Προς βαρύτερα οπλισμένους αστυνομικούς κινείται η ΕΛ.ΑΣ

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Αναδημοσιεύουμε με αρκετό ενδιαφέρον μέρος του αυριανού ρεπορτάζ του Τύπου της Κύριακής, σχετικά με τις νέες βαρύτερα οπλισμένες ομάδες ταχείας επέμβασης που σχεδιάζει να δημιουργήσει η ΕΛ.ΑΣ για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των συμμοριών με τα ΑΚ-47. (Βλέπε : Ο νόμος του ΑΚ-47, Ελλάδα - η χώρα των Καλάσνικοφ ).

Αποφασισμένη να ανακόψει την ανεξέλεγκτη δράση των συμμοριών με τα καλάσνικοφ, που κάθε χρόνο δολοφονούν με κίνητρο τη ληστεία δεκάδες ανθρώπους στην Αττική, εμφανίζεται η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που έχει αναθέσει σε εξειδικευμένο επιτελείο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. τη δημιουργία ομάδων ταχείας επέμβασης που θα στελεχώνονται από αστυνομικούς-«ράμπο» με βαρύ οπλισμό.

Αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη εκτιμούν στον «ΤτΚ» ότι από το φθινόπωρο και μετά θα καταγραφεί νέο κύμα βαριάς εγκληματικότητας, κυρίως λόγω της εμβάθυνσης της κρίσης και της επιστροφής του κόσμου στην πρωτεύουσα.

Μέχρι τότε η ηγεσία της Αστυνομίας θα επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι έτοιμες οι ομάδες-κομάντο που θα έχουν ως αποκλειστική αποστολή την εξάρθρωση των οργανωμένων συμμοριών που τον περασμένο χρόνο έγιναν νούμερο ένα πονοκέφαλος για τις διωκτικές αρχές.

Και αυτό διότι αποτελούνται από κακοποιούς που έχουν στα χέρια τους βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ, χειροβομβίδες, εκρηκτικά) που τους κάνει να υπερισχύουν απέναντι στους αστυνομικούς οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις που προσπαθούν να τους καταδιώξουν αναγκάζονται να υποχωρήσουν όταν εκείνοι ανοίγουν πυρ.

Εντυπωσιακό είναι ότι το 2012, σύμφωνα με αναφορές αστυνομικών πηγών, μία στις πέντε ληστείες έγινε με τη χρήση καλάσνικοφ. «Δεν μπορείς να σταματήσεις σπείρα με καλάσνικοφ, όταν οι άνδρες σου έχουν πιστόλια. Ολοι οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι όταν εμπλακούν σε περιστατικό με καλάσνικοφ επιβάλλεται να κάνουν πίσω. Το αποτέλεσμα είναι οι συμμορίες να φεύγουν ανεμπόδιστες», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Το «κενό» αυτό προσπαθεί να καλύψει το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που θα τοποθετήσει αρχικά τις ομάδες των «ράμπο» στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών της Αττικής που έχουν αυξημένη εγκληματικότητα.

Πληροφορίες του «ΤτΚ» αναφέρουν ότι οι άνδρες που θα στελεχώσουν τις δυνάμεις «ταχείας επέμβασης» θα έχουν επιχειρησιακές δυνατότητες ανάλογες εκείνων της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ). Για το λόγο αυτό προτού βγουν στους δρόμους της Αθήνας θα περάσουν από σκληρή εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ., όπου θα μάθουν να χειρίζονται σύγχρονα αυτόματα όπλα -ίδιας ισχύος με τα καλάσνικοφ- σε συνθήκες ένοπλης συμπλοκής.

Οι «ράμπο» θα είναι εξοπλισμένοι με ειδικά κράνη, ενώ κάποια από τα όπλα που εξετάζεται να τους διατεθούν είναι τα παρακάτω: υποπολυβόλα MP-5 διαμετρήματος 9 mm με ειδικά πυρομαχικά, υποπολυβόλα UMP, υποπολυβόλα Ρ-90 διαμετρήματος 5,7x28, τυφέκια ΑΚ-47 διαμετρήματος 7,62x39, πολυβόλα FN/MAG διαμετρήματος 7,62x51.

Σκέψεις για λιγότερα αστυνομικά τμήματα αλλά πιο πολυδύναμα


Την ίδια ώρα, ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας εξετάζουν σχέδιο εξοικονόμησης ένστολου προσωπικού μέσω καταργήσεων αστυνομικών υπηρεσιών και λουκέτων σε αστυνομικά τμήματα.
Βασικός στόχος είναι τα τμήματα να γίνουν λιγότερα αλλά πιο πολυδύναμα. Με τον τρόπο αυτό, όπως εξηγούν αξιωματούχοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όχι μόνο θα βγουν στους δρόμους περισσότεροι αστυνομικοί, αλλά θα «συμμαζευτούν» και οι δαπάνες του Σώματος για την ενοικίαση κτιρίων.

Μέχρι τις αρχές του νέου έτους υπολογίζεται ότι περίπου 40 αστυνομικά τμήματα της Αττικής θα πάψουν να λειτουργούν και οι ένστολοι που υπηρετούν σε αυτά θα απορροφηθούν στα πολυδύναμα αστυνομικά τμήματα.

42 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:48:00 μ.μ. EEST  

Χαρμολύπη...
Χαρά γιατί πρόκειται επιτέλους η αστυνομία να αποκτήσει ισχύ ανάλογη με αυτή που θα κληθεί να αντιμετωπίσει (ελπίζω τουλάχιστον)
Αδυσώπητη λύπη όμως για το κατάντημά μας ως κοινωνία που ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπίσουμε τέτοιας ισχύος βία. Πού είναι οι παλιές καλές ημέρες που μέναμε με ξεκλέιδωτα ή και ανοιχτά πόρτοπαραθυρόφυλλα....

Αντώνιος από ΕΛΔΥΚ

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:32:00 μ.μ. EEST  

Όλα κατόπιν εορτής σ' αυτή τη χώρα...

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:47:00 μ.μ. EEST  

τελικά ισχύει αυτό που λένε, ότι ότι συμβαίνει στην Αμερική έρχεται εδώ μετά από είκοσι χρόνια. Κάπου έχω το περιοδικό Soldier of fortune της δεκαετίας 90 που έχει άρθρο για την στρατιωτικοποίηση της αστυνομία μετά τα γνωστά περιστατικά με εγληματίες που είχαν τυφέκια, FBI Miami shootout κλπ

Γιάννης Γ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:47:00 μ.μ. EEST  

Πολυβόλο MAG?????Πάρτε και κανά αντιαρματικό ρε παιδιά!Άκου MAG μέσα στην πόλη...Ποιός ανίδεος το σκέφτηκε αυτό?Δεν ξέρουν ότι οι βολίδες του διαπερνούν άνετα ακόμη και τους τοίχους των κατοικιών?

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:47:00 μ.μ. EEST  

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελη μου Οι επιτελείς της Αστυνομίας ζουν στο δικό τους εικονικό κόσμο και καταστώνουν σχέδια εκ των προτέρων καταδικασμένα σε αποτυχία
Φανταστείτε μετα απο ληστεία σε σπίτι οι κλέφτες εντοπίζονται απο τη ΔΙΑΣ και εκεί που τους ζητούν να παραδοθουν εκείνοι είτε πετούν χειροβομβίδα είτε απαντουν με καταιγισμό πυροβολισμων απο ΑΚ-47 (ένα καθημερινό περιστατικό που συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα)Για όσους γνωρίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις η εντολη που δίνεται απο το κέντρο είναι "μην εμπλακείτε - παρακολουθήστε εαν μπορείτε σε απόσταση ασφαλείας" Δηλαδή με τις νέες ομάδες τι θα γίνει ; Θα φωνάζουνε στους κλέφτες "περιμένετε μέχρι να έρθουν οι δικοί μας;" Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Οι μονάδες που κάνουν τις περιπολείες και ιδιαίτερα οι μονάδες του "100" θα πρέπει να είναι βαρια οπλισμένες. Χαζοί είναι όλοι οι άλλοι σε όλο των κόσμο; Στην Αμερική κάθε περιπολικό είναι κινητό οπλοπωλείο με καραμπίνες κράνη μέχρι και teaser έχουν στον εξοπλισμό τους
Και τέλος η γνωστή ονείρωξη με το Πολυ(α)δύναμα. Ακόμα με τρόμο οι κάτοικοι της Αθήνας και της περιφέρειας θυμούνται το κύμα βίας που ακολούθησε την ίδρυση των Πολυ(α)δύναμων και την "ενίσχυση των περιπολιών με το εξοικονομούμενο προσωπικό" που οδήγησε σε λιγότερο απο χρόνο το ΠΡΟ-ΠΟ τζίδικο να ξαναδημιουργήσει τα τμήματα περισσότερα μάλιστα απο όσα ήταν προηγουμένως. Στα ίδια αποτελέσματα θα οδηγηθούμε και τώρα. Και σε εποχές με τριπλάσια βίαιη εγκληματικότητα από τότε

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:58:00 μ.μ. EEST  

To p-90 είναι ότι πρέπει για δίκυκλιστές.Συμπαγές,χαμηλή ανάκρουση,ελαφρύ με μεγάλη χωριτηκότητα σε πυρομαχικά.Εχει επίσης πιό ''πολιτική'' εμφάνιση σε σχέση με το ΑΚ.Φαντάζομαι πολλοί ''προοδευτικοί'' θα δυσανασχετούσαν στη θέα αστυνομικών με καλάσνικωφ αλλά παραδόξως το ίδιο όπλο σε χέρια ληστών δεν ξενίζει κανένα.Μήπως θα έπρεπε να αλλάξει και ο νόμος και να επιτρέπεται η οπλοχρησία πολιτών εντός της οικίας τους?

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:47:00 μ.μ. EEST  

Είναι κατ αρχήν θετικό αυτό το μέτρο.

Δεν κατάλαβα την προοπτική του AK47βέβαια, νομίζω πως η χρήση όπλων από την ΕΛ.ΑΣ που εύκολα μπορεί να βρει κανείς στην μαύρη είναι μάλλον άστοχη και επίσης μπορεί καποιος κακοποιός ή τρομοκράτης να υποδηθεί τον αστυνομικό πιο εύκολα.

Επίσης καλό μέτρο θα ήταν και η συμμετοχή των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ σε περιπολείες και στις καταδιώξεις κατά των κακοποιών. Πολλοί θα είχαν συλληφθεί με αυτόν τον τρόπο.

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:50:00 μ.μ. EEST  

Ευχομαι μετα απ αυτην αλλαγη να μην εχουμε τις γνωστες αντιδρασεις του συριζα

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:22:00 π.μ. EEST  

Τα υποπολυβόλα που αναφέρονται στο άρθρο μου φαίνονται "λιγα".
Το ακ-47 (για την αστυνομία) και το FN-MAG!!!!! ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ και δυσχρηστα
Ενα Μ4 η ένα ΗΚ416 μήπως είναι πιο κατάλληλα;

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:24:00 π.μ. EEST  

Απορια. Ποιος θα γλυτωσει τον δυσμοιρο αστυφυλακα απο τα ευαισθητα λαμογια των μμε και τους πολιτικαντιδες, ΟΤΑΝ θα χρειαστει να ανοιξει πυρ με το FN.MAG; Μηπως θα καταληξει ο αστυφυλακας στο κελι και μαλιστα χρεωμενος της ζημιες σε τοιχους αυτοκινητα κτλ;
υγ
Ειδικα φανταζομαι αρχιλαικιστη, ημιμαθη που θα εχει ντεμεκ ωραιες της αριστερας στο πρωινο του πανελ και σκιζει τα υματια του για την ντεμεκ αντικειμενικη ενημερωση

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:34:00 π.μ. EEST  

Ότι όπλα έχει στο οπλστασιο της η Αστυνομία θα βγεί στους δρόμους. Ενδιαφέρον. Πολύ σωστή επιλογή το ΑΚ-47. Σε σχέση με τα G-3 που έχει η αστυνομία το ΑΚ είναι πολύ πιο εύκολα δειαχειρισιμο ειδικά από μοτοσικλετιστές.

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:50:00 π.μ. EEST  

Ότι να ‘ναι.. ..πάλι οι φωστήρες του ”ΠΡΟΠΟ” θα κάνουν το θαύμα τους.

Ας μας εξηγήσουν γιατί οι συμμορίες που λυμαίνονται την χώρα μας να τους περιμένουν να έρθουν από το τμήμα όπου θα σταθμεύουν;
Γιατί να χρειάζεται καινούργια υπηρεσία (καινούργια γραμματεία, σωματείο, διοικητές, συνδικαλιστές κτλ ), αν θα είναι στατικοί και κάνουν ότι γενικά κάνει και η ΕΚΑΜ, όταν τους φωνάζουν να επεμβαίνουν. Κανονική αποκοπή από την πραγματικότητα και άσκοπα έξοδα με υπηρεσίες που η μια καλύπτει την άλλη.

Κάποιος θα πει, ας εξοπλίσουμε όλους τους εποχούμενους αστυνομικούς με δυνατότητα πλήρους απάντησης στις συμμορίες με ΑΚ.
Εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται καλό, αλλά με μια πιο προσεχτική ματιά θα δούμε ότι δεν μπορεί να σταματήσει την δράση των συμμοριών, όπως δεν έχει κάνει πουθενά στον πλανήτη, όπου έχουν γίνει αυτά. Το πιθανότερο είναι ότι για σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε μια μικρή πτώση στην εγκληματικότητα, μέχρι να προσαρμοστούν και οι κακοποιοί στην νέα πραγματικότητα και να επανέλθουν δριμύτεροι.

Ένα μικρό παράδειγμα που έγινε και εδώ τα τελευταία χρόνια
-> 1) ληστεύουν πολλές τράπεζες εύκολα
-> 2) τράπεζες γίνονται φρούρια
-> 3) χτυπάνε πιο εύκολούς στόχους
-> 4) κακοποιοί προσαρμόζονται χτυπάνε τράπεζες ξανά πιο σκληρά

Όπως μας διδάσκει το περιστατικό στο Ρέντη, με τα δύο άτυχα παλικάρια, οι κακοποιοί δεν δεσμεύονται από κανόνες εμπλοκής, ούτε έχουν ηθικούς φραγμούς πια.

Επίσης οι αστυνομικοί είναι πεπερασμένοι σε αριθμό και ακόμη χειρότερα μετά από ορισμένες ώρες οι διαθεσιμότητες τους μειώνονται και άλλο (πχ ΔΙΑΣ μετά τις 12). Οπότε παρόλο που ο καλύτερος εξοπλισμός, ίσως, βοηθήσει τους ίδιους, δε νομίζω ότι θα βοηθήσει και τον άοπλο πολίτη που παραβιάζουν το σπίτι του 3 το πρωί. Δεν μπαίνω καν στον πειρασμό να εξετάσω, το για πόσο ακόμη, τόσο κακοπληρωμένοι αστυνομικοί θα θέλουν να δίνουν μάχη κάθε μέρα (τα φετινά στατιστικά μιλάνε για τουλάχιστον 3 ένοπλες την ημέρα και με εκθετικά αυξητικές τάσεις) με κίνδυνο της ζωής τους.

Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, ο "πολιτισμένος" και ο όχι "πολιτισμένος".

Ο "πολιτισμένος" θα έλεγα ότι είναι να εκλείψουν οι λόγοι για εγκληματικότητα, πχ με κατακόρυφη αύξηση του βιοτικού επιπέδου. Αυτό το τρένο το έχουμε χάσει προ πολλού όμως.

Ο δεύτερος τρόπος είναι με εφαρμογή του "force on force" και "castle doctrine". Απλούστατα να επιτραπεί η οπλοφορία και η οπλοχρησία σε ευρεία μορφή από όλους τους πολίτες που θέλουν να υπερασπίσουν την ζωή και την περιουσία, τόσο την δικιά τους, όσο και των συμπολιτών τους.

Αλλά αυτό το δικαίωμα το έχουν μόνο ελεύθεροι λαοί, εμείς που στην πραγματικότητα δεν απελευθερωθήκαμε ποτέ, είναι λογικό να σε διαπομπεύουν στον εισαγγελέα για ένα κάλυκα .308, ενθύμιο από βολές στον στρατό και δύο μη ακονισμένα μαχαίρια από το μοναστηράκι.

Απλώς τα πράγματα είναι μη αναστρέψιμα πια και το μόνο που με θλίβει είναι πως στην νεογέννητη κόρη μου, μάλλον τα ελληνικά ίσως χρειαστεί να της τα μάθω στο σπίτι κρυφά, γιατί στο σχολείο θα διδάσκεται μόνο την επίσημη γλώσσα του κράτους.

Η ιστορία εκδικείται.

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:03:00 π.μ. EEST  

Ορθή κίνηση που ελπίζω να μην ατονίσει κάπου στη πορεία (όπως συμβαίνει συνήθως...). Οι ήδη υπάρχουσες ΟΠΚΕ θα μπορούσαν να αποτελέσουν άριστο πυρήνα για τα κλιμάκια αυτά αφού πρώτα περάσουν μια πιο "προχωρημένη" εκπαίδευση (εδώ μπορεί να βοηθήσει και η ΕΚΑΜ).Πράγματι πάντως, και πριν από όλα αυτά, εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η αναβάθμιση των υπαρχόντων μέσων και υλικών της Αμέσου Δράσεως και του οπλισμού/εξοπλισμού του προσωπικού της.

Μερικές παρατηρήσεις για κάποιες αναφορές των αγαπητών σχολιαστών πιο πάνω:
-MAG η Αστυνομία (και συγκεκριμένα η ΕΚΑΜ και οι -τότε- Διέυθυνση Μηχανοκίνητων Μονάδων με τις γνωστές "αύρες") διαθέτει από την δεκαετία του '70. Το ίδιο και η πάλαι ποτέ Χωροφυλακή.Καλή εκπαίδευση χρειάζεται....
-ΑΚ-47 χρησιμοποιούνται από την ΕΚΑΜ ήδη από το 1997.
-Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το καταλληλότερο όπλο (πέραν του πιστολιού) για τους δικυκλιστές είναι το MP-7A1 που φέρεται και σε θήκη μηρού, είναι διακριτικό και το πυρομαχικό του έχει παρόμοιες δυνατότητες με εκείνο του P-90 (το οποίο απαιτεί μεγάλη εξοικείωση από τον χρήστη).
-Από τα 5 ε/π της ΕΛ.ΑΣ., δυστυχώς είναι ζήτημα εάν πετάνε τα δύο. Προ ολίγων μηνών χάθηκε ένα κοινοτικό κονδύλι για αγορά δύο νέων αστυνομικών ε/π....

Γ.Μ.

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:56:00 π.μ. EEST  

Οτι οπλα και να αγοραστουν εαν δεν αφησουν οι γνωστοι ΄΄εγκεφαλοι΄΄ να χρησιμοποιηθουν οταν χρειαστει δεν θα προσφερουν τιποτα.Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ και οι τσιριδες του Συριζα γονατισαν αυτη την χωρα.

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:39:00 μ.μ. EEST  

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια υπηρεσία που την έλεγαν Χωροφυλακή. Η υπηρεσία αυτή είχε αναπτυχθεί με σκοπό να αντιμετωπίσει αυτό που αντιμετωπίζει και σήμερα το ελληνικό κράτος, ένοπλες συμμορίες. Είχε στρατιωτική δομή και οργάνωση, βαρύ οπλισμό και σε περίοδο πολέμου υπηρετούσε υπό τον αρχιστράτηγο στο μέτωπο γιαυτό είχε και πολεμική σημαία. Επειδή όμως ενεπλάκη και στον εμφύλιο και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία και πάρα πολλούς νεκρούς, δημιουργούσε περίεργα αντανακλαστικά στους προοδευτικούς απανταχού της χώρας. Ταυτίστηκε λοιπόν με τον κακό Λύκο. Έτσι όταν το 1981 εμφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ στα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής μίλησε με την Κοκκινοσκουφίτσα (ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτ. κλπ) και σε ρόλο κυνηγού σκότωσε το Λύκο διαλύοντας την Χωροφυλακή (που κάποτε ήταν και Βασιλική, ήμαρτον Παναγία μου). Δημιούργησε την ΕΛΑΣ με συγχώνευση των παλαιών υπηρεσιών κάτι που δεν είναι μεμπτό και δεν καυτηριάζω αλλά έδωσε το έναυσμα να χαθεί η πολύτιμη εμπειρία της Χωροφυλακής στα αντικείμενά της. Τώρα λοιπόν πάμε να ανακαλύψουμε και πάλι τον τροχό. Πιστεύω ότι μετά θα ανακαλύψουμε τη φωτιά, το τιρμπουσόν, το λαμαρινοψάλιδο και σιγά σιγά να γίνουμε πάλι μαγαζί από την αρχή. Κάπου εδώ τελειώνει το παραμύθι.
Υ.Γ.1 Σε άλλες απολίτιστες χώρες υπάρχουν αντίστοιχες υπηρεσίες Καραμπινιέροι, Ζενταρμερί κλπ. Ακόμη και στο γειτονικό Χόλιγουντ της Μεσογείου (Τουρκία) υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία Ζανταρμά.
Υ.Γ.2 Δεν θέλω να υπονοήσω ότι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 δεν είχαν δικαίωμα να κλείσουν μια υπηρεσία του κράτους. Σε κάθε περίπτωση το είχαν όπως το έχει και η κάθε κυβέρνηση. ΑΛΛΑ, όταν προχωράς σε τέτοιες κινήσεις (η συγκεκριμένη ήταν μάλλον σημειολογικής αξίας) αναλαμβάνεις και τις ευθύνες για τα αποτελέσματα. Αν κάποιος ας πούμε αποφασίσει ότι δεν χρειαζόμαστε το Πολεμικό Ναυτικό και το "κλείσει". Μετά από 20 χρόνια θεωρητικά θα μπορούμε να το "ανοίξουμε" και πάλι αγοράζοντας πλοία και εκπαιδεύοντας κόσμο αλλά θα λείπει από αυτό η εμπειρία κάτι που δεν αγοράζεται αλλά κερδίζεται με κόπο, ασκήσεις, νεκρούς, χρόνια στο "κουρμπέτι" και λάθη επί λαθών. Αλήθεια έχουμε την πολυτέλεια για τέτοια πράγματα; Νομίζω πως όχι.

Ανιχνευτής 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:44:00 μ.μ. EEST  

δεν είμαι ειδικός στα όπλα αλλά η κοινή λογική μου λέει ότι είναι λάθος η χρήση fn και ak47. Το μεγάλο τους διαμέτρημα τα κάνει "επικίνδυνα" για παράπλευρες απώλειες. Μπορεί μια σφαίρα που έχει "αστοχήσει" να περάσει έναν τοίχο και να σκοτώσει ένα "άσχετο" που πίνει καφές στο καφενείο. Ασε το ΑΚ47 θα κάνει τους δρόμους να μοιάζουν καμπούλ. Και για λόγους μαρκετιν ΔΕΝ θα έβαζα ένα τέτοιο όπλο. Σκεφτείτε την θέα ζητάδων με αλεξίσφαιρα και κράνη κεβλαρ (καθόλα δυτικό) να κρατάνε... ΑΚ-47 με ξύλινα κοντάκια... Ε όχι! Ασε που ΔΕΝ εχουμε ΑΚ πλην των ότι να είναι κατασχεμένων.

Το mp5/ump είναι πιο σωστά και με αρκετή δύναμη πυρός (βασικά σταθερότητα και πολλά επαναληπτικά πυρά) και παραμένει "αστυνομικό" όπλο. Το m4 (5.56mm) είναι πιο κατάλληλο όπλο (κοντή έκδοση με κατα ριπάς δυνατότητα). Και όχι πολύ διατρητικό πυρομαχικό και "πολεμικό" όπλο (αν και τραυματίζει πιο πολύ δεν σκοτώνει) και με δυνατότητα κουβαλήματος πολλών πυρομαχικών (μικρές σφαίρες).

To p90 είναι λίγο startreck αλλα οκ.. αν έχουμε λεφτά να αγοράσουμε.

Υ/Γ. Ποιος τα σκέφτηκε αυτά τα όπλα?? (ειδικά το ΑΚ)

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:56:00 μ.μ. EEST  

Το πρόβλημα είναι ο οπλισμός του αστυνομικού? Δηλαδή ο μέσος αστυνομικός με την ισχύουσα νομική κάλυψη, με τον μικρότερο μισθό που παίρνει σε σχέση με τους άλλους τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους και την παντελή έλλειψη σταθερού ωραρίου εργασίας θα βγαίνει στους δρόμους για να παίξει πόλεμο? ρε είναι ντροπή να είστε κάποιας ηλικίας και να έχετε αυτές τις απόψεις!!! Δηλάδη στην Ελλάδα θέλουμε να έχουμε έναν υπάλληλο με ελάχιστο μισθό, ανεκπαίδευτο, να τον βάζουμε να δουλεύει όποτε θέλουμε εμεις να μην μας νοιάζει για την προσωπική του ζωή και να ρισκάρει κάθε μέρα την ζωή του ΑΣΚΟΠΑ και αν κάνει ένα λάθος να τον στήσουμε στον τοίχο και να να τιμωρηθεί ποιο βαριά απο εγκληματία!!!ΡΕ ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:23:00 μ.μ. EEST  

Τα περί FN MAG είναι αρλουμπολογία γνωστού site με αμυντκές ειδήσεις που είναι αναξιόπιστο, το τελευταίο τους κατόρθωμα ήταν ότι έγραψαν πως συνελήφθησαν οι Αλβανοί του γνωστού βίντεο.

Λίγο κριτική σκέψη δεν βλάπτει, είναι δυνατό να μιλάμε για FN MAG εντός πόλεων;

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:19:00 μ.μ. EEST  

Πολλά απο τα όπλα αυτά έχουν και επιπτώσεις στον ψυχολογικό τομέα τόσο στους αστυνομικούς όσο και στους κακοποιούς. Ας μην ξεχνάμε πως μπορεί να αντιμετωπίσουμε ακόμα και εξέγερση φανατικών ισλαμιστών. Το μέτρο θα φέρει αποτέλεσμα μόνο αν ξαπλωθούν μερικοί ληστές που βάνουν με AK και πλέον καταλάβουν πως δεν τους παίρνει. Γενικότερα όποιος πυροβολεί με ΑΚ πρέπει να ξαπλώνεται.
Απο 'κει και περα Θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και η όποια αυτοάμυνα εντός οικίας να θεωρείται νόμιμη.

ΥΠΕΡΙΩΝ 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:27:00 μ.μ. EEST  

σε τέτοια κατάσταση που φτάσαμε χρειάζονται ανοιχτά μυαλά και ιδέες κάτι που λείπει λόγω της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας που οδηγεί μόνο σε αναδιατάξεις και λύσεις που είχαν εφαρμοστεί και παλαιότερα ... φανταστείτε UAV να πετάνε σε 24ωρη βάση πάνω από την Αθήνα , φαντασία ; ίσως , αλλά τα ελικόπτερα έχουν περιορισμούς και κοστίζουν πολύ ενώ τα UAV έχουν απεριόριστες δυνατότητες , ποιος στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ έκανε ποτέ τον κόπο να πάει στην Πρέβεζα να δει τα ΠΗΓΑΣΟΣ ; να τα δοκιμάσουν σε αστικό περιβάλλον ; 2 τέτοια αεροσκάφη σε μια βδομάδα θα βρίσκανε ότι φυτεία υπάρχει πχ στην Κρήτη , θα μπορούσαν να παρακολουθούν πορείες ημέρα νύχτα , ρύθμιση κυκλοφορίας , παρακολούθηση ληστών σε οχήματα , συντονισμό αστυνομικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις , έρευνα , συνοριακή επιτήρηση κτλ , οι δυνατότητες είναι απεριόριστες ουσιαστικά και όλα αυτά με ελάχιστο κόστος , δεν χρειάζεται εκπαίδευση πιλότων , η συντήρηση είναι εύκολη , οι σταθμοί ελέγχου είναι κινητοί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αεροδρόμιο οπουδήποτε , δεν χρειάζεται εκτεταμένη υποδομή .... λύσεις υπάρχουν μυαλά να τις αξιοποιήσουν δεν γνωρίζω , πάντως η λύση των ΠΗΓΑΣΟΣ είναι άμεσα διαθέσιμη αξιοποιήσιμη και δοκιμασμένη , το μόνο που χρειάζεται είναι βούληση

TheEvian100 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:04:00 μ.μ. EEST  

"Τα περί FN MAG είναι αρλουμπολογία γνωστού site με αμυντκές ειδήσεις"
--------------------------------

H ΕΛ.ΑΣ έχει κληρονομήσει FN MAG απ' τη δεκαετία του '70. Τα αναρτούσε σε τεθωρακισμένα οχήματά της (π.χ. στο αεροδρόμιο του Ελληνικού/ΥΑΤ) και τα αναρτά ακόμα και σήμερα στα ειδικά τεθ. οχήματα Ford των ΕΚΑΜ.

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:30:00 μ.μ. EEST  

@2 Σεπτεμβρίου 2012 3:19:00 μ.μ.
"...Το μέτρο θα φέρει αποτέλεσμα μόνο αν ξαπλωθούν μερικοί ληστές που βάνουν με AK και πλέον καταλάβουν πως δεν τους παίρνει. Γενικότερα όποιος πυροβολεί με ΑΚ πρέπει να ξαπλώνεται.
Απο 'κει και περα Θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και η όποια αυτοάμυνα εντός οικίας να θεωρείται νόμιμη".

ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!!
ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!! και αν χρειαστεί, να βγεί η αστυνομία και με αντιαρματικά!!
Τι συνέβη στη Γαλλία;;;!! Ζήτησαν τη συνδρομή του ΣΤΡΑΤΟΥ!!!
Και ο κάθε ψευτοκουλουρίαρης συριζαίος, οικολόγος ή ό,τι στο διάολο θέλει!! να ξεκουμπιστεί από τη χώρα!! δηλ. "ήρθαν τ΄άγρια να διώξουν τα ήμερα;;;!!!"

@ Αντώνιος από ΕΛΔΥΚ
Γιώργος Ρωμαίος δημοσιογράφος, υπουργάρα δημόσιας τάξης επί εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως πασοκ, είπε το αμίμητο, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ αληθινό: ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΑ Ή ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΙς ΑΥΛΕΣ!!!
ΤΕΤΟΙΟΥΣ υπουργούς είχαμε!!δηλ. "Πάρτον και στο γάμο σου......."

Γιάννης

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:55:00 μ.μ. EEST  

Τι AK47 και FN,χρειάζονται άλλες λύσεις μη βίαιες.
Πολιτικες λύσεις.
Δυστυχως οι πολιτικοι μας ειναι στο έλεος των αεριτζίδων που πουλανε ταχα'μ αριστερισμο απο τις συχνοτητες των ΜΜΕ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:12:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 2 Σεπτεμβρίου 2012 12:39:00 μ.μ
Τελευταία φορά αυτές τις απόψεις για τη Χωροφυλακή μας τις εξέθεσε ο ΝF. Λοιπόν η χωροφυλακή διέπρεψε στην ύπαιθρο. Όχι βέβαια ενάντια σε ληστές, που ήταν αποφασισμένοι και ρίχναν στο ψαχνό. Εκεί μόνον ο στρατός τα κατάφερνε και μπορείς να διαβάσεις σχετικά το "Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι" όπου φαίνεται (εποχή του Όθωνα) οτι το εν λόγω σώμα στην αντιμετώπιση ληστών ήταν για κλάματα. Και αργότερα βέβαια η κατάσταση παρέμεινε ίδια και χειρότερη. Ουδέποτε απέκτησε βαρύ οπλισμό πέρα από κάποα υποπολυβόλα και όσα πολυβόλα είχε για πέταμα ο στρατός. Η εκπαίδευση των στελεχών ήταν επιεικώς ανεπαρκής και η παιδεία τους μηδενική. Η συμπεριφορά τους στα χωριά σκαιότατη. Ένα παραστρατιωτικό σώμα ήταν για την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού και καταστολή κάθε διαμαρτυρίας. Στα προσφυγικά και δίγλωσσα χωριά της Μακεδονίας ο Κρητικός ή μανιάτης χωροφύλακας και ο πελοποννήσιος δάσκαλος υπήρξαν για δεκαετίας τα απεχθέστερα σύμβολα της ελληνικής πολιτείας. Στη Θεσσαλία η δράση της ήταν τέτοια που ουσιαστικά ενίσχυσε το φαινόμενο της ληστείας αντί να το εξαλείψει.

Αποκορύφωμα της δράσης της ήταν η γερμανική κατοχή όπου υπήρξε μαζί με τα τάγματα ασφαλείας (στενή σχέση με τα οποία διατηρούσε)το βασικό όπλο ελέγχου του πληθυσμού από τους Γερμανούς. Μόνο το μπλόκο της Κοκκινιάς να θυμηθουμε αρκεί. Όλες τις βρωμοδουλειές των Γερμανών τις αναλάμβαναν τα τσιράκια τους.Φυσικά και διέπρεψαν στον εμφύλιο , παρέα με τους συνεργάτες τους από την κατοχή στην τρομοκράτηση της υπαίθρου - γιατί τις μάχες με τον Δημοκρατικό Στρατό τις έδινε ο Εθνικός στρατός, αυτοί μαζεύαν κεφάλια στο τέλος ή "ανέκριναν" αιχμαλώτους για "συλλογή πληροφοριών". Το να εμπλακούν σε μάχη μόνοι τους ήταν μάλλον απίθανο. Στο να ξυλοκοπούν γυναικόπαιδα ναι, ήταν καλοί. Οπότε δικαιώτατα το ΠΑΣΟΚ τους διέλυσε. Τζαντάρμα για την Τουρκία, όχι εδώ. Άντε γιατί με πρόσχημα την ασφάλεια ζητάμε πια τάγματα εφόδου χρηματοδοτημένα από το κράτος. Μας φτάνουν οι χρυσαυγίτες.

Και επιτέλους σταματήστε τη γκρίνια. Πρέπει όλοι οι αστυνομικοί να αποκτήσουν βαρύ οπλισμό και καλύτερα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Να νιώθουν ασφαλείς, όσο μπορεί να γίνει αυτό. Να ξέρει όποιος τραβάει όπλο οτι οι πιθανότητες να ξεφύγει γίνονται όλο και λιγότερες. Να γνωρίζει οτι μόνο με μια ριπή θα τρωει δέκα χρόνια χωρίς εξαγορά ή αγροτικές φυλακές. Υπάρχουν λύσεις αξιόλογες και χωρίς να ξεφεύγεις από τη δημοκρατία. Ανάμεσα στους μεγαλοαστούς ψευτοαριστερούς που υπερασπίζονται κάθε πιστολά και τους ελληναράδες του μπαμ και κάτω για ψύλλου πήδημα υπάρχει πολύς ενδιάμεσος χώρος. Το άσπρο και το μαύρο είναι πάντα εκ του πονηρού...

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:10:00 μ.μ. EEST  

Επαναδημιουργία της Χωροφυλακής και εξέτασης της δυνατότητας να υπηρετούν και ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ, όπως συμβαίνει και στο Ισραήλ, στην Συνοριακή τους Αστυνομία (Mishmar HaGvul).
Τότε θα δείτε για πότε θα υπάρξει ο αντίστοιχος ζήλος, όταν θα κατατάσσεσαι και θα υπηρετείς προστατεύοντας τις περιουσίες των συμπολιτώn και την δική σου...
Ναύτης

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:46:00 μ.μ. EEST  

Δεν ξέρω γιατί... αλλά εχω την εντονη εντύπωση πως οι εξοπλισμοι αυτοι δεν έχουν να κάνουν με την εγκληματικότητα, αλλα με επιβολή του "νομου" στους πολίτες. Σύντομα ουτως η αλλως η κατάσταση στην Ελλάδα θα εκτραχυνθεί. Αρωγός στην επιβολή της οποιας μαμακίας των πολιτικών μας πάντα ηταν η αστυνομία. Χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχαν οι 300... Θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να κρατηθουν στην εξουσία.

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:23:00 μ.μ. EEST  

Χωρίς να είμαι ειδικός, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Θα μπορούσαμε να αγοράσουμε αερόστατα-UAV; Θυμάμαι ότι το 2004 κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας πετούσαν ένα αερόστατο (που το είχαμε νοικιάσει) και επιτηρούσε όλη την Αθήνα. Το συγκεκριμένο είχε πλήρωμα μέσα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο χωρίς πλήρωμα, μόνο με κάμερες. Αν υπάρχει θα είναι μια καλή λύση, αφού το κόστος πτήσης του θα είναι σχεδόν μηδενικό και θα μπορεί να μένει σχεδόν συνέχεια στον αέρα.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:14:00 π.μ. EEST  

Όπως είπε και κάποιος άλλος αναγνώστης είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική ,όπως μετά από το Holywood shootout (όπου 9χιλ αντιμετώπισαν τα ΑΚ47) αποφασίστηκε να μπουν τα Μ4 στα περιπολικά της αστυνομίας έτσι ήρθε η ώρα να γίνει και εδώ κάτι παρόμοιο .
Αν γίνει μια νέα ειδική υπηρεσία πόσο γρήγορα θα μπορεί να αναπτυχθεί από την έδρα της και να επιληφθεί σε μια περίπτωση ληστείας τράπεζας σε σχέση με τα περιπολικά που είδη θα βρίσκονται εκεί.
Δεν χρειαζόμαστε μια νέα ΕΚΑΜ καλύτερα οπλισμένους ,εκπαιδευμένους και με λυμένα τα χέρια αστυνομικούς χρειαζόμαστε και από όσο ξέρω από φίλους έχουν κάνει εδώ και καιρό αναφορές ζητώντας βαρύτερο οπλισμό.

Τέλος το να δούμε τα Ζ ή την ΔΙΑΣ με Καλάσνικοφ θα είναι το απόλυτο ανέκδοτο.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:02:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμος 7:23:00

Πρόκειται για αερόπλοια και όχι για αερόστατα...
Γ.Μ.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:13:00 μ.μ. EEST  

δώστε όπλα, τανκ, ρομπότ (βγαίνει και νέο ρόμποκοπ!!!), αερόπλοια, α/φ μέχρι και υποβρύχια ΔΕΝ θα κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ.

το 1ο μέτρο ξεκινάει, όχι απο την σύλληψη, αλλά απο την εφαρμογή των νόμων.
έγκλημα = μακροχρόνια ποινή φυλάκισης.

ούτε εφέσεις, ούτε 7/10, ούτε 7ετία στα ισόβια.

τα λεφτά για όπλα κτλ φτιάχνουν μια ωραία φυλακή για 5,000 κόσμο με απλή στρατιωτική αρχιτεκτονική και χωράφια για δουλειά.

θα δείτε μετά πόσο μάγκες είναι οι πιστολάδες...

μηδενιστής

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:46:00 μ.μ. EEST  

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ,ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΗ;ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ ΤΟΥ ΒΑΛΥΡΑΚΗ.ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΡΠΙΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΩΛΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΑΡΕΣ ΤΟΥΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Σ ,ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΙΓΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ,ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. HELLAS MARINE.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:15:00 μ.μ. EEST  

Όσα όπλα και να δωθούν είναι μάταιο.
Μήπως στην Κρήτη δεν επιχειρουν οι αστυνομικοί με βαρύτερο οπλισμό; Μειώθηκε η εγκληματικότητα; ΟΧΙ! Γιατί; ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ!

Σε πολλούς φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ποιό τυφλή και αφελής άποψη δεν υπάρχει... Ο Κεφαλογιάννης ο μακαρίτης που καταδικάστηκε τελεσίδικα ήταν ΣΥΡΙΖΑ;

Δυστυχώς οι ντόπιοι εγκληματίες προσλαμβάνουν και εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν τους αλλοδαπούς σε μεγάλο βαθμό και ιδίως σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα: Βλαστοί, Γρηγοράκοι κλπ φυντάνια χαϊδεύονται και χρησιμοποιούνται ως μπράβοι και από γνωστά μεγάλα κόμματα.
Να πούμε για την διαφθορά της ΕΛΑΣ; Ποιός τολμά να το αγγίξει το θέμα;
Ποιοί λοιπόν θα χτυπήσουν το οργανωμένο έγκλημα; Αυτοί που διαπλέκονται μαζί του; Οι δήθεν τρομοκράτες με ασφαλιτοεϋπ;

Φέρνουν κάποιο παραδείγματα από Αμερική: Έχετε συναίσθηση των στατιστικών; Έχετε συναίσθηση ότι οι ΗΠΑ έχουν τους περισσότερους φυλακισμένους και τα περισσότερα και σκληρότερα εγκλήματα σε ποσοστό σε όλη την ΔΥΣΗ; σε τί ωφέλησαν τα όπλα, η οπλοφορία και η θανατική ποινή;

Όσοι πάλι μπρδεύουν τις εξεγέρσεις των μουσουλμάνων (βορειοαφρικανών κυρίως) της Γαλλίας (και δευτερευόντως της Αγγλίας) με τα καθ' ημάς είναι επιεικώς ανιστόρητοι: Η Γαλλία ΧΡΩΣΤΑΕΙ! Όλοι αυτοί μαζεύτηκαν εκεί υπό άλλες συνθήκες, ως απόστρατοι του γαλλικού στρατού ως πρώην συνεργάτες τους κλπ. Με απλά λόγια: Είναι οι αντίστοιχοι Ταγματασφαλίτες που αφού τους έστυψαν στους αποικιακούς πολέμους εναντίον των ομοεθνών τους, τώρα τους παραπέταξαν.

Εδώ η Λαθρομετανάστευση έχει άλλα χαρακτηριστικά. Γιατί πρέπει να τους κυνηγάμε και να σκοτωνόμαστε και να μη τους δώσουμε διαβατήριο να πάνε όπου στο διάολο θέλουν; Απάντηση: Επειδή οι ευρωπαϊκές συνθήκες που υπογράψανε οι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν μας το επιτρέπουν...
Εδώ χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση!
Όσοι δίνουν δουλειά σε λαθρομετανάστες δεν πρέπει να μπουζουριάζονται πρώτοι και καλύτεροι; Ποιοί τους νοικιάζουν σπίτια;


Όσο για τους ΔΙΑΣ ειδικά (αντίθετα από ό,τι οι ΖΗΤΑ) ...ούτε να οδηγήσουν δεν ξέρουν τα μηχανάκια και θα πάρουν και εξτρά όπλα; Αυτήν την στιγμή είναι οι πιο επικίνδυνοι μοτοσυκλετιστές στους ελληνικούς δρόμους (μετά τους κούριερ).

Είναι πολύ πιο σημαντικό να εξοπλιστούν με αλεξίσφαιρες θωρακίσεις υψηλής ποιότητας, ώστε να η τραυματίζονται (κατά το δυνατόν) και να αισθάνονται ότι επιχειρούν με μία σχετική ασφάλεια αντί για μηδενική ασφάλεια.

Πολύ πιο χρήσιμη θα είναι η εκπαίδευση σε τακτικό επίπεδο των ομάδων, ώστε να ξέρουν τί πρέπει να κάνουν αν δεχτούν πυρά, διότι με μεγαλυτέρου διαμετρήματος όπλα, απλώς θα αρχίσουν να σκοτώνουν και περαστικούς.

Άλλωστε πόσο δύσκολο θα είναι για τις συμμορίες να πάρουν ακόμη πιο βαρειά όπλα (πχ βομβιδοβόλα ή ΗΚ-11); Και τότε τί θα γίνει θα κατεβαίνει η αστυνομία με άρματα; με βομβαρδιστικά; Τί θα γίνει η Αθήνα; Χαλέπι και Δαμασκός;

Σε ποιά χώρα του κόσμου και σε ποιά εποχή καταπολεμήθηκε το έγκλημα απλώς και μόνο με καταστολή; Σε καμμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν κυκλοφορούν βαρειά οπλισμένοι αστυνομικοί στις πόλεις.

Αν τα δικαστήρια δεν δουλέψουν άμεσα και γρήγορα, αν οι (απο)φυλακισμένοι δεν βρουν μία δεύτερη ευκαιρία μετά από στοιχειώδη αναμόρφωση το έγκλημα απλώς θα φουντώνει.

Στην Ελλάδα δεν έγιναν στον καλό καιρό, θα γίνουν τώρα;

Όσο για τα περί Ισραήλ... η πολλή μπλογκόσφαιρα χωρίς επαφή με το τί συμβαίνει πραγματικά οδηγεί σε φαντασιώσεις.



Το πρώτο που πρέπει να χτυπηθεί είναι η διαπλοκή ΕΛΑΣ και οργανωμένου εγκλήματος, αλλά με κάποιους πολιτικούς να συγκαλύπτουν και να προστατεύουν θα μας φταινε κι εμάς όπως στην κοντή ψ...ή οι τρίχες...

Mithridates 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:25:00 μ.μ. EEST  

@ Ηellas Marine και όλους τους φίλους που σχολιάζουν: είναι η τελευταία φορά που δημοσιέυεται σχόλιο γραμμένο εξ ολοκλήρου με κεφαλαία.

Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:03:00 π.μ. EEST  

Αν και μακρια ανησυχω για το μελλον της Ελλαδος.
Στις ΗΠΑ πολεις οι οποιες μπορουν να πληρωσουν τους αστυνομκους (τελευταιως ακουγονται κραδασμοι για συγκεκριμενες πολεις) οι αστυνομικοι και οι σεριφηδες ειναι οπλισμενοι με οτι χρειαζονται. Σε ομαδες μεσα υπαρχουν και ελευθεροι σκοπευτες. Δεν υπαρχει δισταγμος χρησιμοποιησεως αμεσου και οτιδηποτε μεσου ιδιως μετα την 11 Σεπτεμβριου. Μια δυνατη αστυνομικη δυναμη ισως βοηθησει στην αποτροπη και πεμτης φαλαγγας στην Ελληνικη επικρατεια. Βεβαιως, καθε αστυνομκος πρεπει να γνωριζει το καθηκον του ως Ελλην και το Συνταγμα ουτως ωστε να μην μεταβληθει σε οργανο καταπιεσεως του Ελληνικου λαου. Ισως o Ελλην πολιτης καποτε να μπορεσει να εχει την δυνατοτητα να αγορασει νομιμα και να εκπαιδευτεται σωστα σε λεσχη. Παραθετω το PS90 TR

BRAND: FNH
MODEL: PS90 TR (Triple Rail)
Caliber: 5.7 x 28 mm
Capacity: 30
Barrel: 16.1"
Muzzle: N/A
SSI ITEM #: 81851300474

Features
Check out the PS90 TR, featuring a standard Triple MIL-STD 1913 mounting rail system, with emergency back-up iron sights and a thumbhole stock.

Type: Tactical Rifle
Action: Semi-auto
Sights: Back-up Iron
Finish: Matte Black
Stock: Black Synthetic Thumbhole
OA Length: 26.25"
Safety: Ambidextrous
Weight: 6.4 lbs.
Notes: Features three MIL-STD 1913 rails for mounting optional optical sights, tactical lights and lasers.
Condition: New in Box
Mfr Item #: 3848950060

Your Price:
$1,789.00
MARKET PRICE:

$2,133.00
http://www.shoot-straight.com/p-423-ps90-tr-triple-rail.aspx

Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:22:00 μ.μ. EEST  

Ρε παιδιά ξαναλέω: τα όπλα δεν είναι η λύση. Μια βολίδα των 7,62 περνάει τα πάντα και σκοτώνει ανεξάρτητα αν την έριξε κακοποιός ή αστυνομικός. Αν ο αστυνομικός σκοτώσει έναν εγκληματία αλλά η βολίδα περάσει μέσα του και μετά περάσει απο 1-2 παιδάκια ποιός θα φταίει; Ποιός βλάκας σκέφτηκε το MAG; Με πολυβόλα βαράγαμε σουβλάκι τα πλαϊνά Μ47, θα ρίξει κάποιος μέσα σε πόλη;;;;

Μέχρι το 1991 (και βάζω και νωρίτερα) οι αστυνομικοί είχαν τυφέκια; Ένα 38ρι είχαν και ζήτημα αν βάραγε. Δεν υπήρχε έγκλημα όμως και οι μοναδικοί φόνοι ήταν το γεγονός της χρονιάς. Παιδάκια παίζανε στους δρόμους.

Αλλαγή θέλουμε στο Δικαιοσύνης και όχι στο Προ.πο.

Ούτε 100,000 αστυνομικούς θέλουμε, ούτε χωροφυλακή, ούτε εθνοφυλακή.

Απλή εφαρμογή ΣΩΣΤΩΝ νόμων και φυλάκα πολύχρονη για όλα τα αποβράσματα.

μηδενιστής

ΥΓ βάλτε και καμιά 10ρια δικηγόρους/δικαστές μέσα.

Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:58:00 μ.μ. EEST  

@ μηδενιστής
"...Απλή εφαρμογή ΣΩΣΤΩΝ νόμων και φυλάκα πολύχρονη για όλα τα αποβράσματα."

Τι λες άραγε και για το φόνο της 15χρονης στην Ολλανδία, μετά από καβγά στο facebook;;;!!! είπαν στις ειδήσεις ότι ο 17χρονος δράστης "έφαγε" ΜΟΝΟ 1 έτος φυλακής!!! γιατί αυτή είναι η ΑΝΩΤΑΤΗ ποινή για τους ανήλικους!
Γιαυτό η ολλανδέζα σύζυγος, του επί πασοκ "τσάρου" της οικονομίας γ.παπακωνσταντίνου, δήλωνε με καμάρι: Εμείς στην Ολλανδία τα κάνουμε όλα ΤΕΛΕΙΑ!!
Μήπως να εφαρμόσουμε τους νόμους τους κι εδώ;;;!! άλλωστε τους έχουμε μέσα στα πόδια μας με συμβουλές για την οικονομία, γιατί ΟΧΙ και για τη δικαιοσύνη;;!!

Γιάννης


Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:51:00 π.μ. EEST  

Κορώνα μου μηδενιστή, άστο καλύτερα. Σχεδόν μπροστά στα μάτια μου Αλβανός με ένα AK 47 άδειασε κάνα δυο γεμιστήρες, έβγαλε μια γυναίκα απο το αυτοκίνητο της και την κοπάνησε. Αυτό θα το λύσεις με εφαρμογή του νόμου και με τα νεροπίστολα τα Glock; (Αν έχουν και Glock -Νεροπίστολο για τέτοιες περιπτώσεις εννοώ)
Αν όμως έπεφτε νεκρός μετά απο την καταδίωξη και αυτός και 2-3 άλλοι που θα επιχειρούσαν το ίδιο θα βλέπαμε αν θα χρησιμοποιούσαν ξανά AK, ακόμα και για ληστεία περιπτέρου. Τέλος και ο Κεφαλογιάννης και όλοι σχεδόν οι πολιτικοί που έχουμε είναι ΣΥΡΙΖΑ ή Συριζοπασόκ στη νοοτροπία. Απο τα εθνικά θέματα και τους λαθρομετανάστες έως και την εγκληματικότητα.

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:06:00 π.μ. EEST  

@Γιάννης
Φίλε χ@στηκα τί κάνουν οι ολλανδοί και οι λοιποί ευρωπαίοι.
δεν χρειάζεται να αντιγράψουμε κανένα δυτικοευρωπαικό νόμο. φτιάχνουμε και δικούς μας.

@5 Σεπτεμβρίου 2012 1:51:00 π.μ. EEST
Το κορώνα δεν το κατάλαβα. Θα είναι χιούμορ μάλλον...θα γελάσω για να μη σε στεναχωρήσω μιας που το σκέφτηκες: χαχαχαχα

Οι αστυνομικοί καταρχήν δεν είναι φονιάδες. Ούτε είναι σώμα καταστολής ούτε σώμα vigilante σαν κάτι βραζιλιάνικα τάγματα θανάτου. δουλειά τους είναι να προστατεύουν τον πολίτη. ξέρεις τί έκαναν πριν το 1991 σε καθημερινή βάση; έδειχναν το δρόμο σε γριές και έγραφαν καμιά κλήση.
Τι άλλαξε απο το 1991;
1. είσοδος εγκληματιών απο 220 κράτη
2. απολύτως καμία τιμωρία ελλήνων ή ξένων εγκληματιών.
Ούτε το πρώτο μπορεί να το σταματήσει η αστυνομία ούτε το δεύτερο.
Το ΥΠΕΞ κλείνει τα σύνορα, το ΥΠΔΙΚ φτιάχνει νόμους και φυλακές (φυσικά δίνουμε όλοι DNA)

Σε 6 μήνες δεν θα πέφτει πιστολιά ούτε σε κρητικό γάμο.

Το να δώσω σε αυτούς τους 6μήνες όπλα πολεμικής ισχύος σε γιωτάδες που δεν πήγαν στρατό ή στους ελάχιστους ΔΕΑ/ΚΔ των ειδικών φρουρών που θα δρουν σε ανεκπαίδευτες μονάδες με άθλιο συντονισμό με δκτες αξκους/υπαξκους με μηδαμινή εμπειρία σε αγώνα πόλεως- αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις είναι χειρότερα φονικό σε έλληνες πολίτες απο το να δώσω 1.000.000 όπλα χύμα στο δρόμο.
Δες και το πρόσφατο παράδειγμα στα ορυχεία της ν.αφρικής με τους 38 νεκρούς και τους αστυφύλακες να βαράνε όρθιοι καλάσνικοφ αυτόματα...
όταν οι γάλλοι, άγγλοι κλτ γυρνάνε σε μη φονικά όπλα και βολίδες χαμηλής ισχύος εμείς θα δώσουμε mag σε έλληνα αρχιφύλακα;;;;; καλύτερα να κόψουμε το κεφάλι μας μόνοι μας.

Θα μου πεις και τι να κάνουμε αυτούς τους έξη μήνες. Πάλι 2 οι λύσεις:
1. τους αφήνεις να φύγουν. θα τους πιάσεις σε ένα μήνα σπίτι τους στο κρεβάτι. αμερικανικό δόγμα που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια όταν οι καταδιώξεις άφηναν περισσότερους νεκρούς απο τις αρχικές ληστείες
2. φέρνεις στην αθήνα την 71η α/φ και την 32η Πζν όπως οι ιταλοί σε ρώμη και νάπολι. το θέαμα του στρατού είναι ψυχολογικό και κόβει πόδια. έχεις ακούσει να ρίχνει ιταλός σε ληστή; δεν χρειάστηκε.

Σε ακραίες περιπτώσεις φυσικά υπάρχει έτοιμη μάχιμη πολεμική μονάδα στην ΕΛΑΣ τα γνωστά ΕΚΑΜ.
Ποτέ μα ποτέ όμως δεν δίνεις όπλο σε άτομα που δεν έχουν εκπαιδευτεί να κρατήσουν.

μηδενιστής

NF 5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:28:00 π.μ. EEST  

Γραφτηκαν παλι καποιαν σχολια κατά της Χωροφυλακης , και δεν μπορω παρα να απαντησω.

Εκτος της υπολοιπης εθνικης προσφορας της, η Χωροφυλακη πολεμησε εκπληκτικα στη μαχη της Κρητης, και αυτή ηταν μια από τις κορυφαιες στιγμες της. Οι Γερμανοι αξιωματικοι εντυπωσιαστηκαν τοσο πολύ, που ρωτουσαν Ελληνες αιχμαλωτους, ποιοι ηταν αυτοι οι ανδρες με τα κορδονια στις μασχαλες, και αν επροκειτο για Καταδρομεις του Ελληνικου Στρατου. Εμειναν αφωνοι όταν τους ειπαν ότι επροκειτο περι αστυνομικου Σωματος.

Ο μισθος που εισεπραξε η Χωροφυλακη για την προσφορα της στην Πατριδα ηταν η διαλυση της από τους μικροψυχους «προδευτικους» το 1983.

Ο κατά τα αλλα γραφικος και πλεον μακαριτης Υπουργος του ΠΑΣΟΚ Βαγγελης Γιαννοπουλος, πρωην αξιωματικος του ΕΛΑΣ, ειχε δηλωσει δημοσιως ότι «ένα από τα μεγαλυτερα λαθη μας ηταν η διαλυση της Χωροφυλακης». Κατι ηξερε.

Το μισος των Αριστερων εναντιον της Χωροφυλακης είναι κατανοητο, διοτι πρωταγωνιστησε στη συντριβη της κομμουνιστικης ανταρσιας κατά της Ελλαδας το 1944-1949.

Εξεστι Αριστεροις ασχημονειν......

ΥΓ: Ποιος σηκωνε και σηκωνει το βαρος του πολεμου κατά της Μαφιας και του οργανωμενου εγκληματος στη γειτονικη Ιταλια; Μα φυσικα η Ιταλικη Χωροφυλακη, οι καραμπινιεροι!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:40:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2012 1:51:00 π.μ
Οι αστυνομικοί δεν έχουν κανένα λόγο να εμπλακούν σε μάχη με αντιπάλους βαριά οπλισμένους. Δεν είναι στρατιωτικές μονάδες και ενεργούν μέσα σε αστικό περιβάλλον, οπότε η ανταλλαγή πυροβολισμών αυξάνει, όσο διαρκεί περισσότερο, τις πιθανές απώλειες από εξοστρακισμούς και αδέσποτες βολίδες. Αν η περιοχή αποκλειστεί σύντομα - εννοώ ταχύτατα, σε λιγότερο από δεκαπεντε λεπτά μετά τη λήψη του σήματος - η υπόθεση είναι τελειωμένη. Σκοπός είναι να τους συλλάβεις, έστω και αργότερα. Και αν τους συλλάβεις να μην βγουν από τη φυλακή χωρίς μπαστούνι στο χέρι. Οπότε το θέμα δεν είναι τα πιστόλια ή τα ΑΚ αλλά η ταχύτητα αντίδρασης της Αστυνομίας και η λειτουργία της δικαιοσύνης. Εκεί πέφτει το βάρος.

Ο βαρύς οπλισμός είναι χρήσιμος περισσότερο ψυχολογικά και λιγότερο πρακτικά, αν και είμαι σίγουρος οτι και σε κάμποσες περιπτώσεις, στην ύπαιθρο και σε ανοιχτούς χώρους, μπορεί να φανεί χρήσιμος, γι'αυτό και παραπάνω θεώρησα σωστή την απόφαση. Και επιπλέον αν έχουν πολυβόλα στην αστυνομία, ας εκπαιδευτούν στη χρήση τους. Ποτέ δεν ξέρεις και επιπλέον είναι στρατιωτική μονάδα. Υπάρχουν κάποια όπλα στα οποία η βασική εκπαίδευση όλων των ανδρών (και όχι μόνο) είναι απαραίτητη: πιστόλι, τυφέκιο εφόδου, πολυβόλο, ελαφρύ αντιαρματικό (LAW, RPG)και ίσως και τα βασικά στη χρήση όλμου. Και να διαβάζουν χάρτη. Αντε γιατί άμα γίνει ένα μπαμ μέχρι να τα μάθουμε θα έχουν σκοτωθεί οι μισοί...

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:57:00 μ.μ. EEST  

Ο Δένδιας πάει Ισραήλ, παράλληλα μιλάει για βαριά οπλισμένους αστυνομικούς και αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ. Ο Παναγιωτόπουλος μίλησε για ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τα ΕΑΣ.
Θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη:
Θα πάρουμε TAVOR που είναι και κοντό και άρα μπορεί να φέρεται και στις μηχανές από τη ΔΙΑΣ και ίσως γίνει συμπαραγωγή στα ΕΑΣ.

Tommygun 9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:23:00 μ.μ. EEST  

Ολα τα διβασαμε σημερα. Και Καλασνικοφ να παρει η αστυνομια, και ο Συριζα φταιει (τοσα χρονια διακυβερνησης εκαναν κακο στην χωρα), να κατεβασουμε στρατο στον δρομο. Ενταξει, δεν απορω που εχουμε φτασει σ' αυτα τα χαλια ως χωρα. Κοπαναει ο καθενας την αρλουμπα του και οποιον παρει ο Χαρος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP