Εν Τάχει

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

• Τουλάχιστον 25 στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην επαρχία Αφιόν, στη δυτική Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 5/9/12 (21.15) δυο ισχυρότατες εκρήξεις συντάραξαν το Στρατόπεδο Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç (Διοίκηση Αποθήκευσης Πυρομαχικών Afyonkarahisar - 55004 Muhimmat Depo Komutanligi Afyonkarahisar) φονεύοντας εικοσιπέντε στρατιώτες και τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις. Τούρκοι επίσημοι έκαναν λόγο για κουρδικό σαμποτάζ ενώ χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ Νετζντέτ Οζέλ αποχωρώντας από την συνάντηση με τον νομάρχη Αφιονκαραχισάρ Ιρφάν Μπαλκανλίογλου : «Δεν θα μιλήσω, δεν θα πω τίποτε, όλα είναι ολοφάνερα» είπε αυτολεξεί. Επισήμως βέβαια οι Τουρκικές ΕΔ αποδίδουν την έκρηξη σε ατύχημα κατά την διάρκεια μεταφοράς και καταμέτρησης 284.550 τεμαχίων χειροβομβίδων από την καταργηθείσα αποθήκη πυρομαχικών του Σουσουρλούκ στις εγκαταστάσεις του Αφιόν.

• Νέα σύλληψη για κατασκοπία σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή ευθύνης της 88 ΣΔΙ, νήσο Λήμνο. Δύο Τσέχοι υπήκοοι, οι David Zapletal (28χρ) και Pavel Guglava (33χρ), συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Πλατύ της Λήμνου από αστυνομικούς του ΑΤ Μύρινας. Στην κατοχή τους βρέθηκε ψηφιακό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) από διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της νήσου, το οποίο και κατασχέθηκε από τις αρχές. Οι συλληφθέντες εργάζονται για εταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών και όπως υποστήριξαν θα γινόταν χρήση του εν λόγω υλικού για την παραγωγή του παιχνιδιού ArmaIII το οποίο διαδραματίζεται σε Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο. Φυσικά εκτός από την εταιρία παραγωγής το εν λόγω υλικό θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο και σε άλλους ενδιαφερόμενους.. Να σημειώσουμε ότι τα αντανακλαστικά των αρμοδίων αρχών λειτούργησαν άψογα, εύγε.

• Επίσκεψη-αστραπή στην Χίο πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κ.Γκίνης, όπου ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα και θέματα που αφορούν το προσωπικό.

Επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ σε μονάδα ειδικών δυνάμεων, συνοδεία του Στρατιωτικού Διοικητή της νήσου

• Νέες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση λεηλασίας κρατικών κονδυλίων που προορίζονταν για την άμυνα της χώρας με πρωταγωνιστή τον πρώην ΥΕΘΑ, Άκη Τσοχατζόπουλο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία που συνδέουν τον πρώην υπουργό με 10 νέες εταιρίες-οχήματα για διακίνηση μιζών από εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με αυτά, από τις 10 αυτές εταιρείες πέρασαν συνολικά 8,7 εκατομμύρια ευρώ μίζες από αμυντικά προγράμματα, μέχρι και το 2008. Το επίμαχο ποσό διατηρούσε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ντρουμίλαν» στην Ελλάδα, ο οποίος ελέγχεται ήδη για την εμπλοκή του στην υπόθεση της προμήθειας των TOR -Μ1.

• Ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην γείτονα ο Wu Shengli, αρχηγός του Κινεζικού πολεμικού ναυτικού και μέλος της Κινεζικής κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο κ.Wu Shengli επισκέφτηκε πλοία επιφανείας και υποβρύχια του ΤDK, την Ταξιαρχία Πεζοναυτών στην Φώκαια, παρακείμενη αεροπορική βάση καθώς και την Τουρκική Ναυτική Ακαδημία, συνοδευόμενος απο τον Τούρκο ΥΕΘΑ Ismet Yilmaz.

• Το πρώτο εκ των 5 αεροσκαφών King Air 350 MC-12, τα οποία αναμένουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της γείτονος, κατέφτασε πρόσφατα στην χώρα. Τα 5 α/φ συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) -υπο 2ετή μίσθωση- θα χρησιμοποιηθούν από τις ΤΕΔ και την ΜΙΤ στην καταπολέμηση του Κουρδικού αντάρτικου, αντικαθιστώντας εν μέρη τα ισραηλινά UAV Ηeron των οποίων η διαθεσιμότητα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Έδρα των νέων αεροσκαφών αναμένεται να είναι η αεροπορική βάση Μπατμάν στο Τουρκικό Κουρδιστάν.


2 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:50:00 μ.μ. EEST  

Σιγά τα αντανακλαστικά από το 2010 επισκέπτονται στο νησί.

Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:23:00 μ.μ. EEST  

ΜΕ 3000 ΕΥΡΩ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ...............ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ............... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ .....ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΧΡΟΝΟ...............ΟΙ ΔΙΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕς..............ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ...........ΑΜΑΝ..............http://www.youtube.com/watch?v=T515pU2Crcs
SlaRos Project Near-Space Exploration July 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP