Οι πρώην ειδικοδυναμίτες κυριαρχούν στην ισραηλινή πολιτική σκηνή

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Οι αόρατες «περιστρεφόμενες πόρτες» που συνδέουν τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και την πολιτικη ηγεσία του τόπου είναι γνωστό φαινόμενο στην ιστορία της χώρας, που βρίθει από στρατιωτικούς που έγιναν πολιτικοί.

Ενα φαινόμενο που συνεχίζεται και στις μέρες μας, όπως φάνηκε όταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου χρειάστηκε πρόσφατα να καλύψει σημαντική θέση στο υπουργικό συμβούλιο: απευθύνθηκε σε ένα φίλο του από το στρατό, με τον οποίο είχαν υπηρετήσει μαζί σε ομάδα κομάντο, τη θρυλική για τους ισραηλινούς - και αμφιλεγόμενη για όλους τους υπολοιπους «Σαγιερέτ Ματκάλ».

Πράγματι, τη θέση του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Άβι Ντίχτερ, ο οποίος διαδέχθηκε έναν άλλον βετεράνο της ίδιας «μάχιμης» μονάδας των ειδικών δυνάμεων, που μεταφράζεται «Μονάδα Αναγνώρισης του Γενικού Επιτελείου». Μαχητές της συγκεκριμένης μονάδας έχουν γίνει πρωθυπουργοί, επικεφαλής υπηρεσιών ασφαλείας, αρχηγοί στρατού, στρατηγοί, βουλευτές και εύποροι επιχειρηματίες. Ο Έχουντ Μπάρακ, υπουργός Αμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νετανιάχου καθώς και ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης Σαούλ Μοφάζ επίσης υπηρέτησαν εκεί.

Η περίφημη επίλεκτη ομάδα, που στήθηκε στα πρότυπα της βρετανικής SAS, είναι γνωστή για την άκρα μυστικότητα που καλύπτει τη δράση της. Ένα από τα πιο γνωστά κατορθώματά της είναι η διάσωση των ομήρων της αεροπειρατείας σε πτήση της Air France στο αεροδρόμιο Εντέμπε της Ουγκάντα το 1976. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο αδερφός του Νετανιάχου, ο Γιονατάν, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη μάχη με τους Παλαιστίνιους αεροπειρατές.

Αντιμέτωπος με την απειλή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ο Νετανιάχου βασίζεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου σε βετεράνους της Σαγιερέτ. "Πρόκειται για μία αδελφότητα, η οποία για πολλά χρόνια κατάφερνε να θέτει το ζήτημα της κρατικής ασφάλειας σε προτεραιότητα», δηλώνει η Γιοαέλ Νταγιάν, πρώην βουλευτής και κόρη του διάσημου ισραηλινού στρατηγού και πολιτικού Μοσέ Νταγιάν. «Χρειάζονται τον πόλεμο για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους», δηλώνει.

Σε μία χώρα η οποία αποθεώνει τους ήρωες του πολέμου, ο στρατός υπήρξε ανέκαθεν το εκκολαπτήριο των ισραηλινών ηγετών και από αυτά η μονάδα Σαγιερέτ ξεχωρίζει. «Όταν έχεις αναλάβει τεράστιες ευθύνες σε πολύ νεαρή ηλικία, αργότερα αισθάνεσαι έτοιμος να τις αναλάβεις και σε κρατικό επίπεδο», εξηγεί στο Associated Press ο βουλευτής και βετεράνος της θρυλικής μονάδας - και αναδυόμενος αστέρας στο κόμμα «Καντίμα» - Γιοχανάν Πλέσνερ. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ισραηλινή κοινωνία εκτιμά αυτούς που έχουν διακινδυνεύσει τη ζωή τους για τη χώρα», προσθέτει.

Η Σαγιερέτ Ματκάλ αναλαμβάνει κυρίως αποστολές συλλογής πληροφοριών πίσω από τις γραμμές του εχθρού, έτσι οι περισσότερες επιχειρήσεις της είναι μυστικές. Ωστόσο, η μονάδα οργανώνει και επιχειρήσεις αντικατασκοπίας και διάσωσης ομήρων. Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε αυστηρή διαδικασία επιλογής, η οποία περιλαμβάνει σκιαγράφηση ψυχολογικού προφίλ και απαιτητικές ασκήσεις. Μόλις μερικές δεκάδες επιλέγονται κάθε χρόνο και η βασική τους εκπαίδευση διαρκεί 20 μήνες.

«Βασικό γνώρισμα της μονάδας είναι η μυστικότητα. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς κάνουν εκεί», δηλώνει ο στρατιωτικός αναλυτής Οφέρ Σελάχ. Τα μέλη αυτού του ευυπόληπτου κλαμπ απολαμβάνουν πολλά προνόμια, καθώς τους «ανοίγονται πόρτες» στην υψηλή κοινωνία, το στρατό, τον επιχειρηματικό κόσμο και την πολιτική. «Η πολιτική στο Ισραήλ στηρίζεται στην πίστη και την αφοσίωση, στους φίλους που στη συνέχεια προωθούν τους δικούς τους φίλους», προσθέτει.

To Bήμα

Σημ Εν Κρυπτώ: Οι συνειρμοί αναπόφευκτοι...

19 σχόλια:

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 4:48:00 μ.μ. EEST  

οι ΕΔ του ισραήλ χωρίζονται ανα όπλο/σώμα/κλάδος. όλοι έχουν απο ένα λόχο ανιχνευτών ή ειδικών αποστολών. 3 είναι οι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων: ο λόχος ανιχνευτών του γεεθα, οι βατραχάνθρωποι και οι διασώστες μάχης της αεροπορίας.
καθότι άπαντες στον στρατό είναι έφεδροι αυτοί που ανεβαίνουν σε θέσεις ι. ειδικών δυνάμεων, ιι. αξιωματικών είναι ότι καλύτερο σε ανθρώπινο δυναμικό τουλάχιστον όσον αφορά την θέληση για μάχη (οι καλύτεροι μαθητές πάνε σε θέσεις ελεκτών αέρος, ερευνητές κτλ)
βάζουμε μέσα 7 πολέμους και όλους τους ήρωες απο τεθωρακισμένα, πεζικό, πιλότους κτλ κτλ και μαζεύουμε ένα πυρήνα 5-6000 ανθρώπων με υπερβολική αγάπη προς την πατρίδα τους.
μαντέψτε ποιοί ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ δημοκρατικά σε θέσεις διοίκησης της χώρας.
η χώρα αυτή αξιοποιεί οποιονδήποτε (που φόρεσε μετάλλιο στο στήθος) σε θέσεις διευθυντή σε άσχετες ειδικότητες με τεράστια επιτυχία. o γκρινγκολντ για παράδειγμα μετά το στρατό έφτιαξε εταιρία με αγροτικά προιόντα. σε ελάχιστα χρόνια τον είχαν κάνει δήμαρχο. με την βοήθεια του το τοπικό κιμπούτζ έγινε αγροτική βιομηχανία με τεράστια κέρδη...

τι να συγκρίνει κανείς;

ο Μπικάκης δούλευε οικοδομή και ο τζέφρυ έπαιρνε 200,000 το μήνα για να μας @@@...

αυτή τη χώρα έχουμε - καιρός κύριοι να την αλλάξουμε.

μηδενιστής

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 4:50:00 μ.μ. EEST  

και κάτι άλλο: διαβάστε το βιογραφικό του αδερφού του νετανιάχου που πέθανε στην ουγκάντα να δείτε που σπούδαζε...(http://en.wikipedia.org/wiki/Yonatan_Netanyahu)
δεν υπήρχε περίπτωση έλληνας να γυρίσει πίσω και να πάει στα ΕΤΑ καπάκι... κάπου χάσαμε το δρόμο μας αδέρφια...

μηδενιστής

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 5:33:00 μ.μ. EEST  

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΙ Η ΟΙ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΙ. HELLAS MARINE.

Αρκαν 31 Αυγούστου 2012 στις 5:34:00 μ.μ. EEST  

Όπως ακριβώς τα δικά μας τα κοπρόσκυλα...

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 5:36:00 μ.μ. EEST  

Είναι όντως έτσι η ελίτ των ενόπλων δυνάμεων γίνεται αργότερα πολιτική ελίτ.

Αυτός που έχει βάλει το κεφάλι του στον τορβά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι όπως και να το κάνουμε πιο αξιόπιστος από το κλασσικό πολιτικό λαμόγιο.

Στην Ελλάδα κάναμε και το παράλογο να αγνοούνται πολεμιστές της Κύπρου και να προάγονται απόλεμοι.

Η ιστορία του Έντεμπε πάντως έχει κενά. Δεν νομίζω ότι πήγαν με C130. Τα C130 προσγειώθηκαν αφού έγινε η κρούση μέσω Κένυας. Αυτό βέβαια είναι καθαρά προσωπική άποψη.

Αναδελφος 31 Αυγούστου 2012 στις 6:19:00 μ.μ. EEST  

@ μηδενιστη
Ισως οπως γραφεις να μην υπηρχε περιπτωση καποιος γυριζοντας να παει καπακι στο ΕΤΑ, αλλα οι περισσοτεροι γυριζοντας πηγαιναν καπακι στα ΕΛΤΑ η στην ΕΑΣ, τον ΗΣΑΠ κλπ ειτε εχοντας "νομιμως" απαλλαγει (λες και οι υποπλοιποι ηταν κοροιδα), ειτε υπηρετωντας τριμηνο για την τιμη των οπλων και για να βγαλουν τις απαραιτητες φωτογραφιες σαν γνησιοι "φωτο-κομμαντος".Το παραδειγμα που εφερες με τον Μπικακη τα λεει ολα.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 6:39:00 μ.μ. EEST  

Οι φελλοί επιπλέουν και πάντα καταφέρνουν να είναι αρχηγοί των άλλων. Στην Ελλάδα έτσι είναι.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 7:31:00 μ.μ. EEST  

Δεν καταλαβαίνω γιατί απορείτε;
Γνωρίζετε ότι απαγορεύεται στους οπλίτες να λάβουν πιά τέτοιου είδους εκπαίδευση; Γι'αυτό και σχόλια του είδους "που πηγαίνουν όταν γυρίζουν" είναι μάλλον άτοπα.
Οτι κάνει κάποιος λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση ας το κάνει μόνος του.
πχ.
Υποψηφιότητα για ειδίκευση "ΥΚΤ" έχουν δικαίωμα να θέσουν όσοι επιθυμούν από τις ακόλουθες κατηγορίες προσωπικού που ανήκει στο ΠΝ ή και σε άλλους κλάδους των ΕΔ ή σώματα ασφαλείας:

(1). ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
Aνδρες ανεξαρτήτως ειδικότητας, των οποίων η ηλικία δεν υπερβαίνει το 28o έτος την περίοδο που θα γίνουν οι εξετάσεις και οι δοκιμασίες επιλογής.
(2). ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΘ ΤΟΥ ΠΝ
Aνδρες ανεξαρτήτως ειδικότητας και τεχνών των οποίων η ηλικία δεν υπερβαίνει το 28ο έτος την περίοδο που θα γίνουν οι εξετάσεις και οι δοκιμασίες επιλογής.
(3). ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ (ΕΠΥ) ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ (ΕΠ.ΟΠ)
Aνδρες των οποίων η ηλικία δεν υπερβαίνει το 28ο έτος την περίοδο που θα γίνουν οι εξετάσεις και οι δοκιμασίες επιλογής.
(4). ΟΠΛΙΤΕΣ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗΣ (Ο.Β.Α)
(5). Στρατιωτικό προσωπικό άλλων κλάδων των ΕΔ ή Ξένων Κρατών ή προσωπικό των ΣΑ, με περιορισμό στο όριο ηλικίας, όπως καθορίζεται με αποφάσεις του κλάδου ή κράτους τους.
( από http://www.hellenicnavy.gr/index.php/el/dyk-ekpaideysh.html )

και

2. Αποστολή
α. Η εκπαίδευση στις Καταδρομικές Επιχειρήσεις και στον Ανορθόδοξο Πόλεμο των:
(1) Αποφοιτούντων από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Ανθλγών Πεζικού , των Μονίμων Υπαξιωματικών (ΠΖ) της ΣΜΥ όπως και Μονίμων Αξκών και Υπαξκών Ετέρων όπλων και Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
(2) Μονίμων Αξκών, ΔΕΑ, Μονίμων Υπαξκών και ΕΜΘ και ΕΠΟΠ που επιλέγονται για τις Ειδικές Δυνάμεις.
(3) Προσωπικού από ξένες χώρες
(4) Προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛΑΣ - ΛΣ - ΠΣ).
(από http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_KEAP&la=1 )

Φίλος, Σικάγο.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 9:50:00 μ.μ. EEST  

Όλο υπερβολές γιατί και στην Ελλάδα δεν είχαμε ειδικοδυναμίτη υπουργό και μάλιστα σε υπουργείο με σχετικό αντικείμενο....
Άντε γκρινιάριδες.
ΚΟΜΑΝΤΟ ΣΚΕΤΟ!!!
Βέβαια σε μια εβδομάδα έφυγε να υπηρετήσει τη πατρίδα σε άλλα μετερίζια... :-))
Τώρα να πω τι μας χρειάζεται ή θα με πείτε ακραίο;
Εμείς ψηφίζαμε..

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 10:56:00 μ.μ. EEST  

υπάρχει ένα ενδιαφέρον παλαιό άρθρο
Iσραηλινής εφημερίδας με τίτλο who rules Israel με αναφορές στα κέντρα αποφάσεων του Ισραήλ, ένα από αυτά είναι οι πρώην στρατιωτικοί για τους οποίους μιλάμε.

Αν βρώ το άρθρο θα το ποστάρω

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:34:00 π.μ. EEST  

Να γράψω κάτι "άσχετο" ή θα με "κράξετε";;!! σχετικά με το σχόλιο του φίλου Kostas (who rules Israel)
Διάβασα πριν λίγο ότι στη Θεσσαλονίκη στις 4/9 "ανοίγει" για το κοινό έκθεση φωτογραφίας «Χρόνος / Zaman / Στιγμές από την Τουρκία»!!!
Εδώ και 2 μέρες παρακολουθώ προγράμματα ΕΤ1 και ΝΕΤ σχετκά με τη Μικρασιατική Καταστροφή!
90 χρόνια μετά τον ξεριζωμό!
και όμως "οι προοδευτικοί και πολιτισμένοι" βρήκαν ημερομηνία για να μας δείξουν τις στιγμές της τουρκίας!!
Φίλε Kostas, who rules Greece??!!

Γιάννης

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:44:00 π.μ. EEST  

Το 70% των ισραηλινών πολιτικών είναι πρώην στρατιωτικοί.

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:16:00 π.μ. EEST  

Καλά, ξεχάσατε τον Σημίτη!
Αυτός δεν ήταν που έβαζε ...κροτίδες!!!

http://www.youtube.com/watch?gl=GR&v=6yTcofpNu9A




Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:13:00 μ.μ. EEST  

Υπήρετησα στο ΠΝ τα έτη 2001-2002 και παρότι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ και γνώστης "ενδιαφέρουσας" ξένης γλώσσας ήρθα αντιμέτωπος με τις παρακάτω καταστάσεις:
- τα σήματα για τα σχολεία της ΜΥΚ ΕΚΡΥΒΟΝΤΟ απ' τους κυβερνήτες των πλοίων προκειμένου να μην τους φύγουν ναύτες-κελευστές.
- το ηλικιακό όριο για το σχολείο των Υ/ΚΤ ήταν τα... 25 χρόνια!
- δεν δέχονταν άτομα με διόρθωση στην όραση (με laser).
Ο [b]μοναδικός[/b] λόγος που δήλωσα να υπηρετήσω στο ΠΝ ήταν το σχολείο Υ/ΚΤ, όχι να λουφάρω σε κάποια υπηρεσία ξηράς (άλλωστε υπήρετησα κανονικά το 6μηνο σε καράβι), να κάνω το υπηρετικό προσωπικό στις εκδηλώσεις των ναυάρχων και να βάφω ολημερίς καράβι της αμερικανικής βοήθειας ναυπήγησης του 1942.
Το κλίμα ανάμεσα στα μόνιμα στελέχη ήταν ακραία δημοσιοϋπαλληλικό, ευθυνοφοβία, να βρεθεί τρόπος να λουφάρουμε και Άγιος ο Θεός.
Υπήρξε καράβι που έδενε δίπλα μας στο οποίο ο κυβερνήτης (ως πρώην βάτραχος) είχε επιβάλλει άλλη νοοτροπία, αλλά το κλίμα που περιγράφω είναι το επικρατόν δυστυχώς.
Για να μην ξεχάσω, ήμουν σειρά Β, όλοι από αναβολές, πτυχιούχοι ΑΕΙ και με μεταπτυχιακά πολλοί, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία έβαζε μέσο για να υπηρετήσει στην... παραμεθόριο Σαλαμίνα, δεν γνωρίζω κανέναν να ήθελε να περάσει το Σχολείο Υ/ΚΤ.
Αυτά τα ολίγα από έναν πρώην ναύτη που υπηρέτησε προ 10ετίας.

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:52:00 μ.μ. EEST  

Who really rules Israel ?


Jewish state controlled by four informal networks, not by government


http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3452359,00.html

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:07:00 π.μ. EEST  

στο Ισραηλ δεν έχουν το ιστορικο που έχουμε εδω με τις χούντες, κτλ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:20:00 μ.μ. EEST  

Τα κοπρόσκυλα τα ψηφίζουμε. Αν θέλαμε καλύτερους θα βρίσκαμε, να είστε σίγουροι οτι υπάρχουν.Θέλουμε τους άχρηστους για να μας βολεύουν ποικιλοτρόπως και την πατρίδα τη θυμόμαστε μόνο όταν μας αυξήσουν τον φόρο ή μας μειώσουν το μισθό. Part time πατριώτες είναι οι Έλληνες, και η "οργή" και οι δραματικές χειρονομίες και η ακροδεξιά ρητορική και καταστροφολογία και η αγωνία για τη γλώσσα και την ιστορία θα μετατραπούν ξανά σε ψήφο σε κάτι σαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ μετά την κρίση. Σύντομα ή αργότερα. Ο πατριωτισμός της φτώχειας είναι ενδημικό φαινόμενο στον τόπο αυτό, περισσότερο από οπουδήποτε.

Αλλά σίγουρα - έχουμε όλοι τέτοια εμπειρία - η αναξιοκρατία κυριαρχεί και στις ένοπλες δυνάμεις. Και μάλιστα σε τέτοιο κλειστό κύκλωμα οι αδικίες ούτε καταγγέλονται ούτε τιμωρούνται. Θυμάμαι ακόμα τα λόγια του νονού μου (δικηγόρου) όταν ήθελα να πάω ΣΑΣ Δικαστικό (είχα βαθμολογία). "Αν οι αποφάσεις στα πολιτικά δικαστήρια είναι συχνά στημένες, στα στρατοδικεία είναι μόνιμα. Ο.τι και να αποδείξεις για την ενοχή ή αθωότητα του κατηγορούμενου, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και απλώς την υπογράφεις". Από τις υποθέσεις που φτάνουν στις εφημερίδες διαπίστωσα οτι είχε εν πολλοίς δίκιο. Στη θητεία μου επιβεβαιώθηκα, άλλωστε αυτό ήταν και το παράπονο πολλών καλών αξιωματικών που γνώρισα.Αν λοιπόν θέλουμε να παίζουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα πρώην στρατιωτικοί, θα πρέπει να ενισχυθεί η αξιοκρατία παντού, και στις ΕΔ. Αλλιώς δεν κερδίζουμε τίποτα. Σίγουρα στο στρατό βρίσκεις πολύ ευκολότερα άτομα με ιδιαίτερες εθνικές ευαισθησίες και αίσθηση καθήκοντος, ωστόσο το ελλειμμα αξιοκρατίας είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Και επειδή προβλέπω οτι θα υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες, ας θυμηθούμε το διεφθαρμένο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα στην προ Ερντογάν Τουρκία, το βαθύ τουρκικό κράτος που ακόμα έχει γερά ερείσματα στην πολιτική σκηνή της γείτονος χώρας και το οποίο "εκδικείται" τον Ερντογάν με την "ανικανότητά" του στην αντιμετώπιση του ΡΚΚ. Για δείτε τι λέει εδώ η Ζαμαν: http://www.todayszaman.com/columnist-291014-turkeys-mistakes-against-the-pkk-3-intelligence.html. Από την άλλη δέστε και την ανελαστικότητα και ανεπάρκεια της πολιτικής του Ισραήλ στο θέμα των Παλαιστινίων όταν προσπαθούν να λύσουν ένα πολιτικό πρόβλημα με στρατιωτικά μέσα. Όταν θα μπορούσε να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος με τους δικούς τους όρους (εποχή Αραφάτ) στάθηκαν ανένδοτοι. Όταν πια εξαναγκάστηκαν να το δημιουργήσουν το έπραξαν με το χειρότερο τρόπο: με συνεχείς στρατιωτικές επεμβάσεις και εκατόμβες μαρτύρων που ηρωοποιούν τους ακραίους ισλαμιστές και ανακυκλώνουν έναν φαύλο κύκλο βίας. Αντί να ενισχύσουν διακριτικά την Φατάχ έκαναν ήρωες και μάρτυρες τους ισλαμιστές της Χεζμπολά. Κατόρθωμα σε μεγάλο βαθμό του Νετανιάχου και των γερακιών του. Η πολιτική είναι γόρδιος δεσμός. Με το να τραβήξεις σπαθί και να τον κόψεις δε σημαίνει απαραίτητα οτι θα κυβερνήσεις την Ασία. Δεν είναι όλοι Αλέξανδρος.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:00:00 π.μ. EEST  

@31 Αυγούστου 2012 7:31:00 μ.μ. EEST
(φίλος Σικάγο)

1. Τις δεκαετίες που "υπηρέτησαν" οι κυβερνώντες οι απλοί έλληνες έφταναν σε ΟΥΚ, ΕΤΑ ανετότατα αφού η πρόσβαση ήταν ανοιχτή σε όλους.
2. Σήμερα οι κληρωτοί μπορούν να έχουν ειδική εκπαίδευση στις μοίρες καταδρομών/αλεξ/πεζοναυτών. Δεν φτάνουν στις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων αλλά μια θητεία σε ΕΤΕΘ για παράδειγμα είναι μάχιμη.

@2 Σεπτεμβρίου 2012 3:07:00 π.μ. EEST

Δεν καταλαβαίνω τα επι χούντας που λες...
Εδώ ακόμα και ΠΡΙΝ τη χούντα τα βύσματα φυγοστρατούσαν διαρκώς.
Πού πήγε στρατό ο Α.Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης, ο Κουβέλης και τα λοιπά γερόντια;

μηδενιστής

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:12:00 μ.μ. EEST  

@Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

Καλημέρα φίλε,
σχετικά με την παλαιστίνη. Μην νομίζεις οτι έκαναν λάθος στον χειρισμό του παλαιστινιακού κράτους.
Όλα είναι μελετημένα όπως και στην περίπτωση τουρκίας-κουρδιστάν για την συνέχιση του πολέμου.
όσο υπάρχει πόλεμος υπάρχει και ισραήλ. όταν γίνει ειρήνη θα χαλαρώσουν στρατιωτικά και οι ισραηλινοί άραβες με υπεργεννητικότητα θα κάνουν ξανά το κράτος αραβικό.

οι ισραηλινοί πρωθυπουργοί - Σαρόν, Μπαράκ, Νετανιάχου - υπηρέτησαν, υπηρετούν, και θα υπηρετούν το ισραηλινό έθνος. τίποτε άλλο δεν έχει σημασία.
τα γεράκια άλλων χωρών είναι κότες μπροστά τους.
όσο για τον αλέξανδρο αυτός άφησε 4 διεθνιστικά κράτη και πρακτικά οδήγησε την ελλάδα στη ρώμη.
οι κύριοι πάνω αν τους πάνε καλά τα πράγματα θα κρατήσουν άλλα 100 χρόνια το ισραήλ ζωντανό.

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP