Διατηρώντας την Ελληνική φλόγα αναμμένη!

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012


Πριν μερικές εβδομάδες, η Πολεμική Αεροπορία έστειλε στο airshow της Florennes στο Βέλγιο, την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζεύς". Για άλλη μια φορά η αξία της στρατιωτικής διπλωματίας έγινε φανερή. Ειδικά σε καιρούς δύσκολους, όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωστρατηγικά, μια απλή κίνηση μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από μια απλή επίδειξη σημαίας. Υπάρχουν τα στελέχη με την γνώση, τον επαγγελματισμό αλλά και το μεράκι, να εργαστούν σκληρά, να θυσιάσουν τον λίγο ελεύθερο χρόνο τους και να προσφέρουν στην δημόσια εικόνα όχι μόνο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της χώρας μας.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ έκανε το αυτονόητο. Συνεχάρη δημόσια την Ομάδα για τις υπηρεσίες που προσφέρει διαφημίζοντας την ΠΑ και τη χώρα μας στο εξωτερικό. Κάτι που πριν δέκα χρόνια θα ήταν αδιανόητο. Έχουμε τονίσει ξανά την δύναμη της σύγχρονης τεχνολογίας, της φωτογραφίας, του βίντεο και φυσικά του διαδικτύου και την ανάγκη οι ΕΕΔ να αγκαλιάσουν και να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα επ' ωφελεία δικής τους και της χώρας. Χαιρόμαστε που τα πράγματα πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση!

Ο Κόκκας θα κοιτάει περήφανος από ψηλά!




Περισσότερα για την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζεύς" και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, μπορείτε να δείτε εδώ.

5 σχόλια:

Nikos 10 Αυγούστου 2012 στις 5:53:00 μ.μ. EEST  

Ήμουν εκεί και θα προσπαθήσω να τους ακολουθώ όπου πηγαίνουν στο μέλλον. Ήταν απίστευτη η αίσθηση από το ξενοδοχείο μέχρι τη βάση της Florennes, Βέλγοι, Ολλανδοί, 'Αγγλοι κτλ να σε υπολογίζουν σαν να συμμετείχες από χρόνια πριν σε επιδείξεις, όπως ήταν και απίστευτο το κλίμα με τον κόσμο που κατέκλυζε το περίπτερο της ομάδας. Ευχαριστώ τα παιδιά για την εμπειρία...

cummulus 10 Αυγούστου 2012 στις 9:50:00 μ.μ. EEST  

Εὔχομαι ὅλο καί καλύτερα!

Ανώνυμος 11 Αυγούστου 2012 στις 8:36:00 π.μ. EEST  

Μάλλον οφείλεται στον δαίμονα του πληκτρολογίου, αλλά στον τίτλου η "φλόγα" θα έπρεπε να είναι γραμμένη με κεφαλαίο "Φλόγα", όπως ονομαζόταν το παλαιό ακροβατικό σμήνος

Mithridates 11 Αυγούστου 2012 στις 11:32:00 π.μ. EEST  

Κανένας δαιμονας. Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα, με άλλο όνομα σε άλλη χρονική περίοδο, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος για κεφαλαίο Φ.

Ανώνυμος 11 Αυγούστου 2012 στις 10:11:00 μ.μ. EEST  

Θα επιμείνω:

Ο τίτλος "Διατηρώντας την Ελληνική Φλόγα αναμμένη!" πέρα από την έννοια που αναλύετε στο άρθρο σας, υποδηλώνει και την ιστορική συνέχεια από την παλαιά Ελληνική Φλόγα στην σύγχρονη Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων

11 Αυγούστου 2012 8:36:00 π.μ. EEST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP