Εν Τάχει

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

 • Χαράς ευαγγέλια για τους Τούρκους ιπταμένους! Η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) και η ρωσική εταιρεία Rosoboronexport υπέγραψαν τις απαιτούμενες συμβάσεις  υποστήριξης και επισκευής του αντιαεροπορικού συστήματος  S-300PMU1, ενώ παράλληλα καθορίστηκαν από το ΓΕΑ και το Πεδίο Βολής Κρήτης οι διαδικασίες εκπαίδευσης και ασφάλειας με σκοπό την πραγματοποίηση βολής του συστήματος εντός του 2013, όπως  προγραμματίστηκε. Ο αρχικός στόχος για βολή προς το τέλος του 2012 αναθεωρήθηκε βάση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης των απαραίτητων υλικών από την κατασκευάστρια εταιρία. Και του χρόνου με...υγεία. (Αιέν Υψικρατείν : Αegean Spike)

• Συνεκπαίδευση με την Ισραηλινή πολεμική αεροπορία θα πραγματοποίησει η ΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου. Αυτή την φορά τα μαχητικά της Chel Havir θα ανταποδώσουν την περσινή επίσκεψη της 337Μ στο Ισραήλ (1,2). Nα θυμίσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο κλιμάκιο της 337Μ (πέντε ελληνικά μαχητικά F-16 Block 52+, οι πιλότοι τους και το απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό) επισκέφτηκε την αεροπορική βάση Ovda στο νότιο άκρο του Ισραήλ, όπου και συνεκπαιδεύτηκε με τους Ισραηλινούς. Χώρος φιλοξενίας των Ισραηλινών αναμένεται να είναι η 110ΠΜ.

• Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη (19/9/12), κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού προχώρησε σε επισκευή του αυτόματου πυρσού επί της βραχονησίδας Ζουράφας, ανατολικά της Σαμοθράκης, ο οποίος και είχε υποστεί ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυριαρχία μας επί της βρχ/σίδας επεκτείνει σημαντικά την ζώνη Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας στον κρίσιμο χώρο του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Όχι τυχαία, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ.Κωσταράκος στα πλαίσια περιοδείας του στο Αν.Αιγαίο τον περασμένο Απρίλιο περιέπλευσε την β/ν Ζουράφα επιβαίνοντας στην κανονιοφόρο "Πολεμιστής", στέλνοντας με αυτό τον τρόπο μήνυμα ότι "είμαστε εδώ"..(1)

O αυτόματος πυρσός μετά την επισκευή.
 • Τίτλοι τέλους για την Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ). Το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε την απόσυρση των Ελληνικών Δυνάμεων από την ασιατική χώρα, επαναπατρίζοντας τα τελευταία 54 στελέχη των ΕΔ. Η απόφαση έχει να κάνει "και με οικονομικούς λόγους" όπως ανέφερε ο ΥΦΕΘΑ Δ. Ελευσινιώτης.

• Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), παρουσία του Αρχηγού ΑΤΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, σύσκεψη των Διοικητών των Μονάδων του Αρχηγείου.Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΠΑ, σκοπός της σύσκεψης ήταν να δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες, με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των Μονάδων.

• Νέες αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ. Έτσι, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης είχαμε την αιφνίδια ενεργοποίηση τμημάτων ειδικών δυνάμεων, με σενάριο την νυχτερινή ανακατάληψη νήσου του Ανατολικού Αιγαίου, στην συγκεκριμένη περίπτωση την μικρονησίδα Τέλενδο, δυτικά της Καλύμνου. Την νυχτερινή αυτή άσκηση ακολούθησε το επόμενο πρωί (10.30) αιφνιδιαστική κινητοποίηση του Εθνικού συστήματος Αεράμυνας. Σε αυτήν συμμετείχαν τα αντιαεροπορικά συστήματα όλων των κλάδων των ΕΔ, καθώς και το σύνολο των Σταθμών Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασκήσεις αυτές διεξήχθησαν παραμονή της εξόδου τουρκικού ερευνητικού σκάφους, το οποίο σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις σκοπεύει να προχωρήσει σε παράνομες έρευνες  νοτίως της Μεγίστης...

• Τις εργασίες επισκευής του ΠΤΜ "Κέρκυρα", στο οποίο είχε σημειωθεί πυρκαγία στις 30/7, επιθεώρησε ο ΥΦΕΘΑ Δ.Ελευσινιώτης. Ο κ.Ελευσινιώτης,
συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΝ και τον Αρχηγό Στόλου, είχε την ευκαιρία να δεί ιδίοις όμμασι τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Κατόπιν θα τοποθετηθεί η "φούστα" του ΠΤΜ και μετά τις απαραίτητες δοκιμές το Zubr αναμένεται να επανέλθει σε υπηρεσία από τις αρχές του νέου έτους.

• Nέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση της παραχώρησης αρμάτων μάχης M-1Α1 στον ΕΣ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Παρόν, το ΥΠΕΘΑ έλαβε γνώση ότι είναι διαθέσιμη ακόμα μια παρτίδα αρμάτων, τα οποία είναι σε αρκετά καλύτερη κατάσταση από τα ήδη επιλεγμένα από την επιτροπή του ΓΕΣ. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι διαθέσιμος αριθμός 1.000 επιπλέον Hummer ενώ η Αμερικανική πλευρά αναμένει την Ελληνική απάντηση ως τις 29 Σεπτεμβρίου. Ο συντάκτης του δημοσιεύματος δεν χάνει την ευκαιρία να καταφερθεί -ορθώς, ορθάτατα- εναντίον ορισμένων γερμανοτραφών τρωκτικών που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και αρθρογραφούν ακατάπαυστα εναντίον της δωρεάν παραχώρησης. Επ'ωφελεία των εντολέων τους ΚΑΙ όσων επιθυμούν την απόσυρση των MOLF, χωρίς παράλληλη αναπλήρωση του επιχειρησιακού κενού . "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας", το εμπεδώσαμε..Για τους γείτονες πάντως, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας..

"Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.."

3 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:53:00 π.μ. EEST  

Boλὴ αποδοχὴς S-300...ὲστω και μετὰ απὸ 13 χρὸνια.
Εὺχομαι αυτὴν την φορὰ να δοθεὶ τὲλος στην εκκρεμὸτητα.
...
Το ὰλλο ὸμως;
Διαθὲσιμη επιπλὲον παρτὶδα Ὰμπραμς,και σε καλὺτερη κατὰσταση...
1000 επιπλὲον Hummer...
Μὲχρι πὸτε εὶπαμε ὸτι περιμὲνουν οι Αμερικανοὶ απὰντηση;
Μὲχρι τις 29 Σεπτεμβρὶου;
Καλὰ...

ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ 24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:42:00 μ.μ. EEST  

Δε νομίζω ότι τα hummerς είναι απαραίτητα για τον ΕΣ όσο η αγορά καινούργιων οχημάτων 5 τόνων ή φορτηγών άλλου τύπου αφού πολλά από αυτά που διαθέτει είναι σε άθλια κατάσταση,δεν επαρκούν για τη μεταφορά πυρομαχικών μέσου βαρέου πυροβολικού τμημάτων άμεσης επέμβασης, και οι οδηγοί τους κάνουν το σταυρό τους μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους.Επίσης καιρός είναι να ενεργοποιηθεί η ΕΛΒΟ,πιστεύω ότι διαθέτει άξιο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό (Παράδειγμα η κατασκευή αντιεροπορικού ΑΡΤΕΜΗΣ, που το σχέδιο του κάπου πήγε...). Βρε αδερφέ, οικονομία θα κάνουμε.

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:42:00 π.μ. EEST  


Όλα τα θέλουμε .
Ευτυχώς η νέα πολιτική ηγεσία συνεχίζει το πρόγραμμα του Φράγκου .
Φώς μετά από 2,5 χρόνια απόλυτου σκότους και 30 χεόνια λυκόφους .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP