Ο Τσολακίδης και τα "Εγγόνια των Οθωμανών"

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ο Δήμαρχος Αβδήρων, Βασίλης Τσολακίδης, απευθύνεται στα "Εγγόνια των Οθωμανών...Ο επόμενος ομιλητής, δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Ατίλα Αϊντινέρ, δήλωσε "πολύ ευτυχισμένος που βρίσκεται στην χώρα των παιδιών του Πορθητή".

Ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού Τσινάρ FM 13/8/2012

Το καραβάνι του τουρκισμού στην Ξάνθη

Tο Καραβάνι της Αφθονίας του δήμου Μπαϊράμπασά-Κωνσταντινούπολης, στις 12 Αυγούστου 2012 ημέρα Κυριακή το βράδυ βρέθηκε με ομογενείς από την Ξάνθη. Με το ιφτάρ που παρέθεσε στο χωριό Σέλερο, έφερε στο ίδιο τραπέζι πάνω από 2000 άτομα.

Το Καραβάνι της Αφθονίας του δήμου Μπαϊράμπασά που επί 8 χρόνια με το σύνθημα ¨Η αδερφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει¨ βγαίνει στα Βαλκάνια και βρίσκεται με τους Τούρκους ομογενείς εκεί, συνεχίζει και φέτος χωρίς σύνορα στον δρόμο της αδερφοσύνης. Η στάση αυτού του κομβόι που άρχισε με την έναρξη του Ραμαζανιού, ήταν στην Δυτική Θράκη της Ελλάδας.

Το πρώτο ιφτάρ από το Καραβάνι της Αφθονίας παρατέθηκε Κυριακή βράδυ στις 12 Αυγούστου στο χωριό Σέλερο του δήμου Αβδήρων-Ξάνθης. Στο ιφτάρ μετείχαν πάνω από 2000 ομογενείς προερχόμενοι από την Ξάνθη και τα γύρω χωριά.

Στο ιφτάρ μετείχαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο αντιδήμαρχος Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπράημ Σερίφ, ο πρόεδρος του συλλόγου Πλάτανος Τζεγκίζ Ομέρ, ο αντιπρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Ξάνθης Ιρφάν Χατσιγγενέ, ο πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Ερκάν Ρουσέν, ο υπεύθυνος του κόμματος DEB-Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Ιρφάν Ουζούν, ο συντονιστής του δήμου Μπαϊράμπασά Γιουξέλ Αϊντίν, ο συντονιστής του Καραβανιού της Αφθονίας Μουσταφά Χατιπλέρ, και ο δήμαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ.

Αρχίζοντας από δεξιά : Τζεγκίζ Ομέρ της εφημερίδας Μιλλέτ, Μουσταφά Τσουκάλ-δήμαρχος Μύκης, δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ψευδομουφτής Ξάνθης Μέτε, πρόξενος Σενέρ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ, δήμαρχος Τσολακίδης.

Με το άκουσμα της βραδινής κλήσης από το τζαμί, σταμάτησε η νηστεία. Μετά από τα φαγητά, έγιναν και οι ομιλίες της ηγεσίας. Στις ομιλίες που έγιναν, η διοικούντες μοιράστηκαν με τον κόσμο τα συναισθήματα τους και τις σκέψεις τους σχετικά με το ιφτάρ που οργανώθηκε από το Καραβάνι της Αφθονίας του Δήμου Μπαϊράμπασά. Αργότερα ανέβηκαν επί σκηνής οι καλλιτέχνες Νετσμετίν Ακμπέν, Τζαφέρ Ουβέντς, Ουγούρ Καγιά, Μεχμέτ Εμίν Αλτιντόπ και Τζουμχούρ Τουλάι. Οι καλλιτέχνες είπαν προς τους μετέχοντες πολύ ωραίους ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

Στο ιφτάρ αυτό που οργανώθηκε στην αυλή του σχολείου, τον θαυμασμό κέρδισε η νεολαία του χωριού για τις υπηρεσίες που πρόσφερε. Όλοι οι νεολαίοι εξυπηρέτησαν τον κόσμο φορώντας λευκά μπλουζάκια με το οθωμανικό οικόσημο τα οποία έγραφαν ¨Εγγόνια Οθωμανών¨. Επίσης προσέφεραν στο ιφτάρ, οι εργάτες καθαριότητας του δήμου.

Το δεύτερο ιφτάρ του Καραβανιού της Αφθονίας θα παρατεθεί σήμερα (13 Αυγούστου βράδυ) στα Αρριανά του νομού Ροδόπης. Στο ιφτάρ που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Αρριανών θα μετάσχουν και μια επιτροπή 70 ατόμων από την Τουρκία μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Αδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου καθώς και ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Ατίλα Αϊντινέρ.


Σχόλιο : Το κείμενο αποκαλύπτει τους σκοπούς του ¨Καραβανιου της Αφθνονίας¨ που εξυπηρετεί άμεσα τα οθωμανικά σχέδια των Ερντογάν-Νταβούτογλου. Τώρα τι γύρευε εκεί ο δήμαρχος Τσολακίδης, θα σας γελάσω, αγνοοώ…

http://tourkikanea.gr


14 σχόλια:

Alexandros 15 Αυγούστου 2012 στις 12:12:00 μ.μ. EEST  

Χρόνια πολλά σε όλους καταρχάς!
Ίσως αρχίζουν και ξεφεύγουν τα πράγματα, όπως και να έχει για αυτούς τους τύπους έχει μιλήσει ο Κολοκοτρώνης!!!

Ανώνυμος 15 Αυγούστου 2012 στις 3:56:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε,

Η διαφορά είναι ότι ο Κολοκοτρώνης δεν τα έλεγε μόνο.... Τα έκανε και πράξη!

Ανώνυμος 15 Αυγούστου 2012 στις 7:00:00 μ.μ. EEST  

Να γραψετε και ποιο κομμα στηριξε Τσολακιδη.
Ετσι;

NF 15 Αυγούστου 2012 στις 8:21:00 μ.μ. EEST  

Η Ελλαδα πρεπει να κανειτο εξης απλο:Να δηλώσει οτι στα πλαισια του "σεβασμου των μειονοτητων", τα παιδια της μουσουλμανικης μειονοτητας μπορουν να εχουν σχολεια στη μητρικη τους γλωσσα.Αυτο σημαινει αυτοματως πομακοφωνα σχολεια για τους Πομακους, τουρκοφωνα για τους Τουρκους. Ολοκληρο το τουρκικο οικοδομημα στη Θρακη θα καταρρεύσει αμεσως. Και θα παραστησουμε και τους "δημοκρατες" στους Ευρωπαιους!
Οι δε Πομακοι μαλλον αντιπαθουν τους Τουρκους και ειναι πολυ ευκολο να τους προσεταιρισθούμε.

enkripto 15 Αυγούστου 2012 στις 9:30:00 μ.μ. EEST  

Δεν το γνωρίζω, αλλα μιας και το ξερεις γιατι δεν μας διαφωτιζεις;

Ανώνυμος 15 Αυγούστου 2012 στις 10:17:00 μ.μ. EEST  

Η πασοκάρα φυσικά! (Δεν είμαι ο παραπάνω φίλος).

Ανώνυμος 16 Αυγούστου 2012 στις 1:21:00 π.μ. EEST  

Εμεις γιατι δεν κανουμε τετοιου ειδους εκδηλωσεις στην ΠΟΛΗ με αντιστοιχα μπλουζακια?

Ανώνυμος 16 Αυγούστου 2012 στις 7:10:00 π.μ. EEST  

Αμ δε στηριξε Τσολακιδη μονο η ΠΑΣΟΚαρα,στηριξε και ενα αλλο κομμα,μπλε χρωματος και πατριωτικου λογου με το οποιο το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνα.

Ανώνυμος 16 Αυγούστου 2012 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

Τον Τσολακίδη τον στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και οι "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" πλην ΚΚΕ. Η ΝΔ στήριξε τον Τσιτιρίδη. Ο Τσολακίδης είχε ήδη βγεί δήμαρχος πριν τις εκλογές λόγω της στήριξης του τούρκικου προξενείου. Ο σχεδόν αμιγής μουσουλμανικός δήμος Σελέρου προσκολήθηκε στούς ενοποιημένους δήμους Αβδήρων - Βιστωνίδας και λόγω συσχετισμών η ΝΔ έβρισκε εύκολα υποψήφιο. Νάναι καλά το GAP και το Ξυνίδη. Οι οποίοι παρεπιπτόντως κράτησαν μόνο του τον Δ. Τοπείρου για να ξαναβγεί ο ΧηΕυαγγέλου με τις γνωστές σημερινές δηλώσεις σύμπλευσης το τούρκικο προξενείο.

Ανώνυμος 17 Αυγούστου 2012 στις 8:57:00 π.μ. EEST  

Χωρίς το "-ίδης" τ' όνομα του δημάρχου δεν ακούγεται ελληνικό.

Ανώνυμος 17 Αυγούστου 2012 στις 8:02:00 μ.μ. EEST  

ΠΑΣΟΚ ειναι ο τσολακηδης

Ανώνυμος 18 Αυγούστου 2012 στις 7:47:00 π.μ. EEST  

Μεγαλε,δεν τα ξερεις καλα.Ο Τσολακιδης στηριχτηκε απο το ΠΑΣΟΚ επισημα και ανεπισημα απο τη ΝΔ εναντι του Τσιτιριδη ως αντιποινα για το καψιμο Σαλτουρου.

Ioannis 19 Αυγούστου 2012 στις 3:41:00 μ.μ. EEST  

Κατ αρχάς βάσει της συνθήκης της Γενεύης στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι,αυτό βέβαια είναι και πραγματικό γεγονός αφού οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι πρώην Έλληνες χριστιανοί που εξισλαμίσθηκαν τον 17ο αιώνα.
Εμείς γιατί πρέπει να τους κάνουμε Τούρκους θυμίζουν μήπως άνθρωπο μογγολικής καταγωγής;
Οι Πομάκοι δεν πολυσυμπαθούνται με τους μη Πομάκους μουσουλμάνους,χάνονται όμως και αυτοί απο τα λάθη της Ελληνικής πολιτείας,δεν παραδειγματίσθηκαν με τους Κρητικούς μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω που νοιώθουν ασφάλεια γιατί αντιμετωπίζονται με ισονομία.
Τώρα ως αναφορά ΠΑΣΟΚ & ΝΔ δεν υπάρχει διαφορά και η συνεργασία τους στον δήμο Αβδήρων είναι αγαστή απο την εποχή της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ,τότε που το θείο βρέφος θεωρούσε τους Έλληνες για σόλες των παπουτσιών του.

Ανώνυμος 22 Αυγούστου 2012 στις 12:11:00 μ.μ. EEST  

@ Ioannis

Κατ' αρχάς, είναι η Συνθήκη της Λωζάννης και όχι της Γενεύης. Και οι δύο στην Ελβετία, αλλά μην τα μπερδεύεις.

>οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι πρώην Έλληνες χριστιανοί που εξισλαμίσθηκαν τον 17ο αιώνα<

Στην Θράκη υπήρξε εποικισμός, δεν είναι εξισλαμισμένοι Χριστιανοί (στην πλειονότητα).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP