Για "δραστηριότητα παρακρατικών ομάδων στην Θράκη" μίλησε ο ΥΠΕΞ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Στις 8 Οκτωβρίου και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του συμβουλίου του ΟΗΕ, θα συγκληθεί για πρώτη φορά έπειτα από 19 μήνες, το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, όπως ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Τούρκος ομόλογός του, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Ελλάδα για συνομιλίες ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Εντμάν Παναρίτι.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι θα πρέπει να αρθεί η απειλή του «casus belli» από την Τουρκία. «Δεν υπάρχουν για μας γκρίζες ζώνες. Αυτά είναι ξεκάθαρα. Ούτε συζήτηση ούτε παρερμηνεία δέχονται. Το ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση. Ας το καταλάβουν καλά αυτό» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η Ελλάδα τηρεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και στο πλαίσιο της πολιτικής ισονομίας και ισοπολιτείας.

Απαντώντας δε σε σχετικές επισημάνσεις βουλευτών για δραστηριότητες παρακρατικών στη Θράκη, ο κ. Αβραμόπουλος δεν το διέψευσε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «έχουν γνώση οι φύλακες για τη δραστηριότητα παρακρατικών οργανώσεων».

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά επισκέψεις Τούρκων βουλευτών και πολιτικών στη περιοχή. «Δεν πρέπει να μας φοβίζουν» τόνισε.

Επιπλέον, προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από επιστήμονες, διπλωμάτες και ακαδημαϊκούς, θα αρχίσει τις εργασίες της προκειμένου να ετοιμάσει την πρότασή της για το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα και με τη νέα διεθνή οικονομική και εξωτερική συγκυρία.

Για το κυπριακό, ο υπουργός υπογράμμισε: «Η Κύπρος παραμένει εξαιρετική, κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση και η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει καθόλου τη στάση μας». Χαρακτήρισε δε «σφάλμα στρατηγικό της Άγκυρας που δεν εκμεταλεύτηκε την ΑΟΖ Κύπρου για την εξομάλυνση των σχέσεων της».

Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι το κονδύλι είναι μόλις το 0,18% του κρατικού προϋπολογισμού.

«Κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες ασκείται η εξωτερική πολιτική. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό» ανέφερε και πρόσθεσε: «Φροντίζουμε οι Έλληνες διπλωμάτες να κάνουν καλά τη δουλειά τους κάτω από όρους στοιχειώδους αξιοπρέπειας».

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, το 2008 ο προϋπολογισμός για το υπουργείο Εξωτερικών ήταν στα 485 εκατ. ευρώ, ενώ το 2012 έπεσε στα 290 εκ ευρώ.
Πάντως, ο ίδιος μίλησε για ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών του υπουργείου και στο πλαίσιο αυτό ενέταξε τόσο την αναστολή λειτουργίας διπλωματικών υπηρεσιών στο εξωτερικό, με στοχευμένο όμως, όπως είπε, τρόπο για να μη δημιουργηθούν κενά, όσο και την πώληση κτιρίων που ανήκουν στο δημόσιο και βρίσκονται σε άλλες χώρες.

Ελεύθερος Τύπος

Σημ Εν Κρυπτώ : Πρόκειται για την πρώτη δημόσια παραδοχή Έλληνα ΥΠΕΞ για την δράση των Τούρκων παρακρατικών στην Θράκη. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου..

6 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:31:00 μ.μ. EEST  


Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να τελειώνουμε οριστικά με τους Τουρκοπράκτορες . Ο Αβραμόπουλος δείχνει ότι διαθέτει πολιτική αντίληψη της κατάστασης στην Θράκη . Χρειάζεται "ΜΟΝΟ" πολιτική βούληση.

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:52:00 μ.μ. EEST  

Ακόμη κι ένα παιδάκι του Δημοτικού γνωρίζει τι "παίζεται" στη Θράκη! Πόσο μάλλον οι "αρμόδιοι" υπουργοί!
Το θέμα είναι ότι ακούσαμε για ακομη μια φορά ΜΟΝΟ λόγια! "έχουν γνώση οι φύλακες", "ζητάμε ισονομία και την εφαρμόζουμε", "δεν φοβόμαστε τις επισκέψεις των τούρκων υπουργών" και πάει λέγοντας!
Όμως, ο κακός ο γείτονας με τη σειρά του μας έχει συνδεδεμένους! και συνεχίζει ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ, ενισχύοντας τις γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των "δεινοπαθούντων" τούρκων αδελφών, ανά την Ελληνική Επικράτεια, δίνοντας παραστάσεις και στο εξωτερικό και μάλιστα ζητώντας και τα ρέστα!
Τα ίδια θα ακούσουμε και κατά την επίσκεψη του νταβούτογλου πασά και είμαι περίεργος, αν θα "κατέβει' κανένας πίνακας από το ΥΠΕΞ, για να μην ταράξουμε τον πασά!

Γιάννης

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:51:00 μ.μ. EEST  

Γιατί μίλησε ο ΥΠΕΞ για τη Θράκη και όχι ο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ;;;

TED 19 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:35:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 19 Σεπτεμβρίου 2012 4:51:00

Να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή τη γελοία ονομασία "ΠΡΟ.ΠΟ" που είχε καθιερώσει ο Τζέφρυ από τη Μιννεσότα. Εάν δεν απατώμαι, το Υπουργείο ξαναέγινε "Δημοσίας Τάξεως".

Επί της ουσίας έχεις δίκιο, αλλά έχει λόγο και το ΥΠΕΞ κάθώς τίθενται ζητήματα εφαρμογής / ερμηνείας σημαντικών διεθνών συνθηκών.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:06:00 μ.μ. EEST  

Το τουρκικό προξενείο ενεργεί 100% παράνομα.
Βουλευτές των κομμάτων τους φωτογραφίζονται κάτω από σημαίες της " Δυτικής Θράκης " .
Οι δήμαρχοι κ λοιποί συμμετέχουν σε παράνομους συλλόγους.
Τουρκο ποιούνται πομακικές γιορτές παρουσία και τοπικών (χριστιανών) παραγόντων .
Και πολλά άλλα που γίνονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ... Και τα βλέπει ο πλέον αδαής.
Και εμείς πανηγυρίζουμε γιατί ο κ. Αβραμόπουλος είπε στη Βουλή έχουν γνώση οι φύλακες....
Αυτό θα πει κυρίαρχο κράτος....

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:13:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2012 6:06:00 μ.μ.

Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση των όσων είχα γράψει περί Θράκης!

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP