Ευκολότερη η μετάβαση στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου ΓΕΕΘΑ

Από 1 Σεπτεμβρίου 2012, λειτουργεί, με μέριμνα του ΟΑΣΘ, λεωφορειακή γραμμή, με την ονομασία Νο 68 «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ» για την εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να επισκεφθούν το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, με αφετηρία την Πλατεία Αριστοτέλους και τέρμα το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Έχουν δρομολογηθεί δύο λεωφορεία κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι το τέλος του 2012 με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Αναχώρηση από την πλατεία Αριστοτέλους: 08:00- 09:00-10:25-11:25-13:00-14:00

Αναχώρηση από το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων: 09:15-10:15-11:50-12:50-14:10- 15:10

Κατά την άφιξη των επισκεπτών, η Στρατιωτική Υπηρεσία έχει αναλάβει την ξενάγηση των επισκεπτών, εντός και εκτός του κτηρίου του Μουσείου.


4 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:46:00 μ.μ. EEST  

ΑΝΕΠΗΣΙΜΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:41:00 π.μ. EEST  

Καλή κίνηση, αλλά η ανακοίνωση θα έπρεπε να αναφέρει και τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Αν είναι π.χ. μόνο πρωινά καθημερινά (κάτι τέτοιο δείχνουν οι ώρες λειτουργίας της γραμμής), αυτό σημαίνει ότι αποτρέπει κάποιον π.χ. που είναι στην Θεσσαλονίκη για δουλειά να επισκεφτεί το Μουσείο το απόγευμα

Ανιχνευτής 21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:57:00 μ.μ. EEST  

Υπηρέτησα εκεί ως δόκιμος. Το "φυλάγαμε" από τον εχθρό :) Τότε ήταν σαν ζωολογικός κήπος Είχε παγωνιά, κουνέλια, φραγκόκοτες κα γιατί ήθελε ο Τσοχανζό να μοιάζει όπως ήταν παλιά (!). Εμείς φροντίζαμε τα ζώα και το γκαζόν και ο υποδ/της μας έπαιρνε τα αυγά και κανα κουνέλι όταν γίνονταν πολλά.. Αυτά άνοιγαν τρύπες έφευγαν από το κοτέτσι τους (δεν είχαν βάλει τσιμέντο κάτω) και τα κυνηγάγαμε στους αγρούς. Ωραία πράγματα lol

Κάποια όπλα και στολές εποχής είχε δωρεά στρατιωτικού (ενός φαρμακοποιού του στρατού αν θυμάμαι) και κάποια παλιά έπιπλα, βιβλία και τέτοια. Το κτίσμα (βίλα με βοηθητικά κτήρια πχ πεταλωτήριο κτήριο προσωπικού) που στεγάζεται το μουσείο ήταν αρχικά τσιφλίκάκι κάποιου Εβραίου ονόματι Τόψιν που μετά το πούλησε στον Βασιλιά. Εκεί είχε αράξει το ελληνικό επιτελείο και εκεί έγινε η παράδοση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους στους Έλληνες (Δεν δόθηκε μάχη). Στην κατοχή το είχαν οι Γερμανοί ως διοικητήριο και κάποια πράγματα (παγούρια κράνη) σώζονται από τότε. Μετά το πήρε πάλι ο βασιλιάς που το πούλησε.. σε κάποια νομίζω ξαδέλφη του. Τελικά πέρασε (με αγορά) στο ΕΣ. Πρακτικά ήταν κλειστό για το κοινό και σπάνια το ανοίγαμε σε "λίγους" (κανα σχολείο κτλ).

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:24:00 μ.μ. EEST  

εκει υπηρετούν κληρωτοί, καλή βυσματαποθηκη φαινεται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP