΗ στη Μίκρα)."

Εκτός θέματος του άρθρου βέβαια, αλλά υπήρξαν περιπτώσεις που ελληνικά F-5 είχαν τουρκικά F-16 στο στόχαστρο και με τις φωτογραφίες των φωτοπολυβόλων να το αποδεικνύουν. Υπήρξε και σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό Airforces Monthly

Ανώνυμος 23 Ιουλίου 2013 στις 3:47:00 μ.μ. EEST  

....Ας καεί η αθήνα, τα δάση, ας μας κόψουν τις bmw και τα Iphone....
τι μυαλό μπορεί να κουβαλάνε κάποιοι? κάηκε η Ηλεία, χάθηκαν αθώοι, χάθηκαν οικογένειες και όσο και να μη γουστάρουμε το καραμανλή τον junior, πιστεύω ακράδαντα ότι του είχαν έτοιμη τη φτιάξη και με την πρώτη ευκαιρία του την έκαναν.
και ο μηδενιστής συνεχίζει τα αλυτρωτικά του κι ας καεί το σύμπαν.
ερώτηση, αν ήταν να καεί το σπίτι του ή οικογένειά του θα συνέχιζε τα ίδια? άντε γιατί το παράκανε

Ανώνυμος 23 Ιουλίου 2013 στις 4:58:00 μ.μ. EEST  

@23 Ιουλίου 2013 - 3:47:00 μ.μ. EEST

"αν ήταν να καεί το σπίτι του ή οικογένειά του θα συνέχιζε τα ίδια?"

εδώ μιλάμε για την κύπρο και θα κοιτάμε τα σπίτια;;;; θα κοιτάξω την οικογένεια όταν ΞΕΡΩ οτι η σειρά μας έρχεται;;;

κύπρος ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

μηδενιστής

Ανώνυμος 23 Ιουλίου 2013 στις 10:43:00 μ.μ. EEST  

ρωτά ρε μηδενιστή έτσι για την πλάκα, την οικογένεια σου, τα παιδιά σου, τους γονείς σου, συγγενείς, φίλους.
θέλετε κύπρο ελεύθερη και καμμένα σπίτια, ξεκληρησμένες οικογένειες και καταστροφή έτσι γιατί πρέπει να ανάψει το πελεκούδι, κι αν δεν σε κλείσουν στο δαφνί θα είναι γιατί σίγουρα σε έχει πειράξει η ζέστη.
αμαν πια με τον πόλεμο, θέλουμε να ζήσουμε ρεεεεεεε, παράτα μας πια με τα αλυτρωτικά. δες τι γίνεται γύρω σου και άσε το 1821 και τους μπουρλοτιέρηδες..

AXEΡΩΝ 24 Ιουλίου 2013 στις 12:49:00 π.μ. EEST  

«αμαν πια με τον πόλεμο, θέλουμε να ζήσουμε ρεεεεεεε, παράτα μας πια με τα αλυτρωτικά. δες τι γίνεται γύρω σου και άσε το 1821 και τους μπουρλοτιέρηδες..»
Τί να κοιτάξει ρε γύρω του ὁ μηδενιστής που δέν το ἔχει δεί και θα του το ὑποδείξεις ἐσύ;
Ἐσύ ἔχεις πάρει είδηση σε τί κόσμο ζείς;
Στρουθοκαμηλίζοντας,νομίζεις ὅτι ἀπέφυγες τον κίνδυνο;
Ὁ πόλεμος σε βρίσκει και χωρίς να τον ψάξεις,και δέν θα φταίει ὁ μηδενιστής ἐπειδή φωνάζει ἀπό διαδικτύου.
Και ὁ πόλεμος δέν θα εἶναι ὑποχρεωτικά ὅπως τον ἔχουμε συνηθίσει.
Ἄν ἀντί για βόμβες του Ἀττίλα,σε βρεί σφαίρα του Κόλα,ἡ διαφορά ποιά εἶναι;

Ανώνυμος 24 Ιουλίου 2013 στις 8:21:00 π.μ. EEST  

Αχέροντα,καλημέρα, αλλά εδώ είσαι λάθος. βλέπω και παραβλέπω σε τι κόσμο ζούμε. δεν μιλησα για τους αλβανούς εγκληματίες--που είναι στο χέρι της πολιτείας να τους τσακίσει και όχι να τους παραχαιδεύει. μίλησα για το σφυροκόπημα στο θέμα κύπρος και για το συνεχές τι κάνουμε και δεν ορμάμε ή τι περιμένουμε και πότε?
άλλο ο εσωτερικος κίνδυνος--που ΑΝ ήθελαν οι ηγεσίες θα τον είχαν εξαφανίσει μια και καλή-- και άλλο να είμαστε συνέχεια με το όπλο παραπόδας. αυτό βέβαια δεν σημαίνει--και μην το παρεξηγείς--ότι αν μας έρθουν θα μέινουμε με τα χέρια σταυρωμένα και θα τρεχουμε σε συλλαλητήρια ή στον οηε για να κατηγορήσουμε τους κακούς εχθρούς.

Ανώνυμος 24 Ιουλίου 2013 στις 10:01:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμε 24 Ιουλίου 8:21:00 π.μ.

Μπορεί ώρες-ώρες ο τρελο-μηδενιστής( μηδενιστή χα'ι'δευτικά στο λέω,μη με παρεξηγήσεις,ξέρεις οτι σε συμπαθώ) να ακούγεται σα τον Αλάριχο που είναι έτοιμος να πάρει κεφάλια,αλλά προτιμώ σε μια κοινωνία που τα τελευταία χρόνια είχε να αρχίσει να παραπαίει ηθικά,να έχω πολλούς τέτοιους μηδενιστές που θα ήταν stand by ανα πάσα ώρα και στιγμή να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη και να αντιμετωπίσουν κάθε είδους απειλή.Διότι φίλε μου,εάν είχαμε μια ανάλογη 22α Ιουλίου το 2007 π.χ.,θα τρέχαμε να ξεκολλήσουμε το νέο κόσμο απο τη θερινή νιρβάνα του,τις ξαπλώστρες στη Ψαρρού και το Φέισμπουκ.Και πάλι αμφιβάλλω αν θα καταφέρναμε να τους μαζέψουμε,με την αιτιολογία οτι η πατρίδα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.Ο Αχέροντας δικαιολογημένα εξεμάνη......


Μέντωρ

Ανώνυμος 24 Ιουλίου 2013 στις 10:09:00 π.μ. EEST  

"ρωτά ρε μηδενιστή έτσι για την πλάκα, την οικογένεια σου, τα παιδιά σου, τους γονείς σου, συγγενείς, φίλους.
θέλετε κύπρο ελεύθερη και καμμένα σπίτια, ξεκληρησμένες οικογένειες και καταστροφή έτσι γιατί πρέπει να ανάψει το πελεκούδι, κι αν δεν σε κλείσουν στο δαφνί θα είναι γιατί σίγουρα σε έχει πειράξει η ζέστη."

άπαντες οι δικοί μου - ειδικά μετά την τελευταία βόλτα σε κύπρο - θέλουν την κύπρο ελεύθερη και ενωμένη με τους λοιπούς έλληνες.

"αμαν πια με τον πόλεμο, θέλουμε να ζήσουμε ρεεεεεεε, παράτα μας πια με τα αλυτρωτικά. δες τι γίνεται γύρω σου και άσε το 1821 και τους μπουρλοτιέρηδες.."

υπάρχουν 2 ζωές: μια που περπατάς στα δύο και μια στα τέσσερα. δικαίωμά σου να περπατάς όπως γουστάρεις. υπάρχει και το σούρσιμο (έρπην) αν επιθυμείς και αυτό.

άτομα σαν κι εσένα υπάρχουν πολλά. ευτυχώς που άτομα σαν κι εμένα υπάρχουν περισσότερα και ανταλλάσσουμε απόψεις στα ελληνικά

μηδενιστής

Υγ και μην δικαιολογείσαι στον Αχέροντα. Αχέρων είναι και όχι Ασλαν.

AXEΡΩΝ 24 Ιουλίου 2013 στις 10:12:00 π.μ. EEST  

@24 Ιουλίου 2013 - 8:21:00 π.μ. EEST
Kαλή σου μέρα.
Αὐτό που ἐγώ ἑννοώ,εἶναι ὅτι ἡ πραγματικότητα δέν ἀλλάζει ἐπειδή κάποιος φωνάζει το α΄ ἤ το β΄,ἄν γίνεται εὐχάριστος ἤ δυσάρεστος.
Προσωπικά δέν τρέφω αὐταπάτες σχετικά με το ἠθικό και το φρόνημα του λαοῦ μας,ὅχι μόνο τώρα με την κρίση,ἀλλά πολύ προγενέστερα.
Ἡ δυσφορία του λαοῦ στα δύσκολα εἶναι νομοτελειακό φαινόμενο,καισε περίοδο παρατεταμένου πολέμου διαχέεται και στο στράτευμα,ἀλλά αὐτό δέν σημαίνει ὅτι δέν μπορεί να στεφθεί ὁ ἀγώνας με ἐπιτυχία:στην Γαλλία ἀλλά και στην Ἰταλία το 1917-18 ἡ ἀπροθυμία των στρατευμάτων για πόλεμο πῆρε διαστάσεις μαζικῆς ἀνταρσίας,στην δέ Ἰταλία,ἄν δέν κάνω λάθος, στασίασε δύο φορές ὁ στόλος-παρ΄ὅλα αὐτά καί οἱ δύο χώρες ἐξήλθαν του πολέμου νικήτριες.
Βλέπεις,δέν την πατάνε ὅλοι ὅπως ἑμείς στην Μικρά Ἀσία.
Και για τον Κόλα,που ὅπως σωστά ἀναφέρεις δέν θα μας ἀπασχολοῦσε ἄν εἶχε ἀντιμετωπιστεί με ἀποφασιστικότητα ἐξ ἀρχῆς(ὅχι ὡς ἄτομο,ἀλλά ὡς φαινόμενο),τον ἀνέφερα για να τονίσω ὅτι ἡ ἕννοια της Ἑθνικὴς και της δημοσίας ἀσφαλείας τείνουν ὁλοένα και περισσότερο να συντηχθοῦν.
Ἡ φράση «γίναμε Καμπούλ» δέν εἶναι μόνο ἕνα κλισέ,ὑποκρύπτει μία δυσάρεστη πραγματικότητα,διαρκῶς ἐπιδεινούμενη,και ἄν βάλεις στην ζυγαριά και τις παρεπιδημοῦσες πυρκαϊές,ἔχεις μία ἀρκετά πλήρη εἰκόνα ἀκήρυκτου πολέμου,χωρίς ἀναγνωρισμένο ἐπιτιθέμενο,ἀλλά με ὑπαρκτές και ὀδυνηρές ἀπώλειες για τον δεχόμενο την ἐπίθεση,δλδ την Πατρίδα μας.
Καί,ὅχι,δέν ἔχω οὔτε ἐγώ ««ὄρεξη» για πόλεμο,εἰδικά ὅταν δέν ἑμπιστεύομαι την ἠγεσία,οὔτε ὅμως και να πάω ὡς πρόβατο ἐπί σφαγήν ἐπειδή γι΄αὐτήν με προορίζουν αὐτοί που καταλήστευσαν την Χώρα.
Ἄλλη ἐπιλογή δέν βλέπω,ἐκτός ἀπό ἀποποίηση της Ἑλληνικῆς ὑπηκοότητος,ὁπότε ὅμως ἔχουν ἀπό τα ἀποδυτήρια κερδίσει το παιχνίδι αὐτοί που ἀνέφερα μόλις προηγουμένως.

AXEΡΩΝ 24 Ιουλίου 2013 στις 1:15:00 μ.μ. EEST  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alexandros 24 Ιουλίου 2013 στις 1:49:00 μ.μ. EEST  

Όσον αφορά την αντίδραση των μικρών έναντι των μεγάλων δυνάμεων, καταρχάς θα πρέπει να δούμε πως οδηγούνται οι μεγάλες δυνάμεις σε συγκεκριμένες αποφάσεις και ειδικά εις βάρος συμμαχων, κατά δεύτερον, υπάρχουν και χώρες που αντιστέκονται στις μεγάλες δυνάμεις, ακόμα και καταφανέστατα ενώ υπάρχουν και χώρες που κατάφεραν να ελέγξουν τις μεγάλες δυνάμεις ολοκληρωτικά και να γίνουν αυτές υπερδύναμη! Ακραίες περιπτώσεις? Ίσως, αλλα υπάρχουν και οφείλουμε να τις μελετάμε!

Ανώνυμος 24 Ιουλίου 2013 στις 9:04:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή,
εν πρώτοις δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν και για τίποτα είτε είναι Αχέρων, Ασλάν, μηδενιστάν κ.λπ.
εν δευτέροις ομολογώ ότι με κατατρόπωσες. ζώνομαι τα φυσεκλίκια και αρχίζω ανένδοτο αγών.
ή θα νικήσωμεν ή θα αποθάνωμεν
χαλάλι και το bmw--το αγόρασα το ΄11 από τη γερμανία, μέσα από την πηγη--χαλάλι και το καινούργιο ipad του πιτσιρικά μου. πατέρα μου είπε, όλα για τον αγώνα,
αντε μπρε τζάνουμ κι΄σαι ένας καταφερτζής εσύ.....
μιλάω και ελληνικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP