«Πήραν με τις πέτρες» τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε χθες ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην νοτιοανατολική επαρχία του Χακαρί.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Ζαμάν, ο Σαχίν πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Χακαρί και συνομιλούσε με καταστηματάρχες στην οδό Τζουμχουριέτ, όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα πολιτών, που φώναζαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων ανταρτών του PKK.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες προς τον υπουργός, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσουν. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ κύκλωσαν τον υπουργό και τον φυγάδευσαν στο κοντινότερο κατάστημα.

Εν τω μεταξύ διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία η αιφνιδιαστική συνάντηση Κούρδων βουλευτών με αντάρτες του ΡΚΚ στα νοτιοανατολικά της χώρας όταν οι ένοπλοι σταμάτησαν αυτοκινητοπομπή.

Η εισαγγελία διέταξε έρευνα καθώς την συνάντηση αυτή δεν την χαρακτηρίζει ως διακοπή της κυκλοφορίας στον δρόμο αλλά ως προκαθορισμένη συνάντηση.


«Είναι θλιβερές αυτές οι εικόνες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ και πρόσθεσε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να πάρουν τις αποστάσεις τους «από αυτούς που εμπλέκονται με τη βία, το αίμα και την τρομοκρατία».

Ο πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι όπως όλα δείχνουν η ύπαρξη των βουλευτών αυτών στην Εθνοσυνέλευση φαίνεται πως εξαρτάται από την ύπαρξη του ΡΚΚ και ότι πρέπει να φανεί σε τι συνίσταται αυτή η οικειότητα που έδειξαν με το ΡΚΚ.



Πηγές: Έθνος, Radikal

7 σχόλια:

Ανιχνευτής 20 Αυγούστου 2012 στις 9:31:00 π.μ. EEST  

Οτοι οι Κουρδοι θέλουν να αυτονομηθούν είναι προφανές. Ηθικά ίσως το δικαιούνται ως έθνος και λαός. Το πώς και αν θα το καταφέρουνε απέναντι στην στρατιωτικά πανίσχυρη Τουρκία δεν μπορώ να το "δω".. Πιο πιθανό μου μοιάζει να διαμελιστεί η Συρία με κάποια αφορμή ή και να αποσχιστεί από το Ιρακ το κουρδικό τμήμα του, παρά να χάσει η Τουρκία κάποιο από τα "εδάφη της". Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ.. Θα ήθελα να δώ τι θα λένε τώρα οι Τούρκοι όταν παλαιότερα υποστήριζαν την "ανεξαρτησία" του Κοσόβου..

Ανώνυμος 20 Αυγούστου 2012 στις 7:57:00 μ.μ. EEST  

Οι απέναντι θα την πατήσουν πολύ απλά από την μεγαλομανία τους. Εδώ και 10 χρόνια η οικονομία τους πάει καλά και νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον παπά απ' τα αρχίδια. Όχι μόνο σαν νεόπλουτοι κάνουν αλλά είναι και μεγαλομανείς. Δεν λέω καλή δουλειά κάνουν σαν κράτος (εμείς έχουμε ανύπαρκτο κράτος) αλλά νομίζουν ότι κρέμονται απ' τα αρχίδια τους.

Ανώνυμος 20 Αυγούστου 2012 στις 11:21:00 μ.μ. EEST  

Εμείς τους δικούς μας τους χειροκροτάμε

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2012 στις 2:29:00 π.μ. EEST  

Ρε σεις, οι σπαχήδες φασόν τα πήραν τα σακκάκια ασορτί με παντελόνια και πουκάμισα; Στα 3 το 1 δώρο! Αυτό θα πει ΔΜ!

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2012 στις 11:25:00 π.μ. EEST  

@20 Αυγούστου 2012 7:57:00 μ.μ. EEST

Η τουρκική οικονομία είναι σαν την ελληνική της δεκαετίας του 90. Φουλ καταναλωτισμός και νεοπλουτισμός, με δάνεια και πλαστικό χρήμα. Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα την πατήσουν όπως εμείς και θα τους σκάσει η φούσκα στα μούτρα.

NF 21 Αυγούστου 2012 στις 2:47:00 μ.μ. EEST  

Δε συμφωνω με τον προλαλησαντα. Η Τουρκια εχει Δημοσιο χρεος μολις 39 % του ΑΕΠ, ενω η Ελλαδα ειχε χρεος 105 % του ΑΕΠ τη δεκαετια του 1990.

Βεβαια εχει μεγαλο ελλειμμα στο ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων. Θα "σκάσουν", αλλα οχι οπως εμεις. Μαλλον οπως η Ισπανία.

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2012 στις 7:48:00 μ.μ. EEST  

@ 21 Αυγούστου 2012 11:25:00 π.μ + 2:47:00 μ.μ. EEST

Την δεκαετία του '90, ο παραγωγικός ιστός της χώρας είχε ήδη καταστραφεί στην Ελλάδα. Ξοδεύαμε χωρίς να παράγουμε.

Η Τουρκία έχει παραγωγή (αγροτική και βιομηχανική) και αναπτύσσεται.

Δεν είναι συγκρίσιμες οι δύο περιπτώσεις.

@20 Αυγούστου 2012 7:57:00 μ.μ. EEST

>τον παπά απ' τα...<

Όχι τον παπά, τον Πάπα. Μετά την εκλογή πάπα, πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα με τον καπνό, ο νέος Ποντίφηξ κάθεται σε ένα χαμηλό σκαμνάκι και οι εκλέκτορες περνούν και τον αγγίζουν "χαμηλά". Όταν ... τα βρουν, λένε "habet" (έχει).
Αυτό γίνεται για να μην ξαναπέσουν στην γκάφα της εκλογής Πάπισσας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP