Οι αυτουργοί του αποτρόπαιου εγκλήματος της Πάρου

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Όπως είχαμε γράψει σε παλιότερη ανάρτηση (Να πώς δημιουργούνται οι Άγιοι Παντελεήμονες"), από τις αρχές του 2010 η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου εγκαινίασε νέα τακτική στην αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών: οι συνοριοφύλακες είχαν εντολές να μην εμποδίζουν τη διέλευσή τους από τον Έβρο, παρά μόνο να τους υποδέχονται στα "σημεία συγκέντρωσης" και να τους προωθούν (με το ΚΤΕΛ!) στην Αθήνα.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο Πακιστανός - τέρας που ασέλγησε στην 15χρονη κοπέλα στην Πάρο ήταν ένας από εκείνη τη "σοδειά". Αναδημοσιεύουμε τη σχετική ανάρτηση του καλού ιστότοπου strategyreports.wordpress.com, και αναρωτιόμαστε: σε αυτή την κοπέλα θα λογοδοτήσει ποτέ κανένας;


Στις 9 Φεβρουαρίου 2010 η αγγλόφωνη εφημερίδα του Πακιστάν Daily Times δημοσίευσε άρθρο γνώμης με θέμα την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα, περιγράφοντας μεταξύ αλλών την ιστορία ενός υπηκόου Πακιστάν ονόματι Ahmed Waqas που έφτασε ως λαθρομετανάστης στην Ελλάδα. Ο Waqas από την επαρχία Gujrat πλήρωσε 700.000 ρουπίες (περί τα €6.000) σε διακινητές λαθρομεταναστών, οι οποίοι τον μετέφεραν μαζί με άλλους ομοεθνείς του μέσα σε δύο μήνες από τα σύνορα του Ιράν στη Τουρκία και στη συνέχεια στην Ελλάδα. Όπως ισχυρίστηκε τότε ο Waqas, «μόλις φτάσεις όμως εδώ (σ.σ. Ελλάδα) οι δικοί σου άνθρωποι σε φροντίζουν». Στις 22 Ιουλίου 2012 ο 21χρονος λαθρομετανάστης Ahmed Waqas που εργαζόταν παράνομα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση Blue Dolphin Paros λήστεψε, ασέλγησε και κακοποίησε την 15χρονη Μυρτώ που νοσηλεύεται ακόμα και σήμερα σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε ιδιαίτερη κρίσιμη κατάσταση. Εμβρόντητη η ελληνική κοινή γνώμη πληροφορήθηκε όχι μόνο την κυνική ομολογία του στυγερού εγκλήματος αλλά και την προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών κατά τη σύλληψή του. Ο πακιστανός ξεκίνησε την απολογία του ως εξής: «Ήρθα στην Ελλάδα το 2010, από το Πακιστάν. Όταν πέρασα τα σύνορα στον Έβρο, με έπιασε η Αστυνομία και μου έδωσαν πολιτικό άσυλο…»


Αναπαραγωγή του δημοσιεύματος σε ανθελληνική ιστοσελίδα


Το πρόβλημα

Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι η μεγαλύτερη απειλή εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα προέρχεται από τους λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα, αν και ουδέποτε υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη ούτε εξέφρασε ποτέ ανάγκη για επιπλέον εργατικό δυναμικό, δέχθηκε ανεξέλεγκτα και σε σύντομο χρονικό διάστημα τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν δύναται να αφομοιωθεί από την Ελληνική κοινωνία για λόγους εθνικούς-πολιτισμικούς-θρησκευτικούς. Ορδές αλλόθρησκων τριτοκοσμικών χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους Πολίτες, τους Νόμους και εν τέλει την ανθρώπινη ζωή καταφτάνουν συνεχώς στην Ελληνική επικράτεια, με ορατό πλέον τον κίνδυνο μη αναστρέψιμης δημογραφικής αλλοίωσης της χώρας.

Γιατί αποτελεί κίνδυνο;


Η λαθρομετανάστευση ενέχει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια καθώς:


1. Συμβάλλει στη δημογραφική αλλοίωση και μειώνει σε δραματικό βαθμό την εθνική ομοιογένεια και κοινωνική συνοχή, βασικούς συντελεστές ισχύος ενός κράτους.


2. Επιβαρύνει με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος το κράτος και φθείρει τις υποδομές του.

3. Ενθαρρύνει την εξάπλωση του οργανωμένου εγκλήματος και οδηγεί σε έξαρση της εγκληματικότητας.

4. Αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία από την εισαγωγή νέων ή άγνωστων νοσημάτων ή επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν εκλείψει.


5. Αποτελεί πρόσφορο μέσο διείσδυσης ξένων μυστικών υπηρεσιών και σε ακραίες περιπτώσεις, στη χειραγώγησή τους για την υπονόμευση του κράτους.

Ποιος ευθύνεται;

Οι ευθύνες για τη σημερινή ζοφερή κατάσταση βαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά το ελληνικό κράτος. Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, το τρίτο μεγαλύτερο διεθνές έγκλημα μετά τη διακίνηση ναρκωτικών και την παράνομη εμπορία όπλων, δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ ως πτυχή του οργανωμένου εγκλήματος. Η βιομηχανία του human trafficking αποφέρει ετησίως 27 δισεκατομμύρια δολάρια, τα δε κυκλώματα λαθρομεταναστών είναι πανίσχυρα και υποστηρίζονται από δικηγορικά γραφεία, επίορκους των Σωμάτων Ασφαλείας, ύποπτες ΜΚΟ και οργανώσεις μεταναστών καθώς και από διεφθαρμένους υπαλλήλους πρεσβειών. Τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών είχαν στο παρελθόν την αμέριστη συμπαράσταση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που για λόγους ψηφοθηρικούς, ιδεοληπτικούς ή μειωμένης εγκεφαλικής λειτουργίας στέρησαν από τη συντεταγμένη Πολιτεία οποιαδήποτε δυνατότητα αντίδρασης στη λαίλαπα των λαθρομεταναστών. Χαρακτηριστικό της ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού της χώρας η (ευτυχώς) ανεπιτυχής προσπάθεια ανεκδιήγητου υπουργού Δικαιοσύνης της προηγούμενης κυβέρνησης να υποβιβάσει το αδίκημα της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών από κακούργημα σε πλημμέλημα αλλά και οι …από καρδιάς ευχαριστίες πρώην υπουργού Εσωτερικών προς τους λαθρομετανάστες που επέλεξαν τη χώρα μας για να ζήσουν.

Μερίδιο ευθύνης φέρει ωστόσο και μερίδα πολιτών που αφενός προσφέρει παράνομα στέγη και εργασία υπό απάνθρωπες συνθήκες στους λαθρομετανάστες αφετέρου αντιδρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναχαίτισης των κυμάτων λαθρομεταναστών, υιοθετώντας τη σχιζοφρενική πρόταση της μαζικής νομιμοποίησής τους στο όνομα της δήθεν “διεθνιστικής αλληλεγγύης”.

Αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

Οποιαδήποτε απόπειρα αντιμετώπισης του φαινομένου θα αποτύχει παταγωδώς εάν δε γίνει από όλους κατανοητό ότι ο λαθρομετανάστης ήρθε στην Ελλάδα λιγότερο ως εργάτης και περισσότερο ως στοιχείο εγκληματικής δράσης. Μιας εγκληματικής δράσης που προωθεί μεταξύ άλλων η Τουρκία, όπως καταγγέλλει ακόμα και η έκθεση της FRONTEX που παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Η αντιμετώπιση της μάστιγας απαιτεί συντονισμένες δράσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και συμπυκνώνεται σε 3 επίπεδα:

Ευρωπαϊκή στήριξη: Ανάληψη πρωτοβουλιών από κοινού με τα μεσογειακά κράτη (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος Μάλτα) για τροποποιήσεις στον Κανονισμό “Δουβλίνο ΙΙ”. Αξιοποίηση ΕΣΠΑ για την προμήθεια εξοπλισμού και διεκδίκηση κονδυλίων για την υποστήριξη δράσεων αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Άσκηση πιέσεων προς τη Τουρκία για άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων επαναπροώθησης.

Αστυνόμευση: Αυστηροποίηση της συνοριακής φύλαξης και της αστυνόμευσης στο εσωτερικό της χώρας. Δημιουργία κέντρων κράτησης και αδιάλλειπτη διεξαγωγή επιχειρήσεων τύπου ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ. Μαζικές απελάσεις “νομίμων” ή μη μεταναστών.

Νομική θωράκιση και πολιτική αντικινήτρων: Κατάργηση του Ν. 3838/10 και αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας. Επανεξέταση όλων των υποθέσεων χορήγησης πολιτικού ασύλου. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η μόνη παροχή σε λαθρομετανάστες θα είναι η άμεση απέλαση. Βαρύτατη τιμωρία σε όσους βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο (εκμίσθωση οικιών, εργασία κ.λπ.) λαθρομετανάστες.

Πηγή

13 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Αυγούστου 2012 στις 12:37:00 μ.μ. EEST  

Χωρις πολλα πολλα απελαση στην πατριδα τους με την υποστηριξη της ΕΕ που θα πληρωνει τις πτησεις charter.
Ακομη αντηχουν τα λογια του προεδρου της πακιστανικης κοινοτητας οτι θα κυρηξει πολεμο μεσα στην χωρα μας.
Και σε ανωτερα...

Ανώνυμος 17 Αυγούστου 2012 στις 4:38:00 μ.μ. EEST  

Μετα μας φταιει η Χ.Α

Οσο συνεχιζει η αριστερα την προδωτικη σταση τοσο η Χ.Α θα ανεβαινει

και εγω αριστερος δηλωνω αλλα οχι ανθΕλληνας και πουλημενος οπως τα κομματα εδω

Ανώνυμος 17 Αυγούστου 2012 στις 7:21:00 μ.μ. EEST  

Ααααααα, κατασκοπομάνα!

Ανώνυμος 17 Αυγούστου 2012 στις 10:56:00 μ.μ. EEST  

@4:38:00
Ένας αριστερός δεν χρησιμοποιεί τη φρασεολογία που χρησιμοποιείς εσυ φίλε μου. Καρφωνεσαι..

Ανώνυμος 18 Αυγούστου 2012 στις 12:16:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 17 Αυγούστου 2012 12:37:00 μ.μ. EEST

Forget European funding and support for your charters, the EU won't even contribute to pay for the ditch in Evros. EU policy is to encourage this movement, not to stop it...

http://www.project-syndicate.org/commentary/europe-s-immigration-challenge

-----------

This article bothers me in the sense that while it is absolutely correct, it does not realize that everything happening in Greece on this topic, including the rhetoric being used to justify immigration, has been used, tried and implemented in all the western European countries (France, UK, Belgium, Netherlands, Germany...). And still is. We are following their (failed) immigration models, to the T.

Further, some of the propositions in the article go against the "spirit" in which the EU envisions immigration, which would lead to the scapegoating of Greece as a "racist country that should not be in Europe because it does not want immigrants/treats them like subhumans", i.e., "Δημιουργία κέντρων κράτησης και αδιάλλειπτη διεξαγωγή επιχειρήσεων τύπου ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ. Μαζικές απελάσεις “νομίμων” ή μη μεταναστών."; "Κατάργηση του Ν. 3838/10 και αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας. Επανεξέταση όλων των υποθέσεων χορήγησης πολιτικού ασύλου. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η μόνη παροχή σε λαθρομετανάστες θα είναι η άμεση απέλαση. Βαρύτατη τιμωρία σε όσους βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο (εκμίσθωση οικιών, εργασία κ.λπ.) λαθρομετανάστες.".


Europe as a whole has decided to give the world a giant live enactment of "Le camp des saints".

Your best rhetorical weapons within Greece are to point out where we are going towards if we keep up this way, and you have the examples in the countries named above, with their ethnico-religious tensions and ghettos and the failure of the host societies to actually assimilate the immigrants (the USA/Australia/Canada fare much better when it comes to that, but they are much stricter, and "less tolerant").


(sorry no Greek on this machine)

Ανώνυμος 18 Αυγούστου 2012 στις 10:33:00 π.μ. EEST  



Σάββατο, 18 Αυγούστου 10:32

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»
Απελάθηκαν άλλοι 38 λαθρομετανάστες

16/08/2012 16:389


Τριάντα οκτώ παράνομοι μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και την Τρίτη, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν 11 Πακιστανοί, δέκα Αλβανοί, επτά Μαροκινοί, έξι Ιρακινοί, δύο Μολδαβοί, ένας Κινέζος και ένας Ινδός, εις βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=217091

Οι πτησεις λοιπον πληρώνονται απο την ΕΕ....

Ανώνυμος 19 Αυγούστου 2012 στις 1:26:00 μ.μ. EEST  

@ 18 Αυγούστου 2012 10:33:00 π.μ. EEST

Μα εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο, αν μ' αυτό τον ρυθμό μπορεί να διώξουμε ~ 4.000.000 λαθρομεταναστών. Αδειάζει η θάλασσα με το κουταλάκι του γλυκού και χωρίς πρώτα να έχουν μπαζωθεί τα ποτάμια που εκβάλουν σ' αυτήν;

Ανώνυμος 20 Αυγούστου 2012 στις 11:14:00 π.μ. EEST  

Το πιο πετυχημένο το είχε γράψει φίλος σε πρόσφατη συζήτηση στο "εν κρυπτώ":αν δεν σταματήσουμε να ταΐζουμε" το "γατί" που έρχεται και μας κωλοτρίβεται και φέρνει μαζί του κι άλλα "γατιά", τότε δεν γίνεται τίποτε.Μόνο με το μπλοκάρισμα κάθε "ταΐσματος" θα σηκωθούν να φύγουν τα "γατιά" μόνα τους, αφού δεν θα έχουν να φάνε...Ο νοών νοείτω...

ΠΑΝΟΣ 20 Αυγούστου 2012 στις 11:23:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 20 Αυγούστου 2012 11:14:00 π.μ. EEST

Το πρόβλημα είναι ότι τα "γατιά" καλομάθανε και μπαίνουν στη κουζίνα και ανοίγουν τις κατσαρόλες και το ψυγείο. Τα διώχνουμε αλλά αυτά ξαναγυρνάνε και κάνουν ζημιές στη πόρτα με τα νύχια τους. Μια φορά ένας γείτονας κλότσησε ένα και του έβαλαν τις φωνές κάτι ξένοι φιλόζωοι, νομίζω βορειοευρωπαίοι.

NF 20 Αυγούστου 2012 στις 11:49:00 π.μ. EEST  

Δυστυχως τα γατια κουβαλανε και αρρωστιες! Μην το ξεχναμε.

Ισως θα πρεπει να λυσουμε το μαντροσκυλο του σπιτιου (Στρατός, Αστυνομια) και να κατασπαραξει μερικα γατιά οταν πανε να περασουν το φραχτη, ωστε να σταματησουν να ερχονται.

Επισης εχουμε και το κακομαθημενο μικροτερο παιδι της οικογενειας(ΣΥΡΙΖΑ) , που μας βγηκε φιλοζωο και θελει να κρατησουμε και να ταϊσουμε τα γατια. Θα πρεπει να του γινει σαφες οτι οσα γατια μεινουν θα τα φροντιζει προσωπικώς, θα τα εχει στο δωματιο του, θα τα ταϊζει και θα τα πηγαινει στον κτηνίατρο με το δικο του χαρτζιλικι (κομματικη επιχορηγηση). Επισης το μικρο παιδι της οικογενειας θα πρεπει να καταλαβει οτι περναμε κριση, και συνεπως οι συνδρομες της οικογενειας σε διαφορες φιλοζωικές οργανωσεις, (ΜΚΟ) θα κοπουν με το μαχαιρι.

Αρματιστής 20 Αυγούστου 2012 στις 1:42:00 μ.μ. EEST  

@ NF 20 Αυγούστου 2012 11:49:00 π.μ.

Αγαπητέ
Εσύ το βιολί σου. Έχεις την άποψη ότι αν η επίσημη πολιτεία βάλει μπροστά τα κουμπούρια, το πρόβλημα θα λυθεί. Ακόμη έχεις μια μονομανία με το ΣΥΡΙΖΑ για τη γενικότερη πολιτική που ακολουθεί στο ζήτημα των λαθρομεταναστών. Συμφωνώ και εγώ μαζί σου. Οι απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τους λαθρομετανάστες είναι επικίνδυνες. Όμως, όπως και οι περισσότεροι σχολιαστές εξετάζεις το ζήτημα πολύ επιδερμικά και αρνείσαι να μπεις λίγο πιο βαθιά. Τα ρίχνεις στο ΣΥΡΙΖΑ και νομίζεις ότι έτσι ... μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Εγώ πιστεύω (και ελπίζω να συμφωνήσεις μαζί μου), ότι οι λαθρομετανάστες δεν βρίσκονται στη χώρα μας εξ αιτίας του ΣΥΡΙΖΑ (όχι ότι δεν έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης), αλλά εξ αιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν τα δύο κόμματα εξουσίας. Και που συνεχίζουν να ακολουθούν. Στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ανήκουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι ευθύνες για τη γιγάντωση του φαινομένου. Και δυστυχώς, αν δεν ληφθούν έγκαιρα τα ΣΩΣΤΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ μέτρα, σε πολύ σύντομο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε τρελές καταστάσεις. Και ασφαλώς δεν μιλώ για τα μέτρα του Δένδια.

Κατά τα άλλα, στη Πηγή της ανάρτησης (strategyreports) έχω γράψει δύο σχόλια. Διάβασέ τα. Πιστεύω να συμφωνήσεις.

ΥΓ. Σήμερα το πρωί σε κάποιο κρατικό κανάλι είχε μια εκπομπή (δεν ξέρω περισσότερα γιατί έκανα κάποια δουλειά), όπου ένας αμπελουργός που είχε μια μεγάλη καλλιέργεια, έλεγε ότι στο κτήμα του όπως και στα άλλα αμπέλια της περιοχής του, εργάζονται μόνο "μετανάστες", διότι κανένας Έλληνας δεν θέλει να ασχοληθεί με το σπορ. Γνωστά αυτά. Αλλά κανένας δεν τον ρώτησε για το τι μεροκάματο πληρώνει και αν ασφαλίζει τους μετανάστες. Μήπως οι Έλληνες δεν εργάζονται επειδή τους θέλουν να δουλεύουν σαν σκλάβους, ή οι εργοδότες προτιμούν για πολλούς λόγους τους "μετανάστες";

NF 21 Αυγούστου 2012 στις 12:05:00 μ.μ. EEST  

@Αρματιστης

Συμφωνουμε για τις ευθυνες των 2 κομματων, ιδιως του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ καποτε ηταν καθετα εναντιον των λαθρομεταναστων, αλλα προσχωρησε στις αποψεις του ΠΑΣΟΚ μετα το 2004.Η ΝΔ μετα το 2004 είναι ουσιαστικα ένα γαλαζιο ΠΑΣΟΚ , και εχει χασει κάθε αξιοπιστια.

Επαναλαμβανετε την προπαγανδα του ΣΥΡΙΖΑ: Λετε «να τιμωρησουμε τους Ελληνες που επωφελουνται από τους λαθρομεταναστες.» Και γιατι να μην συντριψουμε τους ιδιους τους λαθρομεταναστες; Είναι τοσοι πολλοι οι Ελληνες που επωφελουνται από τη μαυρη εργασια των λαθρμεταναστων, που είναι αδυνατο να τους τιμωρησουμε ολους.
Σαν καλος ΣΥΡΙΖΑιος , θελετε να τιμωρησετε τους Ελληνες, αλλα όχι τους λαθροεποικιστες!

Την ωρα που η Τουρκια μας στελνει στρατιες λαθρομεταναστων για να μας καταστρεψει, εσεις μας κανετε φιλοσοφικες αναλυσεις.

Πρωτα από όλα, πρεπει να μην ελθουν αλλοι. Δευτερον πρεπει να φυγουν αυτοι που ηδη εχουν ελθει. Τι πρεπει να κανουμε; Ότι θα εκανε στη θεση μας το Ισραήλ. Ο νοων νοειτω. Οι ακραιες καταστασεις απαιτουν ακραια μετρα.

Καθηστε να περιμενετε τη σωτηρια από το ΣΥΡΙΖΑ. Οι της ΝΔ περιμενουν από τον Αντωνακη (εδώ γελαμε!). Αλλοι αφελεις, από τα παλληκαρια της Χρυσης Αυγης.

Σας ξαναρωτω και παλι: Ποιος θελετε να ελθει στην εξουσια για να εφαρμοσει τα αναγκαια μετρα εναντιον της λαθρομεταναστευσης; Εγω εχω προτεινει ποιοι και με ποιο τροπο πρεπει να ελθουν.

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2012 στις 2:47:00 μ.μ. EEST  

μήπως η ελλάδα για να εφαρμόζει το Δουβλίνο II πληρώθηκε από την ΕΕ; και μήπως η συμμετοχη σε αποστολές του νατο αποτελεί όντως αποικιοκρατική δύναμη;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP