Ο αρχικατσαπλιάς Σουλεϊμάν και η τηλεοπτική μας τουρκολαγνεία

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Σημ. "Εν Κρυπτώ": Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Φ. Κρανιδιώτη και το προσυπογράφουμε. Πρόσφατα είχαμε επιστήσει την προσοχή στην τουρκική πολιτική "ήπιας ισχύος" και την πολιτισμική διείσδυση που εξυπηρετούν οι τουρκικές σειρές που έχουν ήδη κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση, και μάλιστα έχουν μεγάλη πέραση σε νοικοκυρές κλπ.

Όμως εδώ το ζήτημα παράγινε: άλλο ζήτημα είναι η εξοικείωση με "καθημερινούς" χαρακτήρες (αν και δε λείπει η πολιτική στόχευση και σε αυτή την περίπτωση) και άλλο η εξοικείωση με οθωμανούς δυνάστες, και μάλιστα με χρακτηρισμούς όπως "Ο χαρισματικός αυτοκράτορας" κλπ. Κάπου πρέπει να μπουν και τα όρια. Αλήθεια, το ΕΣΡ έχει άποψη επί του θέματος; Αν δεν έχει, ας δει και το τρέιλερ μπας και ξυπνήσει κανείς:




Ο αρχικατσαπλιάς Σουλεϊμάν και η τηλεοπτική μας τουρκολαγνεία
του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ διαφημίζει την προβολή νέου τουρκοσήριαλ. Για την ακρίβεια καραμπινάτη πατσαβούρα νεοθωμανικής προπαγάνδας. Μια μυθιστορηματική και επική αφήγηση του βίου του Σουλεϋμάν του «Μεγαλοπρεπή»! Του γνωστού αρχικατσαπλιά σφαγέα μεμέτη.

Κι αυτό θα το φάμε στη μάπα από τις δημόσιες συχνότητες, από την περιουσία του Ελληνικού Λαού;

Τι θα ακολουθήσει; Η ζωή του Μωάμεθ του Πορθητή; Θα φτιαχτούμε με την άλωση της Πόλης; Να φχαριστηθούμε και το κάψιμο της Σμύρνης; Bάλτε και λίγο Τοπάλ Οσμάν, τον Άϊχμαν του Ποντιακού Ελληνισμού.

Να πουλάει τηλεθέαση κι ό,τι να ‘ναι.

Θα μου πείτε, ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι, ό,τι γουστάρουν δεν μπορούν να πουλάνε; Λάθος! Δεν μπορούν. Αν τα πλήρωναν και τα βλέπανε σε dvd μόνο με την φαμίλια τους και τους κολλητούς τους, κανένα πρόβλημα. Όταν όμως χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες, τους έχει χορηγηθεί άδεια κι εκπέμπουν σε εθνική εμβέλεια, σίγουρα δεν μπορούν να προβάλλουν ό,τι τους καπνίσει.

Εδώ βέβαια, αδέρφια, για να δω τα αντανακλαστικά μας. Δείξτε στα αφεντικά του καναλιού και στους διευθυντές τους την άποψη σας. Έχουν έδρα, τηλέφωνα, email, φαξ, πουλάνε και διαφημίζουν, προϊόντα, υπηρεσίες. Για δείξτε σε αυτούς και στους διαφημιζόμενους πελάτες τους τι νοιώθετε και σκέφτεστε.

Εγώ ας πούμε θα μποϋκοτάρω οποιοδήποτε προϊόν και υπηρεσία θα διαφημίζεται, αν ο σταθμός τελικά προβάλλει την εν λόγω ισλαμοφασιστική πατσαβούρα. Δείξτε την οργή σας στους διαφημιζόμενους, στους πελάτες. Γράψτε τους, πως αν δεν σταματήσουν να διαφημίζονται πριν, κατά την διάρκεια και αμέσως μετά το σήριαλ, δεν θα ξανααγοράσετε αυτό που πουλάνε.

Κι η πολιτεία; Κύριοι της κυβέρνησης, εντάξει, ακόμη δεν περίσσεψε μελάνι να ξαναμπεί το «Εθνικής» στο Παιδείας αλλά θα πάει μακριά η βαλίτσα των τουρκοσήριαλ; Ή μήπως περιμένετε να προβάλλουν οι καναλαρχαίοι και κανένα τούρκικο σήριαλ για την «γενοκτονία» των Τούρκων από τους Έλληνες το 1821 ή για τα «βάσανα» των τουρκοκυπρίων;

Και το ΕΣΡ να κλείσει το στόμα του, μην μπει καμμιά μύγα.

Λίγη τσίπα δεν βλάφτει. Για όλους τους εμπλεκόμενους το λέω αλλά και για τους τηλεθεατές…

Πηγή

34 σχόλια:

NF 27 Αυγούστου 2012 στις 5:08:00 μ.μ. EEST  

Ηρεμηστε βρε παιδια . Ένα σηριαλ είναι , τιποτε παραπανω!Ας δουμε τη γελοια πλευρα του πραγματος.Ιδου τι ειχα ακουσει σε ένα γαλλικο ντοκιμαντερ για την Οθωμανικη Αυλη:


«Όταν ο Σουλτανος ζευγαρωνε με καποια παλλακιδα από το χαρεμι του, καταγραφοταν με ακριβεια η ημερομηνια, ώστε να είναι βεβαιοι ολοι ότι αυτος ηταν ο πατερας αν προεκυπτε εγκυμοσυνη. Κανενας ανδρας δεν επιτρεποταν να μπει στο χαρεμι εκτος από το Σουλτανο. Ο Μεγας Αρχιευνουχος των Ανακτορων, που ειχε την ευθυνη της φυλαξης του χαρεμιου, επρεπε να εχει τα ματια του τεσσερα, γιατι οι «επιτηδειοι» ηταν πολλοι!
Όπως αντιλαμβανεστε ο κάθε Σουλτανος ειχε πολλες συζυγους και παλλακιδες. Ετσι αποκτουσε πολλα παιδια, και ηταν πολλοι οι διεκδικητες του θρονου.
Πολλοι υποψηφιοι Σουλτανοι δολοφονηθηκαν ενώ ηταν μικρα παιδια απο συγγενεις αντιζηλων και ανθυποψηφιων για το θρονο.
Όταν ενας Σουλτανος ανεβαινε στο θρονο πρωτη του δουλεια ηταν να στραγγαλισει όλα τα αρσενικα αδερφια του για να εξαλειψει τους πιθανους ανταγωνιστες για το θρονο.»

Τι ωραια κοινωνια! Φυσικα το τουρκικο σηριαλ δε θα λεει τετοια "ακαταλληλα" πραγματα, παρολο που αυτη ειναι η ιστορικη αληθεια.Αλλωστε στην Τουρκια το εβλεπαν πολλες τουρκικες οικογενειες.

Ο Σουλτανος Σουλεϊμαν ο Μεγαλοπρεπης θα είναι ενας σοφος, πλην ευαισθητος ηγεμων , που μπλεκει σε ρομαντικες αισθηματικες περιπετειες και παρασυρεται ο δυστυχης από τις γυναικες!
Δεν θα κανει πολεμους επειδη το θελει, αλλα επειδη οι κακοι εχθροι τον αναγκαζουν!

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2012 στις 6:00:00 μ.μ. EEST  

Προς NF

Ξαφνιάζει η αφέλεια. Είναι πλέον ζήτημα κοινωνικής ψυχολογίας! Αν δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα τότε μάλλον δεν έχει και σημασία να σωθεί.

Κάποιος Κάπου Κάποτε 27 Αυγούστου 2012 στις 6:10:00 μ.μ. EEST  

Η κρίση την οποία περνάει η χώρα είναι κατά κύριο λόγο ηθική-πνευματική.

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2012 στις 6:22:00 μ.μ. EEST  

Ε, να το δούμε! Να μην το δούμε; Τι θέλετε δηλαδή, να μας πούνε και φασίστες;;;

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2012 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  

Noμιζω οτι μεγαλοποιουμε τα πραγματα και δινουμε τεχνηεντως δυσαναλογα μεγαλη σημασια στην υποθεση τουρκοσηριαλ.Οι λογοι της επιλογης τους απο τους εν Ελλαδι καναλαρχες ,ειναι καθαρα οικονομικοι μια που σε εποχες κρισης "η φτηνεια τρωει τον παρα".Πριν απο μια δεκαετια την θεση τους ειχαν μεξικανικες παραγωγες, με τις γνωστες σε ολους ασυντονιστες μεταφρασεις.
Απο μια αποψη δεν ειναι κακο να γνωριζεις για τον εν δυναμει μελλοντικο εχθρο σου, αρκει να εχεις κανει ολη την απαιτουμενη μελετη που σε οδηγει στο συμπερασμα οτι οντως προκειται για εχθρο σου.
Αν θελουμε να αντιπαρατεθουμε επι της ουσιας, δεν εχουμε παρα να γυρισουμε και εμεις σηριαλ με θεματα τον "συνωστισμο" της Σμυρνης, τις γεματες "ατυχηματα" πορειες θανατου, τις "κατα λαθος"κατακρημνισεις αθωων γυναικοπαιδων,τους "συμπτωματικους" εγκλεισμους χριστιανων σε εκκλησιες που στην συνεχεια επαιρναν φωτια (προφανως λογω αστοχιας των συστηματων πυρασφαλειας)κλπ.Το μονο σιγουρο ειναι οτι με την γκρινια δεν βγαινει τιποτε.

Οδυσσέας 27 Αυγούστου 2012 στις 10:10:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 9.07:
Οικονομικός ίσως είναι ο λόγος επιλογής των τουρκικών σειρών από τα ιδιωτικά κανάλια μας, όχι όμως και ο λόγος που οι Τούρκοι τις προσφέρουν μεθοδικά σε χαμηλές τιμές στην ελληνική αγορά... Επιπλέον είναι ερευνητέο σε ποια ελληνικά έχουν συμμετοχή τουρκικά κεφάλαια και αν αυτό συνδέεται με την προώθηση τουρκικών σειρών.

Κατά τα άλλα, όσα προτείνεις είναι σωστά, αλλά κοστίζουν χρήματα. Δει δη χρημάτων, άνδρες Αθηναίοι, κι εμείς τουλάχιστον δε μπορούμε να τα χρηματοδοτήσουμε αυτά που λες. Το να γκρινιάξουμε είναι μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες...

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2012 στις 10:32:00 μ.μ. EEST  

Παρακολουθώντας σήμερα το δελτίο ειδήσεων του Αντ1 άκουσα 3 φορές σε 5λεπτο ρεπορτάζ να αναφέρουν ότι φουντώνει ο κουρδικός εθνικισμός στην Τουρκία! Οπότε μάλλον τα τουρκικά σήριαλ έχουν αρχίσει και αλλοιώνουν το DNA των ελληνικών σταθμών που τα μεταδίδουν...

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2012 στις 11:54:00 μ.μ. EEST  

Α ρε Budala Yunan τίποτα δεν έμαθες, κρίμα στους ήρωες του 21 και στους υπόλοιπους που έδωσαν την ζωή τους για να μπορεί ο κάθε τουρκόφιλος και τουρκόγυφτος αλήτης να καταχρασθεί τα πάντα.

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 στις 8:59:00 π.μ. EEST  

Είναι απλά ένα σενάριο. Μια ιστοριούλα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαβρώσει την ιστορική μνήμη των Ελλήνων για το τί πραγματικά ήταν η οθωμανική αυτοκρατορία. Σοβαρότερη ζημιά κάνουν απόψεις τύπου Ρεπούση που έχουν μανδύα 'ιστορικής προσέγγισης'. Στην τηλεόραση υφίσταται 'τηλεοπτική αδεία'. Μην υποτιμάτε την κριτική ικανότητα των Ελλήνων τηλεθεατών.

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 στις 9:38:00 π.μ. EEST  

Δεν καταλαβαίνω γιατί σήμερα η όλη γκρίνια. Ειδικά το ΑΝΤ1 έχει κοντά 20ετία παραγωγής εκπομπών με μικτούς "ευαίσθητους" δεσμούς/γάμους, σήριαλ ανάδειξης ομοφυλοφιλίας, καλλιστεία για τις ανάγκες του υπέργηρου καναλάρχη κτλ κτλ
Φυσικά το κανάλι είναι χρεωμένο όσο πάει αλλά τσιμουδιά απο την ηγεσία (Εμείς πεινάμε και ο καναλάρχης κάνει φιγούρα κάθε τόσο την ιδιωτική του συλλογή αεροσκαφών...)
Ήταν αναμενόμενο τότε, το κανάλι που έδειχνε οτιδήποτε ήταν αντιδημοκρατικό και αντιεθνικό (όπως τα βαφτίσια της 3ης ξαδέρφης της ανιψιάς του τέως, ντοκυμαντέρ στην φιλελεύθερη κούβα...) να δείχνει κάποτε τουρκικά σήριαλ.
Να λέτε και ευχαριστώ που δεν λέει ειδήσεις στα τουρκικά. Όχι οτι δεν το έχουν σκεφτεί αλλά θα έχαναν λεφτά απο τις διαφημίσεις.

Τα κανάλια πέρασαν και περνάνε στον κόσμο τα αγγλικά, το λατινικό αλφάβητο, σοφτ πορνό απο τις 9 το πρωί, προπαγάνδα, ανωμαλίες, καταναλωτισμό, πλουτοκρατία κτλ σε βαθμό εσχάτης προδοσίας. Το δήθεν εθνικό ΕΣΡ κάνει για την ελλάδα ότι και ο Τσολάκογλου το 41: "προστασία"

Μην περιμένετε αλλαγές.

μηδενιστής

ΠΑΝΟΣ 28 Αυγούστου 2012 στις 10:33:00 π.μ. EEST  

Α ρε γκιαούρηδες κατάντια, για εσάς πολέμησε ο Κολοκοτρώνης το 1821, προσκυνημένοι... Έβαζε μπουρλότα ο Κανάρης στα τουρκικά πλοία.. Α ρε ραγιάδες αλυσίδα που σας χρειάζεται..

ΝΕΣΤΩΡ 28 Αυγούστου 2012 στις 2:28:00 μ.μ. EEST  

Σίγουρα τα Τουρκικά σήριαλ που προβάλλονται από τις Ελληνικές TV ασκούν απροκάλυπτα την Κρατική Τουρκική Προπαγάνδα. Είναι ένα μέσον για να επηρεάσουν τον Ελληνικό Λαό και όχι μόνο, για το μεγαλείο, την δύναμη, την σημερινή πρόοδο και ανάπτυξη της Τουρκίας. Εγώ νομίζω ότι δεν καταφέρνουν να εκπληρώσουν αυτούς τους στόχους, διότι προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι η σημερινή Τουρκική κοινωνία έχει εκ μοντερνιστεί σε βαθμό που να συναγωνίζεται την Ευρώπη και την Αμερική. Αυτή η προσπάθεια φθάνει στο σημείο του γελοίου και γιαυτό η τηλεθέαση των σειρών αυτών έχει πέσει και ο Ελληνικός Λαός έχει καταλάβει όλη αυτή την προσποίηση και νομίζω ότι έχουν γίνει μπούμερανγκ για τους Τούρκους και είναι καλύτερα που παίζονται. Από την άλλη πλευρά θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα σήριαλ με την αληθινή Ιστορία, γιαυτό παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από την ΄΄ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ΄΄ για τον Σουλεϊμάν Α΄ τον Μεγαλοπρεπή, από αυτό φαίνεται ότι Ιστορικά τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει ο κ. Φ. Κρανιδιώτης.
΄΄Ο Σουλεϊμάν Α΄ ο Μεγαλοπρεπής (τουρκ.: Kanuni Sultan Süleyman, Οθ. τουρκ: سليمان‎) (1494 – 1566), ήταν ο δέκατος Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από το 1520 ως το 1566. Από τους Τούρκους αναφέρεται ως Σουλεϊμάν Α΄ ο «Κανουνί» (Νομοθέτης). Κατά την βασιλεία του η Οθωμανική αυτοκρατορία έφτασε στη μέγιστη γεωγραφική της επέκταση και στο απόγειο της δύναμής της. Υπήρξε ο επιφανέστερος των σουλτάνων. ......................................................................
........Υπήρξε ο πρώτος και τελευταίος σουλτάνος που ανέβασε στο θρόνο μια χριστιανή δούλη, την πανέμορφη Ρωξελάνη, η οποία πήρε το όνομα Χουρέμ. Μαζί της έκανε πέντε παιδιά: τον Μωάμεθ, τον Σελίμ, τον Βαγαζίτ, τον Τζιχανγκίρ και την Μιχριμάχ....΄΄
Έχω και μια προσωπική εμπειρία από την επίσκεψή μου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, όπου, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, μεταξύ άλλων φωτογραφιών, μεγάλων ανδρών , υπάρχει και αυτή του Σουλεϊμάν Α΄ του Μεγαλοπρεπή.
Προσωπικά είμαι υποστηριχτής της Πολιτικής Ιδέας του Ίωνα Δραγούμη, ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία μπορούσε να περάσει στα χέρια των Ελλήνων, όπως έγινε με την Ρωμαϊκή σε Βυζαντινή, αλλά αυτό χρειάζεται άλλο τρόπο σκέψης και δράσης, όχι διαχωριστικών γραμμών, τόσα εκατομμύρια Έλληνες του Βυζαντίου δεν μπορεί να έχουν εξαφανισθεί και όμως και ο Ερντογάν Ελληνικής καταγωγής δεν είναι ? Η στρατηγική της έμμεσης προσέγγισης φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 στις 3:47:00 μ.μ. EEST  

μόνο και μόνο οτι έλληνες μπαίνουν και διαβάζουν για τα τουρκοπιθήκια, οι εκπομπές έχουν πετύχει το στόχο τους.
ο δούλος που σκούπιζε τον πισινό του είλωτα που κράταγε την ασπίδα του χειρότερου σπαρτιάτη Όμοιου όταν έχασαν στα λεύκτρα, έχει μεγαλύτερη ιστορική και μαχητική αξία απο κάποιον που με 300,000 στρατό κατάκτησε μια πόλη πεθαμένων με 6οοο άτομα φρουρά.
ο αρχιτουρκοπίθηκος γνωρίζοντας οτι δεν έκανε τπτ στην πράξη αυτονομάστηκε ρωμαίος (όπως και τόσοι άλλοι πανάχρηστοι φραγκοπίθηκοι στην δύση υπο τις διαταγές του -τότε τελευταίου στην ιεραρχία πατριάρχη- πάπα) μπας και δεν τους πετάνε τομάτες οι πρέσβεις της γένοβας και της βενετίας που ήταν οι μόνοι εκτός ελλήνων που ήξεραν 2-3 γλώσσες και μαθηματικά.
όπως κάνουν τώρα όταν πληρώνουν τα ΜΜΕ της NY για να τους βγάλουν εξώφυλλα. κύριοι αμερικάνοι οι σύμμαχοι(έτος 2012, 6000+ χρονια πολιτισμού) ακόμα σκουπίζονται με το χέρι...και μετά τρώνε με το χέρι...και μετά... μπλιαχχχχχ

τουρκοπιθηκικές σειρές: πολύ σκουπίδι, πολύ σαβούρα, πολλές μάγισσες, νίντζα και νάνοι όπως σ'όλα τα τριτοκοσμικά παραμύθια. ούτε ο χάρυ γκουέφσκι-πότερ δεν έχει κάνει τόσες μαγείες με την ιστορία. αδυνατούν να εξηγήσουν πως έγιναν άσπροι με στρογγυλό μάτι και βρήκαν πρόγονο τον όμηρο, τον έκτορα, τον τουτανχαμόν, τον θώρ και τον μπάτμαν.

μια είναι η πραγματικότητα.
600 χρόνια μετά τους ρωμαίους είμασταν σε πολύ χειρότερο επίπεδο απο πριν.
500 χρόνια μετά τους τούρκους
είμασταν σε πολύ χειρότερο επίπεδο απο πριν.
αυτό είναι κατάντια που αγγίζει όλη την ανθρωπότητα σε επίπεδο που νομίζω μόνο η καταστροφή της βαγδάτης απο τα μογγόλια ορκ την φτάνει.
βλέπεις την βουδαπέστη, την ρώμη, την βιέννη, την αγ πετρούπολη, την μαδρίτη και μετά την αθήνα, το βελιγράδι, την δαμασκό και γνωρίζεις σε πια πέρασε τουρκοπίθηκος και σε πια όχι. ο έλληνας του 1821 ήταν ένα τπτ μπροστά σε έναν έλληνα του 1453, του 453, του 453 πΧ ή του 1453πΧ.

συγνώμη αν πρόσβαλα τους πίθηκους.

συνεχίζω ακάθεκτα να συχαίνομαι τους προσκυνημένους λάτρεις των οθομανών.

μηδενιστής.

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 στις 6:08:00 μ.μ. EEST  

@28 Αυγούστου 2012 2:28:00 μ.μ. EEST
Άσε μας ρε Μπουτάρι! Έμαθαν όλοι την "ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ" και μας έγιναν λόγιοι!!!

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 στις 6:09:00 μ.μ. EEST  

@2:28:00 μ.μ.
Από την πρεσβεία τα γράφεις αυτά;;;

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 στις 7:33:00 μ.μ. EEST  

@ Οδυσσέα

Όχι στα άκρα. Μην μας καταλάβει υστερία κατά των Τούρκων και των τηλεοπτικών σειρών. Δεν είναι αμόρφωτοι όλοι, όσοι τις παρακολουθούν. Σε πολλούς, ιδίως μεγάλης ηλικίας, αρέσουν, επειδή είναι πιο ... σεμνές από πολλές ελληνικές (δεν μιλώ για τον Σουλεϊμάν , που δεν ξέρω τι είναι) και τους θυμίζουν τις παλιές ελληνικές ταινίες, συνδυάζοντας και κάπως "λουσάτο" γύρισμα, καλά πλάνα από φωτισμένο Βόσπορο κλπ.

Οι Τούρκοι έχουν όντως πολύ φθηνότερο κόστος στα γυρίσματα. Είχα διαβάσει κάποτε, αλλά δεν το έχω κρατήσει, πόσο στοιχίζει στην Τουρκία το επεισόδιο (σε κοινή σειρά, όχι τον Σουλεϊμάν, διότι αυτό είναι ακριβό) και πόσο στην Ελλάδα. Αν θυμάμαι καλά, στην Ελλάδα το κόστος είναι πενταπλάσιο.

Δεν νομίζω ότι αυτός, στον οποίο απευθύνεσαι, εννοεί να χρηματοδοτήσει το κράτος μας σειρές. Αν ναι, τότε ασφαλώς δεν υπάρχει μία. Αλλά από την άλλη, πληρώνομε στις αηδίες του Παπαδόπουλου έναν σκασμό λεφτά ... "εις υγείαν των κορόιδων". Και να τανε μόνον αυτά...

Από το λίγο που έχω δει, δεν διαπίστωσα προπαγάνδα.

Αν όντως υπάρχουν ελληνικά κανάλια τουρκικών συμφερόντων, αυτό πρέπει να διερευνηθεί. Αυτό μάλιστα!

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

Ενώ στο χριστιανικό βυζάντιο η κοινωνία ήταν πλασμένη καθ` εικόνα και καθ` ομοίωσιν του γιαχβέ, μουαχαχα.

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 στις 10:36:00 μ.μ. EEST  

@ 28 Αυγούστου 2012 2:28:00 μ.μ. EEST

"Ο Σουλεϊμάν Α΄ ο Μεγαλοπρεπής (τουρκ.: Kanuni Sultan Süleyman, Οθ. τουρκ: سليمان‎) (1494 – 1566), ήταν ο δέκατος Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από το 1520 ως το 1566 "

.......

"Έχω και μια προσωπική εμπειρία από την επίσκεψή μου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, όπου, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, μεταξύ άλλων φωτογραφιών , μεγάλων ανδρών , υπάρχει και αυτή του Σουλεϊμάν Α΄ του Μεγαλοπρεπή."



Πολύ μπροστά από την εποχή τους οι Τούρκοι, για να έχουν φωτογραφίες του Σουλτάνου το 1560 μ.χ.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 28 Αυγούστου 2012 στις 10:54:00 μ.μ. EEST  

Η μόνη περίπτωση να καταλάβετε γιατί τα εν λόγω υποπροϊόντα σημειώνουν υψηλή τηλεθέαση είναι να ρωτήσετε το target group των σειρών αυτών. Είναι πάνω από 90% γυναικόκοσμος και το υπόλοιπο λίγα γερόντια. Είναι τό ίδιο κοινό που έβλεπε Λάμψη, Τόλμη και Γοητεία, βραζιλιάνικες και μεξικάνικες σαπουνόπερες και τώρα τα τούρκικα. Το γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον. Προσωπικά έχω ερευνήσει αρκετά το θέμα, έχω "ανακρίνει" κάμποσα θηλυκά και έχω καταλήξει στα εξής:
1. Εξωτισμός. Είτε με τη μορφή της λάμψης του χρήματος, της χλιδής, της εξουσίας είτε με τη μορφή της εικονικής απόδρασης σε εξωτικά μέρη (βραζιλιάνικα, μεξικάνικα) ή μέρη φορτισμένα με ιστορική μνήμη που όμως με τα χρόνια και την ευζωϊα των ραγιάδων στο κράτος της Μυκόνου έχει εκπέσει σε εξωτισμό (Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη). Ήθη και έθιμα άλλων λαών - ειδικά στα τούρκικα. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως οι πλούσιοι είναι πολύ πλούσιοι και οι φτωχοί μάλλον ευκατάστατοι. Όλα ανεξαιρέτως τα παραπάνω σκουπίδια προβάλλουν μια μαγική, εξιδανικευμένη εικόνα της χώρας προέλευσής τους και των κατοίκων της, είτε ελληνικά είναι είτε ξένα (ας θυμηθούμε εδώ τη "δική μας" Λάμψη). Πάντοτε πρόκειται για περιπέτειες μεγαλοαστών, κυρίως ερωτικές.
2. Έρωτας. Ο Α που θέλει τη Β αλλά αυτή θέλει τον Γ, ξάδελφο του Α, που όμως (ο Γ) θέλει τη φίλη της αδελφής της Β η οποία αδελφή θέλει τον Α. Κάπου εδώ σε ελληνικό σήριαλ θα έμπαιναν και άλλες αδελφές αλλά στα ξενόφερτα σήριαλ τα ήθη είναι κάπως πιο αυστηρά. Το γιατί τα θηλυκά είναι επιρρεπή στο παραμύθι και στις ερωτοδουλειές μόνον ο Θεός το ξέρει. Από την άλλη πάλι μόνο άντρες θα άντεχαν να δουν τον ΒΠΠ σε σειρά δεκάδων επεισοδίων περισσότερες από μία φορές.
3. Η παρακμή των ελληνικών σήριαλ. Καμμιά πρωτοτυπία, ψευτομαγκιές, σεξομανία, υβρεολόγιο (άσκοπα, δε βγάζει γέλιο). Στα τούρκικα η οικογένεια παρουσιάζεται αυστηρών ηθών (σεβασμός στους μεγαλύτερους, οι γυναίκες σεμνές, το δίκαιο και το ηθικό προβάλλονται ως αξίες.) Ούτε βρισιές ούτε γυμνό. Θυμίζουν ελληνικές ταινίες ή σειρές δεκαετίας του 60 ή του 70. Το ξεσάλωμα στον τόπο μας ξεκινά στα μέσα του '80. Ή, για να είμαι ακριβής, τότε αρχίζει το άδικο να θεωρείται θεμιτό (αν όχι δίκαιο). Η τηλεόραση (και ο κινηματογράφος σε μικρότερη κλίμακα) στο εμπορικό τους κομμάτι προβάλλουν πάντα το συλλογικό αυτο-είδωλο ενός λαού. Δηλαδή το πως θέλει να βλέπει τον εαυτό του. Ο Έλληνας επέλεξε τα τελευταία είκοσι χρόνια να βλέπει τον εαυτό του ως καταφερτζή, απατεώνα με ακάλυπτες επιταγές, ψευτογκλαμουράτο και σεξομανή. Ίσως τα τούρκικα να δηλώνουν μια νοσταλγία για ένα χαμένο αξιακό σύστημα. Ίσως.
Τέλος να σημειώσω οτι το πρόβλημα δεν είναι οι τουρκοσαπουνόπερες αλλά οι ίδιες οι σαπουνόπερες ανεξάρτητα από προέλευση. Συνήθιζα να λέω όταν πρωτοδιορίστηκα οτι μισή ώρα με την Ρούλα Κορομηλά στην τηλεόραση αρκούσε να χαλάσει τρεις ώρες διδασκαλίας. Έκτοτε η κατάσταση χειροτέρεψε κατά πολύ.
(συνέχεια)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 28 Αυγούστου 2012 στις 10:56:00 μ.μ. EEST  

Μερικές σκόρπιες σημειώσεις ακόμη:

@μηδενιστή
Κατέβασε τους αρχαίους από το κάδρο. Σε πολλά σημεία ήταν ίδιοι και χειρότεροι από εμάς. Θυμίσου τι τύχη επεφύλαξαν στους Πλαταιείς οι Σπαρτιάτες στον Πελοποννησιακό πόλεμο ενώ άλλα είχαν ορκιστεί μετά τη μάχη των Πλαταιών. Και μάλιστα το έπραξαν μαζί με τους Θηβαίους, αυτούς που στη μάχη των Πλαταιών συμπαρατάχθηκαν με τους Πέρσες - οι Αθηναίοι δεινοπάθησαν ώσπου να τους νικήσουν. Τι άλλο να θυμηθεί κανείς, το πως συναγωνίζονταν για το ποιος θα πρωτοπάρει περσικό χρήμα; το πως άδειασαν αργότερα τους Μακεδόνες υποστηρίζοντας με πάθος τους Ρωμαίους; Για καθεμιά σελίδα δόξας υπάρχουν άλλλες τρεις ντροπής και αίσχους. Ή μήπως θέλεις να δούμε τους δυο εμφύλιους του 1821, και τα υπόλοιπα στη νεώτερη ιστορία μας; Άστα να πάνε, έχουμε τα ίδια κουσούρια: ικανοί και για το καλύτερο και για το χειρότερο.

@Νέστορα
Οι απόψεις του Δραγούμη φάνηκε πόσο ανεδαφικές ήταν μετά το κίνημα των Νεοτούρκων. Όσο η τουρκική εθνική συνείδηση ήταν εμβρυακή θα μπορούσαν ίσως να υπάρχουν ως ενδεχόμενο - όχι βέβαια ως εθνική στρατηγική. Όταν άρχισε ο ΑΠΠ φάνηκε οτι τέτοιες ιδέες ήταν αφελείς. Ένα πογκρόμ και όλα μηδενίζονται - Αρμένιοι, Έλληνες... Όσο για την καταγωγή, αυτή δεν έχει σημασία. Η επιλογή εθνικής συνείδησης έχει. Στην περιοχή του Πόντου τα ακροδεξιά τουρκικά κόμματα θριαμβεύουν. Οι ψηφοφόροι τους είναι εξισλαμισμένοι έλληνες τρίτης - τέταρτης γενιάς. Επιλέγεις (ή σε εκπαιδεύουν) στο που ανήκεις, δεν σε κάνουν τα γονίδια Έλληνα ή Τούρκο. Για τον Σουλεϊμάν Α΄ είναι σωστά τα όσα γράφεις. Το ζητούμενο ωστόσο είναι πόσο η σειρά θα τηρήσει την ιστορική αλήθεια και πόσο θα παρεκκλίνει στην προπαγάνδα. Θα το δούμε.

@ανώνυμους ελληναράδες: 28 Αυγούστου 2012 6:08:00 μ.μ και 28 Αυγούστου 2012 6:09:00 μ.μ.
Μαζί με τον Νέστορα βάλτε και μένα. Μας πληρώνουν οι Τούρκοι, οι Σιωνιστές, οι νεοταξίτες και εχθροί των Ελ. Εμένα επιπλέον με πληρώνουν η Κουμουνδούρου και ο Περισσός από κοινού. Άντε "εγέρθητι" και αφήστε το Νέστορα.

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2012 στις 12:57:00 π.μ. EEST  

Η τηλεοραση τελειωνει ως κυριαρχο μεσο ενημερωσης και ψυχαγωγιας και την θεση της καταλαμβανει το ιντερνετ. Επομενως χρηματα για παραγωγες μην περιμενετε.

Οσον αφορα τα Τουρκικα ρωτησα την μητερα μου που παρακολουθει ενα, γιατι το βλεπει. Η απαντηση της; Αν και "Μαρθα Βουρτση" (ετσι το χαρακτηρησε) ειναι καλυτερο απο τα Ελληνικα. Η γυναικα θελει να περναει την ωρα της χαζευοντας στην τηλεοραση και δυστυχως τα Τουρκικα ειναι τα καλυτερα κατα την γνωμη της. Αν δεν μπορουμε να φτιαξουμε ουτε σηριαλ που να θεωρειται ανεκτο απο το κοινο των σαπουνοπερων τοτε να μην διαμαρτυρομαστε για τα Τουρκικα, τα Βραζιλιανικα, τα Κινεζικα ισως αυριο... ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΕΣ αυτο πρεπει να μας προβληματιζει...

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2012 στις 8:36:00 π.μ. EEST  

Οι τουρκικές εταιρείες παραγωγής βάζουν ως όρο να μη μεταγλωττίζονται τα σήριαλ, για να ακούγεται η τουρκική γλώσσα!
http://www.defence-point.gr/news/?p=56730
Και μετά κάποιοι λένε "εντάξει μωρέ", "μη σας πιάνει υστερία" κλπ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ, πολιτική κάνουν κι εμείς κοιτάμε σα χάνοι.

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2012 στις 8:52:00 π.μ. EEST  

@Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

Καλημέρα φίλε
Έβαλα τους αρχαίους μέσα όχι απο λήψη αποφάσεων αλλά ΕΠΙΠΕΔΟΥ.
Μιλάω καθαρά για πολιτισμό όπως αυτός εμφανίζεται σε τέχνες, αθλητισμό, θρησκεία, πολιτική, οικογένεια κτλ
Οι σπαρτιάτες έπαιρναν χρήμα αλλά ήξεραν να γράφουν ΑΠΑΝΤΕΣ όταν το 1821 ήξεραν οι κοτζαμπάσηδες και οι παπάδες. μιλάμε για 2300 χρόνια "εξέλιξης"

@28 Αυγούστου 2012 10:08:00 μ.μ. EEST

καλώς ή κακώς η μυθολογία των εβραίων όπως χτίστηκε πάνω στην ελληνική/ρωμαϊκή μυθολογία-θρησκεία-οικογένεια ΈΧΤΙΣΕ ένα πυρήνα έθνους που με το μαχαίρι πολλαπλασιάστηκε φτάνοντας τα 25-30εκ. Οι "ορθόδοξοι ρωμαίοι" μίλαγαν ελληνικά και άναβαν κεριά στον γιαχβέ όπως έκαναν 1000 χρόνια πριν στον απόλλωνα χαχαχα.

γύρω στο 800 είχαν φτιάξει κάτι που σήμερα ΔΕΝ έχουμε: κράτος.

επειδή δεν πιστεύω στα παραμύθια των γιδοβοσκών του κάθε λαού για να με πειράξει, αν αύριο σε λέω Κώστα ή Αλί ή Δαβίδ ή Τσιν Τσόν, μακάρι να είχαμε θρησκεία τον σάντα κλάους αρκεί να είχαμε κράτος, στρατό, παιδεία, κοινωνία.

μηδενιστής

ΑΧΕΡΩΝ 29 Αυγούστου 2012 στις 11:33:00 π.μ. EEST  

@Φτωχὸ και μὸνο κὰου μπὸ'υ'
Δὲν νομὶζω ὸτι θα ὴταν σωστὸ να κατεβὰσουμε τοὺς αρχαὶους απὸ το κὰδρο.
Πιστεὺω ὸτι θα πρὲπει απλὼς να εὶμαστε νηφαλιὼτεροι ὸταν τους κρὶνουμε,και πὰντως,να μὴν λησμονοὺμε ὸτι εμεὶς οι σημερινοὶ δὲν εὶμαστε και οι ενδοξὼτεροι των Ελλὴνων.
Ὸχι μὸνο οι αρχαὶοι,αλλὰ και παπποὺδες μας ως το 1940,ὴταν ικανοὶ για το καλὺτερο και το χειρὸτερο,ενὼ εμεὶς δεὶχνουμε ικανοὶ μὸνο για το κακὸ ἢ το χειρὸτερο.

Μanolis 29 Αυγούστου 2012 στις 11:38:00 π.μ. EEST  

Θα προσθεσω κατι σε ολα τα αξιολογα που ειπαν οι προλαλησαντες: Η εν λογω σειρα ΗΔΗ κυκλοφορει στην Ελλαδα εδω και μηνες, μεσω DVD που πωλουνται μαζι με τηλεοπτικο περιοδικο. Επειδη το αγοραζει συγγενικο μου προσωπο, μπορω να διαβεβαιωσω οτι το σηριαλ εξαντλειται κυριως στις αμετρητες γυναικοδουλειες του σουλτανου - και τα αντιστοιχα καμωματα των γυναικων που τα υφιστανται. Ελαχιστα εως καθολου, ασχολειται με ιστορικες στιγμες. Επιφυλασσομαι, διοτι δεν βλεπω τετοια σηριαλ, εχω ομως την εντυπωση οτι ακολουθουν τη μοδα των λατινοαμερκανικων σαπουνιων. Οσον αφορα τυχον τουρκικη προπαγανδα, παρα πολλοι Ελληνες (και εγω) εχουν ταξιδευσει στην Κωνσταντινουπολη (κυριως) και εχουμε εστω περιορισμενη αλλα αμεση αντιληψη της τουρκικης κοινωνιας, η οποια τολμω να πω οτι δεν ειναι αρνητικη προς τους Ελληνες, το αντιθετο , φιλικοι ηταν ολοι. Ισως αυτο να αλλαζει ανατολικοτερα και φυσικα δεν σημαινει τιποτε για την τουρκικη
ηγετικη ελιτ, η οποια σε καθε περιπτωση εχει στοχο της το συμφερον της χωρας τους. Αυτο ειναι που περισσοτερο με πληγωνει, οτι οι Τουρκοι πολιτικοι, χωρις να αφηνουν εξω το προσωπικο τους συμφερον, εχουν ως πρωτη προτεραιοτητα την ανελιξη του εθνους-κρατους τους. Και κατι τελευταιο: μετα απο τοσα χρονια κατοχης , κανενας τουρκος δεν εβαλε τον ...ταφο του μεσα στην Αγια Σοφια , μονο ενας Λατινος ευγενης , του οποιου το ονομα δεν θυμουμαι, ειναι θαμμενος εκει. Η Αγια Σοφια εχει απαλλαχθει απο οσα την εκαναν τζαμί, ειναι πολυ κοντα στην κατασταση που ηταν στην Αλωση και λειτουργει ως μουσειο.

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2012 στις 12:54:00 μ.μ. EEST  

@ 28 Αυγούστου 2012 10:36:00 μ.μ. EEST

Άς τον μωρέ, το κάδρο του Μπους υιού λέει, μόλις μπεις γωνία, πάνω από την φτέρη.

Το κακό είναι ότι, με τις τούρκικες σειρές, χάνομε και τους καλλιτέχνες μας :(

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2012 στις 3:26:00 μ.μ. EEST  

Αλήθεια ΜΟΝΟ τηλεοπτική τουρκολαγνεία ή ΓΕΝΙΚΩΣ σε ΟΛΑ τα επίπεδα ραγιαδισμός, για χάρη της "πολιτισμικότητας" και του αντιρατσισμού;;!!!
Αναφέρομαι στον εξευτελισμό της Ελληνικής νεολαίας, όπου σύμφωνα με τους "νόμους" του υπουργείου "παιδείας", υποψήφιοι μουσουλμάνοι μαθητές με βαθμολογία στη βάση ή κάτω απ΄αυτήν "πετυχαίνουν" και εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ οι μη μουσουλμάνοι Έλληνες μαθητές με άγχος "πάνω από το κεφάλι", με ένα ποταμό χρημάτων στα φροντιστήρια, με έναν άλλο ποταμό χρημάτων ΑΝ πετύχουν σε άλλη πόλη, θεωρούνται από το "σύγχρονο" Ελληνικό κράτος "κωμωδία", ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ!---κι ας μου γράφει ο Οδυσσέας να προσέχω τα λόγια μου!! γιατί είχα αναφερθεί στους ΗΡΩΕΕΣ πιλότους μας με ΠΕΝΙΧΡΟΥΣ μισθούς και ΟΧΙ στους μετακλητούς υπαλλήλους της βουλής!!!--
Επίσης, μη μας φανεί διόλου ΑΠΙΘΑΝΟ να αρχίσει και ενός άλλου είδους προπαγάνδα! Αφού θέλεις επιτυχία, για να μην πανε χαμένοι οι κόποι σου ΓΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ για να δείς χαϊρι και προκοπή!! --σιγά μωρέ στο θρήσκευμα θα κολλήσουμε;;;!!!-- και μετά το Παν/νιο ακολουθεί με πολύ λίγα χρήματα ή και ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακό σε "αναγνωρισμένα" Παν/μια της τουρκίας!! και ευκαιρίες για καριέρα--λόγω ανεργίας-- στην "ευρωπαϊκή" και "φιλική" τουρκία!!! Δυστυχώς τα βοθροκάναλα με αυτά που παρουσιάζουν, ΑΥΤΟ θέλουν να περάσουν!! Τη φτώχεια μας ΕΔΩ και τον πλούτο ΕΚΕΙ!!
Γιατί δεν τους έχετε ικανούς τους μαϊντανούς της πολιτικής να αρχίσουν και τέτοιες ιστορίες;;; Ας θυμηθούμε τα λόγια "πολιτικού ανδρός" για τη σημαία μας στα Ίμια!

Γιάννης

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2012 στις 12:52:00 μ.μ. EEST  

ΕΠΙΜΕΝΩ για το Ελληνικό κράτος!! και ειδικότερα στο θέμα πυρκαγιών, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ για να ενημερωθούν ΟΣΟΙ φίλοι δεν γνωρίζουν και μεταφέρω τα παρακάτω για τις φονικές πυρκαγιές στο νομό Ηλείας το 2007.
"....Τέλος, δύσκολα μπορεί να ξεχαστούν οι εικόνες ατόμων και φορέων απ΄όλη την Ελλάδα και πολλές χώρες του κόσμου, που έσπευσαν στο νομό Ηλείας από τις πρώτες μέρες της τραγωδίας για να συμπαρασταθούν στους πυρόπληκτους, ηθικά και υλικά. Ήταν ένα μεγάλο κίνημα πανελλήνιας και διεθνούς αλληλεγγύης, στο οποίο στηρίχθηκε η δημιουργία του «Ταμείου Μολυβιάτη», το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ από 92.000 δωρητές, άτομα και φορείς.
Το Ταμείο αυτό, το οποίο το Δεκέμβρη του 2010 είχε υπόλοιπο 118εκατομμύρια ευρώ, το «έφαγε» το μνημόνιο, αφού καταργήθηκε με νόμο και το υπόλοιπο περιήλθε στον Υπουργό Οικονομικών, με άγνωστη ως σήμερα την τύχη του.
Όσο για τις βαρύγδουπες κυβερνητικές υποσχέσεις για σχέδια ανασυγκρότησης του νομού Ηλείας, παρέμειναν μετέωρες όλα αυτά τα χρόνια και η υπενθύμισή τους μόνο αγανάκτηση, οργή και θλίψη δημιουργεί στον πολύπαθο λαό της Ηλείας, που το 2008 υπέστη νέο καταστροφικό χτύπημα από τον Εγκέλαδο και τον περασμένο χειμώνα έζησε νέα βιβλική καταστροφή στον ίδιο τον Πύργο από τις πλημμύρες....Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τίποτα δεν διδάχθηκαν οι κρατούντες από το ολοκαύτωμα της Ηλείας, ούτε από άλλα ολοκαυτώματα που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν.
Αυτό πρέπει να επισημανθεί αυτές τις μέρες, που πολλές πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα μας, με ιδιαίτερα καταστροφική εκείνη της Χίου.
Θα έλεγα, λοιπόν, στους κατοίκους της Χίου μην τους πιστέψετε αν σας υποσχεθούν ότι για την αποκατάσταση θα εφαρμόσουν το «μοντέλο της Ηλείας», το οποίο ποτέ δεν υπήρξε".

Πηγή πληροφόρησης: tvxs "Πέντε χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηλείας" του Πάνου Τριγάζη.

Γιάννης


Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2012 στις 1:24:00 μ.μ. EEST  

Γιάννη,

Αυτό γίνεται σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψουν τους τουρκόφωνους μουσουλμάνους της Δ. Θράκης από το να σπουδάζουν στην Τουρκία, όπου τα πάντα είναι φτηνότερα και, όπως αντιλαμβάνεσαι, τούς έχουν κάποια "προτίμηση".

Στην Ελλάδα, για λόγους ευνόητους, δεν τους επέτρεπαν την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ (Ευελπίδων, Ικάρων, Δοκίμων).

Τώρα, που έχει καταργηθεί από τον Βενιζέλο το υποχρεωτικό του γένους (δεκτοί μόνο γένους ελληνικού) και δεκτοί γίνονται όλοι οι Έλληνες υπήκοοι, ίσως τους επιτρέπουν την εισαγωγή κι εκεί.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2012 στις 11:05:00 μ.μ. EEST  

@30 Αυγούστου 2012 1:24:00 μ.μ.

Αγαπητέ φίλε, αν είναι να δούμε και "τούρκους"--γιατί έτσι αυτοαποκαλούνται οι μουσουλμάνοι στην Ελληνική Θράκη-- χειριστές στην Π.Α., δεν ξέρω τι να πω!!
εκεί να δείς "κατά λάθος" αεροπορικά κτυπήματα σε στρατόπεδα ή σε πόλεις--και μη γελάμε καθόλου-- και στη συνέχεια ο πιλότος ήταν "άρρωστος" ή συνέβη κατά λάθος ή δεν ξέρω τι άλλο!
Άλλωστε δεν πάνε πολλά χρόνια, σε άσκηση του ΝΑΤΟ, αμερικάνικο πλοίο βομβάρδισε τη γέφυρα τούρκικου με πολλά θύματα. Η αιτιολογία της επίθεσης, μετά τις συγνώμες κ.λπ., ήταν ότι μάλλον Αμερικανοαρμένιοι πυροβολητές χτύπησαν τους τούρκους για τη γενοκτονία του ΄15!!
Η ζημιά πάντως είχε γίνει!

Γιάννης

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 9:38:00 π.μ. EEST  

@Γιάννη
ο "βομβαρδισμός" του τουρκικού Muavenet έγινε απο Α/Α πύραυλο Sea Sparrow.
Το σύστημα δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ εναντίον πλοίων και οι αμερικάνοι ήθελαν να κάνουν μια εξομείωση να δουν αν δουλεύει στην κλειστή θάλασσα του αιγαίου.
Κατα λάθος ο χειριστής όπλισε το σύστημα και ο πύραυλος έφυγε απο το satatoga ξαφνιάζοντας τους πάντες χτυπώντας το αρχαιότατο 'Robert H. Smith' του 1943.

Αν ήθελαν να χτυπήσουν επίτηδες τουρκικό πλοίο τότε είχαν χαρπουν, α/φ του σαρατόγκα ή ακόμα καλύτερα κανα τριμηνο εμπάργκο σε ανταλλακτικά χαχαχαχα

μηδενιστής

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 11:17:00 π.μ. EEST  

Φίλε Γιάννη έτυχε δυο φορές να γνωρίσω μουσουλμάνους (όχι πομάκους)από τη Θράκη. Την πρώτη φορά είχα συμφοιτήτρια από Κομοτηνή και αργότερα σαν φαντάρος υπηρέτησα παρέα με μουσουλμάνους από Ξάνθη(ΚΕΤΧ, Πάτρα). Κάθε άλλο παρά Τούρκοι αισθάνονται. Το έγκλημα το κάνει το ελληνικό κράτος που τους έχει παρατήσει στα νύχια του Προξενείου.

Αυτό που γίνεται με τους μουσουλμάνους όταν βγαίνουν οι βάσεις, προσωπικά το θεωρώ σωστό. Εκτός και αν θέλουμε να τους αφήσουμε από τα 19 τους στην προπαγάνδα των τουρκικών πανεπιστημίων.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 1:04:00 μ.μ. EEST  

@ μηδενιστής
@31 Αυγούστου 2012 11:17:00 π.μ.

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα!
Έυχαριστώ για τις απαντήσεις σας και μακάρι να διαψευσθούν οι ανησυχίες μου.

Γιάννης

NF 31 Αυγούστου 2012 στις 3:50:00 μ.μ. EEST  

"Κατσαπλιάδες" λεγανε τους κομμουνιστες το 1944-1949. Αλλα τι σμαινει στην κυριολεξια "κατσαπλιάς"; Ξερει κανενας;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP