Νέα άσκηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στο Αιγαίο

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Nέα εντολή ενεργοποίησης της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης είχαμε σήμερα το πρωί, κατόπιν σχετικής εντολής του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ.Κωσταράκου. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε άμεση αερομεταφορά τμήματος της Δύναμης Δέλτα, υπό τον έλεγχο της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, σε νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου με σκοπό την εξασφάλιση του αεροδρομίου του νησιού. Την αρχική δύναμη ακολούθησαν άλλες αερομεταφερόμενες δυνάμεις προς ενίσχυση της φρουράς της νήσου.

Στα πλαίσια της άσκησης ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ συμμετείχε στο τμήμα της ΔΤΑ που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, συνοδεία της διακλαδικής ομάδα φύλαξης Υψηλών Προσώπων η οποία αναλαμβάνει την προστασία της ηγεσίας των ΕΔ από εχθρικές ενέργειες σε περίοδο επιχειρήσεων. Η φυσική παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ σίγουρα δίνει θετικά μηνύματα στο ασκούμενο προσωπικό και στους ακρίτες του Αιγαίου. Δεν περιμένουμε βέβαια να δούμε τον Στρατηγό με το τυφέκιο ανα χείρας να εκτελεί πύρ και κίνηση όπως ο Ισραηλινός ομόλογός του (1), όμως είναι σίγουρα μια καλή αρχή..

13 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:51:00 μ.μ. EEST  

O Kωσταράκος ήταν αξιωματικός Α/Α Πυροβολικού, ο Gantz πρώην Αλεξιπτωτιστής.

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:02:00 μ.μ. EEST  

Πολύ καλή η Ιδέα να δούμε τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ με τυφέκιο να εκτελεί πυρ και κίνηση, κάποιος Επιτελής του θα διαβάσει άρθρο και δεν θα εκπλαγούμε στην επόμενη άσκηση, η οποία προβλέπεται να γίνει σύντομα, θα το δούμε και αυτό, είναι ένα πολύ καλό επικοινωνιακό τρικ, ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ είναι παρών στην 1η Γραμμή του Μετώπου, δεν κρύβεται όπως του καταλογίζουν, ασχολείται με τα υψηλά ιδανικά της φύλαξης του πατρίου εδάφους και όχι με τα χαμηλά οικονομικά, συνδικαλιστικά, κλπ προβλήματα του Στρατιωτικού προσωπικού. Θα υπάρχει όμως ένα πρόβλημα για τους Επιτελείς του, τι Τύπο τυφεκίου θα του δώσουν να κρατήσει ? Μ1 ή Thompson ?

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:32:00 μ.μ. EEST  

Τελικά οι ασκήσεις ετοιμότητος δεν είναι μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά για ΑΛΛΟΥΣ που νομίζω ότι η ιεραρχία των ΕΔ γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και ετοιμάζεται!
Πριν λίγο διάβασα ότι τα χαράματα στο Φαρμακονήσι οι τούρκοι "πούλησαν" μαγκιά, προσπαθώντας να εμβολίσουν σκάφος της ακτοφυλακής, ενώ παρατηρείται και κινητικότητα στη γύρω περιοχή.

Γιάννης

enkripto 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:35:00 μ.μ. EEST  

Όντως υπήρξε επεισόδιο, θα ανέβει σχετικό θέμα όταν γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:17:00 μ.μ. EEST  

πολλές ασκήσεις ανευ ουσίας.

ο ΕΣ έχει 90 χιλιάδες το πολύ κόσμο, 300 χιλιάδες αν κάνει πόλεμο.

ασκούνται ρεαλιστικά οι μονάδες οι οποίες εν καιρώ πολέμου θα συμβάλουν ελάχιστα - κοντά 500 άτομα. 500 στους 300 χιλιάδες.

άσκηση του τύπου: ανακατάληψη βραχονησίδας μόνο και μόνο απο το τίτλο δείχνει πόσο μα πόσο χαμηλά έχουμε πέσει.

όταν κύριοι καταλάβει κάποιος ελληνικό έδαφος δεν κάνουμε ανακατάληψη με ΕΔ.

ούτε διαβήματα ούτε τηλέφωνα.

μπουκάρουμε και διαλύουμε μαζικά χωρίς οίκτο χωρίς δεύτερες σκέψεις.

ανακαταλήψεις κάνουν στο μυαλό τους μόνο οι βολεμένοι στην χώρα των βολεμένων. ανακατάληψη θέσης, ανακατάληψη μισθού, ανακατάληψη προνομίων. εμείς τα φτωχαδάκια δεν καταλαβαίνουμε απο 'ανακαταλήψεις'.

χούφτωσε κανένας την γυναίκα σας και κάνατε ανακατάληψη του πισινού; ή πέσατε με τα μούτρα με ψηλά τις γροθιές αδιαφορώντας για το πλήθος;

'ανακατάληψη'... ξεφτίλα.

όσο για τον αρχηγό μην παραπονούμαστε. να λέμε και ευχαριστώ που επιτέλους κάποιος κατάλαβε οτι ο κόσμος ΒΛΕΠΕΙ - ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ οτι δεν υπάρχει πια στρατός. κάνει κάποια βήματα προς τα μπροστά τουλάχιστον.

ελπίζω να αρχίσουμε την εκπαίδευση και να αφήσουμε τις "ασκήσεις"

μηδενιστής.

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:06:00 μ.μ. EEST  

Φίλε μηδενιστή, "πιάνεται" η καρδιά μας, όποτε είναι να διαβάσουμε κάποιο σχόλιο σου! Η αλήθεια είναι πως σε πολλά "σπάς κόκκαλα", όπως έχουν γράψει άλλοι σχολιαστές.
Όμως βρε παιδί μου ΤΙΠΟΤΑ καλό δεν γίνεται στις ΕΔ, με τόσες δυσκολίες, με τόσα προβλήματα, με μισθούς "πείνας και κατάντιας", όταν άλλοι συνεχίζουν να ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ!!

Γιάννης

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:14:00 π.μ. EEST  

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί στο onalert οι στρατιωτικοί κραζουν συνέχεια αυτές τις ασκήσεις;

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:25:00 π.μ. EEST  

ΣΤΡΑΤΗΓΕ, ΑΞΙΟΙΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ-ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:43:00 π.μ. EEST  

εσένα όταν σε τρέχει το αφεντικό σου και δεν μπορείς να λουφάρεις δεν γκρινιάζεις;

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:09:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννης

φίλε δεν θέλουν να κάνουν. πραγματικά δεν θέλουν. είδαμε και τα νέα μέτρα μετά το χέρι της τρόικας.

τους νοιάζει μόνο η σύνταξη - στην μικρότερη δυνατή ηλικία και στον μεγαλύτερο βαθμό.

είδες κανα διακλαδικό κέντρο χερσαίας εκπαίδευσης;
είδες να πέφτουν άπαντες 3 βαθμούς κάτω;

όταν τα δεις σφύρα μου - αν ζω μέχρι τότε.

μηδενιστής

Υγ μάγκες μην διαβάζετε τον όναλερτ. είναι σαν να διαβάσετε τον σπάρτακο για τους φαντάρους. πολύ κλάμα, πολύ ψέμα, 2-3 δράκοι, μια μάγισσα και οι 7 νάνοι. όλα για την καρέκλα του αλεξάκη.

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:51:00 μ.μ. EEST  

Γιάννη,μέσα είσαι!!
Και ότι Διακλαδικό υπήρχε σε κανα Σώμα το μείωσαν στο ελάχιστο οι άχρηστοι καραβανάδες.Μόνο δεξιώσεις,πλακέτες,καλή βαθμολογία,δουλιές του κώλου!!

Ο κάθε ανώτατος περιφρουρεί το μαγαζί του και άμα βλέπει ή ακούει Διακλαδικότητα,κοντεύει να πνιγεί από τα κόμπλεξ κατωτερότητας ή ανωτερότητας!!

Κάνεις δεν ξέρει να χρησιμοποιεί ατομικό οπλισμό και πάραυτα δίνουν αντιστοιχές διαταγές.Δεν πολέμησε κανείς,ότι βλέπουν από ταινίες ή αυτά που αποδεσμεύουν οι Αμερικάνοι!

Όλοι οι παλαιοί από βαθμό υποστράτηγου και άνω πρέπει να πάνε σπίτια του και να αναλάβει νέο αίμαι,με ικανότητες,ιδέες και όρεξη για δουλειά!!Και προπαντώς αυτά που ζητάνε από τους άλλους,πρέπει να μπορούν να τα κάνουν ή και να τα έχουν πρώτα οι ίδιοι!!!

Αυτά,τούλαχιστον για το ΣΞ που είναι ένα μαύρο χάλι και χειρότερα!!

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:11:00 μ.μ. EEST  

Γράφουν ότι κλείνουν 13 στρατόπεδα νεοσυλλέκτων! Μάλιστα οι νεοσύλλεκτοι του ναυτικού θα παρουσιάζονται στην Τρίπολη, αφού εκεί θα κλείσει υο στρατόπεδο του ΠΖ! Οι πολιντικάντηδες σκέφτονται: τι θέλουμε στρατό, ναυτικό και αεροπορία;! είμαστε ΤΩΡΑ για έξοδα!
ο σουλειμάν να είναι καλά! τη γλώσσα του με τόσο "φροντιστήριο" την έχουμε μάθει! αν παραστεί ανάγκη δε τους καλούμε μιάς και είναι και "εμπειροπόλεμοι" από τις συμπλοκές με τους κούρδους!

Γιάννης

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:36:00 μ.μ. EEST  

Πολύ καλά κάνουν και τα κλείνουν τα 13 ΚΕΝ. Είχαμε φτάσει να έχουμε εικοσιτόσα ΚΕΝ για να μη χάσουν τα σουβλατζίδικα σε όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις της Ελλάδας. λασική σπατάλη προσωπικού.
Δε θα πάθουν τίποτα οι νεοσύλλεκτοι αν εκπαιδεύονται σε λιγότερα ΚΕΝ, και θα περισσέψουν και στελέχη για άλλα πόστα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP