Αδιάλλακτοι οι Αλβανοί

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Την απόλυτη πρόσδεσή της στο άρμα της Τουρκίας σηματοδοτεί η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να μην επαναδιαπραγματευτεί με τη χώρα μας τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα που έχει υπογραφεί μεταξύ Τιράνων και Αθήνας, την οποία το Συνταγματικό Δικαστήριο της γειτονικής χώρας έχει κρίνει αντισυνταγματική. Ειδικότερα, στη θάλασσα «πετάει» η αλβανική κυβέρνηση, διά στόματος μάλιστα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, βάζοντας με τον τρόπο αυτόν και πολιτική, μετά τη δικαστική, ταφόπλακα.

«Δεν υπάρχει καμία επαναδιαπραγμάτευση. Αυτές είναι ειδήσεις του Αυγούστου, για να καλύψετε τα κενά πληροφόρησης λόγω της έλλειψης ειδήσεων» δήλωσε, απαντώντας με αυτόν τρόπο στα δημοσιεύματα μετά τη συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα.

Στο θέμα παρενέβη χθες και ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμοντ Παναρίτι, ο οποίος δήλωσε ότι δεν διεξάγονται συνομιλίες με την Ελλάδα για τη συμφωνία που αφορά τα θαλάσσια σύνορα. Υπογράμμισε δε ότι, σε περίπτωση διεξαγωγής τέτοιου είδους συνομιλιών, αυτές θα γίνουν σε συμφωνία με τις σχετικές του Συνταγματικού Δικαστηρίου, του εθνικού και του διεθνούς δικαίου.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εντι Ράμα είχε δηλώσει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει συμφωνία για την Ελλάδα για το συγκεκριμένο θέμα που δεν θα σέβεται τη σχετική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ο Εντι Ράμα τόνισε ακόμη ότι «οι Σοσιαλιστές, μόλις έρθουν στην εξουσία, θα δημιουργήσουν σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα με βάση την αμοιβαιότητα».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν, χρόνο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας απέρριψε τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα που υπεγράφη μεταξύ Τιράνων και Αθήνας, θεωρώντας την αντισυνταγματική. Της απόφασης αυτής προηγήθηκε θύελλα αντιδράσεων από εθνικιστικούς κύκλους, αλλά και από τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση, που κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπερίσα για πώληση των χωρικών υδάτων στην Ελλάδα.

www.dimokratianews.gr

12 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 στις 6:39:00 μ.μ. EEST  

Να δούμε ποιος έχει τελικά μεγαλύτερη ανάγκη να προχωρήσει η κατασκευή του Aδριατικού Αγωγού (Trans Adriatic Pipeline - TAP) η Ελλάδα ή η Αλβανία... πάντως ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας έρχεται Αθήνα αρχες Σεπτεμβρίου για συζητήσεις για την στήριξη του Αγωγού.

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 στις 7:22:00 μ.μ. EEST  

Στείλτου πίσω 200 οικογένειες νόμιμων οικονομικών μεταναστών.

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 στις 11:27:00 μ.μ. EEST  

Επειδή όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Μιλόσεβιτς ''οι Αλβανοί καταλαβαίνουν μόνο με σφαλιάρες'' αρκεί μία ανάκληση 100.000 αδειών παραμονής αλβανών εντός Ελλάδος και αναγκαστικός επαναπατρισμός τους.

Και αν συνεχίσουν την ίδια τακτική άνάκληση άλλων 100.000 κοκ

tancred de hauteville 29 Αυγούστου 2012 στις 12:01:00 π.μ. EEST  

Έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά με την είδηση. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής:

Καμία επαναδιαπραγμάτευση που λέει ο Μπερίσα είναι θετικό ή αρνητικό; Γιατί α) ο Μπερίσα τηρεί αυτά που υπέγραψε με την ελληνική πλευρά και δεν επαναδιαπραγματεύεται (μαζί μας) την συμφωνία για τα χωρικά ύδατα ή β) δεν τηρεί αυτά που υπέγραψε και δεν επαναδιαπραγματεύεται από μηδενική βάση;

Το άρθρο δεν είναι σαφές. Αν κάποιος κατάλαβε κάτι άλλο ας τον διαβάσουμε.

Επιπλέον, πάγια πολιτική (ορθή κατά την άποψή μου) σε αυτό το θέμα είναι και η μη διαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς. Αφού έπεσαν υπογραφές και συμφωνήθηκαν κάποια πράγματα μεταξύ των κυβερνήσεων, προς τι η επαναδιαπραγμάτευση από πλευράς μας;

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2012 στις 12:31:00 π.μ. EEST  

Ας όψονται οι Ελληνικές κυβερνήσεις από την εποχή Μητσοτάκη 91-93 που έδινε χρήματα στον ανθέλληνα Μπερίσα βλέπε βιβλίο στρατηγού Γρυλλάκη





Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2012 στις 12:59:00 π.μ. EEST  

Πολυ σωστες οι παρατηησεις του tancred de hauteville ! Μπορει να γινει καποια ερμηνεια η τα πραγματα ειναι θολα ?

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2012 στις 2:08:00 π.μ. EEST  

Οταν σου ζητάνε να διαπραγματευτής, σημαίνει οτι σε έχουν φέρει σε θέση άμυνας.Στη διπλωματία(που δυστυχώς δεν μας διδάσκουν στα σχολεία μας τις βασικές αρχές αυτής της επιστήμης)διεξάγεται ένας πόλεμος, με επιτιθέμενους και αμυνόμενους.Οταν σου λέει κάποιος "έλα στο τραπέζι να μιλήσουμε" σημαίνει οτι στο ζητάει.Αν πείς όχι, σημαίνει οτι δεν έχεις διπλωματικά όπλα! Ή για όσους παρακολουθούν το θέμα απο καιρό(ναυτική βάση της Τουρκίας στην Αλβανία και αυτό http://kostasxan.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4861.html) τί άλλο να καταλάβουν απο το αυτονόητο της αδιαλλαξίας των Αλβανών!

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2012 στις 5:11:00 π.μ. EEST  

paidia eimai ellhnas apo thn boreia hpeiro.
parakolouthw to 8ema poly kairw twra,o tancred de hauteville einai sostos!
o Mperisa legontas oti eipe,eprakse thetika pros thn ellhnikh pleyra!
ypegrapse ena xarti pou leei pos anagnwrizei AOZ stis treis mikres nisides boreia ths kerkyras...pragma pou den theloun oi tourkoi na symbei(KAI OI ITALOI MHN TOUS KSEXNAME).oi tourkoi epeneyisan sto syntagmatiko dykastirio me poly xrhma kai akyrosan thn symfonia(PROSOXH EDW: TO SYNTAGMATIKO DYKASTIRIO DEN EIPE OTI H SYMFONIA EINAI LA8OS PROS TO SYMFERON THS ALBANIAS,ALLA MONO OTI DEN AKOLOU8I8IKE KATA GRAMA H GRAFEIOKRATIKH DIADIKASIA!!!DLD DEN AFIZBITISAN THN IDIA THN SYMFONIA)opote opos katalabenete ola einai mia xara gia thn ellhnikh pleyra...oi ''filoi kai symaxoi'' sosialistes tou enti rama...pou pampoles fores katax4rastikan thn psifo ths ellhnikhs e8nikhs mionotitas exoun metatrespei to 8ema se psifo8iriko agwna,ekmetalebomenei ton akreo an8ellinismo twn albanwn!
emas san ellhnes mas symferei enas blakas na kyberna thn albania kai na kanei synaixia gkafes pros thn ellada...o mperisa para einai eksypnos.exei metatrapei se enan pragmatiko maestro ths politikis...kai gia na mhn ksexniomaste...2,3 ypourgoi tou einai ellhnes...katalabenete oti me bitrina aytous tous ypourgous pernaei thn eyropaikh tou ikona...alla episeis rokanizei ton ellhnismo apo pisw kai me dolio tropo(synxoreste me gia ton la8os tropo pou grafw ta ellhnika mou,alla exw paei se albaniko sxolio kai den exw didax8ei pote ta ellhnika apo daskalo)

NF 29 Αυγούστου 2012 στις 6:59:00 π.μ. EEST  

Δωσε θαρρος στον Αλβανο..............

Ποιον κοροϊδευετε; Ο Μπερισα εννοει οτι η συμφωνια που απερριψε το "Συνταγματικο Δικαστηριο" τους (εδω γελαμε!) ειναι πλεον ακυρη, ανυπαρκτη και γι' αυτο δε θα την διαπραγμαατευτουν εκ νεου. Ολα δηλαδη πρεπει να γινουν απο το μηδεν.

Μαθανε πως πηδιομαστε, πλακωσανε και οι γυφτοι!

Οι οπαδοι του Αντωνακη εδω περα ειναι ωρες ωρες πιο ενοχλητικοι και απο τους ΣΥΡΙΖΑιους!

Τι επρεπε να κανουμε ; Απλουστατα να απελασουμε ολους τους Τουρκαλβανους λαθροεποικιστές, και να βαλλουμε ηλεκτροφορο αγκαθωτο συρματοπλεγμα κατα μηκος των συνορων.
Και να πουμε στους Τουρκαλβανους οτι αφου δεν τα βρισκουμε μεταξυ μας, τοτε ή το θεμα θα παει στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης, ή θα ενεργησουμε μονομερώς.
Αλλα αυτα δεν θα τα κανει ο Αντωνακης, ουτε ο Τσιπρας. Θα τα κανουν εκεινοι που θα ελθουν μετα απο αυτους.
Ο Μπερισα μπορει και χωνει το δακτυλο του στη μυτη της Ελλαδας επιδη ξερει οτι η σταση του δεν θα εχει συνεπειες, ενω η φιλότουρκη πολιτικη του θα εχει και ωφελη.

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2012 στις 1:15:00 μ.μ. EEST  

Ένας ακόμα αγράμματος "δημοσιογράφος" που ούτε απλά πράγματα δεν μπορεί να ερμηνεύσει. Τι να διαπραγματευτεί ο Μπερίσα; Οι διαπραγματεύσεις και οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και οι συμφωνία υπεγράφη. Το πρόβλημα είναι εσωτερικό της Αλβανίας. Δεν μας αφορά και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν επανέρχεται σε συνομιλίες για ένα θέμα που έκλεισε.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2012 στις 1:00:00 π.μ. EEST  

H Συνθήκη έχει υπογραφεί από τις 2 κυβερνήσεις, συνεπώς ισχύει ασχέτως του τι λέει το κάθε συνταγματικό δικαστήριο


article 27 of the Vienna Convention on the Law of Treaties, 2/ is that "[A] party may not invoke the provisions of its internal law as justification for its failure to perform a treaty

www.trans-lex.org/500600

To θέμα είναι τι θα κάνουμε, θα το κυνηγήσουμε ή όχι;

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2012 στις 6:01:00 π.μ. EEST  

Εφ' όσον το θέμα έχει - υποτίθεται - "λυθεί" με την υπάρχουσα Ελληνο-Αλβανική συμφωνία σε τί "κολλά" ο ευφυέστατος Κος. Αβραμόπουλος, ΥΠΕΞ, από το επισήμως και δημοσίως ν' ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ και τα όριά της με την ΑΟΖ Αλβανίας; Αυτή είναι μία διμερής (bilateral) συμφωνία, χρειάζεται όμως και η επικύρωσή της (ratification) και από το Αλβανικό κοινοβούλειο; Και άν χρειάζεται μία τέτοια επικύρωση μήπως έχει "κολλήσει" λόγω της διαδικαστικής απόφασης του Αλβανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου; Τέτοια προβλήματα λύνονται σχετικά εύκολα άν κάποιος ευγενικά υπενθυμήσει το Αλβανικό ΥΕΞ ότι εκκρεμεί κάποια αίτηση ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Λάμπρος Ε.Π.-εν Η.Π.Α. μετανάστης
30/8/2012 - τοπική ώρα 23:00 - ώρα Ελλάδος 06:00, 31-8-2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP