Επίθεση σε στρατιωτικό λεωφορείο κοντά στη βάση της Φώκαιας

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Με μια εντυπωσιακή επίθεση κοντά στη νευραλγική βάση της Φώκαιας, το ΡΚΚ (στο οποίο αποδίδεται πιθανότατα η επίθεση) έδειξε τη δυνατότητά του να δράσει και στη δυτική Τουρκία.

(Φωτογραφία: habermonitor.com)

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ένοπλοι, πιθανότατα Κούρδοι, επιτέθηκαν σε τουρκικό στρατιωτικό λεωφορείο σε σημείο της επαρχιακής οδού που οδηγεί προς τη ναυτική βάση της Φώκαιας, περίπου 60 χλμ ΒΔ της Σμύρνης. (βλ. Η ιστορία της Αγγελικής Ματθαίου) Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, οι αντάρτες του PKK πυροδότησαν προτοποθετημένα εκρηκτικά και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ κατά του λεωφορείου περίπου στις 8 π.μ. τοπική ώρα, κοντά στη ναυτική βάση της Φώκαιας. Στη συγκεκριμένη βάση εδρεύει η τουρκική ταξιαρχία πεζοναυτών, οι μονάδες υποβρυχίων καταστροφών SAT και SAS, καθώς και πλοία αποβάσεων διαφόρων τύπων (LST, LCT, LCM).

Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν αρκετοί τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, και οι έρευνες συνεχίζονται. Σύμφωνα με άλλες αναφορές υπάρχει και ένας νεκρός στρατιωτικός, ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε δύο νεκρούς και οκτώ τραυματίες. Σε πλάνα που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση φαίνονται τα πίσω τζάμια του οχήματος σπασμένα και η περιοχή αποκλεισμένη.

Ας σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή, εκτός από τη βάση της Φώκαιας, παρουσιάζει σημαντική τουριστική δραστηριότητα, οπότε η επίθεση επιτυγχάνει "μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια". Και σίγουρα δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την τουρκική ηγεσία.



9 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2012 στις 4:32:00 μ.μ. EEST  

Πάτε διακοπές στην Τουρκία ρε! Είναι φτηνά ρεεεεε. Στην πάλαι ποτέ ελληνική Φώκαια, έχουν απομείνει κάτι Κούρδοι να πολεμούν τους Τούρκους. Οι νεο-έλληνες πάνε για ψώνια...

Αναδελφος 9 Αυγούστου 2012 στις 6:13:00 μ.μ. EEST  

@ Aνωνυμο 4΄32. Αν καιγεσαι τοσο για την παλαι ποτε ελληνικη Φωκαια, δεν εχεις παρα να πας και εσυ με τους Κουρδους.Δεν πετυχαινεις τιποτε, με τον ανεξοδο σχολιασμο εκ του ασφαλους.Την Μικρα Ασια την χασαμε το 1922 και την πληρωσε πολυ ακριβα ο ντοπιος πληθυσμος.Τωρα ειναι πολυ αργα για δακρυα...Ας επικεντρωθουμε στο σημερα λοιπον.

Arkan 9 Αυγούστου 2012 στις 7:03:00 μ.μ. EEST  

Πάντα τέτοια...Άντε και σε λίγο καιρο να ακουσουμε την ειδηση περι καταληψης της ΑΒ Bandirma για λίγες ώρες...Αφού δεν μπορουμε εμεις ας τα κάνουν οι κούρδοι που δεν κωλωνουν πουθενά απ'οτι φαίνεται...

Spyridon 9 Αυγούστου 2012 στις 8:50:00 μ.μ. EEST  

Εικάζω πως το ΠΚΚ μεταφέρει τον πόλεμο στα δυτικά σε περιοχές όπου διαβιούν συμπαγείς Κουρδικοί πληθυσμοί που μεταφέρθηκαν εκοντες ακοντες κατα την δεκαετια του 90. Μια επιθεση με καθαρα προπαγανδιστικο χαρακτηρα.Αν η καρδιά του τουρισμού και της βιομηχανίας δεν είναι ασφαλής, τότε αυξάνεται το τίμημα του πολέμου για τους Τούρκους

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2012 στις 10:34:00 μ.μ. EEST  

@Aνάδελφε: Δεν είναι καθόλου εκ του ασφαλούς, δε μιλώ για αντάτρικο. Το επιχείρημά μου αφορά τους Έλληνες που πάνε διακοπές στη γείτονα (βλέπε συνταξιούχοι του ΙΚΑ ή ΟΓΑ) ή όσους στηρίζουν την οικονομία της με το να αγοράζουν τα φθηνά-οικονομικά τους προϊόντα, π.χ. ψυγεία BEKO και πτήσεις στην Ευρώπη μέ την ΤΗΥ. Στο σήμερα επικεντρώνομαι αλλά δε το κατάλαβες. Καλή σου μέρα λοιπόν και... παρακαλώ :)

Αναδελφος 10 Αυγούστου 2012 στις 12:56:00 π.μ. EEST  

@ Aνωνυμο 10΄34
Φιλε Ανωνυμε καλη σου μερα.Ειναι αληθεια οτι ειμαι λιγο αργοστροφος, αλλα διαφωνω με την λογικη σου οσον αφορα τα ταξειδια στην γειτονα.Αν διαβασεις Σουν Τζου, ισως συμφωνησεις οτι παρομοια ταξειδια μπορει να ειναι και χρησιμα.Υποθετω οτι και αρκετοι Τουρκοι που κατακλυζουν φετος τα νησια μας ειναι διαβασμενοι...Καλη αναγνωση λοιπον.

Ανώνυμος 10 Αυγούστου 2012 στις 1:32:00 π.μ. EEST  

@Ανάδελφε. δεν εννοώ "αυτά τα ταξίδια" πάντως. Εννοώ τους Θρακιώτες που πάνε Εντίρνε ή Αδριανούπολη για ρούχα ή τους Σαμιώτες που πάνε απέναντι για δερμάτινα.

Ανώνυμος 10 Αυγούστου 2012 στις 9:29:00 π.μ. EEST  

με μια βόμβα δεν χάλασε και ο κόσμος. μην τρελαθούμε.
ούτε ο φόνος ενός τούρκου ναύτη λύνει το κουρδικό ή κάνει τους κούρδους μάγκες και τους έλληνες κουραμπιέδες.
οι επιθέσεις αυτές κάνουν τους κούρδους να φαίνονται τρομοκράτες τόσο στα μάτια των τούρκων (και των 15+ εκ κούρδων ανάμεσά τους) όσο και στα μάτια της ΗΠΑ και της ΕΕ. επιθέσεις χωρίς αποτελέσματα. να γιατί ΔΕΝ βλέπουμε τις μάχες στο χακάρι στα ευρωπαικά ΜΜΕ.

οι κούρδοι δεν μπορούν να χτυπήσουν την 4η στρατιά στα ίσα. θα μπορούσαν όμως να προκαλέσουν ζημιές χωρίς να φαίνονται τρομοκράτες.οι στόχοι δεν θα είναι το τεράστιο και ατελείωτο ανθρώπινο δυναμικό αλλά οι υποδομές:γέφυρες, σταθμοί ενέργειας, δεξαμενές νερού, εργοστάσια παραγωγής όπλων κτλ.

με νυχτερινά χτυπήματα χωρίς απώλειες θα είχαν μακροπρόθεσμα καλύτερα αποτελέσματα.

πάντως αν ήθελαν να βαρέσουν τον τουρισμό ένας SA-7 σε ένα τουριστικό 707 θα τέλειωνε το ζήτημα. το πρόβλημα είναι οτι απο τον τουρισμό ζούνε και οι κούρδοι και κανείς δεν θέλει να δει τα λεφτά να τελειώνουν. άλλο ο αγώνας και άλλο η bmw.

μηδενιστής

Ανώνυμος 11 Αυγούστου 2012 στις 12:18:00 π.μ. EEST  

@μηδενιστή. Σύμφωνα με τους ίδιους τους Τούρκους έχασαν 49 δικούς τους και κατάφεραν να εξοντώσουν μόνο 150 Κούρδους (εντός των τελευταίων μηνών). Κάτι δε παει καλά με τους γείτονες. Αυτά τα νούμερα είναι τραγικά για αντι-ανταρτικο αγώνα μέσα στην ίδια τους την επικράτεια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP